Framme!

Efter en lång och galen resa är jag äntligen framme på hotellet och har fått internet att fungera. Klockan är nu tio i tolv på kvällen här så jag borde gå och lägga mig snart men kommer nog bli svårt att somna. Failade rejält och sov på planet så är inte så trött just nu. Fast ganska utmattad.

Resan började bra med att vi var i tid på arlanda och all checkin och sådant gick jättefort och det var knappt något folk där. Planet lyfte också i tid men sedan hörde vi att det var mycket vindar i london så när vi kom fram fick vi flyga runt i cirklar i över en timma. På planet var det massa folk som var superstressade av att missa deras flyg, ett par småbarn som skrek och en tjej som var rädd för att flyga som satt och grät. Ganska kaotiskt...

När vi landade var det mindre än en halvtimma tlls gaten skulle stänga så vi fick springa genom flygplatsen. När vi stod och väntade i en kö såg vi Mike Tyson i kön bredvid, snacka om att jag blev förvånad :) Men fanns ingen tid att fokusera på det utan vi sprang vidare och kom igenom säkerhetschecken en minut innan gaten skulle stänga. Sedan var det bara att springa, ta tåg, springa upp för trappor och springa lite mer tills vi kom fram till gaten och kom igenom. Men såklart blev jag stoppad i en extra kontroll och fick plocka ur mina väskor när jag svettades floder.

Vi kom till slut på planet och fick vänta ett bra tag innan vi faktiskt lyfte. Inte undra på att jag somnade på planet :P När vi kom fram sedan tog det ett bra tag för mig att komma igenom immigrationen, de frågade en massa frågor men jag lyckades komma igenom. En väska hade dock inte kommit med på planet (inte en av mina) så fick lämna en rapport om det också. Men efter det kunde vi åka till hotellet!

Nu ska jag lägga mig i sängen, läsa tidningar och titta på tv så hoppas jag på att jag kan sova. Gonatt!

Nu bär det snart av

Kan inte förstå att jag kommer sitta på ett flyg om mindre än sex timmar. Det bär av till Los Angeles och jag kommer vara borta ett bra tag. Känner mig sådär nervös och orolig som jag brukar känna mig innan resor och en stor tyngd i bröstet för jag kommer sakna min pojkvän och katter så oerhört mycket.

Gäller att försöka tänka positivt och tänka på att tiden går fort. Ser fram emot resan men önskar bara att man kan packa ner dem också :)

Bjuder på en söt bild på Yuki från igår när hon snodde hela filten.

New York, New York!

Nu bär det snart av mot USA igen! Om exakt en vecka vid den här tiden så springer jag nog runt som en galning och checkar att jag inte glömt något. Jag är lite stressad att jag inte hunnit planera resan och vad jag behöver förbereda men hoppas att jag kan få gjort lite idag.

Först bär det av mot LA för lite jobb men efter det...så blir det semester i New York! Vad jag ser fram emot att se den staden, tror New York och Tokyo ligger högst på min lista över städer jag vill besöka. Den här gången blir det bara en vecka där, vilket jag tror är för lite för att uppleva allt, men det räcker bra när jag redan varit borta så länge och gillar man staden kan man alltid komma tillbaka :)

Läskiga är dock att jag måste flyga själv från LA till NY och jag har aldrig flygit själv innan. Kommer stressa ihjäl mig över det men det får jag ta då. Jag kommer möta upp tibbe på flygplatsen i New York och sedan har vi hyrt en lägenhet i Noho på nedre Manhattan. Tibbe sa att han måste fixa en present till mig innan (jag fyller år när jag är borta) men jag sa bara; "låt mig shoppa loss i en jeffrey campbell affär så blir jag överlycklig" :P

Vi har fixat en kattvakt som kommer bo i vår lägenhet också så nu hoppas jag allt det viktiga är klart. Blev en hård vecka ekonomiskt med betala new york resan, inköpa det som behövs för resan och köpa in alla kattsaker som behövs för när jag är borta. Blev lite chockad när jag beställde kattmat, sand och annat nödvändigt för 2000 kronor!! Inte billigt att ha djur :)

Faktiskt osäker om jag ens kommer hinna öppna böckerna innan jag åker...

Bra start på dagen...

Jag har redan varit uppe ett bra tag. Min dag började halv sex på morgonen med att jag hade världens magont. Gick inte över så jag fick parkera mig på badrumsgolvet i fosterställning. Kändes inte som vanligt magont utan det gjorde ont i övre delen av magen, kändes nästan som jag hade druckit syra som frätte upp mig från insidan (yes, jag har sett lite mycket alien filmer på senast :P). Var inte kul i alla fall! Kunde inte stå upp utan att se stjärnor och var helt skakig och varm och trodde jag skulle spy men låg bara där och skakade. Hade i alla fall två mysiga katter som sällskap som inte förstod alls vad jag höll på med :) Tibbe kom in med filt och kudde och lite vatten så blev lite mysigare och kunde sova i en timma.

Jag vaknade av ett väldans smaskande och då höll Hunter på att dricka mitt vatten medan Yuki låg i min spybalja (inte använd såklart!). Så nu har jag legat i soffan sedan dess och magen börjar sakta kännas lite bättre. Jag tänker skylla detta på riset från igår. Jag testade att äta sushi för någon vecka sedan och hade liknande magont fast inte lika illa. Trodde det skulle gå bättre den här gången men icke! Jag har sakta börjat testa vanlig mat och sötsaker och det mesta går hyfsat. Bröd har fungerat även om jag tycker en del sorter bara smakar socker nu. Sötsaker, well...de smakar inte gott längre. Är alldeles för sött och känns bara som man tuggar på smaksatt socker. Tror dock att det är väldigt lätt att fastna i den fällan igen så försöker hålla mig borta från dem. Chips däremot smakar fortfarande gott så det är farligt!

Ska fortsätta att vila i soffan ett tag till. Får skjuta på allt några timmar idag men sånt som händer. Inget mer ris i alla fall! Ska dock äta pasta nästa vecka för att se om jag reagerar på det. Kan inte säga att jag är speciellt sugen på att testa just nu...

Fick hem ett efterlängtat paket igår! Ska inte öppna dem utan tänkte spara dem till resan.

Middagen är serverad!

Ikväll blir det kinamat! Lite firande att man klarat av veckan och så ett nytt test på vad magen klarar efter LCHF. Hoppas det smakar lika gott som jag kommer ihåg!

Big cat or small chair?

Min favorit från Prometheus

Filmen kommer bli så bra! Jag längtar verkligen tills den släpps :) De som känner mig vet hur svag jag är för Fassbender också, en av mina favoritskådisar. Blev helt förvånad av den nya "fejk" reklamen...hade jag faktiskt inte ens tänkt på. Vill inte säga något här utan ni får följa länken om ni vill veta mer om filmen. Tibbe, don't press it!

Prometheus Ad

Balkonghäng

Idag var jag ute med katterna på balkongen en stund. Såklart skulle solen gå i moln direkt när jag kom ut men det var tillräckligt varmt ändå och ibland dök solen upp. Hunter var som vanligt lugn och satt mest och nosade och tittade på utsikten. Han fick t o m se ragdoll katten som bor snett under oss men han var inte så intresserad. Yuki hade inte panik att komma in den här gången utan var mest nyfiken och tittade runt. Hon var väldigt rädd för ljud men då kan man gömma sig under soffan jag satt på.

Var väldigt svårt att ta bilder på dem när jag ska hålla i två koppel och kamera och dom hela tiden korsar varandra. Men någon bild fick jag till!

Precis när vi kom ut. Kul att Hunter tittar ut men Yuki vill bara in


Hon var väldigt nyfiken på sovrummet. Nog för att de aldrig fått vara där






Gillar att Hunter får så litet huvud med selen :)

Tillbaka från promenaden

Var riktigt skönt att ta en halvtimmes promenad i fålhagen när det var soligt. Solen har redan gått i moln nu så vi hade tur. Älskar att gå runt i fålhagen, så mysigt område med massa hus och trädgårdar och katter som springer runt. Hade gärna haft ett litet hus där med terass och en trädgård att ta hand om. Men det dröjer nog länge innan vi kommer skaffa hus. Men när vi gör det, då vill jag ha hund att ta långa promenader med och föda upp massa söta sibirer! Bil också såklart, barn...det får vi se :)

Jag idag. Har äntligen hittat ett par solglasögon som inte är för stora. Gissa vart? HMs barnavdelning ;)

Söndag morgon

Verkar vara fint väder idag, yay! Igår när jag vaknade var det snöstorm och så var jag tvungen att cykla iväg i den, var inte så kul...Kunde knappt se framför mig och snön var isande kall! Som tur var hade det slutat tills jag skulle hem och idag ser det ju riktigt lovande ut.

Idag var första dagen på lääänge som jag inte hade satt på alarmet (lovade tibbe) men vaknade ändå vid sjutiden men det var skönt att dra sig i sängen. Gick sedan upp för att lägga mig i soffan och mysa med katterna, tycker fortfarande det är det bästa sättet att vakna upp :) Nu är jag dock riktigt rastlös...ska försöka ta det lugnt ett tag till men sedan vill jag städa. Det verkligen flyger runt katthår här och ligger saker överallt. Skulle även vara skönt att ta en promenad ute. Ohh, kanske t o m ta ut katterna, får se :)

Idag ska vi även fortsätta vår Alien maraton! Jag vill ladda inför Prometheus som har premiär om mindre än två månader. Igår såg vi Alien, var jättelängesedan jag såg den men den är fortfarande bra. Var kul att se scenen när de går in i skeppet och hittar det där liket som blivit attackerat. Liket var stort, mycket större än en människa. Får se vad de säger om den i den nya filmen.

Hoppas ni får en bra söndag!

Fredagens bild på Yuki

Kul att slicka och gnaga på mattes fingrar när hon är jobbig och pillar med tovor när man vill sova :)

Första chilin!

Igår var första kvällen på ett tag som jag faktiskt kände för att göra något och var sugen på mat. Vet inte hur jag kom att tänka på det men kom ihåg när vi brukade ha animatörsluncher hemma hos en kollega och äta chili och jag blev sugen på att testa själv. Jag har aldrig gillat chili (eller chili con corne som det nog heter) efter ha ätit det i skolan men den jag ätit på senaste tid har varit god, liite för stark, men god :)

Fick receptet igår och gjorde ett försök. Det blev jättegott! Tyvärr blev det alldeles för svagt för jag saknade stinget men annars var det gott. Jag åt det med lchf nudlar och tibbe med bröd och så ett glas mjölk till. Måste göra det igen! Men nästa gång ska jag våga ha lite mer chili i.

Kallt hemma

Elementen i lägenheten var avstängda över påsken. Så det var kallt! Antar att värden anser att det är vår men det dröjer nog. T o m Hunter tyckte det var kallt och skulle gosa ner sig :)

Yuki är uppe för nominering

Stockholms Kattklubbs utställning våren 2012 - Söndagen

Efter lördagen var vi riktigt trötta men jag hade signat upp mig på båda dagarna så det var bara att gå upp tidigt igen. Den här gången behövde vi egentligen inte vara där lika tidigt eftersom buren var klädd och sibbarna inte skulle upp förrän mycket senare men man måste ändå gå igenom incheckningen innan de stänger halv nio.

Frida och Didrik skulle inte med den här dagen så vi fick ta pendeln istället. Jag var SUPERstressad eftersom det tidigaste normala tåget mellan uppsala och stockholm på helger går klockan sju och tar fyrtio minuter. Sedan tar tunnelbanan femton minuter och så ska man hinna byta emellan och gå till utställningen. Tajt! Vi kom fram med tunnelbanan en kvart innan det stänger och jag började nästan gråta när min iphone visade att det skulle ta tjugofem minuter att gå men som tur var visade den helt fel och det var bara runt hörnet. Så vi stod nog vid vår bur fem minuter innan stängning, puh!

För att göra allt "enklare" så får man nya burnummer på andra dagen som man ska komma ihåg. Jag gick igenom katalogen och räknade ut att Hunter var katt nummer 36 upp och Yuki 35. Den här dagen hade vi två olika domare så Hunter skulle upp till den franska domaren Marc Crastucci och Yuki till den finska domaren Tellervo Kass. Som tur var hade de bord precis bredvid varandra men det betydde antagligen att de skulle upp nästan samtidigt. Det tar på ett ungefär fem minuter per katt så det betydde tre timmars väntetid.

Runt tolvtiden var det bara fyra katter kvar innan Hunter och fem innan Yuki så vi preppade dem och gick fram med båda. Jag var så himla nervös och och skakig och var helt röd i ansiktet. Det blev Hunters tur först och jag stod bredvid med Yuki i famnen och fick ha ett öga bakåt ifall Yuki skulle kallas upp. Jag fick därför tyvärr inga bilder på Hunter hos domaren :(

Marc tittade på Hunter och tyckte han var jättefin. Han hade jättefin kropp och svans och pälsen var i perfekt skick (yay!). Han frågade tibbe om Hunter var enkel att hantera och jag började nästan le. Okej, Hunter må vara den snällaste katten när det kommer till badning men han HATAR att bli borstad och det är en ständig kamp ;) Tibbe log och sa "Nja, han är snäll så länge han inte har tovor". Gud vad jag skämdes där! Det kanske är normalt att katter får tovor men jag skäms så när en av våra får det. Känns som jag inte tar hand om deras päls tillräckligt. Marc kände på Hunters mage och frågade oss om vi gav honom mycket godis. Han sa till tibbe att Hunter är fin men han är fet. Tror han nämnde det minst tre gånger under bedömningen :S Vi fick en till Ex1 CAP på Hunter men han togs inte upp för nomineringarna. När vi läste sedeln efteråt (man får ett papper där domaren skrivit ned vad de tycker) fick Hunter excellent på allt men han skrev på franska "gros pépére" (sorry for the spelling tibbe:)) vilken betyder ungefär fet gubbe fast sagt på ett snällt sätt. Så som sagt...dags för Hunter att gå på diet.

Vi hann faktiskt visa Hunter och stoppa tillbaka honom i buren innan det var dags för Yuki så jag slapp gå fram med henne ensam. Tellervo tyckte Yuki hade perfekt kroppslängd (snacka om förvånad!) och profil med vacker färgfördelning och ögon. Bra placering av öronen, även om hon velat att de skulle vara lite längre ner, svansen var fin och hon hade bra kvalitet och längd på pälsen. Yuki fick sin andra Ex1 CAC och sedan var det dags att ta ut BIVen. Vi tävlade igen mot uppfödaren som vi tävlat mot dagen innan och sedan en nästan helsvart katt. Jag trodde det skulle bli samma som igår där domaren inte ens tittade på Yuki men gissa vad?? Yuki fick BIVen! Tror det var all nervositet men jag hamnade nästan i chock. Så stolt över vår tjej :)

Trodde inte jag kunde palla mer här men inte långt senare kallades vi upp för uttagningarna till nomineringarna. Hunter fick ju sin nominering direkt dagen innan eftersom han var ensam i sin klass men Yuki hade flera i sin klass så då kallar domaren upp de bästa från dagen och väljer ut vem som ska bli nominerad. Vi tävlade mot fem stycken JÄTTEFINA katter som kändes äldre än Yuki. De var i alla fall mycket större och hade jättefin lång päls. Jag är väldigt dålig på att se skillnad på raser men tror det var tre maine coons, en sibir och en birma. Fast en kanske var norsk skogskatt..vet inte. En efter en valde hon bort katter tills det till slut bara var vi och en norsk skogskatt (maine coon?) och hon kände och kände på Yukis päls. Till slut så sa hon att den andra katten var snäppet bättre och den blev nominerad. Men vi var ändå jätteglada att vår lilla tjej lyckades komma tvåa, hon som var kortast i kullen! Det trodde jag aldrig.

Nu var det äntligen över för vår del och vi kunde titta på finalen i lugn och ro och sedan packa ihop allt. Utställningen var klar tidigt så vi hann t o m med sex tåget hem och kunde vara hemma vid sju. Tror både vi och katterna var glada att allt var över för vi var riktigt trötta.

Tycker det har varit en jättebra erfarenhet och det har varit riktigt kul att träffa andra kattägare och uppfödare. Nu vet jag att våra katter ÄR fina (förutom bara i våra ögon) och att domarna har olika åsikter. Jag vill definitivt ställa ut igen tills våra katter får ett till certifikat var för då blir de Champion (Yuki) och Premier (Hunter). Men det beror ju helt på vilken domare man får och vilket motstånd man har. Om jag förstått rätt så är det bara den som får Ex1 som kan få ett certifikat (om de har tillräckligt höga poäng) så är det flera vi tävlar mot så kan man ju bli Ex 2,3 eller 4. Med Hunter har vi typ fem år på oss innan han blir senior så tror det är lugnt men Yuki måste ta sitt nästa cert innan vi kastrerar henne för när hon blir kastrat så börjar det på noll igen. Möjligtvis nu när hon fick ett Ex så betyder det att hon är avelsgodkänd....men...får se hur vi gör. Vi kan inte kastrera henne förrän tidigast i slutet av sommaren så vi har lite tid att fundera :)

Nu blir det att duscha och sedan rusa iväg! Lägger upp en video senare idag ifall ni är intresserade av att se hur det låter när domarna väljer ut för nominering.

Tibbe passar på att spela lite 3ds medan vi väntar


Såklart ligger Yuki i toalådan och vilar...vit katt, kattsand...vad kan gå fel ;)


Vi gjorde en improviserad avskärmning med säkerhetsnålar och en handduk så katterna skulle kunna koppla av. Till nästa gång har jag lärt mig att det är bättre att ha det där de sover än där de använder toan. För annars sover de i toan :)


Tröttsamt när alla tittar


Yuki innan det är hennes tur


Domaren tittar på henne


Och känner runt lite


Dags att välja ut BIVen! Katten längst till vänster var från den kullen vi var intresserad av


Vi sitter och väntar på att det är vår tur vid uttagningarna till nominering


Deras priser :)

Stockholms Kattklubbs utställning våren 2012 - Lördagen

Jag vill berätta lite om vår första erfarenhet av en kattutställning! Det var så mycket stress och oro så jag var helt förvirrad men det var kul!

På fredagen var det massa sista check av katterna där jag klippte klorna (var jätteläskigt att klippa så långt ner på klon), borstade katterna och rengjorde öron och ögon. Blev även en sista urredning av Hunters päls där jag hittade ett antal nya tovor...Så vi kom i säng ganska sent, tror inte det var förrän vid midnatt.

Lördagen började tidigt med att klockan ringde vid fyra på morgonen för att Frida och Didrik skulle hämta oss vid halv sex. Vi kom iväg i tid och det gick väldigt bra med katterna i bilen. Vi lyckades t o m komma fram till utställningen en halvtimma innan insläppet men hellre tidig än sen!

Jag var jättenervös vid veterinärkollen ifall jag glömt något papper eller om det var något fel på katterna men det gick jättesnabbt och smidigt. Vi fick vårt burnummer och fick en jättebra plats vid ena sidan av hallen och i närheten av domarna. Sedan började stressmoment nummer två och det var att få tag på min kontaktperson på Uppsala Kattklubb som jag skulle hyra burskynke av och lyckas få upp allt så jag kunde släppa ut katterna.

Här igen gick allt jättebra för hon var redan där och hade t o m bur i närheten av oss! Hon gav oss burskynket och gick igenom hur det fungerade med bedömningen och räknade ut när vi skulle upp så det kändes jättetryggt att ha henne där. Sedan hade vi även tur att Micke var där (uppfödaren till Hunter) och de har varit på många utställningar så jag kunde fråga honom en massa när jag stod som ett frågetecken.

För ovanlighetens skull så var sibirerna bland de första som skulle upp till domarna så vi hann knappt komma dit förrän det var dags att göra sista preppen på katterna. Försökte trycka i mig lite frukost men jag var så nervös så det var ingen idé. Magen gjorde ont, var helt skakig, pratade helt osammanhängande, svettades floder och var allmänt stirrig...rena psykfallet :P Hade tur som hade tibbe där och han gick med på att han kunde visa katterna så kunde jag fokusera på att ta bilder istället.

Tiden gick väldigt fort och så var det Hunters tur att komma upp till domaren. På lördagen hade vi en väldigt charmig domare från Italien som hette Luigi Comorio. Han log direkt när han plockade upp Hunter och sa "big guy!". Han sa att Hunter hade en jättefin kropp med fin benstruktur och ögon. Hans päls hade rätt struktur och han var välpreppad (vad glad jag blev!). Enda negativa var att han hade lite för smal nos men han hade fina kinder. Han kände en gång till på magen och sa till tibbe "a lot of beef and pasta" och så log han igen. Hunter fick sin Ex1 CAP (vilket jag inte förstod förrän någon förklarade det för mig senare) vilket betyder att han fick det bästa omdömmet i sin klass (han var den enda i den klassen) och fick tillräckligt höga poäng för att få ett certifikat. Man samlar certifikat för att ta titlar.

Men det var inte slut här! Luigi ställde fram en pokal bredvid Hunter och jag tappade hakan. Fick fråga assistenten vad det betydde och vi var visst nominerade till panelen (finalen där de väljer ut bästa katt i de olika klasserna). Luigi tittade på mig och frågade "Surprised?" och jag bara nickade. Hunter var möjligtvis ensam i sin klass så var ganska enkelt att bli nominerad men Micke sa att han aldrig skulle gett honom pokalen om han inte tyckte han var fin nog för panel. Snacka om att jag var stolt över vår kille och kände en stor lättnad att jag inte svikt Stina och Micke.

Inte många minuter senare var det dags för Yuki att komma fram till samma domare. Hon fick också en jättebra bedömning där han tyckte hon verkade lovande och hade jättefin kropp och svans. Även hon hade jättefin päls men han tyckte hennes ögon var lite för stora. Hon fick sin Ex1 CAC (Yuki är fertil och Hunter kastrat så de får olika certifikat och tävlar om olika titlar) och sedan fick vi stanna kvar när de skulle ge ut BIV. BIV är Bäst i Variant och det måste finnas tre stycken i den gruppen för att det ska ges ut. Vi tävlade mot två stycken jättefina svartvita katter och en av dem tog titeln. En av de nominerade var faktiskt uppfödaren som hade sin bur bredvid oss (hon hjälpte oss jättemycket och var jättesnäll) och roliga var att katten kom från samma kull som vi hade varit intresserade av innan vi köpte Yuki. Liten värld :)

Nu var egentligen allt över och klockan var bara elva på förmiddagen. MEN panelen var på eftermiddagen så kunde inte riktigt slappna av. Var flera snälla personer som kom och pratade med oss vilket var jättekul och fick mig att fokusera på annat lite. Sedan kom även Kerstin (Yukis uppfödare) och var jätteglad över bedömningen och blev så glad att se Yuki som alltid kallats "köttbullen". Hon var kortast i sin kull så hon såg lite ut som en boll :)

När panelen startade var det dags att bli nervös igen. Alla domarna satt samlade och så var det ett stort prisbord bakom dem. De kallar upp en kategori (vi har kategori 2 semilånghårig) och sedan de olika klasserna i den kategorin och vi tävlade i kastrat hane. Alla katterna står på varsitt bord (hållna av en assistent) och så går domarna runt och kikar. Var en del domare som nästan bara tittade på Hunter och gick förbi men en del lyfte och kände på honom. Jag blev lite förvånad av en domare från Norge som verkade bli jätteglad av att titta på Hunter och pussade och kelade med honom. När de tittat på alla katterna så samlade de in alla röster och så fick ägaren gå fram och hålla katten (tibbe gick fram, jag ville inte stå inför den där stora publiken!). Sedan ropar de ut vilka katter som fått röster och vilken som vunnit. Hunter fick inga röster men jag var jättestolt att han varit så lugn och snäll :)

Efter det här var kattuställningen över för dagen och vi var alla rejält trötta. Vi var hemma någon gång efter sju på kvällen så det blev mat, förberedning för söndagen och sedan bums i säng. Katterna passade på att äta och använda toan som de vägrat att göra på hela dagen.

Nu måste jag strax rusa! Hoppas jag hinner berätta om söndagen senare som jag får säga var Yukis dag :) Vill gratta Stina och Micke också för alla priserna! Hoppas Hunter hjälpte lite med sina poäng när ni fick BIS (Best in Show) för bästa uppfödning :)

Så här såg det ut på utställningen med alla burar och ägare


Frida och Didrik med deras maine coon Thor som fick en jättebra bedömning, grattis!!


Luigi tittade på Yuki (S*Mälarhöjdens Mynta)


Tibbe håller i Yuki när domaren skriver ner bedömningen


Hunter (S*Stimics Boddington) har precis varit uppe hos domaren och fått sin nominering


Tibbe stoppar in Hunter i buren för panelen


Stora prisbordet, det är de riktiga fina katterna som tar hem de här pokalerna


En svensk domare känner på Hunter ansikte


Och lyfter upp honom


När de går därifrån ser Hunter sin chans att fly men assistenten är snabb :)


Luigi tar en till titt


Två domare inspekterar Hunter


En fransk domare, Marc Crastucci, håller upp Hunter


Den norske domaren som verkade gilla Hunter :)


En finsk domare, Tellervo Kass, tittar på Hunters ansikte


Hjärtskärande bild :/ Han ser så trött ut efter alla domare varit framme...


Tibbe kommer till räddning och håller honom när vi väntar på resultatet

Konstigt väder...

Sol, sedan snöstorm och nu sol igen? Och klockan är inte ens tre ännu! Konstigt väder...

God morgon!

Får säga glad påsk också! Även om det verkligen inte känns som påsk...jag har min tradition med lamm, vitlökssmör och potatismos med påskmust och ett påskägg fyllt med godis. Det här året blev det inget av det. Lammet var alldeles för dyrt och jag försöker undvika sötsaker så blev som en vanlig kväll. Men kanske lika bra det :)

Snart ska vi cykla iväg och köpa mer kattmat. Hunter blev kallad fet två gånger på kattutställningen så nu är det dags för honom att gå på diet och kapa ner godsakerna för honom också. Antar att jag skämt bort dem för mycket...jag vill ju ha en stor katt men det är skillnad på stor och fet och tror nog inte Hunter kommer bli större. Sedan ska nu Yuki avvänjas från kattungemat och börja äta vuxenmat. Kommer bli krångligt att få henne att äta Hunters mat som han älskar och Hunter att äta dietmat som säkert är mindre bitar så då kommer nog Yuki föredra det. Ska höra med affären om de har några tips!

Yukis tur att posa!

När man tror Hunter har gjort dagens pose så sätter sig Yuki så här. Supersött!

Devil May Cry HD!!

Äntligen ska Devil May Cry HD collection släppas! Som jag längtat!! Man får 1an, 2an, 3an och 3an Special Edition i upp-pimpade versioner. Jag har ju egentligen alla redan...men att få dem till ps3an kan jag inte säga nej till. Det här var spelserien som fick mig att vilja jobba i spelindustrin så de betyder väldigt mycket för mig. Och jag var ju halvt förälskad i Dante när jag var liten (kanske är det lite fortfarande ;)) och sedan dess har jag alltid velat ha män med vitt hår. Tur att tibbe har vita strån i sitt hår :P

Jag har alla spelen, planscher, böcker, animeserien, serietidningar och figurer. Har jag någonsin en del pengar över så har jag alltid önskat mig de riktiga devil may cry 3 figurerna som capcom gjorde. De är riktigt fint gjorda men de är svåra att få tag i. Har även en dröm om att få tillverkat hans svärd Rebellion och pistolerna Ebony och Ivory och sätta upp på väggen men det skulle kosta massa tusenlappar så kommer väl aldrig att hända.

När jag spelar den här gången ska jag äntligen spela igenom hela ettan själv, tvåan ska jag ge mig tusan på att lyckas döda huvudbossen och kanske kanske spela som Lucia också och trean ska bli kul att visa för tibbe som inte spelat den. Vill även spela special edition och köra som Vergil men jag var lite besviken att capcom bara körde dantes bit med vergil istället för att visa hela vergils historia till varför han blev som han blev. Allt förklaras bättre i böckerna men tycker de borde visa mer av det i spelen också.

Vill ni köra RIKTIGT bra gjorda action spel med GRYMMA kontroller och bossar så rekommenderar jag detta varmt! 3an är absolut bäst (även om egentligen gameplayet var snäppet vassare i 4an) men det gäller att ta spelen med en nypa salt och ett öppet sinne för humorn kan vara lite för japansk för vissa. Men passar perfekt för mig :)

Hunter posar

Vet inte riktigt vad jag ska säga om posen...Förutom att det är Hunter i ett nötskal ;)

Just nu tar vi alla igen lite mystid i soffan och katterna är nog lika förvånade och fascinerade av snön som jag! Jag ville ju ha vår...

Resultat från Stockholms Kattutställning

Jag har så mycket bilder att gå igenom från utställningen men ingen tid att göra det på! Gah! Får passa på lite under påskhelgen för just nu är det bara jobb, äta och sova. Men här är resultatet för våra små pälsbollar:

Lördag
S*Stimics Boddington Ex1 CAP, NOM
S*Mälarhöjdens Mynta Ex1 CAC

Söndag
S*Stimics Boddington Ex1 CAP
S*Mälarhöjdens Mynta Ex1 CAC, BIV

 

På resande fot igen

Nu sitter vi på tåget på väg mot dag två av kattutställningen. Katterna verkar ta tågresan hyfsat okej men det kommer bli riktigt tight. Vi sitter på det tidigaste tåget och om allt går bra kommer vi vara där fem minuter innan de stänger incheckningen. Snacka om stress!

RSS 2.0