Dubbelmys

Det här ser man inte ofta! Två katter i knät har nog aldrig hänt här innan. Såklart det varade ungefär i en halv minut, man kan verkligen se hur irriterad Yuki börjar bli på bilden :) 
 
Det går bättre och bättre för dem att komma överens i alla fall. De har börjat rengöra varandra och försöker leka med varandra men det är mycket trevande och irritationer fortfarande. Får hoppas de blir bästisar i framtiden!
 
 

Castlevania - Lords of Shadow 2

Idag släpptes en ny trailer för Castlevania 2 och det ser fortfarande riktigt lovande ut! Vill verkligen spela det nu men det släpps inte förrän den 28 februari i Sverige. Bestämde mig dock för att förboka det, hade jag haft råd hade jag tagit collector's edition men nu fick det bli den vanliga istället. 
 
Jag är bortrest helgen det släpps men helgen efteråt kommer det bli spelhelg! Längtar redan :)
 

Morgonmys

 
 
 

Äter tillsammans

Vi har flyttat isär matskålarna nu när han är liten och ska ha kattungemat eftersom jag inte vill att det lilla matvraket ska äta upp hennes mat också. Så just nu står Yukis mat på diskbänken där han än så länge inte lyckats komma upp och så står hans mat på golvet. 
 
Jag var lite orolig att Yuki skulle gå och nalla av hans mat hela tiden, det var ju så Hunter blev rejält överviktig men hon visar inget intresse av hans mat vilket är tur. Blötmaten dock har vi nu börjat testa att ge dem tillsammans på golvet under uppsyn. Till min förvåning har detta gjort att Yuki för en gångs skull börjat äta bättre och äter nu äntligen upp sin blötmat. Dante är ju inget problem med, han slänger i sig maten och försöker sedan knuffa undan Yuki för att sno hennes också så därför vi måste stå och hålla koll på dem. 
 
 

Så liten

Konstigt när man haft kattungar sedan tidigare att man inte kommer ihåg hur små de är när man hämtar dem. Dante var verkligen jätteliten i mina ögon, jag hade förväntat mig att hämta någon dubbelt så stor som honom :) Nu verkar Yuki som alltid var den lilla av dem hur stor som helst och tidigare var hon den busigaste också men där slog Dante henne snabbt.
 
Han har ett sådant härligt kattunge beteende och springer runt som en galning för att i nästa stund slockna och nästa igen äta. Och den supersöta pipiga rösten! Ibland är det nästan svårt att veta om det är Yuki eller han som pratar för de är väldigt lika. 
 
Idag vågade vi lämna katterna ensamma för första gången. Vi tog en tur bort till djuraffären för att inhandla lite mer mat och lämnade dem en timma. Jag tror de sov hela tiden och det verkar inte ha varit några problem. Det är inte så mycket fräsande längre och man märker att han vill stryka sig mot Yuki och lägger sig på rygg för att busa men hon är fortfarande lite blyg. Små framsteg i alla fall!
 
 
 
 

Sover djupt

Efter mycket busande sover Dante djupt . Så söt!



Dante

Jag har hållit det för mig själv ett tag men nu så kan jag säga att vi har fått tillökning i familjen! En liten fluffig kille från S*Lince's uppfödning i Sundsvall. Och vi har bestämt oss att han ska heta Dante efter en av mina favoritkaraktärer i en av de bästa spelserierna som finns. Kanske inte är tibbes favoritkaraktär men nu fick jag bestämma :)
 
Han är sibir precis som Yuki och Hunter var (som allergiker klarar vi bara av sibirer). Han är blåspotted och jag vet inte om man ska se det som ett tecken men han föddes på samma dag som Hunter gick bort. Innerst inne hoppas jag på något konstigt sätt att en del av Hunter gått över i honom. Löjligt kanske men han har stora skor att fylla. 
 
I tisdags bilade vi hela vägen upp till Sundsvall och hämtade honom för att sedan bila hela vägen ner igen. Jag hade jättetur att Frida ville haka på och var så snäll och hjälpte mig att köra. Hatar verkligen den blandningen mellan en och två filigt som det är i timmar på vägen dit. Tack igen Frida för hjälpen och sällskapet!
 
Lilla Dante är verkligen så söt och vi är jätteglada att ha honom hemma äntligen!
 
S*Lince's Arezzo aka Dante!
 
 
 
 

På väg norrut

Idag är det roadtrip! Frida, tibbe, jag och lite bra musik. Vi är på väg mot Sundsvall för att hämta en ny familjemedlem :)



Yuki balans skills part 3

Ovanpå dörrar är inte enog längre så nu har hon bestigit badrumsskåpet också! Från toaletten hoppar hon ända upp dit (så nu har vi fått börja damma där också...) och sedan sittar hon där och tittar på mig när jag gör mig ordning på morgonen. Det läskiga är när hon ska hoppa ned sedan för hon hoppar därifrån ända ner till golvet med en väldans duns. 
 
Nu har vi nog inte många fler ställen att bestiga (om hon inte försöker sig på bokhyllan) så hoppas hon kan ge upp detta quest att utforska hela lägenheten. 
 
 
 
 
 

Finbesök

Igår hade vi ett par bekanta över på middag. Jag får ge min sambo all cred för den här kvällen för han tog hand om allt. Jag var på jobbet så jag kunde inte hjälpa något så han städade lägenheten, lagade mat och förberedde allt. Kände mig nästan som en gäst i mitt eget hus :)
 
Var en trevlig kväll och våra gäster fick testa tibbes Oculus Rift (virtual reality) och de verkade tycka det var underhållande. Jag blir bara åksjuk :P Vid tio tiden hade jag svårt att hålla ögonen öppna efter en lång dag så när gästerna gått totaldäckade jag på soffan. Hörde inte ens hur tibbe höll på att slamra med allt i köket. 
 
 
De andra åt chili men tibbe hade gjort en glutenfri paj till mig istället. 

Saucony Kinvara 4

Idag kunde jag äntligen hämta ut mina nya löparskor efter mycket väntan. Det är ett par snygga svartvitrosa Saucony Kinvara 4 som jag har hört mycket bra om. Det ska bli så spännande att testa!
 
 

Cravings

Mina food cravings går i perioder och när jag är inne på att det är något jag är sugen på så vill jag i princip bara äta det. Innan julen var det köttbullar med ägg och glutenfri pasta (vilket jag möjligtvis fortfarande är sugen på) men nu senast så är det stekt potatis med ägg och något tillbehör. Så gott och enkelt! 
 
Jag har inte riktigt varit sugen på någon "fancy" eller komplicerad mat på ett bra tag och jag har ingen tid att stå i köket så det här är perfekt. Det behöver inte vara krångligt eller dyrt för att vara gott (och hyfsat nyttigt).
 
Kvällens middag blev stekt potatis med ägg, kalkonbacon, kyckling och en sallad till det. Mums!
 
 

Julklapp

Måste visa den fina julklappen jag fick av tibbe. En jättefin Kari Traa tröja i merino ull! Gillar verkligen designen på deras kläder. Jag har delar av deras Butterfly kollektion sedan tidigare och det här blir det första plagget i Saga serien. Har jag råd någon gång så finns det mycket snyggt i Svala kollektionen också.
 
 
 
 

21 km långpass!

Där satt den, jag har äntligen lyckats att springa en halvmara distans och det känns så bra! Lite av oron av ”klarar jag att springa så långt?” är borta, nu gäller det bara att fokusera på att få upp tempot och viktigast av allt; hålla sig skadefri!

 

Mitt mål med dagens träning var distans och inte hastighet. Jag har en förmåga att öka båda samtidigt och det har ju lett till en del skador. Så idag fick jag upprepa målet hela tiden under turen för att inte öka hastigheten, jag satsade på att ha en puls under 170 och höll det ganska bra.

 

Jag hade inte riktigt förväntat mig att vintern skulle komma nu i helgen men det gick bra ändå i alla lager jag hade på mig. Jag körde på ett helt set underställ, vinterlöparbyxor, kari traa underställslinne, vinterlöparjackan, mössa, neck tube och handskar. Det kändes som det var perfekt mängd kläder för jag höll värmen hela tiden. Det enda området som jag frös i var händerna när det blåste, de var inte vindtäta så det blev tidvis bitande kallt.

 

Jag sprang längs hela Gula Stigen i Uppsala och det var jättevackert i snölandskapet. Lite halt och svåråtkomligt på vissa ställen så det var bra att jag drog på broddarna, första gången jag testar dem och vilka livräddare!

 

Överlag kändes allt bra men jag fick lite lärdomar av passet.

  1. Iphonen är väldigt känslig mot kyla och total dog på mig (med 93% batteri), så blev inga podcasts för mig. Jag som lagt upp alla i en spellista…
  2. Vattnet och flaskan frös till is så det var helt omöjligt att dricka.
  3. Jag behöver mer energi med mig på passen. En bar räckte inte länge och benen kändes ganska möra vid 15 km.
  4. Varmare vantar!

Tid: 02:46:23 Distans: 21.28 km Medeltempo: 07:49 min/km Medelpuls: 159 bpm

 

Katter gentemot hundar

"Loss" fungerar inte lika bra på katter ;)
 
 

Yuki balans skills part 2

I helgen köpte vi en byrå som nu står i hallen. Jag tänkte inte alls på att Yuki kanske skulle vilja använda den men det tog nog bara en halvtimma så var hon ovanpå byrån. Räcker det? Nejdå. Då sitter hon där och stirrar på dörrkarmen tills hon tar beslutet och hoppar upp där och går runt. Räcker det då? Ånej. Från dörrkarmen hoppar hon upp ovanpå de höga garderoberna och försvann in bland allt damm och prylar vi har där uppe. 
 
Väldigt imponernade! Jag är mest rädd att hon ska skada sig när hon hoppar ner men hon hoppar helt orädd ner därifrån direkt till golvet. Nu är frågan om jag någonsin kommer få tag på henne när jag ska till utställningar :)
 
 
 

Januari utmaning

Nu efter ledigheten och all julmats frosseri så känner jag för att ha en liten utmaning. De som känner mig vet att jag älskar bröd, det finns verkligen inget bättre än ett nybakat surdegsbröd med ägg och kaviar...mmmm....Okej, inte bra att tänka på det.
 
Det jag vill testa nu är att inte äta bröd på två veckor. Det handlar egentligen inte om att kapa gluten utan jag vill mest se om jag kan få bort mitt beroende. Jag gillar inte när jag överäter mig på bröd hela tiden och bara längtar efter nästa gång jag ska äta det. Så bort med vanan och beroendet och se om man överlever i två veckor. 
 
Idag var första dagen och än så länge går det bra. Nu får ni tänka att det är svårare för mig att kapa bröd än godis så det blir att ta en dag i taget.
 
 

Mål för 2014

Nytt år, ny start! Jag har inte riktigt planerat upp året ännu men jag vet lite vad jag är sugen att fokusera på och har börjat skriva ner lite mål och drömmar. Det här är som sagt mål och inte löften (har lite svårt med nyårslöften) så saker kommer nog ändras en hel del. 
  • Löpning - det här kommer definitivt bli en utmaning med många lopp inplanerade. Jag ska springa i Frankrike, i fjällen, på natten, i en tunnel osv. Spännande! Så jag hoppas på ett skadefritt år med många roliga äventyr. Tidsmässigt så är jag bra sugen på att få ner mil tiden under en timma. 
  • Styrketräning - fokus på att träna tungt och få väldefinierade muskler, samt såklart hjälpa mig att hålla mig skadefri i löpningen. Jag tänker börja med att skaffa ett gymkort på SATS!
  • Katterna - Planen är att börja åka till utställningar igen och se till att Yuki blir Grand International Premier. Sedan kommer det hända lite mer spännande här, kan berätta om det senare :)
  • Franska - nu ska jag ta tag i detta och se till att komma igång igen! Jag vill verkligen lära mig språket, hade varit så kul att kunna förstå vad alla säger när vi är och hälsar på tibbes släkt.
Det här är huvudpunkterna som jag funderar på mest men jag har massa andra småmål som jag hoppas kunna uppnå också. Tid är alltid den stora boven men just nu ser jag positivt på det här året och ser fram emot allt roligt som jag ska göra. Känns som 2014 kommer bli ett år med mycket träning och förhoppningsvis stora ändringar!
 
Work for it!

Lätt löptur

Vad glad jag blev när jag äntligen lyckades få med mig tibbe på en löptur igår. Han brukar aldrig haka så jag har slutat att fråga men igår var han på och han körde på bra! Hans 190 cm mot mina stackars 160 vinner ju ganska lätt så hans långsamma tempo är ungefär ett normaltempo för mig. 
 
Jag märkte att jag fått en hysad konditions bas i alla fall för jag var knappt andfådd och hade massa energi medan tibbe fick kämpa på men det gick väldigt bra för att vara hans första tur på länge. Bra kämpat!
 
 

Lördagen

Lördag var vår ta-tag-i-saker dag. Känns som den här helgen var den sista riktiga helgen på ett tag så då passade vi på att ta bilen och åka runt lite. Jag tog äntligen tag i att hitta en återvinningscentral (såklart fanns den på vägen till Ikea, typ fem minuter ifrån där vi bor :P) så vi åkte dit med vår gamla frys som gick sönder för ett år sedan och dumpade den. 
 
Sedan tittade vi runt lite i djuraffärer. Yuki matvägrar med blötmat just nu så vi försöker testa massa nya märken för att se om hon kan tänka sig något. Vi tittade även runt lite i sportaffärer och avslutade sedan dagen på Ikea (med nog halva Uppsalas befolkning). Vi köpte en spegel för hallen, en byrå för mina träningskläder och en bänk för köket. Jag hjälpte tibbe att sätta ihop det på kvällen och va skönt det är att äntligen ha plats för mina träningssaker! Har varit så trött på att inte kunna hitta något när allt bara är inslängt.
 
HUGE padda på Djurhobby.

Beyond: Two Souls

Nu har vi äntligen spelat klart Beyond. Vi har haft spelet liggandes här i månader men har aldrig hunnit/orkat ta tag i det. Lite skämmigt med tanke på att det är min favorit studio Quantic Dream (som också är franska) som jag gjort det. 
 
I det stora hela tyckte jag spelet var väldigt bra och välgjort men tyvärr var det i mitt tyckte inte lika bra som Heavy Rain eller Fahrenheit. Utseende mässigt så var det helt galet snyggt och välgjort med så många olika miljöer, riktigt välgjorda modeller, bra ansikten (bättre än heavy rain men inte helt där med animationer ännu) och det var så mycket liv i allt, speciellt hur kläder, hår och miljö animerades. Negativa var att det var mycket poppande och lodd problem. 
 
Story mässigt (lovar att inte spoila något :)) så tyckte jag det var synd att det inte berättades i kronologisk ordning. Den röda tråden och spänningen och medkänslan som fanns i Heavy Rain var inte riktigt där. Däremot så var skådespeleriet hur bra som helst. Som så vanligt med QD spel så finns det MÅNGA olika slut. Vi fick det som jag ville ha mest så jag var jättenöjd. Efteråt satt vi och tittade på en HEL timmas video på youtube som visade alla de andra sluten.
 
Gameplayet var bra. Det var lite svårstyrt och vi svor en hel del åt kamera och navigering. En annan jobbig sak är att samma spak som man styr kameran med används också till att interagera med miljön så det var ett antal gånger vi gjorde val av misstag. Däremot att styra Aiden var väldigt roligt och jag blev väl lite för maktgalen när man fick leka poltergeist, hehe :)
 
 

Soffmys

Myser i soffan med Yuki i knät och tittar på Supernatural. Exakt vad jag längtat efter :) 



Oreo junkie

Jag har verkligen en svaghet för Oreos. När jag var i LA så kommer jag ihåg att jag köpte massa olika smaker och testade. Tur att det inte finns så mycket här för när man tar en Oreo cookie så kan man inte sluta! 
 
Jag hittade en Milka choklad med Oreo fyllning i Paris som jag såklart var tvungen att testa. Synd att det är mjölkchoklad som jag inte är så förtjust i men det var gott med Oreo fyllningen. Däremot märker jag att min mage och mjölkchoklad = inte kompatibelt. 
 
 

Gott nytt 2014!

Gott nytt år! Känns konstigt att skriva 2014, tror det kommer ta ett tag att vänja sig vid det :) Hoppas ni haft en trevlig nyårsafton, tibbe och jag var hemma i år och tog det lugnt. Det blev så mycket i Frankrike med att hälsa på folk och dricka en massa alkohol att jag bara kände för att ta det lugnt. Men vi hade en jättemysig kväll ändå.
 
Tibbe lagade tartiflette och så tittade vi alla tre på fyrverkerierna vid midnatt. Yuki var superintresserad och skulle ha första parkett i fönstret för att titta på allt. Nu hoppas vi på ett roligt och spännande år där alla är friska och krya!
 
 
RSS 2.0