Katter ha mjäll?

Lärde mig något nytt idag. Tyckte jag sett lite vitt i Yukis päls senaste veckan och sökte på det på nätet. Katter kan visst också ha mjäll, det var nytt för mig. Verkar som det är olika vanligt från katt till katt och kan orsakas av stress men händer oftast i slutet av vintern.

För att vara på den säkra sidan ringde jag veterinären men eftersom hon eller Hunter inte kliar sig eller beter sig annorlunda så trodde hon inte det var något farligt. Jag ska bada Yuki i helgen och se om det försvinner. Börjar de klia sig mycket dock så kan det vara kvalster och då måste det behandlas. Speciellt också om vi ska på utställning eftersom det är smittsamt. Men jag har ingen aning vad de kan ha fått de från eftersom jag aldrig klappar katter ute och våra katter är innekatter.

Kan ju bara vara att Yuki varit lite stressad sen flytten. Vi får se! Men det syns väldigt tydligt i hennes svarta päls...

Nyfriserad

Ikväll var vi med Hunter hos en trimmare. Den låg inuti ett hundcafé så vi kände oss väldigt vilsna när vi skulle gena genom ett hav av hundar. Tror vi hade den enda katten i hela byggnaden :) Men de var väldigt bra och effektiva. Jag förklarade att jag anmält honom till en utställning så hon valde att inte använda trimmern utan klippte bort tovorna.

Vi var inte där när de fixade honom men hon berättade efteråt att han inte hade gillat det så mycket men de hade lyckats ändå...imponerande. Hon sa dock att jag kommer få minuspoäng för den ojämna pälsen på utställningen. Men äsch, jag får se den här utställningen som lite erfarenhet så får vi se om det blir någon mer.

Enda jag inte gillar är sprayen de använde i hans päls efteråt. Känns som han badat i parfym, blä. Nu blir det i alla fall kamning varje dag tills de får sommarpäls igen. Då räcker det med att borsta dem en gång i veckan om ens det. Det är det som är så skönt med sibirer att de inte har lika krävande pälsar som andra långhåriga. Måste bara se till att få bort underullen på vintern så slipper vi mer tovor!

Nyfriserad!

Vet inte om jag ska gå med på detta...

Sova på mina fina skor! Och använda en av dem som kudde. Finns ju hur många bra sovplatser som helst men på något sätt ska de alltid välja den som ger dem mest uppmärksamhet. Imorse hade han puttat ut wii kontrollerna och spelen så han kunde knöka in sig på en hylla framför soffan. Clever cats...

Julklapp

I o m flytten så tror jag inte att jag visat så mycket av julklapparna jag fick. Vill visa en från tibbe som jag tycker är så fin. Blev rörd när han ansträngt sig och lagt tid på att hitta något så fint till mig. Har inte vågat ha på mig det ännu men hoppas på något restaurang besök snart så jag kan inviga det!

Datormys

Satt i vårt kontor ett bra tag idag (yay att kunna säga det!) så gjorde det riktigt mysigt för mig med musik, en kopp te, fika, doftljus och två katter. Frida tipsade om ett riktigt gott luktande ljus som luktar blåbärs muffins och det luktar så gott! Jag har aldrig riktigt gillat doftljus men den här luktade inte så där hemskt artificiellt utan kändes nästan som man själv hade gjort muffins :) Tittade upp lite fler dofter och i USA finns det creme brulée! Önskar det fanns här också...

Yuki var total fashinerad av ljuset och satt och stirrade på flamman som fladdrade ett bra tag men när Hunter blev nyfiken och skulle nosa blev han helt förskräckt och stack därifrån. Antar att blåbärsmuffins inte var för honom...

Jag beställde lite LCHF produkter på nätet så vi kan testa lite mer nästa vecka. Beställde t ex nudlar och pasta (beställde nudlar till dig också Frida!) och lite baksaker. Ska bl kul att testa!

Färska räkor med majonäs till fika


Underbart doftande ljus


Inte lätt när det bara finns en fåtölj och alla vill vara med

Mad scientist

Så här ser Yuki ut efter att ha haft en av sina crazy moments och sprungit runt som en galning för att sedan klättra upp i deras klösträd. Super statisk!

Lördagens bestyr

Vad jag gillar att komma upp tidigt på helger! Tibbe tycker jag är helt galen men jag älskar att ha lite "me time" då jag kan ta det lugnt och hinna läsa lite. Idag har jag läst lite bloggar och tidningar medan jag gosade med Yuki i soffan. Super mysigt!

Nu äter jag frukost bestående av turkisk yoghurt med blåbär och hallon i väntan på att tibbe ska vakna så jag kan göra frukost/lunch. Första gången någonsin jag äter turkisk yoghurt och det är helt okej. Jämförde kolhydrat mängden mellan turkisk, grekisk och rysk och rysk har minst så kanske ska prova det nästa gång. Någon som vet om det är gott?

Sitter i köket och äter och tittar ut på folket utanför. Gillar verkligen vårt nya kök! Brukar alltid speja på en svart katt som bor i huset på andra sidan. De har en trappa till balkongen så varje morgon sitter han utanför balkongdörren och väntar på att bli insläppt. Har hälsat på honom ett par gånger men sedan den gången Hunter fick öronskabb har jag slutat att klappa katter ute. Inte så smart att dra med sådant hem...

Dagens planer
  • Jobba
  • Städa och byta ut hela kattsanden
  • Titta på inredning och köpa lite för lägenheten
  • Baka något LCHF gott
  • Mysa framför film eller spel

Mäktig frukost


Är nog kallt för stackarn. Ser ni den smarta trappan till höger?

Mission Impossible - Ghost Protocol

Ikväll var vi och såg nya Mission Impossible. Jag har gått och väntat på filmen länge så hade ganska höga förväntningar. Kan säga att från första scenen...okej, kanske andra så var jag fast och sedan var det högt tempo ända fram till slutet. Den var riktigt bra! Det var jättebra skådisar, bra action och rolig humor.

Jag brukar ofta ha problem med uppföljare eftersom de alltid ska vara större och bättre än föregångarna och till slut blir allt så rörigt att man inte kommer in i storyn utan bara sitter uttråkad. Roliga är att den här är större men bättre än föregångarna! Så himla många olika ställen, helt omöjliga uppdrag och vilket tempo. Vet inte om det är Brad Birds förtjänst men jag skulle nog kunna dra till och t o m ge den 4 av 5.

Charmiga med filmen också är att det aldrig går som planerat för Ethan. Han missbedömer avstånd och slår i sig rejält hela tiden och gör de mest farliga stuntsen men sköna är att han inte ska se snygg ut när han gör det utan grimaserar hejvilt. Sedan är det roligt hur mycket smartphone teknik de byggt in. Schyst med en app som pingar när en yrkesmördare är i närheten ;)

Sedan måste jag även nämna Mikael Nyqvist som spelar svensk terrorist. Tyckte han fungerade bra och var roligt att höra en del svenska men det är nog enda minuset jag har med filmen. Tyckte man fick veta för lite om hans motiv och han hade för lite dialog.

Ett måste att se på bio i alla fall!

Den här scenen var filmad i Dubai på den högsta byggnaden. Med Tom Cruise hängandes utanför fönstret, på riktigt!

Planer, drömmar och mål för 2012

Finns så mycket jag vill göra! Jag känner att jag har massa energi men den försvinner iväg på långa arbetsdagar och massa "måsten" på kvällen. Tror jag kommer ta det lite lugnt med projekt nu på våren men till sommaren vill jag starta något.

Planer:
  • Åka till Göteborg i februari och hälsa på familjen
  • Ställa ut katterna i mars
  • Ta en RIKTIG semester och åka iväg någonstans i sommar
  • Inreda lägenheten
  • Komma igång med träning och börja springa ute till sommaren
  • Börja övningsköra till hösten
  • Prata franska med tibbe

Alltid spännande med ett nytt år! Ska bli intressant att se hur det går med allt.

Två veckor med LCHF nu

Nu har jag ätit enligt LCHF i två veckor och än så länge fungerar det bra. Det är god mat, jag får äta choklad och så känns magen bra. Min mage har inte varit uppsvälld så slipper gå runt och se ut att vara i sjätte månaden ;) Jag blev även jätteglad när jag hörde att det finns en restaurang i Uppsala som har LCHF alternativ. Det måste testas!

Ikväll lekte jag med katterna igen med den nya roliga vippan och lyckades t o m få Hunter andfådd. När katterna var slut så fick de lite god mat och sedan fixade jag frukost, lunch och middag för i morgon. Vi ska se nya Mission Impossible så måste se till att vi har bra saker att tugga på så jag inte faller för allt snacks och godis. Jag som älskar att tugga på något när jag går på bio. Blir en utmaning.

Ikväll åt vi taco gratäng, supergott!


Hunter var utslagen efter leken


Jag utnyttjade tillfället och kammade honom.


Yuki ligger som vanligt intryckt mellan mig och tibbe

LCHF lyxfrukost

Det här var min frukost i söndags, LCHF pannkakor med grädde, båbär och smält choklad. Vilken lyx och så gott!

Da Bird

Igår bokade vi en tid hos ett katt trim så på måndag ska Hunter dit så får vi se om de lyckas få bort oredan. Lyckades även klippa bort en del tovor själv och så kammade jag båda katterna. Det ska bli kamning varje dag nu tills de är okej med det!

Men till något roligare, vi köpte en ny vippa till dem som jag testade igår. Den heter Da Bird och ska vara väldigt populär eftersom den påminner om hur en fågel flyger när man vevar runt den. Snacka om jag blev populär! Katterna har varit så lata sedan vi flyttade men igår fick jag verkligen fart på dem. Yuki sprang runt som en galning och var helt andfådd till slut och fick vila i omgångar. Då tog Hunter över och faktiskt sprang efter den och gjorde backflips. Var längesedan jag såg honom göra en ansträngning, var riktigt kul att se honom vara som en kattunge igen :)

Så här trött kan man bli efteråt :)

Sweets Deco

Lägger upp ett bildregn av alla mumsbitar...smycken...Frida och jag gjorde i helgen. Det är pilligt och man får testa sig fram mycket men så kul! Man får tänka på riktigt goda bakelser och så gör man jättesöta versioner av dem. Blir mycket choklad smycken för mig men ibland vill jag göra docksöta smycken och då blir det en del rosa och vitt också.

Gjorde både mobilsmycken, halsband/väsksmycken, örhängen, ringar och magneter


Mumsig ring!


Och en till!


Gjorde ett helt tårtbits set med matchande örhängen, ring och halssmycke


Min over the top sockersöta kylskåpsmagnet!


En till kylskåpsmagnet, jag använde mycket jordgubbsbitar i mina smycken men det är ju så gott. Längtar till sommaren...

Nu är det bara att vänta på att de torkar helt. Kanske får klistra lite där det sitter löst men sedan blir det till att inviga dem!

Och så var det Hunters tur

Vi fick ju åka till veterinären och dra ut Yukis tand för någon vecka sedan och nu verkar det som vi måste ta Hunter till en katt trimmare. Han brukar få lite tovor då och då som jag klipper bort men de tovorna han har nu är riktigt stora. De kanske kom vid flytten och blev värre när jag badade dem. Jag brukar försöka borsta katterna men Hunter gillar det inte alls så är inte lika lätt på honom som Yuki.

Vi försökte klippa bort tovorna ikväll men verkar som de gör riktigt ont för han börjar pipa bara man kommer nära. Ska ringa en trimmare imorgon och se vad de säger för jag tror inte vi kan få bort dem själva. Får hoppas vi inte behöver raka hela honom i alla fall. Jag tycker så synd om honom och känner mig verkligen jättehemsk.

Pysseldag!

Idag har jag haft pysseldag med Frida! Tror vi har suttit i över sex timmar och gjort olika bakelse smycken. Riktigt kul!

Nu blir det mat och film. Kan visa lite bättre bilder senare. Hoppas ni har en bra kväll!

LCHF tidning

Idag på väg hem från jobbet gick jag förbi en tidningsaffär och såg en LCHF tidning i fönstret. Gick in och checkade och den tidningen var ganska dyr men så hittade jag en annan bra.

Har inte hunnit läsa ännu men bläddrade igenom och verkar vara många intressanta recept. Måste testas!

Hunter hjärta Yuki

När jag satt vid datorn imorse så hade jag sällskap av Hunter och Yuki som hade gosat ner sig i fåtöljen. Såg lite trångt ut men de sov så gott. Kan man bli sötare?

Miss Mjau

Läste i senaste Kattliv om en förening som heter Miss Mjau som säljer söta små smycken på nätet. Alla deras intäkter går till organisationer som hjälper hemlösa katter och följer "No Kill" principen. Det är att ingen frisk eller behandlingsbar katt ska avlivas. Det tyckte jag lät bra så jag beställde ett litet hello kitty hänge som jag ska ha till väskan :)

Ni hittar deras hemsida här!

Veckan i mat

Veckan har varit väldig intressant än så länge! Det är en utmaning att tänka på nya sätt och planera vad man ska äta i förväg. Bästa med LCHF är att jag aldrig varit hungrig i veckan utan snarare väldigt mätt så jag har inte alls haft samma sötsug som jag brukar ha. Skönt också att laga i princip all mat själv och inte köpa massa färdiglagat.

En nackdel jag har märkt när man avvänjer sig från socker är hur beroende man varit av det. Direkt när man kapar socker så försvinner så mycket av ens krafter, tror jag varit en skakig spagetti hela veckan :) Det ska bli bättre efter en vecka så det är bara att vänta ut det.

Tog lite bilder på det jag ätit i veckan, har varit supergott än så länge!

Lax med getost, serverat med blomkålsmos


Blomkåls och zucchini soppa med ostkex


Blomkål och olika skinkor med smält raclette ost

Någon ligger i korgen!

För första gången sedan vi köpte den lilla korgen för nästan ett år sedan så ligger någon i den! Vi köpte den till Hunter men ingen av katterna har någonsin velat använda den förutom när man leker med dem. Men nu precis hittade jag Yuki sovandes i den. Success!

Yay!

Förberedelser

Igår gick jag igenom recepten för i veckan och idag köpte vi nästan all veckas mat! Tror det kommer bli jättegoda frukostar och middagar men jag är lite orolig för luncherna och mellanmålen som inte låter så jättelockande. Blir att testa lite olika tills man hittar något som passar.

T o m tibbe ska testa nu när jag kör igång. Får se hur länge det håller men är skönt att vi inte behöver laga massa olika mat utan kan äta samma. I helgen har jag även passat på att äta min sista sushi på ett tag. Har varit sugen ett bra tag så lika bra att få det ur systemet! Sedan har jag även slängt alla kakor, godis och annat onyttigt som ligger här hemma. Finns det här när jag blir sugen så är det alldeles för svårt att stå emot.

Start om sex timmar, spännande!

Inspirationsbild!

Alaia skor

Såg en bild på Rosie Huntington-Whiteley (Victorias Secret modell/med i Transformers 3) i senaste Sofis mode i ett par riktigt coola skor. Var tvungen att titta upp dem mer och de är riktigt snygga! Kanske liiite för mycket men jag älskar massa dragkedjor och nitliknande detaljer. Nu är dessa ganska dyra men hoppas det kommer liknande billigare alternativ.

Dags att bli smal!

Hehe, skämt åsido så handlar detta inte om att gå ner i vikt utan att jag helt enkelt vill må bättre. Jag är 1.60 lång och har nästan konstant vägt 47-49 kg de senaste tio åren. Jag är liten men väldigt mjuk och har haft problem med magen sedan gymnasiet.

Mitt mål för i vår är att komma igång med träningen igen så jag kan få en fast fin form och att testa lite olika dieter/livsstilar för att må bättre. Fick ett jättebra boktips av Frida så just nu sitter jag och läser Katrin Zytomierskas nya bok om LCHF. Än så länge är den jättebra och inspirerande, ska bli spännande att testa!

Ps. Yay för att bloggappen börjar få lite mer funktioner! Nu väntar jag bara på att man kan välja kategori också.

Fredag!

Borde tibbe och jag ligger i soffan och ingen orkar gå upp och göra ordning sig ;) Är så skönt att ligga under den varma filten och så har jag en sovande Yuki i knät. Mysmorgon!

Bästa posen!

God fika som tar en tillbaka

Kommer ihåg när jag var liten så brukade min mamma ha riskakor hemma. Lättsaltade riskakor med smör på, supergott! Ikväll kände jag inte för en stor måltid så blev gröt med äppelmos till middag och för att undvika att hoppa ner i godisskålen blev det riskakor med smör till en kopp te. Måste jag göra igen, så gott!

Man ska ha riktigt smör på!


Varit hos veterinären

Idag var vi hos veterinären med Hunter och Yuki och det gick väldigt bra. Hunter fick sin vaccination som gick jättesnabbt och sedan lyssnade hon på hans hjärta och han var helt lugn. Hon sa att han inte verkar bli lätt uppstressad och det stämmer. Hon sa "Vilken lugn kille!" :) Vi passade även på att väga honom och han väger 6,33 kg nu. Hon sa att han ser ut att väga mer så det är nog pälsen som gör det. Så någon tjockis är han inte ännu :)

Yukis check gick jättesnabbt också. Hon såg direkt att det var en mjölktand som inte velat lossna och som tur var satt den så pass löst att hon bara kunde vicka loss den. Sedan skulle Yuki såklart svälja den men det är ganska vanligt. Äckligt också ;) Nu får vi hoppas att allt läker fint och den nya tanden växer ut som den ska.

Tog de här bilderna på dem precis innan vi flyttade.





Vill träna!

Gahh! Tror jag kommer börja klättra på väggarna snart. Vill tillbaka till gymmet och träningen och att röra på sig. Jag hade så bra flyt i slutet av förra året men sedan kom jul, flytt och sjukdom. Finns inget värre när man blir sjuk när man har kommit in i träningen för då är det bara att starta om från början igen. Den här förkylningen är långlivad också, jag är hyfsat okej nu men har fortfarande hosta och börjar tappa rösten. Min plan är dock att bli av med detta till helgen så jag kan starta sakta nästa vecka med lite simning.

Jag har så mycket fina nya gymkläder som jag vill testa också! Tror jag har allting som jag behöver förutom ett par tunna gymskor och en ny gymväska. Vill hitta något i svartrosa så jag kan matcha resten. Känns skönt att äntligen ha lite fina gymkläder som faktiskt är köpta för att gymma i och inte gamla uttvättade eller för små kläder som egentligen ska slängas.

Nä, nu hoppas jag allt släpper så mitt 2012 kan starta!

Dessa kläder ligger och väntar i min garderob på att få användas!

Shadows of the Damned avklarat!

Helgalet spel som kanske inte är nytänkande men väldigt roligt att spela. De hade en del småglitchar och en gång blev det så illa att vi buggade ut spelet efter en svår strid så vi fick ladda om men annars flöt det på bra. Väldigt låg och sexistisk humor, mycket som inte makar sense, linjärt men samtidigt så fungerar det så bra! Jag gillar pusslen, fienderna, bossarna och ens sidekick Johnsson.

Ljudet var helt galet också. Fanns en boss som hade ett munspel istället för mun så han hade väldigt speciell ljud design. Varje gång man skjöt honom blev det musik av det. Catchy också :) Sedan var vissa banor i spelet i sidskrollande 2d!

Hoppas det kommer en uppföljare till spelet. Om de bara kan fixa bättre skade och state respons på bossarna och en mindre irriterande flickvän och sedan finslipa allt lite mer så kommer det bli jättebra.

Får man inte plats på en stol...


...så är det lika bra att använda två!

Förberedelser inför nästa vecka

Idag har jag rensat lite i garderoberna, spelat mer Shadows of the Damned (tror vi är på sista kapitlet nu!) och lagat luncher till nästa vecka. Jag ville göra något med kyckling så det blev kyckling i spenatsås, serverat med bulgur och en sallad på morötter, sockerärtor och minimajs. Ska bli supergott!

När jag fixade luncherna gjorde tibbe maten. Han gjorde en jättegod laxpaj med spenat som vi åt med sallad och till det ett glas vin. När vi åt tittade vi på filmen "Wrecked" med en av mina favoriter Adrien Brody. Filmen var inte alls som jag förväntat mig utan var ganska långsam men helt klart sevärd. Tänk typ "Buried" fast inte i en kista. Fanns massa rolig kuriosa om filmen så som att den bara tog 18 dagar att spela in och spelades in i kronologisk ordning. Och för att komma in i rollen så testade han att sova ensam ute i skogen...på vintern...skådespelare alltså :)

Vi hade även tid nu att titta i Yukis mun igen eftersom det inte blivit bättre. Såg att en av hennes tänder sitter löst och är helt inflammerad. Vet inte om det är en mjölktand som fastnat men kanske lika bra att ta med henne till veterinären när vi ska vaccinera Hunter.

Min lunch


Med grönsaker


Laxpaj med spenat och vitlök


Mer lägenhetsbilder

Tibbe tog ett par bilder på lägenheten igår så tänkte jag kunde visa några. Allt är fortfarande WIP och ligger lite huller om buller men det är på väg!

Saknas köksbord men myshörnan är klar. Har t o m fått upp den första tavlan, den är gjord av tibbes bror. Jättefin!


Katternas klösträd har fått en mycket bättre plats nu och används flitigt.


Till köket ska vi inhandla en lite modernare mikro.


Katternas skålar har hittat sin plats.


Sovrummet som är i värst skick just nu. Behövs rensas upp en del!


Viktigaste rummet; klädkammaren. Måste komma på någon bra lösning så vi får plats med mer.

Nybadade

Idag blev de badning för både Hunter och Yuki. Det behövde egentligen redan göras i julas men med tanke på att vi skulle flytta och det blir så dammigt då så har jag väntat lite. Men nu var det verkligen dags! De luktade damm och jag såg hur de verkligen drog stora dammtussar efter sig när vi tömde den gamla lägenheten men nu luktar de så gott och har helt mjuk och len päls :)

Jag använde mig av tipsen jag läst i tidningar och böcker och spädde schampoot med lite varmt vatten i en skål och sedan hade jag en tvättsvamp som jag använde för att fördela allt. Var mycket smidigare och blev jämt fördelat! Gjorde två omgångar per katt, sedan torka och borsta med en borste som jag sprejade med antistat spray (katterna har varit galet statiska senaste tiden), kamma lite och föna väldigt försiktigt.

Gick superbra som alltid med Hunter som är så snäll. Han var dock för snabb för mig och hann hoppa över toaletten till dörren så hela badrummet blev dränkt en gång men annars gick det bra :) Yuki var förvånansvärt snäll den här gången. Hon försöker hela tiden komma ut och kan inte sitta stilla men hon använde inte klorna och höll tyst så det gick bra. Well, allt förutom de sista två minuterna när hon fått nog och började skrika...men jag har inga rivmärken i alla fall :P

Ska testa lite nu i framtiden och bada katterna då och då för att se vad som ger bäst päls på dem. Många sibirer är inte så bra att bada precis före utställning för deras pälsar blir för mjuka och det märker jag på mina också. Den här rasen ska ha sträva pälsar. Ska testa med en texturizer och en glans spray senare, även med en riktig borste som inte sliter på pälsen. Sedan skulle jag gärna ha en riktig fön som torkar dem snabbt och ett bord för duschen för min rygg pajar av allt böjande.

Som första inköp har jag i alla fall köpt en speciell handduk som suger åt sig vatten väldigt bra. När de har vinterpälsen så blev det två handdukar per katt och kände ändå att de inte var tillräckligt torra!

Nyduschad!


Och inte glad över det ;)






Inte lätt att få en bra bild på Hunter när han ska tvätta sig. Han kör oftast total ignore :)

Shadows of the Damned

Efter att börjat dagen med filmmys tog vi en tur på stan och sedan packade jag upp alla kläder i klädkammaren. Kan säga att vi behöver något mer att ha kläder i för jag får inte plats! Går knappt att få igen lådorna nu så är helt omöjligt att hitta något. Måste också blir bättre att slänga saker jag inte använder...

När jag var klar med allt var jag sugen på att spela något och eftersom jag inte orkar ta upp Deus Ex just nu så fick det bli Shadows of the Damned. Jag hittade det på mellandagsrean hyfsat billigt förra veckan så det fick följa med hem. Ville egentligen köpa det när det släpptes i somras men det fick så dåliga betyg att jag har väntat lite.

Tror vi spelade någon timma och jag blev glatt överraskad! Det är utflippat japanskt med galna fiender och musik, låg humor och bra gameplay. Precis så jag vill ha det :) Enda som är synd är att det knappt finns någon story och tjejen man ska rädda bryr man sig inte om utan hon är mer jobbig. Väldigt synd för om de bara hade etablerat henne (tänk Darkness) så hade det funnits mer motivation. Men ens sidekick som är en brinnande döskalle är väldigt roande :)

Redan helg!

Skönt att det redan är helg och en längre helg också. Jag älskar att jobba men har varit svårt att fokusera när man är sjuk. Måste lära mig någon gång att ta det lugnt ;)

Det är lite tight med pengar den här månaden med julklappar, flytt och räkningar men den här helgen vill jag ta en liten titt i stan för att få ideer till dekorering och så tipsade Frida om att gina tricot släppt en sportklädes kollektion. Nyfiken!!

Hoppas även kunna titta in kattutställningen utanför Uppsala om jag kan dra med tibbe. Kissarna behöver en del nytt.

Nu blir det soffmys och läsning om den sibiriska rasen! Ha en trevlig kväll!

Gahh!!

Låset har fryst fast! Ork att gå till jobbet...

Världens sötaste lilla Yuki!

Jag ligger i soffan och myser med lilla tjejen. Hon ligger på mina ben och sover så jag är fast här ;) Passar på att borsta henne och klippa bort tovorna och hon sträcker verkligen på sig så det är enkelt att komma åt under armarna.

Nu börjar också de små benen skaka när hon drömmer. Vem skulle inte smälta!! Verkligen världens sötaste lilla tjej :)

Nytt år och ny lägenhet

Vilket slut på året och början på det nya. Packat ner hela lägenheten, flyttat, städat och åkt på en förkylning. Var INTE kul att städa med näsan rinnande och man hostade ur sig lungorna. Var så skönt när vi äntligen lämnade över nycklarna till de nya och kunde lämna alla måsten bakom oss.

Nu har vi en jättefin WIP lägenhet. Fattas köksbord och så vill vi göra en del omdekorering men basen finns uppe. Ska bli jättekul att inreda den men den här gången tänker jag låta det ta lite tid och titta runt först innan jag köper allt på ikea :P

Visar lite bilder på lägenheten innan vi flyttade in allt för just nu ser det ut som en arbetsplats. Förkylninen blev värre igår och så fick jag feber så har bara tagit det lugnt idag. Ska försöka dra mig till jobbet i morgon om krafterna har börjat komma tillbaka.

Köket, med diskmaskin!


Vardagsrummet


Långa hallen


Lyckades i alla fall pimpa köksön!

2012!

Gott nytt år! Hoppas ni alla hade en vild partynatt med lite skumpa :) Här blev det inget festande...I fredags flyttade vi ner alla sakerna till den nya lägenheten och packade upp en del. Igår städade vi den gamla lägenheten och flyttade allt i förrådet.

Med såklart den bästa timingen också så har jag åkt på en förkylning. Så det är en massa nysande och hostande. Men med värktabletter går det att arbeta på! Idag blir det sista dagen med städande för i morgon ska vi ge över nycklarna för den gamla lägenheten.

Utsikten från den gamla lägenheten igår vid tolvslaget
RSS 2.0