Frihet!

Den där härliga lyckokänslan efter att man testat något nytt, vågat pusha sig själv och haft riktigt roligt. Så kändes det igår efter Kari Traa eventet. Tack Frida för en rolig dag!
 
 

Kari Traa Urban Training

Idag åkte Frida och jag in till Stockholm för att vara med på Kari Traas Urban Training event på Humlegården. Super spännande! Jag var helt exalterad och nervös innan och pratade på helt uppspeedat som jag brukar bli. Jag hade på mig massa kläder eftersom jag trodde det skulle bli kallt och regnigt men vi hade jättetur med vädret och fick sol och ganska behaglig temperatur. 


Erika Kits Gölevik och PT-Fia höll i eventet och vi blev indelade i sex grupper och sedan blev det ett 90 minuters cirkelpass i de olika stationerna. Blev mycket helkroppsstyrka och ner på marken och köra. Mina händer blev helt leriga…eller, hela jag blev helt lerig men det var bara roligt faktiskt. Det blev en del parövningar som jag körde med Frida och vad vi skrattade. Frida är grymt stark så jag fick kämpa på som bara den. Bästa var nog när hon skulle ha benen runt min mage och luta sig bakåt, jag kunde inte hålla emot så vi föll som en hög på marken :)


Verkligen grymt roligt och peppande event som jag hoppas kunna vara med på igen! När eventet var över fick vi en goodiebag från Kari Traa med pannband, träningsstrumpor och en mysig mössa.

 

 
 
 
 
 

Mer julnom!

Tror jag stod och hoppade jämnfota när jag såg att Gingerbread smaken på Pågens gifflar fanns i butiken. Och betyg? De är supergoda, verkligen farligt goda! Jag gillar att de lagt på mycket pepparkakskrydda så de nästan är lite spicy. Jag kommer nog missbruka de här i jul.
 
 

Härlig pose

Tibbe spelar spel och Hunter chillar bredvid :)



Slutet av veckan

Det har varit mycket jobb nu på senaste så det var riktigt lyxigt när alla animatörerna tog en långlunch ute i torsdags. Pete skull åka iväg en tag så vi mötte upp honom och Nisse på stationen där det t o m reserverats ett bord på a la cart sektionen. Kände nästan att jag borde klätt upp mig lite :) 
 
Annars har det mest blivit träning för mig. Jag körde armar på gymmet i fredags (även om jag mest kände mig som ett frågetecken vid vissa maskiner) och nu i helgen körde jag två löppass. I lördags blev det intervaller och lite koordinationslopp i soluppgången...och kylan...brrrr. Det var okej när jag sprang men resten av dagen satt jag mest och skakade, kändes som kylan gått ner i skelettet. 
 
Idag var det väl snäppet varmare när jag sprang på lunchen men första tio minuterna ville jag bara vända om och köpa en varm choklad istället och kura ihop mig i filtar. Men när jag kom förbi det så var det riktigt roligt att springa. Jag sprang runtomkring i Stadsskogen och valde stigar på måfå. Blev en massa små stigar med rötter och stenar som var roliga hinder och jag fick verkligen skutta fram. Sådant är roligt!
 
Nu vill jag bara ha skor med bättre grepp eller dubbar så jag inte behöver vara rädd för att halka. Löv med frost på var inte en bra kombination och det kändes som jag gled runt ibland. 
 
Ceasarsallad på stationen
 
Intervaller i soluppgången
 
 
 
Härliga Stadsskogen! Kul att man fortfarande kan hitta nya stigar. Ser ni att dammen bakom mig är frusen? Börjar bli vinter nu...
 

Kvällsläsning

Jag ser fram emot att läsa nya Aktiv Träning!



Löwengrip Care & Color

Jag har varit sugen på att testa Blondinbellas nya hudvårdsserie så när min shower gel tog slut fick det bli en beställning. Jag vågar inte testa hårprodukterna, mest för att jag har något som fungerar just nu och då vill jag helst inte byta men shower gelen "Clean Up" fick det bli!
 
Jag tycker den luktar gott och det var väldigt smidigt att beställa genom nordicfeel utan frakt och med snabb leverans. När deon kommer ut så är jag nyfiken på att testa!
 
 
 

Lat middag

I måndags hade jag verkligen inte lust att laga middag och när tibbe ändå inte var hemma så passade jag på att testa en ny gröt som jag hade hemma. Var "Orka"s proteingröt som lät väldigt bra på pappret med kanel, äpple och chia frön. Men tyvärr så var det inget för mig...av någon konstig anledning så smakade det varm banan även om det inte innehöll någon. Aromen kanske? Jag som avskyr banan smak, så nej, inget för mig. 
 
 
 

Löprunda med Frida

Igår fick jag sällskap på löprundan av Frida. Det blev en härlig tur i Stadsskogen över ett lager av löv, förbi dammar och även in i en gammal bunker som jag måste gått förbi tidigare men aldrig lagt märke till. Väldigt coolt och lite creepy!
 
 
 

Cravings

Ikväll hade jag någon konstig craving för just köttbullar och stekt ägg. Vet inte vart det kom ifrån men det blev en enkel och god middag och sedan massa mys med katterna i soffan.
 
 
 

Hunter som liten

Usch, idag har varit en jobbig dag. Igår kväll och imorse tog vi tempen på Hunter och han är nu uppe i 39,3 grader. Det är fortfarande en "okej" temperatur, så länge han inte går över 39,4 så kan man fortfarande anse det som en normal temperatur. Jag tror att Hunter ligger på ungefär 38,3 när han är frisk så man blir ju en orolig matte.
 
Idag handlade mest om att försöka tänka på annat på jobbet men i mitt huvud spelas hela tiden olika filmer upp om hur vi ska hitta honom halvdöd när vi kommer hem. Kan ju säga att det var med andan i halsen jag låste upp ytterdörren men så snart han stod där (...och smet ut i korridoren) så kunde jag andas ut för första gången på hela dagen. 
 
Jag hittade förresten lite söta klipp på Hunter som liten som jag lagt upp på Youtube. Han var lika sprallig och busig som Yuki är nu! Det hade jag helt glömt bort. Fick mig att både le och bli helt tårögd :)
 
 

Frisk start på helgdagarna

Den här helgen har det varit jobb så då har jag passat på att springa innan frukosten. Det är lite trixigt att klä sig när det börjat bli kallt och på morgonen innan solen går upp så har det varit runt 2-4 grader. Brrrr....Men på med underställ och jacka och pannbandet så fungerar det bra! Gäller bara att pusha sig utanför dörren, det är den svåra biten ;)
 
Igår sprang jag i luthagen och kunde se frosten på åkrarna, var verkligen supermysigt. Det blev ju inte riktigt ett långpass så imorse kände jag för att göra samma sak igen (kändes nästan som att göra något förbjudet när man rör på sig på vilodagen). Idag blev det istället en tur i stadsskogen innan jobbet och det är så vackert när man ser alla fina höstfärger, löven på marken och solen gå upp. Verkligen en bra start på dagen!
 
Efter löpningen blev det såklart min favorit frukost, forsa mackor!
 
 
 
 
 

Nervös väntan

Idag gav vi Hunter hans sista medicin så nu är det bara att vänta och se vad som händer. Den sista veckan har han varit väldigt kry och matglad så allt känns positivt, det är nästan som att han är tillbaka till sitt gamla jag igen. Jag tror det tar ungefär två dagar tills allt går ut ur systemet och vi kan se hur han egentligen mår. 
 
Det gäller att hålla tummarna och tänka positivt. Men kan ju säga att jag är väldigt nojig, överanalyserar allt hela tiden och hittar jag inte honom så är det inte svårt att tänka det värsta när man går runt och letar. Konstiga är att jag längtar mest att se Hunter och Yuki småbråkas igen :) Vi brukade ju alltid få skälla på dem för att få dem att sluta när Yuki började pipa men det har inte hänt sedan innan han blev sjuk. Tror Yuki saknar någon att bråka med.
 
 

Julstämning

Nu börjar alla julsmaker komma in i butikerna. Jag tänker vänta med det mesta tills i december men när jag såg dessa var jag ju bara tvungen att testa!
 

Rihanna - Pour it Up

Man kan säga vad man vill om videon men man blir ju inte lite avundsjuk på den kroppen :)
 
 

Sista löplektionen med MCW

Ikväll var det den sjätte och sista lektionen med löpskolan. Kan inte påstå att jag var vidare pepp (hade hellre legat och myst i soffan) men man vill ju inte missa avslutningen! Det blev lite löpskola och intervaller med ökande hastighet, från joggning till full spurt. Sedan det jag fruktade...testet. På första lektionen fick vi springa två varv runt gräsplanerna i Fålhagen (2,4 km) som de tog tid på och nu på sista lektionen skulle vi göra det igen för att se om vi förbättrats något.
 
När alla stack iväg så startade jag som vanligt i för hög hastighet, benen kändes möjligtvis lätta men resten av kroppen kände att det där inte skulle gå. Fick sakta ner lite men annars gick det hyfsat. När jag nästan sprungit ett varv så var det inte roligt längre, jag var trött och helt slut och ville mest bara svänga av och springa hem igen. Halvvägs in i sista varvet så kunde jag inte bestämma mig om jag skulle svimma, spy eller bara sätta mig ner och gråta. Hade en inre kamp i mitt huvud som gick något i stilen med "det är bara lite kvar, gör du detta behöver du aldrig göra det här igen". Sista biten tänkte jag what ever, jag var så slut ändå så kunde lika gärna spurta och ta ut mig. Men i mål kom jag! Vi skulle få tider senare men jag hade i alla fall förbättrat min tid med 1 min 30 sek, inte så pjåkigt.
 
Efteråt fick vi vårat löpsteg analyserat och mitt verkar helt okej. Han sa att jag ser väldigt bekväm och säker ut i min löpning så för mig handlar det om att nöta mer intervaller om jag vill kunna springa snabbare och komma ur bekvämlighetszonen. Jag som är så dålig på att pusha på när jag är ensam...måste komma på en plan för att lägga in lite intervaller då och då. Jag gillar mest att bara insupa naturen och lukta på blommorna :)
 
Passade på att ta lite bilder på katterna när jag kom hem.Här är Hunter med mitt pannband runt sig :) Han är inte längre fatso nu när han gått ner till 5,6 kg. Stackarn ser alltid så ledsen ut nuförtiden.
 
Ser ni hur stor Yuki är nu? Kanske dags att hon blir nya fatso :)

Britney is back!

 

Gym i gryningen

Dags att starta veckan med lite träning i mörkret.



Semi-Marathon de Paris 2014

Ibland måste man få vara lite galen...och det har jag varit nu :) Jag signade upp mig till ett halvmaraton i Paris den 2 mars nästa år. Normalt folk skulle nog börja med att testspringa den distansen på något lopp i Sverige först men äsch...jag behöver fler orsaker att åka till vackra Paris. Så i mars åker tibbe och jag på en weekend till Paris med lite mystid att bara ströva runt på gatorna och sitta på caféer och sedan blir det lopp för mig. Spännande!
 
 

Lördagen

Det var ett riktigt skönt och välbehövt löparpass imorse. Jag vaknade innan klockan, fixade mat till katterna och sedan var det bara att sätta på en podcast (hann med två avsnitt av möt löparen) och dra ut. Det regnade lite då och då och vinden blåste på ganska rejält ibland men det kändes skönt. 
 
Jag hade inte riktigt bestämt mig vart jag skulle men det blev Hågadalen i slutändan. Det gick bra att springa och jag kände att jag kunde ha en högre medelhastighet än jag brukar men jag kunde känna att bak och lår var väldigt stela. Men det gick ändå bra att springa, var bara i den sista biten som det började göra ont i knäna. Antar att jag borde tagit det lite lugnare och så har jag inte skött rehaben så bra i veckan. 
 
Det är mycket småbackar runt Hågadalen och det var perfekt för att köra lite löpskola för mig. Jag håller på att träna på att bli bättre på att bara släppa loss i nerförsbackar och kunna kuta ner. Det är verkligen superkul att bara svischa ner men det kräver en del träning för mig att våga släppa loss. Sedan uppförsbacke träning också, jag känner att jag blivit bättre på att ta korta steg och lyfta benen men jag måste tänka hela tiden på att lyfta huvudet också. Blir lätt att jag tittar ner i backen och lägger mig dubbelvikt vilket gör att allt känns mycket jobbigare. Konstigt att en så liten sak som att titta uppåt kan få det att kännas mycket enklare.
 
Resten av dagen har spenderats i soffan tittandes på The Killing på Netflix. Jag börjar känna mig gammal som tittar på kriminal serier nu men den är riktigt bra och så spännande! Vi var tvungna att titta igenom hela första säsongen och börja på den andra. Lika bra att vila upp sig, jag bara haltar runt just nu ändå. Tror det är hälsenan som spökar igen...
 
 

Ut i det fria!

Idag ska jag ut och springa för att det är roligt! Det kanske låter konstigt men jag har inte haft möjlighet att bara springa som jag vill när det har varit löparskola och lopp de senaste veckorna. Lätt att det blir sådan fokusering på prestation och man blir så rädd för att skada sig.

Så idag handlar det inte om hastighet eller tider utan bara att komma ut och springa i det fria!

Jag vill även önska lycka till till Frida som idag ska springa Tjurruset! Ett lopp utöver det vanliga som ska vara lite halvgalet :) Jag kommer hålla tummarna!



Nya tightsen

Mina nya Adidas tights! 



Kvälls löpning

Ikväll blev det lite löpning medan solen gick ner. Det var inte så kallt ute så det var ganska mysigt att springa i mörkret. Jag passade på att göra läxan från löpskolan så det blev massa intervaller i olika hastigheter. Mot slutet var det så mörkt att jag inte ens kunde se vart jag satte ner fötterna. 



Bilder från loppen

Jag hittade lite roliga bilder på mig från loppen. Ser ut som Axl Rose på den första och höll på sprinta på den sista.
 
Kung Björn
 
Lidingö Tjejlopp

Början av veckan

Det blev ingen löpträning idag. Hade varit kul att gå men jag känner fortfarande att jag behöver vila upp mig sedan loppet i söndags. Jag fick träningsvärk i låren och vaderna blev ganska stela men det värsta var nog ömheten och smärtan i vad jag tror är mina hälsenor. Jag gissar på att jag överansträngde dem i alla backar och jag googlade runt lite och läste att det kan ömma mer om vaderna är stela. Men det känns redan bättre efter vilan så snart ska jag börja springa lite lugnt igen. Ser verkligen fram emot att kunna springa utan planer, krav och rädsla för skador utan bara för att det är roligt och en frihet.
 
Tänkte jag kunde ge en uppdatering om Hunter också efter att jag pratat med veterinären idag. Vi har gett honom den nya medicinen i över en vecka nu och även om han verkligen hatar den så har han mått mycket bättre och nästan varit normal så vi slutade ge honom den febernedsättande för någon dag sedan. Men snabbt så blev han väldigt hängig och dålig igen och fick feber så idag har vi börjat med den igen. 
 
Han kommer nog bli mycket bättre och kry nu igen men vi kommer inte veta med säkerhet om medicinerna har hjälpt förrän vi slutar ge honom dem om två veckor. Veterinären sa i alla fall att vi kan utesluta att det kan vara bakterier om inte den här medicinen hjälper men i så fall är det virus och då kan det vara allvarligt. Så det är bara att vänta...
 
Lilla Yuki är som tur var fortfarande frisk

Adidas shopping

Det blev ett par snygga löpartights med ett lite galet mönster från Adidas båset på Lidingömässan. Min plan är att använda dem som gymkläder för jag har varit sugen på att köpa ett par lite tightare tights med något galet mönster som är så populärt nu. Tror det kommer fungera bra med min helsvarta träningstopp.
 
Sedan hämtade jag även ut min gratiströja för Adidastriben. Det var för kallt ute så jag sprang inte i den men jag tyckte jag förtjänade något litet minne från triben när jag inte kunnat delta på träningspassen.
 
 
RSS 2.0