PT träning

Ikväll var det dags för ett nytt PT pass! Vanligtvis brukar vi köra på gymmet men den här gången fick jag testa på att träna i hennes egna lokaler. Jag glömde såklart ta bilder men det var ett mysigt rum med basutrustning och det var lite annorlunda att vara helt ensamma när vi tränar. 
 
Vi började med att köra mycket stretchning och massage med fokus på mitt vänster ben. Blev rullning med foam rollern och sedan använde vi en enkel tennisboll som förvånansvärt nog gjorde mycket gott för mina vader och skuldror. Jag var helt mör efter bara uppvärmingen! Sedan blev det mina fruktade chins och dips som vi kör ofta men den här gången hade jag ingen maskin som hjälpte mig utan skulle upp med hjälp av bara ett gummiband. Jag skakade ett bra tag efter det, speciellt också för att jag har så otroligt dålig balans.
 
Det blev fler övningar för mage, ben och balans och sedan fick jag testa på marklyft. Mycket teknik men riktigt roligt! Tror det kan bli en favorit men det slår nog inte militärpressen som jag älskar. Ser fram emot att testa övningarna igen i helgen!
 
Jag passade på och gick förbi Life idag för att fylla på mitt förråd av den goda Nakd baren. Inga konstiga tillsatser!

Just chillin'

 
 

Frisörtid

Ikväll hade jag tid hos min frisör på Hair Team. Det var verkligen på tiden för mitt hår såg så trist och livlöst ut och utväxten var hemsk. Oftast brukar det vara fullt med folk där på kvällen men idag var det helt tomt. Hela salongen var stängd förutom min frisör så kändes riktigt lyxigt att ha hela stället för sig själv. 
 
Jag gjorde inget nytt spännande utan fixade utväxten och klippte av en del av längden. Under tiden bjöds det på te med gott, massa tidningsläsande och den sköna massage stolen. Jag fick även testa en del nya produkter och så fick jag lite rabatt. 
 
Det var en skön lugn kväll och nu känner jag mig tio gånger fräshare när håret ser fint ut. Tänk att håret kan göra så stor skillnad för utstrålningen.
 

Morgontur

Imorse blev det att släpa sig ur sängen för att komma ut på en härlig morgon joggingtur. Jag hade kommit i säng lite för sent så blev tyvärr bara fem timmars sömn och det märks verkligen på hur svårt det är att vakna till. Men eftersom det inte fanns några intressanta pass på gymmet idag och så har jag en frisörtid ikväll så kände jag att det var bästa tiden för att få till någon sorts träning idag.
 
Efter fem minuters springande var jag klarvaken. Det var jättefint och milt väder, solen på väg upp och jag hade massa kraft och ork i benen. Skön start på dagen!

LCHF pizza

Igår testade jag på att laga LCHF pizza till middag. Jag har aldrig testat det innan men har varit sugen ett tag och igår hittade jag ett lovande recept på bloggen 56kilo. Det blev supergott! 
 
Vi körde med parmaskinka, svamp och fetaost och toppade med lite blandad sallad. Tibbe tyckte t o m det här var okej så det här kommer vi definitivt göra igen! Receptet på pizzabottnen kan ni hitta här.
 
 
 

Första träningen

Äntligen är jag tillräckligt frisk för att kunna träna igen. Jag hade inte mycket energi och kraft innan men vi var en grupp tjejer på jobbet som körde boxning och styrka och efteråt var jag som en helt annan människa. Jag hade energi, var glad och sprallig och kände mig för en gång skull motiverad och positiv. Tänk vad lite träning och trevligt sällskap kan göra för humöret. Nu ser jag verkligen fram emot att börja träna på riktigt igen och jag märker verkligen hur viktigt det är för mig. 
 
Jag hämtade även ut min Foam Roller idag. Min PT tipsade mig om ett bra ställe att köpa ifrån så nu har jag en egen. Tror det kommer vara väldigt bra för att massera mina ben, speciellt för att mjuka upp vänster benet. Spännande! 
 
 
Med tanke på hur intresserad Yuki verkar tänker jag gömma den i sovrummet så det inte blir nästa klöspelare.
 

Mjuka läppar

Jag har haft väldigt torra och spruckna läppar nu över vintern så jag blev jätteglad när jag fick testa Dermalogicas "Renewal Lip Complex" när jag och Frida var på facemapping. Väldigt bra och återfuktande läppbalsam som gjort mina läppar mjukare och tar jag det regelbundet så biter jag inte på läpparna heller. Jag har fortfarande spruckna läppar men det börjar sakta men säkert bli bättre!
 

Kaneläpplen med vaniljkvarg

En efterrätt jag testade på förra veckan var att steka äpplen i smör och massa kanel och servera det med kvarg som jag rörde ihop med lite vaniljpulver. Med lite kokosflingor på toppen var det jättegott! 
 

Söndag

Idag har jag äntligen känt mig lite piggare och kryare. Den värsta hostan och snuvan är borta och jag känner inte längre den där huvudvärken och sjukdomskänslan. Kanske är det äntligen på tillbakagång! Jag har passat på att städa upp lite bland allt som låg framme och så har jag rensat ut lite i skafferiet. Nu står det en hel hög med skräppåsar vid dörren som ska slängas och jag känner mig redan lugnare när det ser mindre stökigt ut.
 
Däremot märker jag att energin inte är tillbaka ännu och jag blir trött av minsta lilla. Så det blir ingen träning idag utan förhoppningsvis en del vila och njuta av söndagen. Känner att jag behöver ladda batterierna för att kunna orka med nästa vecka. Hoppas ni får en lika lugn söndag!
 
 
 
 

Viktig

Jag har precis läst ut boken "Viktig - Från matmissbrukare till träningsförebild" av Terese Alvén och jag gillade den! Boken är en självbiografi om hur hon blev anorektiker och sedan tog sig ur det och jag tyckte den var riktigt inspirerande. Bra skriven och kändes äkta. 
 
Jag har aldrig haft sådana problem men jag kan relatera till det hon skriver och förstå hur det kan hända. Jag har alltid varit liten men jag hade en väldigt utstående mage när jag var yngre som jag alltid skämdes för. En del av den finns fortfarande kvar, både i massa löst skinn, fett och i huvudet, och det är alltid magen jag fokuserar på när jag vill bli mer vältränad. Sedan min känsliga mage som gör att jag ser gravid ut om jag äter något den inte vill ha hjälper ju såklart inte. 
 
Oavsett om man har problem eller inte så rekommenderar jag boken! 
 

Sjukling

Det blev inte bättre, snarare värre...Jag hade feber under natten och sov dåligt och sedan har det varit fram och tillbaka under dagen. Jag borde lära mig ibland att faktiskt bara vara sjuk och vila ut så jag kan bli frisk snabbare så kanske jag slipper långdragna förkylningar och nu två stycken på en månad! Man börjar undra hur många virus som går runt just nu..
 
Ikväll blev det pannkakor till middag. Det är alltid något jag fick när jag var sjuk när jag var liten. Det och rostat vitt bröd med smör. Det är inte så ofta jag äter sådant nuförtiden men pannkakor med glass kändes bra för halsen. Sedan en kopp te med honung :)
 
Jag hoppas förkylningen börjar vända snart och febern försvinner så jag får tillbaka min styrka och kan satsa fullt ut igen. Det gick ju så bra med träningen också och nu är ju hela rutinen borta, för andra gången! Känns som något arbetar emot mig...Äsch, nu ska jag fortsätta tycka synd om mig och bädda ner mig i soffan med tibbe och katterna ;)
 

Hunter

S*Stimics Boddington aka Hunter aka Fatso aka Poopass

Kärt barn har många namn brukar man väl säga och vår teddybjörn har många. Vår första katt tillsammans som vi nu haft i över två år! Så fin och vuxen han är men han är fortfarande ung. 

Ett skepp kommer lastat

Det var en ny förkylning som var på gång tyvärr. Jag hade feber igår och den var fortfarande kvar på morgonen men med lite febernedsättande och massa te så klarade jag mig genom dagen. Febern la sig även efter lunch så förutom att jag är svag och hostar konstant så är det okej. 
 
Men till en bättre nyhet så fick jag hem ett roligt paket idag. Jag gjorde en beställning från Bodystore på ett par produkter jag velat testa ett tag och idag kom det. Det blev osötat proteinpulver, spirulina pulver, chia frön och två sorters mellanmåls bars. Jag fick även två produkter på köpet, en massageolja och brustabletter med C vitamin. Ska bli kul att testa allt! Om jag nu bara kan bli frisk igen...
 
 
 

Impractical Jokers

Idag vaknade jag med rethosta som fortsatt hela dagen. Har inte ont i halsen utan känner bara att jag behöver hosta hela tiden. Mot eftermiddagen blev jag även väldigt kall/varm och det typ värkte i skelettet och sedan jag kom hem har jag haft väldigt känslig hud och ont i njurarna. Jag får hoppas att det bara var en dålig dag och att jag mår bättre imorgon. 
 
Under tiden sitter vi och skrattar åt en serie som Tibbe hittat. Eller jag sitter mest och gömmer mig bakom händerna men Tibbe ligger dubbelvikt.
 
 

Kvälls läsning

Lördag var min vilodag från träning så det enda jag kunde tänka på var såklart träning! Jag gick nästan på ett nytt pass på gymmet men det fick vara. Istället blev det lite läsning om träning med iForm och Hälsa & Fitness. Tidningar och en kopp te, mys!
 

Alla hjärtans dag

På alla hjärtans dag blev det en mysig middag för oss på Forno Romano. Jag tog en plocksallad och valde kyckling, soltorkade tomater, pestokeso, ananas och krutonger. Det med ceasar dressing och deras goda vitlöksbröd blev jättegott! 
 
Efteråt blev det Die Hard 5 och vi blev nog båda ganska besvikna. Det var en helt okej film men det kändes inte Die Hard för mig och det var lite som med 4an att jag nu knappt kan komma ihåg vad filmen handlade om. Det är synd för jag tycker 1-3an är hur bra som helst. 
 
Oavsett hur filmen var så hade vi en jättemysig kväll och det var skönt att ha lite planerad egentid så man hinner umgås. Den sjätte alla hjärtans dag vi spenderat tillsammans nu!
 

Yuki kör yoga

 
 
 
Den sista bilden har fått mig att skratta ett par gånger igår, klockren!
 

Söndagen

Idag har det varit en lista dag! Jag hade en full sida med saker jag skulle göra och jag hann nog med det mesta. Det jag inte hann med var att spela något spel tyvärr men tiden räcker inte alltid till.
 
Morgonen började i soffan och sedan blev det ut på en joggingtur. Det var superhalt ute och vissa bitar fick jag gå men annars var det skönt ute, inte så kallt och så snöade det lätt. Ganska mysigt :) Jag körde stretching innan och vet inte om det hjälpte men jag lyckades springa i 22 minuter och fick inte ont i knät! Det började strama lite i låret mot slutet men jag avslutade med stretching efter passet och än så länge har jag inte känt av något!
 
Sedan blev det att beta av listan. Gjorde frukostar, luncher, ett snacks test (kan visa senare), städade, tvättade och annat som behövde tas itu med. När jag var klar drog jag iväg till gymmet för att köra igenom alla övningarna jag fått av min PT. Det var tungt! Det var en massa övningar som inkluderade min överkropp och mot slutet kunde jag knappt använda armarna så skakig jag var. Men det var kul!
 
Efteråt blev det film, tibbe ville att jag skulle se en gammal actionfilm som hette "They Live" som jag aldrig sett. Så det blev film, left overs middag och sedan testade jag att göra en efterrätt med äpplen och kvarg. Mums! Hoppas ni haft en trevlig helg!
 
Min nya tränings BH från Stay in Place. Har en likadan i rosa men ville ha en i svart också så jag passade på när det var utförsäljning på sportamore.

Drömmar?

Jag har börjat på en lista som heter "Drömmar innan 30 år". Jag börjar närma mig den stora milstolpen nu och känner lite att allt har stannat av de senaste åren och det har mer blivit fokus på småsaker och vardag eftersom jag aldrig har tid till annat och då har liksom den stora bilden försvunnit. När jag var yngre visste jag exakt vad jag ville bli och hade mina mål som jag arbetade för men nu har jag inga längre. Lite läskigt också när jag började på listan och kom på en punkt. En punkt! Är det allt jag drömmar om?

 

Jag tror jag har varit lite i en 30 års kris sedan jag fyllde 25, eller det kanske heter 25 års kris? I alla fall, jag tror det är det som också påverkat hur jag mått den senaste tiden. Jag skulle behöva stanna till ibland och fundera på vad jag tycker är roligt, om jag är nöjd med mitt liv och vad jag vill göra i framtiden. Det är läskiga frågor som man inte alltid vet svaret på men jag är livrädd att vakna upp om tjugo år och ångra att jag aldrig gjorde något. 

 

Jag ska ta och fundera vidare på den där listan och fylla den med massa roliga planer för framtiden! Det känns alltid enklare att vara motiverad och göra en bra plan så länge man vet vad man jobbar för. Annars står jag bara och trampar på samma plats hela tiden och blir besviken för att jag gör det när det är jag själv som måste pusha för att ta mig ur vardagsträsket. Enklare sagt är gjort men man måste försöka i alla fall.

 

Dagbok

Jag håller på att läsa en inspirationsbok från en bloggare just nu och där får man läsa lite utdrag ur hennes dagbok. Det fick mig att tänka...det var längesedan jag skrev i en dagbok och jag är inte riktigt sugen på att skriva om min dag eller rita hjärtan (som jag gjorde på den tiden) men jag tänkte att det kan vara bra att skriva av sig ibland.
 
Så varje gång jag känner ångest, stress eller känner mig deprimerad så kommer min dagbok fram och så skriver jag av mig. Det är lite som att bearbeta vad jag känner och sedan stänga in det i boken när jag är klar. Det är tanken i alla fall så får vi se hur det går. Många saker jag skriver känns så dumma när jag skriver dem men jag måste ändå få ventilera det och när man inte alltid vet vem man ska prata med så kan det vara bra att skriva det istället. 

Alla hjärtans dag

Idag är det den 14 februari och alla hjärtans dag! Det är inte en jättespeciell dag för mig som jag verkligen firar men jag ser det som en bra sak att ha en dag då man ser till att ta sig tiden att umgås med varandra. Jag menar, jag uppvaktar ju alltid min mamma och pappa på mors och farsdag så vad är skillnaden?
 
Nu kanske det inte låter så jätteromantiskt men jag ser så fram emot våra planer ikväll! Nya Die Hard filmen har premiär (5an i serien) så det blir att gå ut och äta och sedan bio. Jag hoppas på mycket action, dåliga skämt och massa one liners!
 

Träning

Idag blev en riktig träningsdag! Efter jobbet gick Frida, Sabine och jag ner till träningsrummet på jobbet och körde ett pass med mycket boxning, styrka och kondition. Det var kul att testa på boxning som jag i princip aldrig kört men jag känner mig alltid löjlig med mina små spagettiarmar och löjligt smala handleder. Men det var riktigt kul att träna i en liten grupp med folk man känner.
 
Passet var en bra uppvärmning för min PT timme jag hade efteråt! Jag fick testa lite nya övningar och för första gången klarade jag av att ha lite mer vikt. Jag brukar alltid få kämpa för att lyfta 10 kg stången så jag var bra stolt när jag klarade av 15 kg stången på rodd. Nu är ju detta ganska lätta vikter men jag har som sagt -10 i överkroppsstyrka :) Vi la även till en balansövning med vikter och så fick jag testa att stå på händer. Jag har aldrig gjort det innan och var lite rädd så jag fick göra den enklare men jobbigare varianten att backa uppför väggen. Någon gång när jag är själv kanske jag vågar svinga mig upp men jag kände inte för att landa på ansiktet inför allt folk på rusningstid på gymmet :P
 
Ska köra passet en gång nu i helgen och nästa vecka går vi igenom allt. Då ska vi köra på min PTs nya lokaler i stan. Spännande!
 

Fatso

Han heter ju egentligen Hunter men vi kallar honom ofta för Fatso. Lite mysigt rund är han ju :)
 
 
 

Kvällsträning

Ikväll blev det Step Up pass på gymmet. Step Up är verkligen det jobbigaste jag testat och nu när jag körde efter  jobbet är det verkligen en mental träning också att komma ihåg all koreografi. Man är redan trött och slut i huvudet och så ska man fokusera helt på det som händer. Jag märker att jag kommer till en punkt då man nästan känner, nä nu pallar jag inte mer, men sedan fortsätter man köra på och kommer förbi det och då blir det riktigt roligt :)
 
En av låtarna vi körde till idag fick mig att le. Var längesedan jag hörde den här plågan.
 
 

Yuki

Det är kul när man hittar Yuki liggandes så här på golvet. Det är inte för att hon vill ha uppmärksamhet eller mat utan hon bara bestämde sig för att vara supersöt!
  
 

Schackrutor

Jag gjorde en sats med mina absoluta favoritkakor i helgen, schackrutor! De är så goda :) De tar lite längre tid att göra än de andra kakrecepten jag gjort men de är värda det. Älskar att de inte är sådär söta, vissa kakor känns nästan som man bara tuggar socker så det krasar men dessa är mer smuliga än söta. Jag tar även mindre socker än det står i receptet, tror jag tar ungefär 0,75 dl och det räcker för mig. Rekommenderar dem varmt men varnar också för det går aldig att bara ta en!
 
Schackrutor
Recept från "Sju sorters kakor"
 
Ugnstemp: 200 grader
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 
Blanda ihop mjöl, socker och smör. Dela degen i två och blanda den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao. Rulla ut degen i 4 lika stora längder och lägg en ljus längd bredvid en mörk i två lager. Tryck ihop allt lätt och ställ in i kylen tills den hårdnat lite.
 
Skär 3-4 mm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 min. Receptet ger ungefär två bakplåtar med kakor.
 
De ska ha lite mer kvadratisk form än detta men jag hade bråttom. Det är ju ändå smaken som är det viktigaste!
                     

Söndagen

Idag har jag njutit av att kunna ta det lugnt, göra roliga saker och ta itu med en del som blivit liggande. Tror jag nästan hoppade ur sängen imorse, bäddade ner mig i soffan och läste lite medan jag gosade med katterna. Sedan blev det att skriva dagens to-do lista, det är alltid lika roligt! Och nej, jag skojar inte :P
 
Jag skuttade ur soffan, på med träningskläderna och ut på en efterlängtad springtur. När jag kom hem blev det stretchning och sedan lek med katterna, kloklippning, borstning och slutligen tovfixande och badning av Hunter. Jag har även passat på att fixa frukostar och luncher för nästa vecka och bakat lite goda kakor som vi mumsade på när vi spelade ett par kapitel av DMC. 
 
Nu ska vi strax äta och se Equilibrium som jag tjatat att jag velat se igen ett bra tag. Tibbe kommer knappt ihåg den medan för mig är det en av mina favoritfilmer. Jag hoppas även hinna måla mina naglar. De är inte tillräckligt långa för att målas men nu orkar jag inte vänta längre. 
 
Känns nästan som jag borde springa ut igen, har alldeles för mycket energi! Man märker hur viktigt det är med en dag då man kan re-seta sig och förbereda sig mentalt för nästa vecka.
 
Hunter blir så löjligt konformad när hans päls är blöt :)

Joggingtur!

Vilken känsla att äntligen få röra på sig igen efter förkylningen! Det var ganska kallt ute men frisk och skön luft. Inte halt heller eftersom det snöat en massa så det var ett öde vitt landskap man fick springa i. Mysigt!

Jag fick ta det lugnt mot slutet för knät började göra ont igen men det blev ändå 18 minuter, yay!

Kvällens bilder på kissarna

 
 

Stress

Den här veckan har inte varit min vecka. Jag åkte på en förkylning som gjorde att jag fick ställa in all träning och träning är det jag känner att jag behöver nu när det är lite stressigt. Jag får inte det där sköna avbrottet att komma ifrån lite och tänka på annat och känna att jag pushar. Det har inte funnits någon tid eller ork att fixa mat heller så vi har ätit ganska dåligt som inte gjort min mage så glad. 
 
De sakerna har väl gjort att jag är lite i en svacka just nu och känner mig nedstämd och orkeslös. Jag tror energin kommer komma tillbaka när jag är frisk igen och då kan jag nog hantera stressen bättre men just nu känner jag mig som en humörsvängande men ändå likgiltig zombie. Jag sökte runt lite om stress och hittade lite intressant.
 
Är vissa personer mer stresskänsliga än andra?

Ärftliga anlag, tidigare erfarenheter och personlighet avgör hur man påverkas av stress. I forskning nämns ofta typ A-människor och typ D-människor som speciellt sårbara för stressen inverkan.

En människa med ett så kallat typ A-beteende är tävlingsinriktad, känner stark tidspress, och blir många gånger lättirriterad och fientlig. Individer med ett sådant beteende befinner sig ofta i ett starkt stresstillstånd, vilket ökar bland annat risken för hjärt- och kärlsjukdom. En människa med så kallat typ D-beteende utmärks av social hämning i kombination med depressivitet. Individen känner obehag i sociala samanhang och humöret är lågt. Ett typ D- beteende kan leda till långvarig aktivering av kroppens stress-system.


Jag skulle säga att jag både är vad de kallar en A och en D person. Jag är väldigt tävlingsinriktad, har stort kontrollbehov men har nästan samtidigt en sorts social fobi. Det sistnämnda har väl alltid varit ett hinder för mig när jag vill göra saker medan de två första alltid pushat mig framåt (men samtidigt sugit energi).

  • Undersök om det är så att du skjuter upp aktiviteter, vila, nöje som är för dig medan du omedelbart gör sådant som måste, borde göras och som är relaterat till dina irrationella föreställningar om vad andra, mamma, make skulle tänka om dig om du inte städade, skjutsade, …
     
  • Börja bete dig på ett mer eftertänksamt sätt. Gå, tala och ät långsammare, ta fler korta pauser, gör en sak i taget, öva ditt tålamod att vänta (ställ dig i en lång kö), ta ett långt bad, ta en promenad i naturen, sitt och tänk på ett trevligt minne, lyssna på musik under en halvtimme, studera andras ansiktsuttryck, var utan klocka – det vill säga öva icke-stress beteenden – från början svårt, så se det som ett intressant experiment. Nöj dig med att göra en av dessa övningar per dag – om du har stressanlag kommer du att börja komprimera och försöka komprimera tiden genom att göra allt samtidigt!
Jag är en mästare på listor och "måsten" och skulle aldrig klara att bara ligga still och t ex lyssna på avslappningsmusik. Det går inte att stänga av huvudet utan varje gång jag tar det lugnt så dyker det upp en tanke att det här är slöseri med tid som jag skulle kunna spendera på något jag måste göra. 
 
Jag tyckte mest det var intressant läsning och jag behöver lära mig att koppla av mer och inte bry mig om vad andra tycker. Enklare sagt än gjort ;) Infon i inlägget hittade jag på den här sidan från en förening som hette Prevent men det finns såklart en massa olika sidor om ämnet.

Vardagslyx

När man vet att man kommer ha en stressig dag så gäller det att lyxa till det! Jag lät mig ha en halvtimmas mys i soffan med nya Sofis Mode och nu känner jag mig redo för dagen.

Trevlig överraskning

Jag blev väldigt förvånad när jag kom tillbaka från spinningpasset på lunchen och såg att det låg ett paket på mitt skrivbord på jobbet. Stod ingen avsändare och jag försökte verkligen tänka igenom men jag kunde inte komma på någon anledning till att jag skulle kunna gjort mig förtjänt av en present. Det var inte jul, inte min födelsedag, inte namnsdag, inte alla hjärtans dag...hmmm...någon kanske ställt den på fel skrivbord?
 
Jag vågade inte öppna paketet utan gjorde värsta detektivarbetet och frågade runt om någon visste något. Till slut började Frida snegla på mig och sa att jag förstör överraskningen. Då har hon sneakat dit en present och inte velat säga något! Va dum jag kände mig :) I mitt huvud var jag helt säker på att den inte var till mig.
 
Jag öppnade paketet och det var två jättesöta rosa hjärtformar. Så söta! Det gjorde definitivt min dag lite gladare, tack Frida!
 

Väga katter

Jag hade velat ha en lite bättre våg hemma som jag kunde väga katterna på själva utan att vi håller upp dem. Känns alltid som vi får mycket mer pålitligt resultat när vi väger hos veterinären än här hemma. 
 
Jag har börjat testa att låta torrfoder stå framme i princip hela tiden och den är alltid fylld förutom när vi går till jobbet för då tar jag bort den och ställer jag fram blötmat istället. Tycker det fungerar ganska bra och det känns som de inte stressar lika mycket med maten men nu på senast har de ätit väldigt mycket. Jag tog och vägde dem i helgen och till min förvåning har de gått ned i vikt. Hmm...På något sätt tror jag mer det är vågen som visar fel än att de skulle tappat i vikt för om det stämmer har de tappat två hekto var. 
 

Ingen bra kväll

Ikväll gick jag loss på kakhyllan på Ica. Det var en sådan där dag då jag bara behövde ett berg av onyttigheter att vräka i mig. Tibbe tittade lite ängsligt på mig och frågade om jag var okej för det här brukar oftast vara knutet till när jag mår dåligt. Jag behöver choklad och socker för att dämpa stress och oro...konstigt hur hjärnan fungerar.
 
Just nu är en tid av mycket stress, oro och ångest och när jag på det känner att jag börjar bli sjuk så blir jag bara ännu mer stressad. Ni vet den där känslan när man glömmer andas och tror att man ska spy av panik. Usch...Nej, ikväll får jag dämpa ångesten och så blir det nya tag i morgon!
 

Kvällsmys

Vad glad jag blev när den här lilla tjejen ville mysa igår och skulle ligga i mitt knä och spinna. Det var min favorittid förut när man kunde koppla av i soffan med en gosig katt.

Det har tyvärr inte hänt så ofta sedan vi kastrerade henne. Nu är det bara mat som gäller...

Fina morrhår

Rotfruktschips

Jag köpte lite snacks för helgen och bestämde mig för att testa Svenska Lantchips Rotfruktschips. Ekologiska rödbetor, palsternacka, potatis och morot med havssalt och solrosolja. Perfekt när man vill knapra på något! Det enda jag saknar är sötpotatis.
 
 

Morgontur

Sovmorgon = check, morgonjogg till jobbet = check! Det blev en kort tur men det kändes bra i knät hela tiden så det känns bra. Efter det blev det stretching och nu sitter jag i min sexiga outfit helt osminkad framför datorn. Äsch, det är ju ändå söndag :)

Jag vaknade med ont halsen så jag hoppas inte det är min tur att bli sjuk. Det kan dock vara för att jag åt så mycket bröd igår, det brukar av någon konstig anledning ge mig ont i halsen.

Hoppas ni får en härlig söndag!

Lång tunga

 
 

Step Up

Idag testade jag på ett Step Up pass på gymmet under lunchen. Oh my god vad jobbigt! Upp ner, upp ner på brädan och ju fler låtar desto mer steg fick vi testa på och till slut så skulle vi sätta ihop allt och köra ett par rundor. Jag som inte kunde koreografin var lite vilse och det gick i en väldans fart så det gällde att hänga med. Koreografi är inte riktigt min grej, speciellt inte när man är lite slut i huvudet också, då är det riktigt svårt att hålla fokus och komma ihåg. Tacka vet jag spinningen där man bara trampar :)
 
Men jag tyckte ändå det var roligt! Speciellt eftersom man verkligen fick pusha och jag kände svetten rinna. Min PT håller i step up passen också så jag fick ju ta i lite exta.
 

Under My Shades

 

Vitaminer!

Mina Omega3 tabletter hade tagit slut så det fick bli en ny beställning. När jag ändå passade på så tänkte jag att jag kunde testa Mivitotal som jag hört bra saker om och de hade en sport variant som lät intressant. Det är tyvärr inga piller utan det är en vätska man tar varje dag. Jag vet inte om det är bra eller dåligt ännu men smaken var nog det värsta jag testat på ett bra tag. Surt, kryddigt och konstig smak. Usch, blä! Får hoppas det är bra för mig i alla fall för det smakar då inte gott.
 
RSS 2.0