Spenderat dagen med vänner

Medan jag väntar på Thibault kan jag berätta lite vad jag gjort sedan jag kom hem igen från Göteborg. Igår åkte jag hem till Frida och Didrik och hade en liten sleep over :) Vi åt en jättegod middag, massa godis och hade våran egen mini julafton med present utdelning! Sedan spelade vi äntligen klart Fahrenheit som jag fortfarande tycker är ett av mina favoritspel. Lucas Kane säger jag bara ;)

Jag fick jättefina presenter som var väldigt läckert inslagna!

Jättesvårt att ta en bra bild på deras söta katter, de ville inte sitta stilla :) Lyckades muta med kamerasnöret till slut.

Tack för det jättetrevliga sällskapet!

Nedräkningen har börjat!

Snart är Thibault hemma igen! Nu gäller det bara att hålla sig vaken ;)

Fin bild från i somras när vi var i Besancon (Frankrike). Vi åt middag tillsammans med hans mamma och bror och på gatan som ni ser till vänster så åkte alla cyklister i Tour de France förbi. Jag vill ha sommar igen!

Mmmm.......

Matdags! Jag är super hungrig!

Lite nostalgi

Hittade några gamla bilder på mig när jag hade mörkt hår. Saknar det lite...men vet vilket helvete det är att få ur det sedan om jag ångrar mig. Kan bjuda på två:


Jag har letat efter det halsbandet! Ingen aning vart det tog vägen...

Fullspäckad dag

Idag har jag sprungit på stan mestadels av dagen. Jag var och letade julklappar, lite kul att när de flesta höll på att byta de julklapparna de fått så köpte jag julklappar. Undrar om jag var den enda i stan som gjorde det :P

Hittat det mesta nu i alla fall så imorn blir det en shoppingdag till mig! Ska försöka komma ihåg att ta bilder då också, glömmer alltid av det när jag är inställd på shopping och måste fighta mig fram med alla andra.

Passade även på att ta en fika med en gammal klasskamrat till mig. Var jättetrevligt att sitta och prata, tiden bara flög iväg när man har så mycket att ta igen :)

Nää, nu ska jag nog lägga mig snart. God natt!

En söt julklapp!

Måste bara visa en jättesöt julklapp jag fått, en mysig kudde. Döpte honom till Laban!

Juldags kläder!

Tänkte visa upp en ny kofta jag fick i det stora paketet jag beställde. Tyckte den röda färgen passade bra för julen och den fungerar att äta mycket i :P Har även på mig ett jättefint halsband jag fick av min tibbe för ett par år sedan.

Hehe, va läskiga mina fingrar ser ut!

Julmiddag nummer 2!

God jul!

Hoppas ni alla haft en lugn och mysig jul med massa julmat och trevligt sällskap. Själv saknar jag min Thibault :( Han är i frankrike och firar med sin familj. Nästa år tror jag att jag hänger med! Eller så kanske vi kan sitta på en strand i Thailand istället, skulle inte vara dumt det ;) Så länge man är tillsammans, det känns som det viktigaste i alla fall.

Idag så fixade jag julmiddag nummer två för min mamma och mormor. Blev samma som jag gjorde förra helgen till thibault så det var lite enklare när man kom ihåg. Sedan bytte vi julklappar! Jag fick lite bak och kokböcker, lite lägenhetsprylar och en ögoncreme jag velat ha. Sedan hade min mamma samlat ihop en massa jag kunde ta med mig hem men allt kommer inte få plats!

Middagen blev god idag igen!

Dukat och klart!

Hemmagjorda köttbullar är bra goda


Janssons frestelse


Så söt!

Älskar snö!

Titta hur mycket snö vi har på balkongen! Det snöade som en galning i söndags, perfekt timat till fjärde advent. Var jättemysigt att bara vara hemma och fixa julmat och baka. Hoppas snön håller i sig till julafton nu! Fast inget snöoväder, vill ju inte att fler tåg och flyg ska bli inställda...

Går knappt att öppna balkongdörren :)


Är ett jättemysigt snölandskap i Uppsala.

Lite fler bilder på bakningen

Tänkte jag kunde lägga upp lite bilder på bakningen. Använde lite för lite mjöl i början så blev väldigt klibbigt men det blev bra i slutändan!

Tror det är dags för en större bakbunke ;)


Kletigt värre!


Och sedan in i ugnen med dem!

Lite svensk jultradition

Eftersom Thibault är fransk så vill jag alltid visa honom lite svenska traditioner. Dock är jag ingen expert men jag gör det så bra jag kan. Så igår, på fjärde advent, passade vi på att ha vår egna mini-julafton med hemgjord mat och bakning!

På lördagkvällen gjorde vi cheesecake, kanske inte så juligt men thibault är inte så förtjust i lussebullar. Var riktigt gott med björnbär på, tänkte köpa hallon också men alla paket i affären var mögliga. Sedan på söndagen började vi med lussebullsbakningen och under jäsningen passade jag på att göra lite mikro knäck.

Jag älskar knäck men jag kom väl ihåg hur det gick förra året så det här året passade jag knäcken noga. Förra året lämnade jag knäcken inne lite för länge (svär på att jag bara tittade bort i två sekunder!) så det blev bara en stenhård svart klump som stank. Och jag menar verkligen stank! Det här året gick det mycket bättre och knäcken blev jättegod! Däremot fick jag pensionera skålen jag gjorde knäcken i, den sprack efteråt när vi ställde den på diskbänken.

När bakningen var klar gick jag över till matlagningen och gjorde janssons frestelse, prinskorvar och köttbullar som räckt till ett helt kompani :) Men det var huvudrätten, dagen innan hade vi köpt allt som vi behövde till förrätten och däribland julskinkan som vi köpte på saluhallen. Den smakade som riktig julskinka ska smaka :)

Tada!


Blev väldigt stolt över min jansson, tack mamma för receptet!


Eftersom jag inte är så förtjust i korv så var jag rädd att de inte skulle bli fina men det var ju jättelätt att få rätt utseende!


Thibault var rädd att det inte skulle bli tillräckligt med köttbullar så jag gjorde dubbla receptet :)





Och sedan de härliga efterrätterna:

De blev tyvärr inte lika bra som förra året...


Cheesecake måste vara någon av de bästa efterrätterna någonsin!


Min knäck!

Kan säga att vi var rejält trötta efter all matlagning så det var riktigt skönt att få sätta sig lite och ta det lugnt. Efter maten satte vi oss i soffan och det tog inte lång tid innan jag somnade :)

Sjuk och uttråkad

God kväll!

Hur mår ni? Jag mår lite sisådär, kanske var dumt att simma imorse men tror jag borde må bättre efter lite sömn. Men är så sugen att dra igång med träningen igen! Varför blir man alltid sugen på att träna när man är sjuk? Tror det är något med att man vill göra något bara när man inte kan göra det...Konstigt hur psyket fungerar ;)

Efter julen borde jag vara tillbaka på topp så då ska jag verkligen köra igång! Kan inte bestämma mig vad jag vill träna exakt men känner för att testa på lite olika saker och sedan definitivt spinning. Hade varit skönt med sommar nu så man kunnat springa ute men det kommer nog dröja ett tag :P

Frida ska börja träna nu också så förhoppningsvis kan vi motivera varandra! Vet hur enkelt det är att hitta ursäkter att inte gå men det är mycket roligare när man är två!

God morgon!

Idag är det fullt upp! Ska laga julmat, baka, städa, slå in julklappar, skriva julkort och förhoppningsvis koppla av lite också ;) Det är mycket som ska göras men det kommer bli kul.

Jag återkommer senare med lite bilder om allt gick bra!

Julklappsjakt i stan!

Hej hej mitt i natten!

Är det någon annan som också är uppe? Jag brukar oftast somna tidigt men nu är jag förvånansvärt pigg :) Idag har vi varit på stan och letat julklappar. Lyckades hitta nästan allt så jag är väldigt nöjd. Nu kan man slappna av lite och fokusera på att bara äta god mat. Kan tyvärr inte visa upp det jag köpte ifall någon tjuvkikar ;)

Efteråt tyckte jag vi förtjänade en fika så vi stannade till på ett mysigt café. Jag valde varm choklad med blåbärspaj, mmmmm :)

Blåbärspajen serverades med deras egna hemmagjorda vaniljglass. Gudomligt god glass!


Det är något med varm choklad på vintern :)

Och så vart man sjuk igen...

Jag har lyckats gå och bli förkyld...igen...det här är andra gången på mindre än ett halvår! Jag som alltid brukar hålla mig frisk. Jag är mer en person som inte är sjuk så ofta men när jag blir sjuk så är jag utslagen i veckor. Men tror det bara är en vanlig förkylning den här gången, det har spridits runt på jobbet.

Får hoppas det går över snabbt nu, jag har inte tid med detta mitt i alla jul förberedelser! Nu ska jag ta det lugnt och mysa i soffan resten av kvällen.

Hoppas ni får en mysig kväll och håller er friska!

På fredag smäller det!

På fredag är det äntligen premiär för Tron Legacy och vi ska såklart se den! Ser riktigt lovande ut! Blir spännande :)

Frida och jag tittade på första Tron filmen i helgen, kul att se hur otroligt gammal den ser ut nu. Speciellt om man jämför med den nya filmen. Kan ju gissa vem som somnade under den också ;) Men tror inte det var filmens fel, jag hade inte sovit så bra den natten så var riktigt trött. Hoppas jag inte skrämde slag på stackars Frida med mitt snarkande :P

Originalet:

Nya filmen:

Vad säger ni? Vilken skulle ni helst vilja se?

Tror jag blivit beroende...

Once you start you can't stop! Måste ju nästan vara det bästa med julen :)


Värsta är dock att man måste avvänja sig i januari. Men va trött jag skulle bli om det fanns året runt, jag behöver få längta lite också!

Dansuppvisningen i söndags!

I söndags var det dags för den fruktade dansuppvisningen. Alltid lika nervöst och jag blir som ett nervvrak innan! Såklart satt alla stegen på genrepet men det är något med att stå där i spotlighten med alla som tittar på en så det blev helt blankt i huvudet...Två gånger glömde jag av stegen när jag stod längst fram, skämmigt!

Aja, det är bara att släppa stoltheten och acceptera att man inte är perfekt. Är i alla fall glad att jag faktiskt vågade gå upp på scenen och att jag dansade vidare även om jag gjorde fel ibland :)

Dansstilen heter ragga/dancehall

Få se nu vad som händer nästa termin. Min danslärare har slutat så kanske dags att testa på något nytt...

Tidig julklapp till mig själv!

God kväll!

Igår fick jag hem ett stort paket med kläder. Har gått och väntat ett bra tag på det nu så blev jätteglad. Det mesta passade så jag får säga att det var ett bra köp :) Lyckades t o m beställa ett par jeans i rätt storlek för en hundring! Jag som brukar få prova fyra-fem storlekar i olika modeller innan jag hittar något passande...

Fast det jag ändå blev mest nöjd med var en fin naturvit tröja till Thibault. Han var väldigt negativ till den först men jag beställde den ändå och den satt jättebra på honom!

Paketet! Alltid lika spännande att packa upp och prova.

Önskar nästan att jag köpt en till mig också...älskar färgen!

Kan visa lite av det jag köpte till mig också. Jag älskar Hello Kitty så fick bli lite myskläder, tycker de är jättesöta! Kanske inget jag går ute i men hemma blir det perfekt.


Perfekt myströja


Eller hur är de söta?

Ni kan få se mer av kläderna senare. Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!

Ny Uncharted!

En av mina absoluta favorit spelserier; Uncharted, ska få en ny uppföljare! Den går än så länge under namnet "Uncharted 3: Drake's Deception" och det ser riktigt lovande ut. Yay! En första teaser har släppts men den riktiga trailern ska släppas i helgen, kan knappt bärga mig!


Det sägs att den ska släppas i slutet av 2011 samtidigt som den första boken släpps. Det är bara att vänta...

Paket!

Hej hej!

Jag blev superglad när jag kom hem igår och såg att jag fått mina böcker jag beställt. Det är två böcker för animation och en roman som en jobbarkompis rekommenderade mig. Blir perfekt till julledigheten!


Nu kanske ni undrar varför jag fick två paket...det gjorde jag också. Visade sig att jag fått någon annans paket också, doh! Får ta och ringa för att se hur det ska fixas. Roliga är att samma sak hände mig förra veckan fast med ett smycke jag beställt. Undrar om jag är otursförföljd?

De böcker jag faktiskt beställde :)

Julfika

Det bästa med december är all maten! Det är den månaden då jag äter allt jag känner för när jag känner för det. Problemet är bara att det är så mycket man vill äta...först all god mat, sedan vurtbröd med julskinka och julost, lussebullar, pepparkaksdeg, choklad, julskum, knäck...Får inte glömma julmusten också!

Som tur är har jag precis tagit en stor fika så jag är mätt och belåten :) Hoppas ni har gottat er med lite julfika också!

Finns inget bättre än att mysa i soffan med en kopp varm choklad när det är snö och kallt ute!

God morgon!

Go morron, go morron!

Hur är det med er? Vaknat ännu? :) Tänkte jag skulle visa en ny tröja jag köpte när jag var i köpenhamn för ett par veckor sedan. Det är en svart tröja med massa dragkedjor från Karen Millen, I love it! Tror jag hittade märket första gången i Italien för ett par år sedan och sedan dess brukar jag alltid unna mig något där varje gång vi reser (vilket inte är så ofta). Tycker hon gör riktigt snygga kläder som inte är för dyra, hade jag haft råd hade jag varit stamkund :)


Hoppas ni får en jättetrevlig dag!

Devil

Förra fredagen gick vi och såg "Devil" tillsammans med Didrik och Frida. Jag tyckte den var ganska bra, fast jag gillar övernaturliga filmer :) Önskar bara de slutat filmen lite tidigare men den var riktigt spännande fram till slutet. Thibault var inte så överförtjust dock...

Innan bion var vi och åt en trerätters middag på Riverside. Gud va god mat det var! Jag delade en svampsoppa med Thibault till förrätt som var jättegod. Sedan tog jag hamburgare med pommes och till efterrätt blev det créme brulée. Jag älskar créme brulée, verkligen älskar det :) Varje land vi åker till så måste jag alltid beställa det. Lite sugen på att testa att göra egen någon gång men det verkar ganska svårt...

Svampsoppan med kantareller. Jättesött hjärta de hade format i skummet :)


Min jättegoda hamburgare...mmmmm


Thibault tog en New York Strip med pommes och bearnaise.


Créme bruléen. Tyckte den var riktigt god på Riverside och jag har testat på många restauranger.


Thibaults efterrätt. Han tog äppelkaka med vaniljsås.

Tack Frida och Didrik för det trevliga sällskapet!

Piranha 3D!

Jag hade helt missat att den haft premiär! Jag har velat se den här ett bra tag. När jag var yngre så älskade jag muterade kryp/konstiga monster filmer. Speciellt de som kom direkt på dvd :)


Måste se den i 3D på bio!

Ny julduk

Hittade ett väldigt stort paket i brevlådan i fredags. Har varit väldigt nyfiken så öppnade det idag och det var en väldigt fin bordsduk från min mamma! Kanske liite stor men kul att ha något juligt på bordet.


Tack mamma!

Andra advent

Hej hej!

Hur är det med er? För oss började dagen ganska lugnt med stor frukost och ett par avsnitt av "How I met your mother". Barney och Robin har precis gjort slut, nooo :S Fast såklart, han är roligare som singel...

Frida var förbi här idag för att dansa lite. Vi måste öva en massa på dansen inför dansuppvisningen nästa helg. Nerverna har inte sagt igång ännu men vet att jag kommer vara ett nervvrak nästa helg...Tror i alla fall stegen sitter så nu gäller det bara att finslipa dem. Öva, öva, öva!

Hoppas ni alla haft en trevlig andra advent, vi har precis haft en mysig adventsfika!

Yes, jag vet att mina ljus är helt olika i storlekarna...glömde köpa nya i år så fick återanvända :P

Lördagsmys

God kväll!

Idag har vi bara tagit det lugnt och slappat på soffan. Fick hem säsong fem av "How I met your mother" så vi började titta igenom den, en av mina favorit serier! På eftermiddagen tog vi en kort tur till stan för Thibault ville köpa en liten tidig julklapp till sig själv.

När vi ändå var i stan tyckte jag det var perfekt att köpa med sig lite kinamat på vägen hem...eller kanske inte blev så lite...kändes som vi hade en stor buffé! Var jättegott i alla fall :)

Vårrullar, anka med sojasås, kyckling med cashewnötter och räkchips. Trodde bara vi skulle få några få chips men vi fick tillräckligt för att räcka hela veckan.


Thibaults julklapp :)


Är mycket att lära men riktigt kul att leka med. Man blir ju lite sugen...

Jul dekorering hemma

Hej!

Förra helgen åkte vi och köpte lite jul dekorationer till lägenheten och på första advent så passade jag på och pynta lite :) Hade varit kul med en stor julgran också men jag tror det här fungerar bra i år.

Allt som vi köpte, blev en hel del :)


Såg den söta tomtemor i en affär och började skratta så var bara tvungen att köpa henne.


En jättefin röd kula med ljus som jag hängde över köksbordet.


Köpte både en röd och en svart julstjärna men den röda fungerar bättre. Tänkte inte på att svart äter upp allt ljus. Fast den är snygg ändå :)


Min favorit! En liten julgran som skiftar i färg.

Hoppas ni får en trevlig andra advent i morgon!

Äntligen igång med bloggen!

Hej hej!
Nu har jag lyckats få upp en profilbild och en hyfsad design på bloggen, tack Frida för alla tips! Det kommer komma mer under helgen så håll er till tåls :)

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0