Sage Francis

I fredags efter jobbet åkte tibbe och jag in till Stockholm för att gå på Sage Francis. Jag har knappt aldrig lyssnat på honom, visste så mycket som en låt som tibbe skickade mig men annars var det nytt. Tibbe har dock lyssnat på honom länge så jag hakade på som sällskap. 
 
Spelningen var på en liten klubb vid vattnet som heter Debaser och ligger på Söder. Spelningen var runt en timma och det var en del folk där. Var ganska mysig stämning (inga stökigt fulla människor) och han var väldigt bra live. T o m jag stod och diggade :)
 
Det var en kul kväll och vi hann med sista tåget hem till Uppsala. Jättekallt när vi kom tillbaka till Uppsala så skönt att kunna bädda ner sig varmt i soffan efteråt. 
 
 
 
Det här var den enda låten jag visste med honom. Tibbe skickade videon och den får mig att gråta varje gång :(

Frisör dags!

Mitt hår började verkligen se risigt ut med utväxt och alldeles för blekta slingor samtidigt som min riktiga hårfärg börjat kommer tillbaka alldeles för mycket i underhåret. Nä, det var dags att gå till frisören igen!
 
Det gick inte så bra förra gången jag var där så var lite nervös innan men testade en ny frisör den här gången och det kändes som hon verkligen lyssnade på mig. Hon klippte längderna (endast det som absolut behövdes), sedan ljusade hon upp underhåret samtidigt som hon la in varmare slingor i överhåret. Hon ville inte slita på håret för mycket eftersom jag vill låta det växa så det blev bara det som absolut behövdes. 
 
Jag tycker det blev bra! Får se hur det ser ut efter första tvätten men verkar se guldigt ut som jag är ute efter. Så länge det inte blir för rött, försöker undvika koppar tonen. 
 
Jag hade gärna klippt upp håret lite mer men mitt hår har blivit väldigt tunt så det går inte, kommer inte ha något kvar i så fall...Jag hade gärna någon gång velat testat extensions för att få lite fylligare hår men det är så pass dyrt att det får vänta. 
 
 

Mat experiment

Den här veckan har vi experimenterat lite med japanska recept och lagat både en version av nudelsoppa och laxgryta. Supergott! Jag måste bara leta efter någon japansk import butik så man kan ha i rätt kryddor och ingredienser. just nu får vi köra på det vi hittar i de vanliga matbutikerna (vilket inte är mycket). 
 
 
 

Händelserik vecka

Den här veckan har varit rena bergochdalbanan i känslor och samtidigt har det varit mycket att göra. På måndagen den 27 oktober firade vi att Dante nu blivit tonåring, han fyllde ett år, kan knappt tro att tiden gått så fort. Vi fick hem honom i januari så vi har haft honom i nio månader....Samma dag var också en mörk dag i o m att Hunter gick bort. Det kan verka lite konstigt att det blev så timat men det var ingen slump. Det var inte huvudorsaken till varför vi valde Dante men det hjälpte beslutet för mig.
 
På torsdagen var det en till konstig dag. Den 30 oktober så skulle Hunter fyllt fyra år. Många jobbiga känslor så det var bra att det var en fullspäckad dag med lunchlöpning med trevligt sällskap och efter jobbet blev det yoga workshop på MCW och slutligen surdegsbröd med ägg och kaviar till middag (bästa maten som finns!) och Silent Hill 4 kväll med Frida. 
 
Fredagen var det Halloween så till min förvåning var det halvdag på jobbet vilket var en glad överraskning. Blev gym eftermiddag och sedan mysa i soffan framför skräckfilm. Vilket leder fram till igår då Tibbe och jag firade våran 7-årsdag tillsammans! 
 
Egentligen är det idag, den 2 november, som vi firar men eftersom vi skulle ut och äta så kändes det mer naturligt att fira igår. Det blev "våran" restaurang "Kött, kök och bar" där vi brukar gå om vi vill lyxa till det och äta gott. Var skönt att komma ut lite och spendera tid tillsammans, vi har varit riktigt dåliga med att gå ut och äta. När vi var bortresta i somras var nog förra gången...
 
Konstig vecka som sagt. Nu ska jag fixa frukost och väcka tibbe så vi kan ha en mysig dag hemma idag. Hoppas ni får en trevlig söndag!
 
Igår bjöd jag tibbe på lyxfika på Ikea för 10 kr :P Bullarna var precis nygräddade så varma och goda! (Orsaken till varför vi var på Ikea var att Yuki spytt ner dörrmattan så vi köpte två nya för 8 kr. Varför ska de alltid spy på mattor?! 18 kr totalt spenderat på Ikea var nog billigaste någonsin för oss.)
 
Storhandlade även på ombyggda Coop Boländerna som fått in massa ekologiskt!
 
På "Kött, kök och bar"!
 
Kantarelltoast till förrätt som vi delade
 
Tibbe tog sin vanliga hjort med potatisgratäng och kantarellsås och jag tog min vanliga oxfilé med stekt potatis och bea, mmmm :) Vi skippade efterrätten och gick hem och myste ner oss i soffan med hemgjord blåpärspaj istället. 
RSS 2.0