VIP Shopping!

Jag gillar verkligen morgon shopping! Har varit på ett par på Lindex och HM nu och det känns ganska lyxigt (och lite konstigt). Blir lite intensiv shopping och passa på att köpa allt dyrt när man får mellan 20-25% rabatt och efter en galen shoppingrunda får man frukost som jag kan äta på jobbet. Lite extra adrenalin på morgonen!
 
Ska prova allt i lugn och ro hemma så får vi se om jag behåller allt.

Yay för paket!

Ser fram emot att öppna dem :)

PS. Katten som inte får vara på bordet har jag haft sedan innan.

Dagens låt!

Idag känner jag att jag behöver lite girlpower.
 
 

Welcome to silent hill

Usch...jag har inte alls lust med körlektion i det här öde och höstiga vädret. Hade passat mycket bättre att spela lite mer silent hill 2!

Kattdiet och blodgruppsjakt

Vad det har varit mycket den här veckan. Sedan i fredags har jag letat och frågat runt en massa bland sibbeägare, avelsråd och veterinärer. Frågan som fortfarande inte är helt utredd är om Yuki verkligen har B blod eller om hon bara är bärare av B genen. 
 
Av det jag förstått så måste både mamman och pappan vara bärare av B genen för att kunna skapa en B kattunge. Yukis föräldrar är A och mamman är testad att hon inte bär på några B gener vilket gör mig förvirrad. Hur kan då Yuki vara B? Känns som hon borde vara A men bära på B genen?
 
Jag har hört med några i sällskapet sibirisk katt och det verkar som ett vanligt blodtest ibland kan visa B när det bara är att de bär B genen. Så jag har ringt fram och tillbaka med veterinären och de har fått prata med leverantörer och dubbelkollat tester för det har aldrig hänt hos dem innan. Jag fick ett tips att skicka ett blodprov för DNA test av blodgrupp till Tirri Niini i Finland (vi kan inte göra sådana tester i Sverige) och efter mycket letande hittade jag att deras verksamhet blivit uppköpt av Genoscoper. Så dit kommer jag skicka testet!
 
Nu ville sjukhuset vara helt hundra på att inget gått fel så jag ska ut till dem igen på tisdag morgon och ta en nytt blodprov kostnadsfritt. Däremot måste jag fortfarande betala taxiresor dit och tillbaka och så kostar testet 40 euro men efter det hoppas jag att vi vet med säkerhet. Är hon A men bär B genen så gäller det att hitta en hane som är DNA testad negativt för B genen och är hon B så blir det kastrering. Det är även viktigt att veta ifall något skulle hända henne och hon behöver en blodtransfusion.
 
Lägg till på detta också att jag pratat med veterinären om att lägga om kosten hemma lite så det blir en blandning av blötmat och torrfoder. Jag känner mig inte helt bekväm med att bara ge dem blötmat så jag hoppas att de kan tänka sig äta en mix. Jag skulle väga dem ofta för det gäller att passa så de inte går upp eller ner för mycket i vikt. 
 
Känns lite jobbigt när hoppet fortfarande finns kvar...
 


Paleo chokladrutor

Jag tycker det blev mer en kladdkaka än chokladrutor men oavsett så var den jättegod med en kopp te på kvällen. Den smakar lite åt mandelmassa hållet men den är god och kladdig. Tibbe var inte så förtjust men betyder att det blir mer till mig nästa gång! Skulle nog kunna rulla dem till chokladbollar också. 
 
Receptet hittade jag på Träningsglädje.
 

Dagens låt!

 

Matlagningen i söndags

Frukost
Paleoplättar (fast med bakpulver). 
 
Lunch

Kokoswraps med kyckling och guacamole
 
Middag
Fish cakes
 
Efterrätt
Kladdkaka(-ish)
 

Music!

Sedan i helgen har jag bara lyssnat på asiatisk pop. Svårt att hitta bra låtar på spotify så har tryckt vidare låt efter låt på youtube och börjat hitta en del bra. Kravet är dock att det ska vara ös på dem, klarar inte av långsamma låtar. Väldigt imponerande koreografier i många av dem, jag hade nog inte klarat en låt i deras tempo :)
 
 

Anmält till UKs kattutställning

Nu har jag anmält Hunter och Yuki till Uppsala Kattklubbs utställning i Jälla i oktober. Det är en liten liten internationell utställning med bara 120 katter per dag så jag hoppas verkligen jag lyckas komma med. Den här gången är det bara lördagen de har kategori 2 (semilånghår) och så är det i Uppsala så blir förhoppningsvis smidigaste utställningen jag varit på. 
 
Det är tre domare som bedömmer alla katter. Hoppas jag får Luigi igen, jag är verkligen nyfiken på om han fortfarande kommer gilla Hunter nu när han väger lite mindre. Spännande i alla fall! Lyckas de få ett certifikat var (vilket kan bli svårt eftersom det finns så många sibirer i klubben) så behöver de bara ett till sedan för att få en ny titel. 
 
Vem kan säga nej till de här ögonen? Inte jag i alla fall :) Däremot är hennes päls fortfarande i tonåren så hon kommer få minus.

Köttbullar i tomatsås med zucchini

Det råkade bli fem timmars matlagning igår. Var kanske lite väl att ta i men blev frukostar, luncher, middagar och lite efterrätt. Ikväll blev det köttbullar i tomatsås från recept på paleo nordics reboot. Till det stekte jag zucchini som jag kryddade med chili, vitlökspeppar och kryddigt örtsalt. Blev riktigt gott! Saknar inte ens pasta sedan jag bytt ut det mot zucchini.
 

Veckans schema

Måndag
Körlektion 80 min
Körteori 120 min
 
Tisdag
Afro + Core 60 min
 
Onsdag
PT Träning 60 min
 
Torsdag
Körlektion 80 min
Körteori 120 min
 
Fredag
VIP Shopping HM
Lady Gaga konsert!
 
Lördag
Jogging 30 min
 
Söndag
Matlagning för nästa vecka
 
Jag tror jag får offra simningen nästa vecka om schemat ska gå ihop. Får också räcka med bara tre träningspass men tror det får bli så nu när jag ska ta körkort. Får satsa mer på att äta rätt istället. Spännande vecka i alla fall som avslutas på bästa sätt med shopping och konsert, de ser jag verkligen fram emot!

Dags för ändring

Det är snart dags för mig att boka in en frisörtid igen och jag har börjat fundera på att bli lite mörkare i håret igen efter att ha varit väldigt ljust blond i ett par år. Jag funderar på mer mörkblond eller honungsfärgad men jag vet att jag lätt ångrar mig när jag blir för brunhårig. Men samtidigt så känns det rätt att bli lite mörkare till hösten. Hmmm...måste fundera lite.
 
Kanske något sådant här?
 
Eller så här?
 

Söndag!

Det här kanske låter konstigt men vad jag har sett fram emot idag! Nuförtiden älskar jag söndagar eftersom det oftast är då jag springer ute, skriver matlista för veckan efter, handlar mat och lagar mat i massor. Jag älskar att planera och laga mat så det är jättekul! På måndag kommer jag även börja med en utmaning; Paleo Nordic Reboot, som handlar om att äta bra och nyttigt och träna i en månad. 
 
Jag känner även att antibiotikan börjar verka och jag känner mig lite bättre. Så nu har jag massa energi för idag :) Ska börja med att läsa lite och klippa klorna på katterna, sedan blir det shopping och matlagning och körkortspluggande. Kanske tränar lite också men jag har valt bort träning den här helgen för att få sova ut lite. Vad är era söndagsplaner? Är det också fixardagar för er?
 
Så här startar Hunter en söndag

Resultatet av veckans mål

Sova sex timmar per natt
Well, jag lyckades sova nästan fem och en halvtimma varje natt förutom natten mellan torsdag och fredag som nog inte blev mer än fyra timmar. Så blir nog en fail på denna men jag har försökt bättra mig.

Borsta Hunter och Yuki lite varje dag
Detta har jag gjort som en rutin varje morgon när vi har vår mysstund i soffan. Hunter har t o m börjat acceptera borsten lite så det går framåt. 

Plugga en halvtimma körteori varje kväll
Jag har somnat över boken varje kväll i alla fall.
 
Det här gick inte sådär jättebra. Jag måste se över schemat för nästa vecka och se om jag kan ta bort lite. 

Lördagsfrukost

Om man kommer för sent till bagaren och färdigmackorna är slut så är det bara att köpa brödet och snickra ihop sin egen macka :) Idag kommer inte vara en paleo dag.
 

Planer ändras

Jag har märkt att mina senaste inlägg inte varit de mest muntra men den här veckan har inte varit rolig. Jag mådde riktigt dåligt igår morse men det började släppa en kvart innan jag skulle iväg så då chansade jag och drog iväg till körningen. Jag är glad att jag gjorde det för även om jag inte mådde bra så gick det och jag lärde mig mycket. 
 
När jag kom hem kunde jag fortfarande inte äta eller dricka något men jag hade veterinärtid med Yuki ute på djursjukhuset så vi drog iväg. Hon är inte sjuk eller något utan vi skulle scanna hennes hjärta (hcm scanning) och ta ett blodprov för att testa mot fiv, felv och blodgrupp. 
 
En av mina drömmar och planer för den här hösten är att börja avla med Yuki. Hon är så fin och jag var verkligen sugen på att ta hand om små kattungar. Hon var jättesnäll hos veterinären och var helt tyst och lågt helt stilla både när vi scannade och tog blod. Vi fick veta direkt att hennes hjärta såg bra ut utan anmärkningar så där är jag jätteglad. Jag skulle nog varit jätteorolig om jag fått höra att hon har en hjärtsjukdom, det kan ju gå ganska illa.  
 
Det tog nog två timmar hos veterinären och sedan lämnade jag av Yuki hemma och åkte till jobbet där jag lyckades äta dagens första mål, en äggmacka med lite te. Veterinären ringde ganska snabbt och Yuki hade inga sjukdomar eller antydningar på det MEN hon verkar ha den ovanliga blodgruppen B. B blodgrupp är inget som är farligt eller påverkar katten men det är inte bra att avla med dessa katter. Om hon paras med en blodgrupp A hane så blir kattungarna A och om de då diar mamman de första dagarna så kommer de förgiftas av hennes mjölk och dö. För att hålla dem vid liv måste man separera dem från mamman de första dagarna och stödmata dem tills de är resistena och kan dricka hennes mjölk. Detta är inget man rekommenderar och jag tror det finns risk att kattungarna blir bärare av b-blodgruppen och kan föra detta vidare om de ska avlas på. 
 
Man kan dock avla henne med en B hane så man får B ungar (då kan de dricka hennes mjölk) men dessa borde bara användas för sällskap eftersom man inte vill sprida B genen vidare. Men det avråds från avel med B katter eftersom problemen som kan uppstå. 
 
Jag har ett sista hopp jag ska testa men annars pekar allt mot att jag måste kastrera henne och slänga dessa planer. Känns inte sådär jättekul...Jag måste också höra med veterinären hur det blir om något skulle hända med henne så hon behöver blod. Kan B katter få A blod? Vad händer om de inte har tillräckligt med B blod inne eftersom det är så ovanligt?
 

Magsmärtor

Spenderar just nu min morgon på badrumsgolvet med hemska magsmärtor. Klarar jag inte att stå upp snart så blir det ingen körning...vilket suger för det är en tusing bortkastad.

Läkaren sa i alla fall att jag har en infektion i magen så jag fick antibiotika utskrivet. Tänkte hämta ut det när jag kommer till jobbet så får hoppas allt detta blir bättre snart.

Skitdag

Igår var en riktigt dålig dag, hade konstant ont i magen och på körteorin var jag så trött att jag var illamående. Ska till läkaren idag och se om jag kan få några svar om magen men jag gissar på att de kommer säga att jag ska sova mer och stressa mindre. Inte alltid så enkelt dock...
 
Så vi stryker igår och kan prata om idag istället. Jag fick hoppa över joggning eftersom jag lyckades få en extra körlektion! Tycker det är så roligt att köra även om jag alltid är nervös och känner press. Jag fick testa starta och stanna i upp och nedförsbackar, backa, köra på mer trafikerade gator, köra i regn och t o m köra tillbaka bilen hela vägen ner i garaget och parkera. Exakt så här låter jag när jag kör ner för backar "iiiiiiiiiiii" :)
 
Jag har nästa körlektion redan imorgon bitti och jag kan knappt vänta!
 

Hälsoanalys

Ikväll blev det hälsoanalys och en del styrke och konditionstest med min PT på gymmet. Alltid kul att se ens startpunkt och planera hur träningen ska sättas upp. Hon kom fram till ganska snabbt att jag måste sova mer och det har jag redan påbörjat med i alla fall sex timmars sömn per natt. När jag berättade för henne att jag sover fyra-fem timmar tittade hon nästan på mig som att jag var galen. Men hur ska man hinna med allt annars?
 
Jag fick använda deras avancerade våg och enligt den väger jag 46,2 kg och har 15,2 % fett. Låter som bra siffror enligt mig även om jag inte känner mig så smal men jag låg visst lite på minus så jag behövde egentligen gå upp lite i vikt. Hellre går jag upp i muskler då än fett!
 
Så, målet nu för de nästkommande tre månaderna är att fokusera på styrketräning och bygga muskler. Jag ser redan fram emot det första riktiga passet nästa vecka!
 
 

Veckans mål

Sova sex timmar per natt
Jag brukar bara hinna med 4-5 timmar per natt men med allting jag håller på med just nu börjar jag känna mig lite väl sliten. Vill testa om jag märker en stor skillnad med sex timmar.

Borsta Hunter och Yuki lite varje dag
Yuki älskar ju borsten men Hunter hatar den fortfarande och eftersom han får tovor hela tiden vill jag kunna lyckas vänja honom vid den så vi slipper alla dessa tovor.

Plugga en halvtimma körteori varje kväll
Kommer inte bli något körkort om jag inte hinner plugga något! Måste få in det i schemat att jag ska plugga lite varje dag.
 
Har ni några mål för veckan?
 

Hunter på bantning - vecka tre och fyra

Jag tror jag har glömt att visa resultatet på ett tag nu. Hunter gick ner mest de två första veckorna och sedan har det sakta börjat stanna av, vilket är jättebra för han ska ligga på ungefär 5,5 kg. Jag borde ta bild på honom nu för han ser verkligen mycket bättre ut. Hans kropp är äntligen proportionelig och han har ett fint stort huvud och kan röra sig smidigt (...eller smidigare i alla fall). Han har fortfarande lite av en hängmage men han är ju inte direkt vältränad så det kan jag förstå. Ska testa att leka med honom med vippan igen och se om han faktiskt orkar/vill springa efter den. 
 

Väntar...

Jag står och väntar i regnet på att dhl ska öppna så jag kan hämta mitt paket. Vad gör man inte för ett par skor? ;)

Paleo bröd och pannkaka

För den här veckan ville jag testa lite nya recept så fick bli en bananpannkaka till frukost och bröd som mellanmål/tillbehör. För de som känner mig kan det tyckas konstigt att jag gör något med banan eftersom jag ogillar det så mycket att det är snäppet på en fobi men jag kände att jag ville ge det en ny chans.
 
Jag följde ett recept från Under vårt tak men tog endast fem ägg, öste på med kanel och hällde i lite kardemumma också. Jag åt det med äppelkräm (samma som förra veckan), blåbär, hallon, jordgubbar och en liten klick kokosgrädde. Tyvärr smakar det fortfarande banan och det vände sig i magen när jag åt det imorse men för någon som gillar banan är det nog jättegott. Ska försöka dölja smaken med ännu mer äppelkräm imorn men tyvärr tror jag fortfarande inte banan är något för mig.
 
Jag gjorde även ett bröd på mandelmjöl och hasselnötsmjöl som jag hittade på Primalisten. Det är tyvärr bakpulver i det men om man bortser från det är det nog det bästa lchf/paleobrödet jag gjort. Smakar helt okej och har inte den där hemska svampkonsistensen som många får. Superenkelt att göra också!
 
 
 
 

Kvällspluggande

Efter middagen idag har jag suttit och pluggat körkortshäfte. Gick hyfsat bra i början men sedan började jag sakta nicka till då och då. Jag kommer inte ens ihåg vad de sista sidorna var om.
 
Jag hade min första teorilektion idag och vi fick läxa tills onsdag som jag måste läsa igenom och sedan har jag lite i körkortshäftet som kan vara bra att förbereda med innan nästa körlektion. Problemet är bara att jag bara kan plugga kvällar och jag är verkligen inte en kvällsperson. Tror det får bli bums i sängen med mig nu innan jag somnar över tangentbordet.
 

Veckans schema

Det gäller att inte sätta sig när och tänka igenom utan att bara köra på när jag har massa saker att göra. Allting är kul så jag ser fram emot det!
 
Måndag
Simning 30 min
Körteorilektion 120 min
 
Tisdag
Hälsoanalys och uthållighetstest 90 min
 
Onsdag
Simning 30 min
Körteorilektion 120 min
 
Torsdag
Joggning 30 min
Spelkväll!
 
Fredag
Körlektion 80 min
Veterinär
 
Lördag
ledig/oplanerad
 
Söndag
Jogga 60 min

Kokosbollar

Jag har varit sugen på att testa att göra något gott till teet och eftersom det var lördag igår så gjorde jag kokosbollar. Första gången jag testade receptet men de blev supergoda! Det var tänkt att de skulle bli toppar men jag hade så svårt att forma dem att det var mycket enklare att göra bollar av dem. Smakar ju likadant ändå! Använde mig av ett LCHF recept för kokostoppar och moddade lite, blev väl inte strikt paleo men jag tyckte det räckte.
 
 
LCHF/Paleo chokladdoppade kokosbollar
25-30 st beroende på storlek
 
75 g smör
3 ägg
0,5 tsk vaniljpulver
3 msk kokosmjölk creamy
8,5 dl kokosflingor
mörk choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg, vaniljpulver och kokosmjölk och tillsätt det smälta smöret. Blanda i kokosflingorna och forma till bollar (eller toppar om ni lyckas). Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Jag tyckte inte mina såg helt klara ut så jag höjde till 200 grader och gräddade 5 minuter till. Smält chokladen, doppa och njut!
 
Man kanske kan testa att byta ut smöret mot kokosfett. Jag funderade på det men tyckte jag hade tillräckligt med kokos i dem och ville ha det salta från smöret. Räckte med två stycken till mitt te så var jag nöjd, jättegoda men mäktiga.
 

Och så var det höst igen...

Känns så i alla fall när man vaknar och det är mörkt ute. Spöregnar ute också vilket möjligtvis är väldigt mysigt men inte när man ska ut...Jag ska börja med en dusch och hoppas att det slutar regna snart annars får det bli överdragsbyxor om jag ska kunna cykla.

Joggning i soluppgång

Det var jätteskönt att jogga ute imorse, solen sken men det var ändå fortfarande kallt i luften. Helt dött ute också, det var bara jag, några fåglar och en liten kattunge ute. Själva joggingen däremot gick lite trögare. Jag mår inte helt hundra sedan grillfesten igår. Jag drack inte mycket men däremot smååt jag hela kvällen vilket gav mig både världens magont och blodsockerfall när jag kom hem. Blev 2,99 km på 26 minuter så inget vidare bra resultat.
 
Sprang förbi den här trädgården där någon verkar gilla att samla på tuppar.

PT Träning

Igår hade jag min första PT-träning. Jag var både spänd och nervös men jag hade träffat min PT innan när hon håller i gruppass så det kändes lite bättre. Blev en kvarts uppvärmning på roddmaskinen och sedan styrka för ben, armar, mage och rygg. Eller det var egentligen tänkt att jag skulle träna benen men jag lyckades mest lägga vikten på armarna (vi använde skivstänger) så jag var helt död i armarna innan vi ens skulle börja med dem. 
 
Jag kunde verkligen inte lyfta mycket, jag höll på kämpa som en galning med sju kilo så hon sa att jag verkligen behöver träna en del styrka. Hade även ett svagt vänsterknä och högerfot som lutade innåt som jag behöver tänka på. Jag tyckte det i alla fall var väldigt kul och man vill verkligen pusha när någon tittar på en. Så jag har bestämt mig för att testa lite PT-timmar och få en bra grund som jag förhoppningsvis kan bygga själv på sedan. 
 
Suddig bild men jag såg den här söta haren på vägen hem. Precis utanför Actic!

Hunter posar

Like a boss :)

Paleo plättar

Till den här veckans frukostar ville jag testa något annat än ägg. Ägg må vara väldigt gott (speciellt med bacon!) men ibland känner jag för lite omväxling. Så den här veckans frukostar är plättar med äppelkrämen (ni kan hitta länken till receptet i ett tidigare inlägg), blåbär och jordgubbar. Himmelskt gott och känns väldigt lyxigt! Enda minuset är att jag tycker äppelkrämen blev lite för söt, tror jag ska testa med lite syrligare äpplen nästa gång.
 
 
Plättarna gjorde jag utefter ett LCHF recept men moddade lite. Om ni är sugna att testa är receptet:
 
4 ägg
1 dl kokosmjölk creamy
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
kokosfett att steka i
 
Är bara att mixa ihop allt och börja steka. Jag hällde även i lite smält kokosfett i smeten men vet inte om det var nödvändigt. Jag gjorde mina i plättjärn och fick mer än nog för att räcka till en veckas frukostar. 
 

Den hemlige kocken

Vilken fail på mig igår! Gick inte från jobbet förrän vid åttatiden och hade ett paket att hämta så efter det orkade jag inte springa längre. Första dagen jag skippat träning och jag har ångest. Det brukar oftast vara så här jag sakta men säkert blir en soffpotatis igen. Får se till att det inte händer!
 
Jag har i alla fall införskaffat lite ny kvällsläsning som förhoppningsvis ska få mig att tänka mer på vad för konsigt jag stoppar i mig. 
 

Primaten

Det har varit riktigt fint väder den här veckan så idag ville jag testa restaurang Primaten här i Uppsala. Tibbe hängde med så på lunchen tog vi våra cyklar och cyklade upp till sjukhusområdet och satte oss på uteserveringen. Jag tog halloumipizzan och tibbe tog biffen och så delade vi dem. Köttet var gott men ändå en liten besvikelse (lite för högt pris för vad man får) men pizzan var helt gudomlig! Kan inte förstå att man kan få så god botten utan vanligt mjöl. Blev väl inte direkt någon paleo mat men i alla fall hyfsat lchf. Supergott i alla fall och var skönt att njuta av det fina vädret ute.
 
 De hade jättegod frökex som jag måste testa att göra hemma
 
 
 

Veckans träning och körkortspluggande

Lite sent att lägga upp men nu känns det ju ännu bättre när lite redan är avklarat!
 
Måndag
Körlektion
Functional Toning
Core
 
Tisdag
Simma
 
Onsdag
Jogga
Körteori
 
Torsdag
Körlektion
PT träning
 
Fredag
Simma
 
Lördag
Vilodag
 
Söndag
Jogga
Körteori

Spelkväll!

Ikväll var Frida över och körde lite Silent Hill 2. Jag har aldrig spelat dem förut (lite för läskiga för mig) så det är kul att se vad alla pratar om.

Till middag blev det lax med broccoli i en jättegod sås som Frida vispade ihop. Tack för att du ville komma över! Nu är det dock dags att sova, är riktigt trött. God natt!

Dagens pass

Ikväll blev det Functional Toning och Core igen. Jag gillar verkligen de passen och hur skakis jag är efteråt. Det var lite roligt att det var glest på styrkepasset men när coren började vällde det in tjejer tills det var fullproppat. Antar att det är höst igen.

Yuki!

 
 
 

Körlektion!

Blir tidiga mornar nuförtiden.

Veckans matlagning

Lagade mat i fyra timmar igår. Var riktigt trött efter det men förhoppningsvis har jag nu frukost, lunch och middag för större delen av veckan. Blev ett par nya recept som jag ser fram emot att testa.
 
 Avokadosalladen från förra veckan får bli lunch igen den här veckan. Receptet finns här.
 
 Hittade ett recept på äppelkräm på samma ställe. Luktade jättegott så ska bli intressant att testa.
 
Gjorde plättar utefter ett LCHF recept men tog bort alla mejeriprodukter. 
 
 Middagarna under veckan får bli chili utan bönor med svamp.

Kvällsfika

En kopp te med jordgubbar, blåbär och lite rawbite choklad. Mums!
 

Jogging

Nu är jag tillbaka från min joggingtur. Var inte för varmt ute så det var riktigt skönt att springa, fick heller inga pollen eller astma besvär så jag kunde köra på.

Blev sju kilometer på 58 minuter med en "frukost" paus i mitten. Började med uppvärmning i fem minuter, sedan vanlig joggingtakt i 20 minuter tills jag kom till min favoritutsiktplats där jag laddade på med lite av mitt paleopack. Sedan blev det att jogga hemmåt där jag höjde hastigheten lite hela tiden.

I början av turen trodde jag verkligen inte att jag skulle orka ens 20 minuter men tillslut var jag så inne i mina tankar att jag inte ens tänkte på vad jag höll på med. Älskar när det blir så!

Blir inte alltid som man tänkt sig

Det jag egentligen skulle gjort idag var att åka till stockholm för en sibirisk katt fika och prat med uppfödare i stockholmstrakten som jag pratat med på utställningar eller nätet. Men eftersom Hunter var dålig kunde jag inte lämna honom och blev knappt någon sömn inatt så det fick tyvärr vara. Synd för jag såg fram emot det men det kommer fler tillfällen. 
 
Istället blev det veterinär och sedan koppla av på balkongen. Blev även en powernap på soffan för jag var helt slut. Hunter höll sig ganska mycket på avstånd men Yuki var lika gosig som vanligt.
 

Tillbaka från veterinären

Hunter har sakta börjat bli bättre. Han åt lite imorse men han var fortfarande väldigt hängig och låg ihopkrupen och gömde sig under fåtöljen så vi bestämde oss att ta det säkra före det osäkra och åkte till veterinären.

Vi åkte till en jätteliten privatklinik i svartbäcken. Veterinären undersökte Hunter och tyckte allting såg bra ut. Han sa dock att han inte tyckte Hunter var överviktig utan lite benig vilket jag blev förvånad över.

Men däremot var Hunter uttorkad så han fick hela fem stora vattensprutor insprutade under nackskinnet som en stor puckel. Stackarn tjöt ganska mycket...Får hoppas han piggnar till snart och blir sig själv igen.

Nattvak

Hunter slutade spy efter ett tag men han gick på toa flera gånger utan att göra något så vi undersökte honom lite. Vi hittade en stor hård avföringsklump som satt fast i öppningen där bak så blev in i duschen och skölja bort (var nästan nära att spy av den, så äckligt var det). Men resten av kvällen låg han kvar under bordet och gömde sig så jag ringde sjukhuset igen för en timma sedan. De var väldigt osäkra på vad det var så vi skulle antingen åka in nu eller åka till en veterinärmottagningen imorn.

Jag hittade en mottagning bakom akademiska som har öppet på lördag morgon så blir han inte bättre åker vi dit direkt när det öppnar. Jag har nattpasset så ska försöka hålla mig vaken ett tag men jag sover på soffan i alla fall (vi sover ju annars separat från katterna).

Hunter har använt toan en gång för en halvtimma sedan, är ett steg i rätt riktning men han ligger fortfarande ihopkrupen och har så kalla öron. Jag hoppas verkligen det inte är något farligt!

Hunter dålig

Hunter har spytt slem i snart tre timmar och går av och an och trycker ihop sig och gömmer sig i hörn. Jag är jätteorolig, inte bara för att han spyr men eftersom han går på diet också. Hoppas bara han ätit för mycket päls så det inte är något med levern. Jag har pratat med djursjukhuset och eftersom han inte verkar uttorkad ska vi hålla koll på honom och blir han inte bättre måste vi åka ut med honom. Går inte att koppla av när man är så orolig.

Morgonens pass

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle gymma men eftersom vi ska på bio med våra gäster ikväll och gymmet var stängt imorse så blev det till att jogga istället. Blev lite sen eftersom jag skulle väga katterna men blev i alla fall 23 minuter med lite intervaller. Tyvärr bara 2.83 km totalt men det får duga. Körde utan musik idag också och jag börjar faktiskt vänja mig vid det. Tog dock med mig iphonen för att hålla koll på tiden men det var lite läskigt eftersom det regnade. Idag hade jag även på mig en ny träningsjacka från HM som Frida tipsade om, jättefin och värmer händerna bra!
 

Hur kan något så här gott vara nyttigt?

Kanske är något i mitt huvud men tycker jag något är gott känns det alltid som att det är onyttigt. De här dock är både goda och nyttiga. Har testat kokos idag och den är supergod!

Middagen igår

Igår när vi kom hem hade tibbes bror lagat mat till oss. Han hade gjort pasta med kyckling och svampsås (färska kantareller!) men eftersom jag inte kände för pasta gjorde jag en sallad till såsen istället. Väldigt gott och var bra mätt efter detta!

Hunter leker

Jepp, det kanske inte ser så ut men efter ett par hopp efter vippan så är det ligga på rygg och halvdant slå mot den som gäller. Latmask!

Tisdagen

Började med körlektion 7.15. Fy vad nervös jag var innan men jag hade en jättebra lärare som förklarade allt tydligt och flera gånger. Var en konstig känsla när jag fick sätta mig bakom ratten och jag som är så kort fick dra fram stolen hela vägen för att ens kunna trycka ner kopplingen. Tror jag hade någon centimeter mellan mig och instrumentbrädan :) Vi tränade på att starta och stanna, krypkörning och svängar. Sedan fick jag köra lite på en väg också och det var riktigt läskigt! Skämmigt också med alla bilar bakom som säkert tyckte jag var jääättelångsam som kröp fram. 
 
Jag var ganska trött efter lektionen, var väldigt mycket info att ta in men en kopp te var räddningen för att klara dagen. När jag kom hem från jobbet blev det löpning ute. Vågade inte riktigt springa med iphonen när det störtregnade titt som tätt så fick springa utan musik den här gången. Fungerade förvånansvärt bra! Körde intervaller med långsam joggning och snabb joggning och det kändes bra. Blev både regn, blixtar och åska men det var bara att köra på.
 
Körde runt i en sådan här söt bil!

Tidig frukost

Inte direkt en höjdare till frukost men måste äta något innan körningen och det här är det enda jag vågar.

Veckans träning och körkortspluggande

Jag har haft ont i magen hela dagen idag och har det lite fortfarande. Vad trött jag blir på att inte kunna njuta av att äta! Jag ska snart börja äta strikt igen för att se om jag kan få bukt med detta. Enda gången det inte gjorde ont var när jag tränade. Oh, well, till lite bättre saker. Jag har en del planerat den här veckan men allt är roligt! Dagens träning är avklarad, nu återstår lite pluggande och att peppa mig själv inför imorgon. Spännande!
 
Måndag
Simning 30 min
Functional Toning 45 min
Core 30 min
+ repetera körteori
 
Tisdag
Körlektion 80 min
Jogga 30 min
+ plugga det körläraren påpekar
 
Onsdag
Simning 30 min
Träningskonsultation
+ körteori uppgifter
 
Torsdag
Styrketräning och kondition av något slag 60 min
+ körteori uppgifter
 
Fredag
Körlektion 80 min
Vilodag
 
Lördag
Vilodag
+ plugga det körläraren påpekar
 
Söndag
Jogga 40 min
+ körteori test

På väg hem

Nu är vi på väg hem efter en riktigt varm och solig dag i stockholm. Vi passade på att äta på Vapiano i gamlestan och den här gången testade jag deras sallader. Blev sallad, ost, krutonger och scampi. Verkar som de bara tar in ekologisk scampi så det var bra. Tyvärr reagerade jag även på den maten (har hänt med varje middag de senaste dagarna) så jag börjar seriöst undra om jag inte är allergisk mot att äta.

Snart i Stockholm

Alla sover här men jag pluggar vägmärken och landsvägskörning.

Ny favoritleksak

Beställde lite från swecat i veckan. Blev några leksaker och mer schampoo för katterna. En av leksakerna blev en riktig hit, en rosa mus från Fat Cat med lite rassel och massa kattmynta. Hunter har sprungit som en galning efter den och t o m Yuki som ogillar kattmynta älskar den. 
 
 

Paleo smoothie

Hittade receptet på en blogg men jag körde inte exakt efter måtten utan bara blandade lite kokosmjölk med jordgubbar och mixade. Att jag inte testat det innan! Smoothien blev så god, jordgubb med kokossmak. La i en isbit också och satte mig i solen på balkongen och njöt.
 
Ni kan hitta receptet här.

Bra start på helgen!

Igår bakade jag blåbärspaj till våra gäster men även om den luktade supergott så lyckades jag hålla mig borta från den. Lyckades t o m undvika chokladen utan blev tre jordgubbar till tet istället.
 
Imorse började jag dagen med en halvtimma på gymmet. Kändes lite trögt men var nog mest för jag kände mig så vilsen där, visste inte riktigt vad jag skulle satsa på. Blev lite roddmaskin och styrka för armar, mage och bak och sedan drog jag ut på en halvtimmas joggning utomhus. När jag kom tillbaka var jag rejält hungrig så då blev det en halv Raw Health innan duschen. Var lite besviken på den för jag trodde det skulle vara som Raw Bite men det var det inte, den här innehåller vaniljpulver och smakar mer som marsipan. Föredrar Raw Bite men vet inte vart man kan få tag på den.
 
Efter duschen blev det ägg med majonäs och te till frukost. Är dock fortfarande hungrig så tänkte testa en paleo smoothie om ett tag. Nu blir det körkortspluggande på balkongen!
 

Resident Evil 6 - Bakom kulisserna

Säger bara oh my god, måste spela! Tre kampanjer att spela igenom som låser upp Adas kampanj där man ska få svaren. Och alla kampanjer har olika spelstil. Känns som man får mycket för pengarna...
 
 

Fredagsfrukost

Blir lite extra lyxigt idag! Äggröra gjort på ägg och kokosmjölk och stekt i kokosfett serverat med bacon. Jag har testat att byta ut mycket mjölkprodukter mot kokos och det fungerar oftast bra. Gav lite kokossmak till äggröran men jag gillar kokos så har inget emot.
 

Hmmm...

Den här lappen låg i min cykelkorg när jag skulle hem. Kändes som ett tecken när jag precis kommit igång igen och låter kul. Men att jag ska fightas? Vet inte om det är för mig. Skulle dock gärna vilja hitta en träningsstil jag gillar och känner att jag får ut någonting av.

Hunter på diet - efter två veckor

Det går stadigt framåt. Hunter har gått ner ytterligare tre hekto den här veckan. Yuki däremot har gått ner ett till hekto, kan ju visa fel på vågen men jag vill inte att hon går ner för mycket. T o m jag fick en trevlig överraskning, jag väger 47,5 kg nu (halv sex på morgonen). Man borde alltid väga sig på morgonen innan man ätit ;)

Morgonrunda

Vägt katterna - check, matat katterna - check, tränat - check! Sprang 3.4 kilometer, lite längre än planerat så nu får jag dra på ett kål så jag hinner till jobbet i tid.

Glossybox juli 2012

Vi har besök! Efter jobbet idag blev det en timmes tränande på gymmet. Jag körde en halvtimma power (styrka med skivstång) och en halvtimma core. Kan säga att jag var bra mör redan på coren, mina armar och ben bara skakade när jag behövde lägga tyngd på dem. Men känns alltid lika skönt efteråt!
 
När jag kom hem hade tibbes mamma och bror anlänt så då blev det middag och prat och sedan efterrätt och lite tittande på OS. Slocknade dock ganska snabbt på soffan och lyckades sova ett tag även om jag hade två katter som hoppade fram och tillbaka över (och på!) mig.
 
Idag fick jag även min första glossybox! Jag har läst lite blandade recensioner om dem men jag kände att jag ville ha en liten överraskning då och då så jag testar dem ett tag. Tror man betalar 139 kr i månaden och så fyller man i lite preferenser och sedan får man ett paket i månaden med ett urval av smink och andra vårdande produkter. Kändes verkligen lyxigt att få en sådan fin box och verkar vara intressanta produkter. Bra timing att jag fick en fotcreme för det var exakt vad jag behövde!
 
 
 
 
RSS 2.0