New apartment, here we go!

Stirrnings tävling

Gizmo versus katterna pågår varje kväll här. Vi har inte släppt lös dem tillsammans ännu men vi alternerar mellan att hunden får gå lös och katterna får vara i sovrummet och hunden får ha koppel och katterna får gå runt fritt. Oftast håller de sig på avstånd och Yuki ligger mestadels och gömmer sig under sängen men ibland smyger de runt och tittar sig omkring.

Jag lyfter även in katterna till sitt klösträd då och då så alla ska få titta på varandra och förhoppningsvis vänja sig. Sakta men säkert går det framåt. Igår sov både Hunter och Gizmo i soffan, en på vardera sida av oss. Hunter var t o m fram och nosade på Gizmo när han sov.

Har varit en konfrontation hittills när Hunter gick förbi Gizmo. Hans koppel räckte hela vägen fram så han sprang glatt fram. Hunter frös då och fräste. Sedan gjorde han en backflip rakt in i en flyttlåda och sprang in i sovrummet igen :)

Både Yuki och Hunter sitter och blänger på den elaka vargen.

Leilas knäckiga äppelkaka

En av tibbes julklappar blev en liten överraskningsfika när han kom hem igår. Han kom inte hem förrän midnatt så blev en väldigt sen fika men han var hungrig efter allt resande så det passade bra ändå. Jag testade ett recept från Leilas söta jul; "Knäckig äppelkaka med råkräm" och den var supergod och lätt att göra!

Tror jag hade i den lite för länge i ugnen för den blev lite knaprig i kanterna men den var seg och god i mitten. Till nästa gång dock ska jag halvera mängden socker i grädden för kakan i sig är väldigt söt så det blir lite av en overload. Men alla här verkade uppskatta den i alla fall!

Så här såg kakan ut innan den åkte in i ugnen


Har man råkat packa ner morteln så får man ta det man hittar :)


Vaniljkrämen (räcker att göra halva receptet i framtiden)


Kakan efter ugnen. Var jättestolt att jag för en gångs skull inte hade sönder den!


Klar att äta! Receptet kan ni hitta här. Avsnittet när hon lagar det finns även på tv4 play.

Riktigt vörtbröd

Min mamma köpte med sig vörtbröd från vårt konditori i Göteborg. Jag har vuxit upp med det här så enligt mig är det här exakt så vörtbröd ska se ut och smaka :) Verkligen supergott!

Utan russin såklart!

Julklappar

Jag fick många jättefina julklappar i år. Tack så jättemycket allihopa!! Tänkte jag kunde visa två stycken jag fått. Ena har jag redan öppnat och använt flitigt varje dag och den andra kommer nog användas flitigt i nya lägenheten :)

Mitt absoluta favorit te! Dyrt men ack så gott.


Leilas nya bok! Recepten ser jättegoda ut. Måste göra den här som är på framsidan men kokosmuffins låter jättegott också.


Fick den även signerad.

Packa och mera packa

Igår blev det en massa packande och fixande. Vi var förbi stan och köpte en till bunt med flyttlådor och sedan packade jag ner alla kläder. Som tur är ska vi bara flytta ner två våningar så allt som ligger i byrålådorna kan vara kvar men fick tömma hela klädkammaren. Va mycket kläder man har! Tror med mina skor och tibbes skjortor så kan vi öppna butik :P

Idag blir packdag nummer två. Ska packa ner alla böcker och sängkläder och alla småsaker som ligger överallt. Sedan ska jag fixa en liten överraskning till tibbe och inatt kommer han hem!

Kommer sakna min fina stora klädkammare mest av allt. Hur ska någon lägenhet någonsin kunna mäta sig mot detta...

Bada katter

Jag håller på att gå igenom högen med tidningar så smått och läste en intressant artikel om att bada och få katter utställningsfina. Var riktigt intressant att se hur det går till på en "djursalong".

Jag märker att jag var på väg i rätt riktning men massa saker jag gjort fel och saker som saknades. T ex ska man inte använda en vanlig hårfön utan en trimfläkt så inte pälsen återfettas igen. Hade jag ingen aning om :P

Det stället de intervjuade kostade det 400kr att få katten utställningsfärdig. Vi har en salong här i närheten. Blev sugen på att höra med dem vad det kostar och hur erfarna de är.

Lita Spike är äntligen mina!

Min mamma och Gizmo är här nu! Vi har ätit god mat, haft en liten klapputdelning och jag har gosat lite med den överenergiska hunden. Stackars katterna har gömt sig under sängen mestadels av kvällen. Hunter är den enda som nu vågat smyga sig ut i vardagsrummet och nu har en stirrningstävling mot hunden. Får se vem som vinner :)

Min mamma har varit jättesnäll och sprungit runt i Göteborg för att få tag i mina Jeffrey Campbell skor som jag gått och suktat efter länge. De har varit slutsålda ett bra tag och varje gång en liten batch kommer in så försvinner de på några minuter. Skulle nog kunna skriva flera sidor om hur jag har försökt få tag på skorna men allt gått fel...

Hon lyckades till slut få tag på ett par till mig och nu är de äntligen här! Jag glider lite i dem och de är nog livsfarliga att gå på kullarstenar i men vem bryr sig?! De är så jäkla snygga! Nästan så man vill ha dem i vitrinskåpet :P

Gigantiska lådan de kom i


My precious!

Tack igen mamma för all hjälp!

Mysmorgon

Somnade som vanligt på soffan igår...har bara sovit en natt i sängen sedan i onsdags :P Men bra med det är att jag vaknar riktigt tidigt och kan sova med två gosiga katter på mig. Jag har spenderat morgonen med den bästa sortens frukost = rester, tidning och kissarna. Läste senaste Kattliv där de berättade om alla farliga ämnen som finns i en lägenhet så nu är jag rejält uppskrämd. Kommer bli ofta och noggrann städning hädanefter!

Ska göra mig ordning nu och dra ner på stan en stund. Ska köpa lite som behövs här hemma och är såklart nyfiken på mellandagsrean. Hoppas ni får en bra dag! Ikväll kommer min mamma och hund hit så det ska bli kul!

Köttbullar med majonäs på vörtbröd...mmmmm...


Lilla damen har legat bredvid mig hela morgonen


Hunter har varit supergosig imorse och velat kela på mig flera gånger. Man blir helt tillplattad nuförtiden när han ska sova på en. Fatso :P


Att katter kan få i sig så mycket giftigt från damm har jag inte ens tänkt på

Vilken julhelg!

God jul igen till er alla! Har ni haft en bra jul?

Jag har haft en ovanlig jul för mig men den var jättetrevlig. Tyckte som sagt det var stressigt att åka till göteborg när vi ska flytta snart så jag stannade här i uppsala. Så jag firade tillsammans med Frida, Didrik och kissarna :)

Var en riktigt rolig och trevlig jul! De kom hit tidigt igår och så åkte vi och köpte en massa mat. Sedan blev det matlagning och vi testade ett nytt recept på köttbullar som blev jättelyckat. De blev verkligen riktigt goda och saftiga! Efter matlagningen blev det frossa i all julmat och efter det klapputdelning. Jag fick många jättefina julklappar och även katterna. Tack så jättemycket igen för alla julklappar!

De spenderade natten här och imorse åkte vi iväg till Norrtälje katthem och hälsade på kissarna! De katterna är verkligen superkeliga, tror vi spenderade nästan tre timmar där och bara klappade katter :) Slutade med att jag blev fadder för en jättefin cremefärgad långhårig katt som var hur lugn och kelig som helst. Blev min lilla goda gärning för julen :)

När vi kom hem igen så slocknade jag på soffan ganska snabbt och vaknade för någon timma sedan. Är värsta orkanvindarna utanför nu!

Julbordet dukat med alla goda förrätter!


Till huvudrätt blev det potatisgratäng med köttbullar


Supergoda köttbullar. Receptet kan ni hitta här!


Blev en fin klapphög under julgranen!

God jul!

God jul till er alla! Vi firar jul här tillsammans med Frida och Didrik :) Har precis ätit och nu sitter vi och myser=jäser.

Cayenne

Va förvånad jag blev när jag såg Yukis syster på första sidan för Sällskapet sibirisk katt. Jättekul att hon blev månadens katt i december! Och så fin och stor hon blivit :)

http://www.sibiriskkatt.nu/

Dsquared2 vår 2012

Såg lite klipp från deras modevisning för vårkollektionen. My god va snyggt! Hade lätt kunnat köpa allt. Verkligen jättefin festival inspirerad kollektion, nästan så man blir sugen på att åka på festival. Hehe, okej, skulle aldrig hända ;) Men kläderna vill jag ha!

Är man stor...

...så är det riktigt skönt när man äntligen har en tillräckligt stor säng så man kan sträcka ut sig :)

Nya kläder

Fick hem två efterlängtade paket idag. Första var ett sött brottarlinne jag tänkte ha som träningstopp. Är verkligen hur söt som helst och sitter perfekt! Enda minus är att jag trodde det var bomull men visade sig vara någon sorts polyester. Får se hur det går att använda med tanke på att jag är världens mest elektriskt laddade person och får stötar av precis allt...

Andra paketet innehöll två par nya låga jeans, en spetstopp/bh och min dragon tattoo t-shirt! Till min stora glädje passar allt. Inte ofta det händer...Kommer vilja ha på mig spetstoppen under en genomskinlig tröja eller djupt ringat brottarlinne. Med bh under då också såklart :)

So true... ;) Köpte det från Avanna!

Har letat efter en spetsbh med tjock underkant länge.


Paket!

Vad jag älskar paket! Måste öppna :)

Julklapp!

Igår kväll fick jag ett trevligt besök av Sabine och Daniel som kom över med en julklapp! Jag fick öppna den direkt och det var stora hembakade kakor :) Blir perfekt att mumsa på nu över ledigheten när jag ska packa och flytta. Tack så jättemycket igen för presenten!

Jag blev glatt överraskad också att Yuki och Hunter var så lugna i deras sällskap. De sprang inte och gömde sig eller höll sig borta utan följde efter dem och lekte med dem. Kul att se :)

Nu ska jag dra till jobbet. Lyckades somna i soffan direkt efter fikan igår och har sovit här hela natten. Tur att jag vaknade i tid ändå!

Fikan igår! Var jättegoda kakor :)

Chocolat!

Det är så spännande att se alla nya butiker som dyker upp i Svava och en som fick mig att hoppa högt var en chokladpralin butik! Jag som är så svag för choklad :) Har gått och längtat hela veckan för att få testa och igår köpte jag fem små bitar. Blev tre till teet igår och resten är för idag. Testade brownie biten igår som var riktigt god men idag blir det creme brulee biten som jag längtar mest till!

Fika time!

Lyxfika!

Vilket ruskväder det varit idag! Vi väntade i över två timmar på att det skulle sluta så vi kunde gå ut men det slutade aldrig så fick helt enkelt bege sig ut ändå...Fixade lite för de sista julklapparna och när vi var klara kunde jag inte låta bli att köpa med mig en juice från den nya juicebaren i stan. Så nu sitter jag hemma och myser med en jättegod juice med ananas, mango, passionsfrukt och äpple. Supergod!


Ni måste se vad jag köpte för god kvällsfika senare :)

God morgon

Morgonen blev inte riktigt som jag tänkt mig...Planen var att jag nu skulle vara på väg tillbaka från gymmet men när klockan ringde vid åtta var jag alldeles för trött. Får hoppas jag hinner med det i morgon istället :)

Mår lite sisådär också. Fick tillbaka min yrsel huvudvärk i torsdags och jag har redan fått ett par små attacker när hela synfältet bara snurrar. Inte kul :(

Fick en när jag gick upp imorse så nu ligger jag och vilar i soffan. Men jag har världens bästa sällskap! Så blir lite lugn morgon men sedan har jag en fullspäckad helg!

Kommer ni ihåg den fina granen?

Jag som var så stolt över att vi hade julgran och jag tyckte jag fått till den ganska fin. Kissarna hade varit jätteduktiga och inte rört den alls sedan vi satte upp den. Men igår kväll när jag kom hem såg den ut så här:


Någon har haft riktigt roligt :) Tog mig en kvart att få till den hyfsad igen men när jag kom hem idag såg den nästan lika illa ut igen. Men nu vet jag i alla fall vem jag ska skälla på! Hörde något konstigt imorse när jag borstade tänderna och när jag tittade ut så såg jag Yuki halvvägs upp i trädet. Att man aldrig får ha något ifred :)

Dragon Tattoo för HM

Efter mitt fail att få tag på mina drömskor så hade jag alla hopp om att i alla fall få tag på det jag ville ha från HMs nya special kollektion. Den är inspirerad av filmen "The Girl with the Dragon Tattoo" och det fanns många riktigt fina plagg. Men så blev det inte :(

Uppsala butikerna tog inte in kollektionen och allt på hemsidan var slutsålt inom någon timma. Jag hade riktig tur att jag lyckades beställa en t-shirt innan den tog slut men det var tyvärr allt. Fanns ett par till snygga toppar jag ville ha, jeansen, byxan och de grymt snygga jackorna. Speciellt jackan, hade gärna testat den i rött...

Sorgliga nu är att allt redan börjar komma upp på tradera. Men jag kan inte riktigt chansa på en jacka som kostar 1600 där jag inte vet om storleken passar eller att färgen ser bra ut. Aja...får se det som pengar jag sparar :)

Så snygg! Den tillsammans med combat byxorna och linnet hade varit perfekt.

I regn och rusk

Ikväll kände jag inte alls för att gymma. Är riktig storm här i Uppsala och när vi kom hem från jobbet började det spöregna. Men men...det var bara att sätta på sig gymkläderna ändå och springa genom regnvädret. När jag väl var där så kom suget och då kunde jag köra på. Var riktigt kul att köra ett hårt mag och rumpa pass! Hade tänkt köra kondition men glömde såklart hörlurarna. Går verkligen inte att springa på löpband utan bra musik..

När jag kom hem hade tibbbe gjort middag så vi kunde sätta oss i soffan och mysa och titta ut på regn och rusk vädret utanför :)

Vi har lite extra julmysstämning i sovrummet, gör det ännu svårare att gå upp på morgonen ;)

Fyra tuffa dagar

Imorse blev det ett skönt pass på gymmet! Otroligt när man går till gymmet halv sju, är hemma halv åtta och på jobbet klockan nio. Känns nästan lite orealistiskt att man gjort så mycket så tidigt på dagen. Men rikigt skönt också :)

Efter den senaste helgen som var full med onyttigheter och godis så känner jag att jag vill testa något nytt. Jag får huvudvärk när jag äter för mycket sött så nu har jag bestämt att jag inte ska äta några sötsaker på fyra dagar. Kanske inte låter så mycket men för mig är det stort. Idag fick jag kämpa för att stå emot lussebullar och pepparkakor men jag lyckades.

Nu blir det lite läsning :)

Tandläkaren nästa

Yuki har stinkt från munnen i ett tag nu så jag har blivit lite orolig. Det är en sak när de är runt sex månader och håller på att tappa mjölktänderna men nu är hon över åtta månader. Hon gillar även inte att äta något som kräver för mycket tuggande, kan ju bara vara att hon är petig men man blir ju lite orolig.

Tittade på hennes tänder igår och det ser ganska bra ut förutom runt baktänderna som är inflammerade och har beläggningar. Ska ringa veterinären idag och se vad de säger. Eller som tibbe sa; ring tandläkaren :)

Söndagen

Idag blev det massa städande och fixande. Tror nog jag städade i mer än fyra timmar och ändå så hann jag bara få vardagsrummet hyfsat okej. Men jag gick äntligen igenom lite i våra skåp och frysen och slängde massa gammal mat. Hittade ett nudelpaket längst bak som gick ut i början av 2010 :)

Jag ska vara hemma i jul så jag tyckte det var värt att julpiffa lägenheten även om vi måste ta ner allt igen om två veckor. Så vi var nere i källaren och rotade upp alla julsaker och sedan köpte vi en cool julgran! Fick bli en plastgran i svart med guldiga kulor till. Även kulorna i plast för hur söta våra kissar än är så litar jag inte på dem :)

Tyvärr blev det inget gymmande för tibbe har varit på jobbet hela helgen och jag vågade inte lämna katterna med granen precis efter jag satt upp den. Men tror jag brände lite kalorier ändå efter att ha dammsugat gardiner i över en halvtimma...läskigt hur mycket päls som långhåriga katter tappar...

Dagen avslutades med ett antal timmars nätsurfande efter resterande julklappar. Lyckades hitta de jag var ute efter så nu är nästan allt klart. Så skönt!

The Last of Us

Oh my god! Naughty Dog har släppt en första trailer till ett helt nytt spel! Hade ingen aning att de höll på med något nytt...Kanske är tänkt att det inte blir något mer Uncharted på ett tag. Verkar riktigt lovande!

Hunter har fått lyxsovplats

Jag har ett jättevarmt och mysigt överkast/pläd som jag använde i min studentlägenhet men tibbe tycker den ser så hemsk ut att den har varit gömd i klädkammaren i två år. Jag kom att tänka på då att om den inte får vara i soffan så kan jag lägga den på golvet i alla fall så får katterna en varm och skön sovplats nu i vinter. Tog tio sekunder sedan var det Hunters nya favoritplats :)

Händelsefull vecka

Den här veckan har det varit julmiddag med jobbet, middag hos en gammal kollega och igår var det klappjakt 2011! Kunde knappt bära alla påsarna efter ett tag :) Men nu tror jag det mesta är köpt, har några få saker som jag inte hittat ännu men resten ska vara klart. Tror inte jag vågar kolla om jag har några pengar kvar på kontot...

Efter jag köpt alla julklappar så var det dags att slå in allt. Det tog mer än tre timmar! Var klar vid ett tiden på natten. Tur att man inte väntar tills sista dagen med fixa allt...

Nä, nu ska jag fixa lite här hemma och sedan julpyssla lite mer!

Blev en liten hög :)

Tränings bling!

Jag tycker det alltid känns roligare att träna om man har fina träningskläder :) Går jag dit i gamla uttvättade kläder, speciellt för stora, så blir jag aldrig riktigt motiverad utan känner mer att jag vill gömma mig i ett hörn. Så, på listan för nya kläder låg en fin sport-bh och idag hittade jag äntligen en jag ville ha!

Tråkigt bara att den kommer vara gömd under tröjan men det kommer dröja en låååång tid innan jag någonsin vågar träna med bar mage.

Får bli en testrunda på gymmet till helgen!

Lördagen

I lördags mötte jag upp Frida på stan för frukost och sedan lite shopping! Var kul att titta runt lite i butiker och börja fundera på julklappar. Fick köpt lite julklappar men också lite roligt till mig :) Kan inte säga vad det blev för julklappar men till mig blev det jättefina underkläder och en stor mysig tröja.

Efter shoppingen mötte vi upp Didrik och Tibbe för en mysig middag. Jag testade en ny huvudrätt den här gången som lät jättegott på menyn men var tyvärr en besvikelse. Gick ner ändå men nästa gång blir det nog pizza istället!

Tog kyckling med nudlar och blomkål till huvudrätt. Var tyvärr inte så mycket mat...


Till efterrätt blev det lite sorbet. Citronsorbet är alltid bäst!


Trevliga sällskapet :)

Jämförelse

Då (tre månader gammal)
Nu (ett år gammal)

Söndagsmys och pyssel

Idag har varit en typisk söndag :) Sovmorgon följt av stor frukost och gosande med kissarna i soffan tills man till slut känner att man borde kanske göra något. Sedan blev det en cykeltur till boländerna där vi köpte lite nytt godis och mat till katterna. Yuki är väldigt petig när det kommer till godis så jag håller på att testa en massa olika sorter. Hunter blir alltid lika glad när hon inte äter upp sin del ändå så det går inte till spillo :)

Blev även en snabb tur till Ikea för att börja få idéer till hur vi ska möblera den nya lägenheten. När vi kom hem blev det adventfika och lite pysslande och sedan god taco middag! Den här gången köpte vi super stark krydmix men jag blev lite besviken...trodde faktiskt det skulle vara lite mer sting i det. Fast det brann ändå hyfsat länge i munnen efteråt :)

Blötmaten slank ner snabbt så den blev godkänd! Bra också att det inte ska innehålla några konstiga ämnen.


Diggar Hunters fina lejon huvud nu med vinterpälsen


Lyckades få en bild tillsammans på dem där Yuki inte är helt suddig...men hon ser lite smått galen ut :)


Stora Hunter :)

Min söta tjej!

Hon är verkligen världens gosigaste lilla tjej :) Morgonmys i soffan for the win!

Frukost!

Blev lite gymmande på morgonen och nu är det frukost på stan med Frida :) Sedan shopping!

Fredagsmys!

Nu blir det en kopp te och lite läsning. Kan inte bestämma mig för vilken jag ska börja med :)

Fail

Tog nästan en och en halvtimma innan hon äntligen hoppade ner men det var så mysigt :) Lyckades dock undkomma Hunter som precis ville ha sin mysstund när hon var klar. Tibbe fick ta hand om det istället medan jag gjorde ordning mig. Kommer bli en lång dag imorn...men det är fredag! Får se till att sova ut till helgen istället :)

Jag är på bättre humör än när jag gick från jobbet. Jag har gått och väntat på att köpa ett par skor ett bra tag men de har varit slutsålda. Ikväll släpptes äntligen fler men deras sida hängde sig direkt och efter ett otaligt antal försök så lyckades jag inte få tag på ett par :( Jag som t o m tryckte på "köp" ett antal gånger...oh well.

Gick och svor för mig själv hela vägen hem och ända bort till gymmet. Kände inte för zumban idag utan ville gymma istället. Blev en timmas styrketräning där jag verkligen tog i. Ilska kanske är bra för träning?

Suck....

Sitter fast!

Jag hade tänkt lägga mig för en halvtimma sedan men så ville lilltjejen kela och nu sover hon i mitt knä. Kan ju inte väcka henne när hon är så söt :)

RSS 2.0