På Arlanda

Tibbe och jag sitter på Arlanda vid gaten och väntar på flyget till Paris. Vi hade lite otur att vårt plan är det enda som är försenat men snart är vi förhoppningsvis i luften!



Förberedelser

Inte alltid så lätt att packa när katterna envisas med att hoppa upp och lägga sig på väskan varje gång jag vänder mig om.




Ser mörkt ut för helgen

Det börjar se mörkt ut för att jag ens ska kunna springa i Paris i helgen. Jag tycker med alla förberedelser, träning, rehab och prehab att jag var förberedd på det mesta men så kommer såklart det oförberedda.

 

Det började med vad som kändes som träningsvärk i bäckenet eller lårfästet och jag trodde det skulle försvinna men så utvecklades det till ett tryck och nu gör det ont. Jag har försökt med rehab och massage men efter att ha testat att springa lite idag så kunde jag knappt gå resten av dagen och det pulserade av smärta i benet. Inte bra…

 

Jag har lyckats få tag på en tid hos en naprapat imorgon så får se vad de säger. Riktigt surt och väldigt ledsamt men jag måste fortsätta hoppas att det kommer gå tills jag vet mer. Det jag vet redan nu är att ju mer jag rör på mig desto mindre gör det ont och efter Voltarenen jag tog ikväll så känns benet mycket bättre. Jag kan gå utan problem och det bara ömmar lite så känns nästan som någon muskel inflammation? Kanske går att springa ändå? Hoppas verkligen…

 

Jag efter rehaben på gymmet idag
 

Fotbad och nyfiken Dante

Igår kände jag att det var dags för ett fotbad, tror jag egentligen planerat att göra det i veckor men har aldrig blivit av men igår kände jag att det skulle vara skönt att fräscha till fötterna inför loppet. Såklart hade jag en jättenyfiken Dante som skulle sitta och titta på bubblorna och försöka leka med mina fötter. Nog inte sett honom få så lång hals innan som när han skulle ner och lukta på vattnet. Fick passa honom så han inte skulle få för sig att hoppa i :)
 
Nu efteråt känns mina fötter superlena och redo för att springa!
 
 

Semi Marathon de Paris nedräkning

Nu är det nära! Om en vecka vid den här tiden så sover jag nog gott på hotellrummet efter att ha sprungit min första halvmara. Helt overkligt att det redan är dags, kändes så tryggt när det var månader bort.

 

Tibbe och jag flyger ner till Paris på fredag kväll. På lördag kommer vi åka ut till mässan för tävlingen och hämta ut min nummerlapp och på söndag förmiddag så går startskottet. Jag har sista startgruppen så det kommer nog vara ganska trångt men förhoppningsvis kommer man fram om jag känner att jag vill pusha mig.

 

Spännande!

 

Bild från långpasset igår. Härligt med sol och att kunna springa i Hågadalen utan massa is.
 

Dantes utveckling

Dante växer på bra och äter oss nästan ur huset :P Gäller verkligen att passa dem när de äter för tittar man bort i en sekund så försöker han norpa Yukis mat och om han puttar bort henne så går hon bara därifrån. Senaste gången vi vägde honom låg han på 2,3 kg och det var ett par dagar sedan så skulle inte förvåna mig om han börjar närma sig 2,5 kg nu. Yuki har också gått upp en del och ligger nu på 4,5 kg vilket jag tycker känns som en bra vikt för henne.
 
Dante är fortfarande inte riktigt en ligga och mysa kille för han flänger runt överallt och ska busa eller bråka med Yuki. Däremot om man lägger sig och lägger filten på sig så tycker han det är jättekul att gräva sig ner under den och mysa ner sig. Då kan man ha en liten mysstund innan det är dags att börja leka igen :)
 
 

Löparnas ultimata utmaning

Om ni missade när dokumentären ”Löparnas ultimata utmaning” gick på TV så finns den att se på urplay. Rekommenderar den varmt! Väldigt inspirerande och motiverande dokumentär. Jag ville bara ut och springa mer trail när jag såg den.
 
 

Frisörbesök Creative Zone

Igår var det dags för ett frisörbesök igen men den här gången kände jag för att testa ett nytt ställe. Frida har pratat så gott om Creative Zone och Gunilla som äger stället så jag bokade en tid hos henne. Hade tänkt göra det vanliga med slingor och klippning men när hon såg på mitt hår sa hon att det har växt ut alldelels för lite för att lägga i nya och det skulle bara slita mer. 
 
Hon verkade ha en väldig kunskap om hår och testade min hårstyrka (som var ganska svag) och jag var visst en hydrofil som behöver massa fukt. Så istället blev det en snabb toning i hårbotten för att få bort den värsta utväxten och klippa topparna. Resten av tiden visade hon hur jag skulle ta hand om mitt hår för att få bättre kvalite och få det att växa mer.
 
Väldigt intressant besök där jag lärde mig massor. Köpte även några produkter som hon blandade ihop för min hårtyp, ska bli väldigt intressant att testa! 
 
 

Så man smälter

Här i Uppsala har det de senaste dagarna varit riktigt härligt och soligt. Nästan så det känts som vår när man tittar ut genom fönstret. Idag på ett möte satte jag mig faktiskt på den enda platsen som hade sol strålande in. Var så mysigt att bara blunda och njuta lite av sol och värme. Fick ännu mer av det på lunchen när jag var ute och sprang och det kändes så härligt. Kan inte förklara hur det sprattlade i hela kroppen att få springa i skogen på mark igen (ingen is!) och se solen stråla in mellan träden. Underbart!
 
Men det är inte därför jag smälter. Det är supersöta Dante när han låg och sov i mitt knä ikväll. Varade bara fem minuter men så söt!
 
 
 

Söta tillsammans

Dante följer verkligen efter Yuki hela tiden och gillar att gosa ner sig bredvid henne för att bli ompysslad. Supersöta tillsammans!
 
 
 

Alla hjärtans dag

I fredags var det Alla hjärtans dag och jag hade överraskat tibbe med att köpa lite gott till frukost och stacka upp massa gott vid datorn som han kunde mumsa på under dagen. För mig blev det vanlig arbetsdag och gymmande men på kvällen hade vi det riktigt mysigt. Blev så glad när jag kom hem till tända ljus och dukat bord och maten stod på spisen. Vardagslyx man behöver ibland :)
 
Blev en god middag (med lilla Dante busandes och sovandes i mitt knä) och sedan mys på soffan med skräckis. Skräckisar slår lätt romantiska filmer! 
 
Hoppas ni hade en mysig dag med nära och kära!
 
 
 
 

Silent Hill Uppsala

Det här dimmiga vädret hade vi i Uppsala idag. Väldigt svalt och skönt när jag sprang på lunchen men lite kusligt ändå. Nästan så man blir sugen på att spela igen, eller hur Frida? :)
 
 

Bunny Dante

Diggar verkligen hans sovstil :) På något sätt påminner han mig om kaninen i Bambi.
 
 
 
 

Robocop

I fredags var det världspremiär för Robocop och tibbe och jag satt såklart bänkade för att se den. Eller tibbe var väl inte lika entusiastisk som mig men jag ville verkligen se Kinnaman igen. Vi fick veta att Sverige är det första landet som får visa filmen, i en hel vecka innan den har premiär någon annanstans så det var lite högre säkerhet på bion. 
 
Hur var filmen då? Tyvärr var den en besvikelse om man jämför med orginalet men det var en helt okej vanlig action film. Skådespelarna var dock jättebra, Kinnaman fungerade jättebra som Robocop, Keaton passade som lite sliskig CEO och Gary Oldman är ju Gary Oldman :) Det var även en del roliga nyhetsinslag med Samuel L Jackson. 
 
Nog tyvärr ingen film jag kommer komma ihåg i längden men jag somnade inte under den (även om jag var trött) så helt klart godkänd i alla fall. 
 
Nu kan man köpa kaffe på bion i Uppsala! Lite mer amerikaniserat :)
 
Middagen på Texas innan bion: the "beltbuster".

Trötter

Den senaste tiden har jag varit väldigt trött och känt mig lite slutkörd. Jag var sjuk i förra veckan som nog sög krafter ur mig men idag var jag verkligen i zombie mode. Kände att jag sluddrade och nästan halvsov varje gång jag blundade, inte bra! Vet att det blivit rejält slarv med sömn på senast, jag hade ju en plan med minst sex timmar per natt som inte hållt alls men nu får det bli skärpning igen. 
 
Stack ut på ett löppass under lunchen idag som var precis det jag behövde för att vakna till. Kanske inte presterade så bra som jag ville på passet men skönt med frisk luft!
 
 

Mental träning

Imorse körde jag ett pass på gymmet innan jobbet, inget konstigt med det egentligen för jag gillar att träna på morgonen, men jag brukar alltid se till att vara på jobbet innan åtta. Har alltid en fix idé att jag vill vara på plats senast åtta :)
 
Imorse märkte jag dock att det inte skulle bli möjligt och då blev jag väldigt stressad. Kände att jag antingen kunde kapa i träningen eller helt enkelt komma lite senare. Fick bli en del mental fight med mig ett par gånger men jag bestämde mig på att fokusera på träningen istället när jag ändå var där. 
 
Efter ett tag så började stressen släppa och vet ni vad som hände när jag kom till jobbet? Ingenting :) Jobbade min dag som vanligt och tog igen missad tid under dagen. Måste verkligen skärpa mig och släppa saker som inte spelar någon roll och fokusera på det viktiga. Inte så lätt ibland men man måste ju träna det psykiska också och inte bara det fysiska :)
 
 

The Winter Soldier

Vet inte om ni är lika taggade som mig men jag längtar till den här filmen! Har varit alldeles för länge sedan jag fick min dos av Marvel men nu är det snart dags. Första Captain America filmen förvånade mig och var väldigt bra och skurken i uppföljaren ser väldigt lovande ut så jag hoppas på det bästa.
 
 

Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga just nu. I slutet av förra veckan var jag sjuk, vet inte vad det var men kände mig febrig och svag, och den här veckan är det tibbes tur. Han har åkt på någon förkylning eller influensa så den här veckan får jag ta hand om honom istället. 
 
Vad är bättre mat när man är sjuk än pannkakor! Så igår stekte jag pannkakor till honom och efteråt blev det lite slappande i soffan. Han får hålla sig långt borta från mig dock (ifall vi inte haft samma virus) för jag har inte lust med någon förkylning nu. Tur då att Dante vill mysa :)
 
Daddy's guy!

Långpass längs Gula Stigen

Igår blev det 15 km längs Gula Stigen som nog kunde döpts om till Gula isbanan istället. Det var väldigt milt och skönt väder med smådugg hela tiden men när isen inte hade smält bort och vatten på det…yeah. Glad att jag hade broddar på mig för annars hade det varit omöjligt. På vissa stigar hade dock det mesta smält bort så man äntligen kunde känna lite mark under fötterna igen, vilken känsla! Så jag längtat efter mark under fötterna igen när man springer.

 

Dagens utmaning var att hålla pulsen under 150 när jag sprang så det blev inte någon snabb löpning men jag fick ändå ett hyfsat flyt och det kändes bra genom hela passet. Lite frustration på vissa ställen när jag var tvungen att gå p g a all is men jag hade bra poddar att lyssna på och fin miljö så det var bara att ta det lugnt och njuta av omgivningen.

 

Tid: 02:12:26 Distans: 15.30 km Medeltempo: 08:39 min/km Medelpuls: 142 bpm

 

 
 
 
 

Yuki in her house!

Senaste gången vi köpte kattmat så hade jag turen att äntligen få tag på ett sådant där sött hus från Royal Canin. Tycker de är supersöta och så sparar man massa pengar på att köpa dyra kattbäddar. På tal om att spara, när vi köpte detta fick vi torrfodret för halva priset (och Canin är ganska dyrt), 12pack våtfoder gratis (!!), katthuset gratis och en plåtask för kattmat gratis. Ganska bra deal tyckte jag :)
 
Filten vi fick från Kicki (Dantes uppfödare) ligger i huset. Den har varit väldigt populär hos Yuki av någon anledning.

Älskar morgonmys!

Hoppas jag kan lära Dante rutinerna här hemma så det blir lite mys varje morgon :)
 
 
 

Naprapat behandling på Totalhälsan

Jag har ju haft problem med min vänster vad sedan i julas och även om det blivit bättre så har det aldrig blivit helt bra så jag bestämde mig i veckan för att gå till en naprapat för att få det ordentligt tittat på. Frida tipsade mig om Totalhälsan i Gränby Centrum och Wiwie som jobbar där så igår efter löpningen hade jag ett besök inbokat.

 

Vi pratade igenom min situation och så tittade hon på mina ben och testade min balans och böjlighet. Hon tyckte allting såg väldigt bra ut, inga ojämnheter mellan benen och de kunde böjas och vridas som man ska. Det enda är att mitt vänster ben är lite mer spänt, precis som jag trodde, och behövde masseras upp. 

 

Hon gjorde en djupgående massage av vaden som gick helt okej men när hon började på smalbenet...pain from hell! Fick verkligen hålla mig för ansiktet och försöka ta djupa andetag. Det var ju bra massage men jag var helt skakig efteråt. Hon gav tibbe i läxa också att nu massera mig mycket hårdare och köra varannan dag tills allt släpper. Om inte det hjälpt på tre veckor så skulle jag komma tillbaka på stötvågsbehandling. 

 

Det här hjälper ju mitt problem nu men för att undvika detta i framtiden ska jag även fokusera på löpskolning och styrka i benen. Men hon lät i alla fall väldigt positiv att detta skulle försvinna efter ett tag, kan hoppas! 

 

Oavsett smärtan så var jag glad att jag gick. En bra behandling och kände verkligen att mitt vänster ben behövde det. Efteråt belönade jag mig själv med juice och quesadilla på Naked juice bar, mmmm....

 

 
 
Så här snyggt var mitt vänster smalben efteråt :P
 

Kattmys

Vad glad jag blev idag när jag äntligen såg att Yuki och Dante låg och sov tillsammans! De har sakta börjat våga komma närmare varandra och försöker leka (även om det blir lite halv bråk av det ibland). Yuki har även börjat att rengöra honom och det leder inte till bråk som det gjorde med henne och Hunter utan han ligger och spinner, så sött! 
 
Nu idag så delade de sovplats och låg så sött tillsammans i timmar och sov. Tur att han är så liten så de får plats.
 
 

Marabou Oreo

Nu vet säkert om min besatthet vid Oreos vid det här laget så när jag fick veta att det fanns en ny Marabou med Oreo smak så blev mitt nya mission att få tag på en. Tror jag letade i fyra butiker innan jag äntligen fick tag på en men den var tyvärr en besvikelse. 
 
Gillar man Marabou choklad så är den nog jättegod men jag som inte är så förtjust i mjölkchoklad tyckte den smakade för mycket just mjölkchoklad och för lite Oreos. Önskar nästan det kunde varit mörkare choklad med oreo fyllning i istället för mjölkchoklad med krossade oreo kakor. 
 
Inget för mig tyvärr men gillar man mjölkchoklad och Oreo kakor så är den nog en hit!
 
 
RSS 2.0