Födelsedag!!

Idag blir vår älskade Hunter ett år gammal!! Grattis! Tiden går så fort...han är så stor nu att jag knappt kan tänka mig hur liten han var när vi tog hem honom. Synd att jag missar det men Tibbe lovade att skämma bort honom rejält :)

Nu är det också exakt en vecka tills jag åker hem igen :) Kan knappt bärga mig! Inte för att jag är så sugen på mörker och kyla men jag saknar alla därhemma. Jag har haft en riktigt rolig och lärorik upplevelse här, önskar bara jag kunnat packa ner tibbe och kissarna i väskan också ;)

Nu är det dags att göra i ordning sig för dagen. Vet inte vad vi ska göra idag men vi ska nog ut ett tag i det fina vädret i alla fall. Klockan är snart elva här, i vanliga fall är det nio timmars tidsskillnad mellan Sverige och LA men eftersom ni bytte till vintertid idag så kommer vi nu ligga åtta timmar efter i en vecka. I USA byter man inte till vintertid förrän den första söndagen i november. Perfekt att flyga hem dagen då klockan ändras ;) Gäller att inte missa flyget!

Sista bilden jag tog på födelsedagsbarnet kvällen innan jag åkte.

Strandpromenad

Helllo!

Nu lyckades jag äntligen komma in på bloggen...verkar ha legat nere ett tag. Idag slutade vi tidigt så då passade vi på att ta en promenad längs stranden i Venice. Var superfint väder idag och varmt så jag kunde t o m ha på mig shorts! Inte för att det är dåligt väder här men det blåser ganska kallt så även om det är soligt så blåser det kallt. Men idag var det skönt :)

Nästan så man kan höra Baywatch musiken när man tittar mot stranden ;)

I solen ser allting fint ut här...känns nästan som semester.


Man ska ine bli lurad av det fina vädret, vattnet ska vara iskallt nu :)


De flesta husen i Venice är antingen som stora cementblock med massa fönster som detta här eller fallfärdiga trähus. Och inget är högre än två våningar med tanke på jordbävningsrisken.


Finns ett utomhusgym mitt på gågatan vid stranden där alla som gillar att spänna muskler inför folk tränar..

Poolhäng

Ikväll åkte vi som vanigt förbi whole food men den här gången var jag runt och tittade på andra sidan av butiken och hittade att de har en egen grill där man kan välja mellan en massa färskt organiskt kött, så grillar de det på tio minuter! Jag tog en hamburgare med pommes som var supergod och den kostade bara 40 spänn :)

Efter maten drog vi ner till bubbelpoolen och satt och njöt med en kall öl. Det är riktigt avkopplande och efteråt känner man sig som pånyttfödd :)

Tvättkväll!

Idag var det dags att testa att tvätta lite. Man köper ett tvättkort i receptionen och sedan finns det tvättstuga i varje hus. Gick väldigt snabbt och kläderna ser fortfarande hela ut så jag är nöjd :) Medan jag gjorde tvätten så satt jag och mumsade på lite donuts med ett glas mjölk. Borde tagit en bild på dem men de var alldeles för goda aå jag glömde. Kan säga att amerikanska donuts är riktigt goda!

Tv i USA är mycket bättre också. De må ha reklam väldigt ofta men pauserna är myyyycket kortare än de i sverige och så är reklamerna fortfarande underhållande ;) En fjärdedel av dem är med kändisar, en fjärdedel är läkemedel där största delen av reklamen är att förklara alla biverkningarna, en fjärdedel är reklam för riktigt äckligt fet snabbmat och resten är så absurda att de känns som ett skämt :) Tänk också att se en tv-serie när den faktiskt har premiär. T ex såg jag säsongspremiären av the Walking Dead förra veckan :)

Till ett helt annat ämne...ekorrarna här i LA är hur söta och coola som helst! De är ganska stora och inte rädda alls för människor. Vi såg en som satt kvar och åt medan människor gick förbi knappt en meter därifrån och när det kom en hund så började den mer mucka med hunden än vice versa. Jag vågar inte gå för nära men de är verklligen supersöta :)

Piff eller Puff?

Senaste veckan

Har mest varit jobb i veckan men vi har hunnit göra lite annat. T ex så har jag gått ner till poolområdet på hotellet två gånger med en kall öl i handen och satt mig i bubbelpoolen. Superskönt och avslappnande efter en lång arbetsdag :)

I lördags åt vi på en mexikansk restaurang där jag åt en supergod quesadilla med kyckling, spenat, vitlök och ost och idag började vi dagen med att gå runt på en bondemarknad i venice. Kan säga att den är bra mycket större än den som är i uppsala och här så är det massa stånd som lagar mat och så fanns det ett juice stånd som pressade juice på plats. Luktade riktigt gott men jag hade precis ätit innan så köpte inget.

Bredvid så var det även en "adopt a pet" dag så det fanns massa burar med supergulliga valpar och kattungar. Jäkligt svårt att inte ta med en hem :P LA är verkligen en djur stad där hundar känns som en accessoar som alla har...verkligen ALLA! Och man får ta med dem in överallt. Här är de mer som en familjemedlem än ett husdjur :)

Efter marknaden åkte vi till en stor park som ligger efter santa monica någonstans. Superkonstigt att naturen ligger så nära och det var helt tyst där. Det var roligt att i Venice var det helt dimmigt men när vi kom till santa monica blev det soligt och fint men tittade man tillbaka kunde man se molnen som hängde över venice. Antar att det är bergen som orsakar det...

Tyvärr var det en vildvuxen liten stig med massa högt gräs hängande över den och det fanns massa poison ivy. Men det var inte det som var problemet...vår "guide" berättade att det fanns massa fästingar och skallerormar i parken plus så såg jag riktigt stora spindelnät så efter en bit fick jag en panikattack. Jag är ingen naturmänniska och är livrädd för insekter så det blev för mycket...vi fick vända om efter ett tag. Men var fint det vi såg och vi såg ett träd med fyra stycken ekorrar! Ekorrarna här är helt annorlunda än i Sverige, kan berätta om dem senare :)

Slutligen åkte vi til Universal igen men även denna gång var King Kong åkturen stängd så fick bli shopping och middag istället. Åt en jättegod pizza med bbq sås!

Nu ska jag lägga mig och sedan är det dags för en ny vecka! Nu är vi halvvägs också så nu kan jag faktiskt börja räkna ner tills jag får träffa mina tre sötnosar hemma igen :)

En uttorkad flodbädd i parken. Det är torrsäsong här i LA nu men när det regnar så ska det finnas vatten här :)


Utsikten på motorvägen på väg till Universal.


På Universal kan man testa sånt här. Jag vågar inte men det ser kul ut!


Jag köpte två par söta strumpor :)


Och två coola tröjor...i Large!

Shoppingen

I lördags när vi var ute och shoppade så hittade jag en hel del fina kläder. Jag har redan haft på mig två av tröjorna och de är jättesköna!

Jag köpte lite söta troaor och en pyjamas på victorias secret


De här två lyckades jag prova och köpa på tio minuter precis innan vi skulle dra.


Köpte ett par fina, bekväma tröjor på Forever 21!


Köpte även den här på Forever 21. Hann inte riktigt prova den men om den sitter bra så kan den bli cool :)

Rolig helg!

Den här helgen har varit jättekul och har varit skönt att kunna koppla av lite och se sig runt i LA. LA på dagen ser väldigt annorlunda ut än natten och på dagen ser stränderna jättefina ut och det är inte lika läskigt att gå runt ;)

Lördagen började vi med att åka till shopping gågatan här i Venice. Den känns inte större än den vi har i Uppsala men finns många intressanta och roliga butiker. Jag tittade på en massa kläder och även lite roliga småprylar och skor. Såg ett par svartvita converse som gick ända upp till knät med massa spännen som jag var lite sugen på men känns mer som det skulle passa en tonåring. Hehe, ja, så gammal känner jag mig nu :)

Jag köpte lite underkläder på Victorias Secret, det är ingen billig butik men de har riktigt fina underkläder. Tyvärr så tyckte inte mina kollegor det var lika kul att shoppa så jag hann inte prova så mycket men lite fick jag tag på. Hann även gå igenom Forever 21 som är rena himmelriket! Det är typ som HM; massa kläder, skor och smycken som kan vara riktigt fina och billiga. Önskar verkligen de kommer öppna en affär i Sverige också!

Efter shoppingen åkte vi till Universal City för att testa King Kong riden men de hade redan stängt så vi gick runt i butikerna där och tittade på allt som hände. Sedan åt vi en jättegod middag och drack öl på en restaurang där och innan vi åkte hem så köpte jag en påse med färska minidonuts :) Mmmmmm....

Idag har vi mest jobbat men vi var nere ett tag på stranden i Venice (superlång sandstrand!) och tittade på alla galna och annorlunda folk. Finns väldigt många "läkare" också som säljer medicinisk marijuana i små butiker och sedan affärer bredvid dem som säljer vad det nu heter man röker dem i. Fanns t o m en med hello kitty :)

Jättebred och fin strand de har!


Vi var ute på en känd pir. Något om att det var här route 66 slutade...


Strandgatan i Venice. Massa småbutiker och gatuförsäljare


Min shopping! Kan visa senare i veckan :)

Ledig dag!

Det har varit några intensiva dagar så jag har somnat på soffan innan jag hunnit skriva något här. Men det är så kul! Idag är vi alla lediga så vi har tänkt se oss runt lite i LA och jag kommer försöka shoppa lite också. Men bara lite ;)

Blev ett väldigt kort inlägg men jag hoppas kunna ta lite bilder idag och lägga upp senare. Hoppas ni har en trevlig helg!

Fullspäckad dag

God morgon hos er!

Hinner inte skriva så mycket ikväll för det har varit fullt upp och snart är det dags att sova. Ikväll var vi även på flygplatsen och hämtade upp en till kollega och nu har vi äntligen bil också så vi kan ta oss runt själva :)

Igår pratade jag med tibbe genom webcam som fungerade väldigt bra. Kul att äntligen "ses" igen och så fick jag se mina söta kissar också. Hunter har verkligen fått en fin vinter man/skägg nu. Kan knappt bärga mig tills jag kommer hem och kan krama om allihopa igen!

Hoppas ni alla får en jättetrevlig torsdag!

Första riktiga trailern till The Avengers!

Vet inte varför jag ser fram emot de här filmen så mycket men kommer bli kul att se alla karaktärerna och så är den regisserad av Joss Whedon!

Success!

Äntligen har jag fått sova lite! Inatt pratade jag med tibbe och efteråt gick jag upp till min kollega och la mig i hans säng. Han föredrar att sova på soffan så jag fick hela hans sovrum för mig själv ;) Jag tog en sovtablett och inom tio minuter hade jag somnat. Blev nästan sex timmars sömn!

Så idag har jag nästan känt mig som en riktig människa igen :) Inte skakig, trött och illamående längre utan faktiskt haft lite energi. Jag hoppas att det kommer fortsätta i samma stil nu.

Jag tog lite bilder på hotellområdet som jag tänkte visa. Det är mer som ett lägenhetskomplex än ett hotell med gym och pool och så är djur tillåtet. Jag har sett folk med massa söta hundar och igår såg jag en liten katt stryka omkring på gården. Jag blev nästan lite sugen på att ta upp våra kissar men tror de skulle trivas bättre hemma :)

Min balkong finns bakom all vegetation :)


Det här är bara ett av husen på gården. Jättefin gård de har!


Poolen! Har inte haft tid att testa varken den eller gymmet men någon gång får det bli ett test :)

"Nyttig" mat!

Hej hej!

Natten till idag så somnade jag vid ett tiden men tyvärr vaknade jag redan vid tre och sedan kunde jag inte somna igen. Så det blev en till natt med två timmars sömn och idag var jag helt skakig hela dagen. För att undvika att det här fortsätter har jag fått lätta sömntabletter jag ska testa. Jag tycker det är lite läskigt med sömntabletter så efter jag pratat med tibbe så kommer jag ta med mig mitt täcke och sova hos min kollega. Blir som en liten sleep over :)

Sedan vi kom hit har vi varit på whole foods ett par gånger. Jag nämnde den förra gången jag var här men det är en stor mataffär som fokuserar på nyttig mat med hög kvalitet. Det är mycket vegetariskt, veganskt, laktos fritt, gluten fritt, raw food osv. Väldigt mycket är färsk färdig mat också. Jag har redan köpt deras sushi två gånger som är gjord på fullkornsris och sedan köper jag deras juicar och raw food efterrätter. Deras chocolate tart är seriöst super god! Om all vegansk, gluten och laktos fri mat är så god så hade jag inte haft några problem att ändra matvanor :)

Nu ska jag snart prata med tibbe (som idag ska ha webbkamera, yay!) och sedan blr det sleep over!

Sushi!


Den här lilla förpackningen har redan räckt i tre dagar. Super mäktigt men gott!


Jag köpte dessa idag, blir att testa imorgon!

Insomnia

Igår var jag supertrött men när jag ätit så vaknade jag till. Lyckades ringa Tibbe genom skype så vi fick prata i en halvtimma. Var superkul och avkopplande att prata med honom. Kändes lite som att jag kunde blunda och tro att vi var hemma i soffan och myste :) Var såklart väldigt ledsamt att säga hejdå men vi ska försöka göra det till en vana att ringa varandra så ofta det går.

Efteråt gick jag och la mig och satte på tvn så jag kunde somna...en halvtimma senare hade jag fortfarande inte somnat så jag stängde av tvn och försökte koppla av. Gick inte det heller så jag läste lite i mina tidningar....nope. Efter jag legat vaken i två timmar så var jag uttråkad men helt klarvaken. Satte på tvn och jag tror jag växlade mellan tv, tidningar och slappna av i ytterligare tre timmar. Tittade på Die Hard, Team America, någon konstig anime film och något mer.

Vid sex somnade jag äntligen och fick nog nästan två timmar sömn innan det var dags att göra ordning sig för dagen. Men shit vad trött jag var idag! Jag som är van att kunna somna oavsett vad är helt ovan med denna sömnlöshet. Så, ikväll hoppas jag att jag kan sova en normal natt. Känner mig trött så det ska nog gå :)

Har inte haft möjlighet att ta några bilder idag så det får bli utan. Hoppas ni alla får en bra start på veckan! Min börjar i morgon :)

UFC

Jag har varit som en zombie idag och det har varit mycket att göra men det gick ändå bra. Men när vi skulle åka till sportsbaren så höll jag på att däcka. Klockan var bara sju på kvällen så jag fick inte sova ännu men för varje gata så nickade jag till ;)

Det var helt fullt på baren. Efter ett tag så hittade vi sittplatser och då kan jag säga att det var svårt att hålla sig vaken! Min kollega ville inte att jag skulle missa finalen så han köpte redbull till oss och förvånansvärt nog så vaknade jag till så pass mycket att jag kunde koncentrera mig på matchen.

Matchen var helt galen...de slogs, sparkades och knäade och blodet bara rann. Snacka om rå sport! Var spännande också för favoriten höll på att bli knockad i första ronden men trots all stryk lyckades han hålla sig uppe och sedan var det ganska jämnt. I näst sista ronden fick han till en bra smäll och lyckades knocka den andra. Herregud vad det skreks på baren då! Var en kul upplevelse :)

Nu sitter jag och tittar på the dark knight på tv och har precis ätit en sen middag. Snart är det dags att lägga sig och jag hoppas verkligen jag kan somna den här gången. Annars blir det en super lång dag i morgon :P

Oh my lord, trött!

Lyckades sova i knappt fyra timmar inatt. Jag var verkligen klarvaken hela natten, kunde knappt få en blund. Somnade till lite då och då men vaknade alltid efter en halvtimma. Fick i alla fall två timmars sömn i följd men får se hur länge det räcker. Måste verkligen försöka hålla mig vaken idag så jag inte snurrar dygnet fel :)

Glömde berätta igår om turbulensen på planet! Det var lite då och då men när vi åkte över grönland var det helt galet. Hela planet skakade seriöst och man flög från sida till sida. Jag kunde höra hur folk skrek och jag var tvungen att verkligen hålla tag i armstöden. Jag brukar inte bli så rädd på plan, även om jag tycker det är obehagligt, men då kan jag ärligt säga att jag trodde jag skulle dö!

Idag blir det en del jobb och sedan ville min kollega gå och se på UFC på en sportsbar. Ska bli intressant att se om jag kan hålla mig vaken ;)

Köket


Vardagsrummet


Och sängen som är min huvudbas!

Jag ska lägga upp mer bilder på lägenheten senare men internet här är ganska trögt. Ha en bra dag/kväll!

Nu är jag framme!

Efter den långa resan är jag äntligen framme! Gick väldigt smidigt för det mesta, typ inget folk på arlanda så det var inga köer alls och vi hade bra platser på planen. Jag tittade på Midnight in Paris och började titta på Battle LA på flygplanstvn men sedan somnade jag. Blev en del tv serier de hade också men det var bara halloween avsnitt på alla. Antar att det redan dragit igång här :)

När jag gick av här i LA hamnade jag i världens längsta kö till kontrollen där man får lämna fingerprints och sådant men efter vad som kändes som timmar kom jag äntligen ut i kvällen här. Efter det köpte jag lite mat och checkade in på hotellet. Tyvärr fick jag bottenvåning som jag hatar så ska se om det går att byta i morgon. Jag har inte heller fått igång wifi nätet på mobilen men det fungerar på laptopen i alla fall.

Så jag började resan vid nio tiden imorse svensk tid och kom till hotellet vid elvatiden på kvällen amerikansk tid. Borde väl bli ett dygns resa ungefär om jag tänker rätt. Nu är klockan nästan ett på natten här så jag ska gå och lägga mig snart.

Jag saknade Tibbe en massa på planet. Vi har varit borta från varandra innan men vetskapen att jag inte kommer få se honom på en månad gör allting så mycket värre. Sedan när jag öppnade min resväska ser jag att han smugglat ner min nattlampa som jag fick av honom för några år sedan. Jag älskade den men batteriet har behövt bytas ett tag så har inte kunnat använda den. Så när jag såg att han överraskat mig och lagt ner den med nytt batteri så blev jag så ledsen och glad på samma gång. Har gråtit nonstop sedan dess men jag är ändå så glad att han gjort det. Nu ska jag använda den varje natt och tänka på min älskling!

Saknar min pojkvän!

Alarm!

Ikväll fick jag uppleva hur det var att vara inlåst på jobbet när larmet går. Sammanfattning av upplevelsen = PANIK!

Om jag var trött innan så väckte det definitivt upp mig ;)

Ny väska!

Ursäkta den dåliga uppdateringen men det är så mycket att förbereda för resan. Igår kom jag inte hem förrän vid tio och sedan däckade jag snabbt på soffan. Tibbe var snäll och hade förberett mat som stod och väntade och så hade jag köpt supergoda kanelbullar. Så lite mys blev det innan jag somnade :)

Hade dock en väldigt konstig dröm att vi landade i new mexico och hittade en sci-fi mässa vi inte fick komma in på och sedan hittade vi inget hotell och så loggade min mobil in på nätet hela tiden och jag var livrädd för kostnaden. Tror vi blev jagade också...oh, well ;) Kan visa en bild på min nya resväska istället!

Hjälpa katthem!

Fick hem medlemstidningen från Norrtäljes katthem för ett tag sedan. Alltid kul att läsa om hur de hjälper till och hade vi inte varit allergiska hade vi säkert adopterat en katt. Istället får jag nöja mig med att vara fadder och läsa om katterna på deras blogg.

I tidningen såg jag att man kan smsa och donera lite växelpengar. Det är så lite pengar så jag gjorde det, får hoppas det kom fram. Hoppas ni också vill hjälpa till!

Medlemstidningen


Fullt upp!

Den här helgen har jag haft så mycket att göra och jag har fått en del gjort men ligger fortfarande efter. Igår blev det en tur på stan då jag köpte in det jag behöver för resan (...plus lite till ;)), sedan blev det kloklippning och tonfisk till katterna och kvällen avslutades med film. Vi såg äntligen Inglourious Basterds och den var helt okej. Riktigt bra skådespelare och min favorit Michael Fassbender var som alltid superbra!

Idag började jag med att skriva två långa mail till uppfödarna till Hunter och Yuki. Tog nog tre timmar men så mycket man vill berätta och sedan ska man leta upp alla bra bilder. Hoppas de blev glada för dem :) Efter det har det varit planering till packning, städa, tvätta, bada katterna och allmänt rensa upp och piffa till och förbereda.

Ska fortsätta med allt på listan nu men måste sova ikväll också ;) Hoppas ni alla har en trevlig söndagskväll!

Hittade denna på stan och var bara tvungen att köpa! Tibbe tittade snett på mig men den är så mysig :) Väldigt liten i storleken så fick bli en 38 så det blir lite extra mysstämning. Perfekt till jul!


Och det här är min nya pyjamas. Jättesöt!

Lika som bär!

Tycker Yuki bara blir mer och mer lik sin pappa! Jag har aldrig träffat honom men hört att han är ganska liten till växten, precis som Yuki. Färgteckningen är väldigt lika också!

Yuki imorse


Yukis pappa; Lohonans Jenisej

Kan inte sova!

Seriöst! Började höra konstiga ljud för någon timma sedan och det gick inte att sova till slut. Tittade ut genom fönstret och då håller de på att bygga om hela tågstationen! På en lördag! På morgonen! Och de håller på att banka och såga och banka och såga...

Så nu ligger jag här i soffan med kissarna. Vaknade även innan sex av att jag hörde någon av katterna spy. Rusar upp och ser att Hunter har lagt tre stora högar. Stackarn ser helt förstörd ut och ligger ihopkrypen.

Jag fick ta hand om honom lite och rengöra golvet. Tror jag själv var nära att spy ett par gånger för det var riktigt nasty.

Vi kom inte i säng förrän efter två i natt så man hade ju hoppats på en sovmorgon :) Det var en jättekul inflyttningsfest på jobbet! Var riktigt trevligt att prata med alla och det blev en massa skratt. Jättelyckad kväll!!

RSS 2.0