Yukis nya favvo pose

Vem kan säga nej till den här fluffiga magen?

Dag 1 i att äta nyttigare

Nu när jag börjat jobba igen är det dags att ta tag i maten. Till frukost blev det omelett, lunch blev kyckling med sallad och middag blev lax med zucchini i kokosnötsmjölk. Problemet är bara desserten...har tänkt på choklad i två timmar nu så fick bli lite bär istället!

Sherlock

När tibbe och jag var i göteborg senast och hälsade på min mamma så hamnade vi en kväll framför tvn och eftersom hon gillar brittiska deckare så fick vi helt enkelt titta på det också. Jag som verkligen avskyr dem hade svårt att fokusera och vred och vände på mig men det dröjde inte länge förrän jag var fast.
 
Det vi tittade på var ett avsnitt av brittiska "Sherlock" som handlar om Sherlock Holmes fast i en modern tappning. När vi kom hem var vi så nyfikna så det slutade med att vi tittade igenom alla avsnitten (finns bara två säsonger med tre avsnitt vardera) och jag kan generat säga nu att jag älskar den. Måste nog vara den bästa serien jag har sett på ett bra tag. Den är exakt så som Sherlock Holmes filmerna borde varit men misslyckades med.
 
Jag rekommenderar verkligen alla att se den! Avsnitten är lite längre än vanliga tv serier (en och en halv timma långa) men de är riktigt bra. Speciellt ett avsnitt av säsong två men jag ska inget säga. Finns dock en skådespelare som spelar över ganska rejält tyvärr i serien men resten är bra. 
 
Jag har hört att en ny säsong ska spelas in i början av nästa år när båda skådisarna är klara med The Hobbit. Martin Freeman som spelar Watson spelar ju självaste Bilbo och Benedict Cumberbatch som spelar Sherlock har rösten till Smaug och The Necromancer. Läste på filmfeber att det kanske blir en tredje hobbit film så hoppas det inte förstör planerna!
 
 

Vilket fint väder!

Soligt och varmt! Jag har suttit på balkongen hela morgonen och läst i körkortsboken. Tibbe var med och lyssnade på musik och läste på ipaden och katterna jagade flugor och njöt av utsikten. 
 
Nu ska vi strax cykla ut i det fina vädret och katterna tar en liten siesta.
 

Gäller att vara rättvis

En klapp till Hunter, en klapp till Yuki and repeat!

Hunter på diet - efter en vecka

Såvida inte vår våg visar fel så har han gått ner i ett bra tempo.
 

It's a sign!

New York
 
Paris
 

Födelsedagsfrukost!

Födelsedagsfrukost till tibbe! Jag ska inte äta något men jag kan titta på det.

I see you!

Det är många som längtat efter den nya Batman filmen så jag ska inte säga för mycket. Kan säga så mycket som att den är bra (men the dark knight var bättre).

Strax Batman!

Nu ska vi snart se den nya Batman filmen och jag är riktigt taggad. Däremot är den nästan tre timmar så jag med världens minsta blåsa hoppas kunna hålla mig :)

Utsikten i Montmartre

Jag må föredra områdena i Montparnasse före Montmartre men utsikten är väldigt fin. Var full rulle på kvällen också! Men för mycket turistområde för mig och så ligger sexkvarteren i närheten. 
 
 
 
 

Lite hälsosammare frukost

Det känns att det är dags att äta lite nyttigare mat och börja hålla koll på vad jag stoppar i mig igen. Jag må ha ätit gott under semestern men jag har varit en uppsvälld klump. Första steget är att kapa socker och det är då inte lätt!

Spagetti och gele

Exakt så känner jag mig nu efter att ha tränat i två timmar idag. Tror jag kommer ha liite träningsvärk imorn. Fick testa på Sabines pass och det var drag i dem! Blev step up, core, spinning och styrka. Var riktigt kul och Sabine är bra på att motivera. Ska bli kul att se om jag klarar en hel timmas spinning på torsdag eller om jag däckar över cykeln. Men skam den som ger sig! Tråkigt att inte lägga upp en bild så får bli på lite nyckelbling jag köpte i LA.

Nu ska det pluggas vägmärken!

Le Relais Gascon

Om ni någon gång besöker Paris så borde ni besöka den här restaurangen. Det är en liten restaurang i Montmartre inte så jättelångt från Moulin Rouge. Det finns säkert mycket gott där men de är kända för sina sallader med lövtunna potatisskivor som är stekta i vitlök. Så gott! 
 
Tibbe och jag åt där första gången vi var i Paris 2009 innan vi skulle på Moulin Rouge men den här sommaren tyckte vi det var dags för ett återbesök. Fortfarande supergott och deras creme brulée är en given dessert.
 
 
 

Tim Burton utställningen i Paris

En av orsakerna att vi stannade i Paris ett par dagar på vägen hem var att jag verkligen ville se Tim Burton utställningen som de har där nu till början av augusti. Jag missade den när den var i Los Angeles i oktober förra året och har grämt mig över det sedan dess så nu ville jag verkligen inte missa den. 
 
Tyvärr fick man inte ta några bilder där inne så jag kan inte visa något men jag kan berätta lite om det. Jag trodde inte de skulle ha så mycket men de hade en massa av hans skisser och konst från hela hans liv. De visade även hans kortfilmer, såklart "Vincent" men också "Stainboy" och "Hansel and Gretel". De hade även hans skisser och concept till "The Black Cauldron" på tiden han jobbade för Disney. Man kände verkligen igen hans stil redan då, hade varit så coolt om hans idéer hade godkänts men den tog en annan art direction istället. 
 
Det roligast var nog att se allt från hans uppväxt men de visade även concept och hade scenkläder/props från hans filmer. Edward Scissorhands handskar och kläder var riktigt snygga men de visade även ett test från Mars Attacks där han testade att stop motion animera aliena men det var för dyrt så det scrappades.
 
Jag som är ett stort Tim Burton fan älskade det och när vi kom ut därifrån bestämde vi att vi skulle se om alla Burton filmer igen. Har ni vägarna förbi (eller om den kommer till Sverige) så rekommenderar jag att ni köper biljetter online i förväg. Bilden längst ner visar kön vi stod i men hade vi betalat en euro mer och förköpt dem hade vi kunnat använda ingången till vänster.
 
 
 
 

Chilitime!

Snart blir det chili middag! Den här batchen är den starkaste hittills så får se om vi klarar äta den.

Jobb jobb jobb

De senaste dagarna har jag jobbat en massa med lägenheten och gått igenom alla kläder och smycken och organiserat. Hela klädkammaren är full nu med påsar av kläder, skor och annat som ska slängas eller ges bort. Känns väldigt skönt att bli av med allt som bara tar plats. Vi har även köpt nya möbler till lägenheten som tibbe satt ihop och så har vi beställt lite till som behövs.
 
Det enda jag gör just nu är att varva fixande med körkortspluggande för nästa vecka kommer tibbes mamma och bror hit och då vill jag ha lägenheten i ett hyfsat skick. Har bara bilder på katterna idag för jag ser inte klok ut efter tre dagar utan att tvätta håret, man märker verkligen att man är ledig...
 
 
 
 
 
 

Frukost på balkongen

Vi har precis haft frukost på balkongen. Nu känns det äntligen som sommar! Testade hemgjord aprikos sylt i frankrike och blev hooked så var tvungen att köpa en här. Att jag inte testat det innan!

Mys

Det är svårt att få något vettigt gjort när man har så mysiga katter!

Vackra Paris

För varje gång jag är i staden så blir jag mer och mer förälskad i den. Allting är så mysigt och vackert och på sommaren finns det så många uteställen där man bara kan sätta sig och ta ett glas rosé och titta på folk som springer förbi. Finns så otroligt mycket gott att äta där, både mat, bröd och bakverk. Och shoppingen också, där finns mina favoritbutiker New Look och Morgan som typ påminner om Monsoon i Göteborg. 
 
Paris är nu inte längre en stad som vi åker till för att göra all typisk sight-seeing. Tycker vi har sett ganska mycket där nu utan jag vill åka dit för att bara ta det lugnt och strosa runt. Jag hade lätt kunnat tänka mig att bo där.
 
Lite bilder från sista dagen:
 
 
 Tibbe lekte med kameran
 
 
 
 
 
 
 
 

Hunter på diet - första två dagarna

Sedan vi kommit tillbaka från resan tog jag bort deras torrfoder och har enbart gett dem blötmat. De får mat tre gånger om dagen och än så länge har ingen klagat. Båda två mumsar på och nästan sätter fällben för mig när jag ställer ner maten. Veterinären rekommenderade att vi skulle testa "Mjau" blötmaten som är ett svenskt helfoder med lite kolhydrater. Det är väl ganska mycket vatten i det men det var bara bra för katterna och med tanke på priset så kör vi på det just nu. Jag räknade på det och det kostar mindre än en sjättedel av de vanliga märkena vi brukar köpa. Nästa vecka ska jag väga katterna för att se att allt går i rätt riktning så får vi se om något måste ändras. 
 

Dags att ta körkort!

Ett av målen jag satt upp för den här hösten är att äntligen ta körkort. Jag verkligen saknar att kunna hitta på saker och åka iväg när jag vill. Det är alltid sådant krångel och trixande när man inte har bil. Så nu är det bestämt! I augusti börjar jag övningsköra vilket betyder att jag har massa pluggande framför mig.

Dagens bilder på fluffbollarna

Hunter tyckte ett par travade stolar var en perfekt ny sovplats och Yuki hade en av sina vanliga konstigt obekväma poser.

Lat dag

Sov till tolv idag och sedan har jag legat och myst med katterna i soffan och tittat i tidningar. Det har faktiskt inte kliat i benen idag så var skönt att kunna njuta av att ta det lugnt. Nu ska vi dock cykla ut i det fina vädret och handla lite mat.

Hemma igen

Planet var en timma försenat men nu är vi hemma och har kramat katterna en massa. Titta vad som väntade på oss också, hemgjord chokladkaka! Perfekt efter en lång dag. Tack så jättemycket för kakan och tack för att ni tog så bra hand om katterna, Sabine och Daniel. Ni är guld värda!

Dags att åka hem

Idag har det varit soligt och varmt. Första dagen av riktig sommar på vår resa men såklart ska vi åka hem ikväll. Men nu känner jag hemlängtan så det är bara bra. Vill komma hem och krama om kissarna! Hoppas bara det är soligt nu i Uppsala. Bjuder på en bild på Montparnasse Tower som vi bor granne med

A Paris!

Hello! Vi kom fram till Paris igår tidigt på morgonen men sedan var det full rulle hela dagen! Kan berätta mer om det senare. Just nu väntar jag på att tibbe ska bli klar, sedan ska vi ut. Idag är planen att vi ska lite utanför centrum och besöka kyrkogården med samma namn som Stephen King boken och sedan till den stora shopping gallerian i La Defense. Lägger upp en bild på utsikten från hotellrummet. Inte mycket till utsikt men roligt nog den bästa vi haft av alla hotell vi testat i paris :)

Bilder från igår

Igår åkte vi hem till Gwilherm och såg hans nya lägenhet och sedan blev det italiensk middag på restaurang där jag fick träffa Carmens pojkvän Mario.
 
Blev tyvärr inget fyrverkeri utomhus eftersom det började spöregna en kvart innan. Däremot fick vi se lite av det i bilen på väg hem från restaurangen. Hellre det än att bli dyngsur :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrikes nationaldag

Idag är det Frankrikes nationaldag så vi ska se på fyrverkerierna ikväll vid slottet om det inte börjar regna. Kommer ihåg när vi var i Paris för två år sedan på nationaldagen och såg fyrverkerierna vid Eiffeltornet. Väldigt storslaget men helt packat med folk. Tror det är lite lugnare här men ska ändå bli kul att se!
 
 Idag har vi varit och hälsat på tibbes mormor Gueguette (smeknamn). Bredvid henne sitter tibbes mamma Carmen
 
 Vi drack öl och åt godis. Fick testa smaksatt öl, tror det var körsbärssmak.

Bilder från igår

Hello!
 
Lägger upp lite bilder från igår på resan och middagen när vi kom hit. Strax ska vi ut på stan en liten stund och sedan på kvällen blir det släktmiddag. Hoppas ni alla har en trevlig (och förhoppningsvis solig) fredag!
 
 
Vi fick sitta och vänta på tågstationen ett bra tag 
 
 
Tibbe och Gwilherm 
 
Portvin! 
 
 

 
 
 Ost och baguette till efterrätt, så gott!

Intense breakfast

Croissants med och utan choklad och andra bakelser som man doppar i varm mjölk.

Framme!

Nu sitter vi hemma hos Tibbes mamma i Besancon och dricker te. Vi väntar på att hans bror ska komma hit på middag. Jag har sovit en massa på vägen hit men är ändå ganska sliten. Kommer bli svårt att hålla sig vaken!

Sömnlös

Nu är vi på väg till flygplatsen för att åka ner till Frankrike. En blandning mellan dålig planering och för mycket att göra gjorde att jag aldrig hann lägga mig så jag körde på utan sömn. Tror dock jag kommer slockna snabbt på flyget!

Prices!

Vi fick de här fina priserna att ta med oss hem. Blev två kokarder vardera och en nomineringspokal till Yuki.
 
S*Stimics Boddington (Hunter): CAP, Premier, CAPIB
S*Mälarhöjdens Mynta (Yuki): CAC, Champion, NOM, CACIB
 

Järva Kattklubb utställning juli 2012, Dag 2

På söndagen ville Frida följa med och titta så då tog Tibbe chansen och stannade hemma. Det blev lite missförstånd med tider så vi kom iväg 45 minuter för sent men vi hann ändå. Vi var där tjugo över åtta så det var tio minuter innan de stängde incheckningen men det var perfekt. Allting var ju redan uppsatt så det var bara att släppa ut katterna och visade sig att klassändringarna hade skett automatiskt så då var allt klart. Hunter skulle upp som nummer tre och Yuki som nummer åtta så direkt när allt började så preppade vi Hunter. 
 
Hunter hade Vladimir Isakov som domare. Han tyckte också att Hunter var oproportionerlig och lite fet. Men han verkade verkligen gilla honom, han skrev "very big boy, lovely" på sedeln :) Däremot tyckte han också att pälsen var lite torr så jag kanske borde leta upp något återfuktande medel att förbereda dem med på sommaren. Hunter fick sitt första CAPIB certifikat och om jag inte är helt ute och cyklar behöver han ta två till certifikat utomlands för att kunna få nästa titel (internationell premier). Han kallades även upp för nomineringar.
 
När Hunter var klar preppade vi Yuki för hon skulle upp till domare Marie Westerlund. Hon tyckte hon var väldigt lovande men hon påpekade direkt att pälsen inte var bra på henne. Yuki har visst en blandning mellan sommarpäls/kattungepäls och vuxenpäls just nu vilket gör henne väldigt ojämn. Hon sa att Yuki var en tonåring. Yuki fick i alla fall sitt första CACIB certifikat och kallades upp för nomineringar.
 
Nu blev det lite trixigt för katterna skulle nästan upp samtidigt för nomineringar så Frida var jättesnäll och tog hand om Hunter. Hunter förlorade mot en jättefin stor kille p g a sin päls och Yuki hamnade sist av tre stycken av samma orsak. Då var klockan halv elva och katterna var redan klara för dagen. Man får ju inte gå tidigt så vi fick vänta tills utställningen stängde vid fem men var jättetrevligt att kunna gå runt i lugn och ro och titta på allt och äta fika och bara prata. Tack så jättemycket för att du ville följa med Frida!
 
 Vladimir Isakov med Hunter
 
 Vladimir Isakov med Hunter. Han är tung att lyfta!
 
 Vladimir Isakov med Hunter
 
 Vladimir Isakov med Hunter. Gillar Hunters uttryck :)
 
 
 Marie Westerlund tittar på Yuki
 
 Marie Westerlund tittar på Yuki
 
 Marie Westerlund skriver ner omdömmet
 
 Marie Westerlund skriver ner omdömmet
 
 Yuki är upp för nominering men hamnar snabbt på tredje plats
 
 En jättefin katt som är uppe för panel. Titta vilken päls!
 
 De presenterade även en hyfsat ny ras för Sverige. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.

Järva Kattklubb utställning Dag 1, del 3

Lördagen började tidigt för oss, upp halv fyra på morgonen och ta tåget som går 5.23 från stationen. Var lite halvpanik också att hitta tåget eftersom det inte stod med på listan så vi fick ringa SJs kundtjänst. Visade sig att vårat tåg, tåg 77 avgång 5.23, var tåget som hette tåg 75 och kom in 5.20. Det byter visst namn i Uppsala men eftersom det bara var det gamla namnet som stod på listan var det ju lite svårt att veta. Vi lyckades i alla fall komma på tåget och fick dela en liten kupé med en gigantisk schäfer som bara satt och stirrade på katterna hela vägen. 
 
Vi kom fram till Stockholm i tid och efter att ha gått vilse ett tag så hittade vi pendeltågen och kom med tåget till Västerhaninge. Väl framme så hade vi jättetur att utställningen ordnade skjuts mellan stationen och lokalen så vi blev upphämtade och körda ända fram till dörren för incheckning. Vilken lyx! Och riktigt bra och snällt ordnat av Järva Kattklubb. 
 
Jag var rädd att vi inte skulle hinna i tid men istället var vi där klockan sju på morgonen! Fast var ganska skönt att vara där tidigt för det var ingen kö alls så veterinärundersökning, incheckning och ställa alla frågor gick jättesnabbt. Vid åttatiden kom Jeanette med burklädseln så då kunde vi släppa ut katterna i buren och sedan var det nästan fyra timmars väntan innan det var vår tur. 
 
Den här utställningen var lite speciell eftersom de testade ett nytt system för första gången i Sverige. Istället för att assistenterna skulle skriva för hand på en lapp vilken katt som var näst så hade de en stor skärm som visade digitalt vilken katt som var uppe hos vilken domare och visade i turordning de kommande fem katterna. De hade även en ny bedömningssedel med kryssrutor där domaren kryssar i hur fin katten är istället för att bara skriva kommentarer. Underlättar mycket ifall man inte kan läsa handstilen! Det tillsammans med det digitala systemet gjorde allt supersmidigt och mycket mindre stressigt, hoppas detta kommer bli standard!
 
Vi fick Lene Glem (Danmark) som domare för båda Yuki och Hunter. Hon tyckte Hunter var jättefin men han hade lite för smalt huvud och hans päls var för torr som hon trodde berodde på att han byter till sommarpäls just nu. Hon tyckte han var oproportionerlig eftersom han saknade sin fina vinterpäls krage och är ganska fet. Det håller jag med om, han ser lite ut som en trafikkon just nu :) Hon frågade när vi hade kastrerat honom och vi sa sex månader och då sa hon att det var vanligt att katter blir väldigt oproportionerliga och feta när man kastrerar dem så tidigt. Hon tyckte han behövde tappa lite i vikt...vilket vi ska ta tag i snart. Hunter fick dock sitt tredje CAP certifikat och fick då sin titel, nu är han Premier! 
 
För Yuki gick det mycket bättre. Lene verkligen älskade henne, tror inte jag hört så mycket positivt från en domare tidigare! Hon hade excellent form och päls, jättefin bred nos och var en riktigt lovande sibir. Hon är fortfarande väldigt ung så hennes öron skulle kunna lägga sig lite bättre och hennes päls var lite ullig men annars var hon en perfekt medelstor sibir med lite grovare ansikte. Hon fick sitt tredje CAC certifikat och blev då Champion! Hon kallade även upp henne för nominering där vi slog två jättefina katter och fick nomineringen, helt otroligt! Väl i panel fick hon inga röster. Jag hade hoppats på en röst men när man såg hur liten hon var mot motståndarna så hade vi nog inte en chans. 
 
Men allt som allt en jättebra dag. Jag är superglad att båda har sina titlar nu. Yuki började även slappna av idag och kunde sträcka ut sig och vara lugn i sin bur, Hunter däremot tycker fortfarande det är alldeles för läskigt. Utställningen slutade även tidigt och vi kunde ta sju tåget hem till Uppsala och vara hemma vid åtta tiden. Sedan var det äta och förbereda inför söndagens utställning innan det var bums i säng. 
 
Det nya systemet. Gillar även att man kan se när domarna tar raster.
 
Alla priser! De vinröda EX1 priserna gillade jag bäst.
 
Yuki hos Lene Glem
 
Lene Glem håller upp Yuki
 
 
 
Lene Glem känner på Hunter
 
Lene Glem tittar på Hunters ansikte
 
 
 
 
 
Den här suptersöta lilla nakenkatten var uppe för panel.
 
Yuki väntar på att komma upp till panel
 
 
Yuki i panel!
 

Dags för diet

Veterinären vägde katterna idag och Yuki ligger på 3,07 kg medan Hunter ligger på maffiga 6,65 kg. Han är alltså mer en dubbelt så stor som hon, inte undra på att hon inte gillar när han brottas med henne. Veterinären gjorde en hälsocheck på Hunter och han är fullt frisk, det är inget fel på honom förutom att han är överviktig. Hon kände runt på honom och det var inte bara hängmage utan det satt uppe i revbenen också så man knappt kunde känna dem. Han låg på nivå 4 av 5 där 3 är normalviktig och 5 är farligt överviktig. Så han är överviktig mot snäppet till extremt överviktig. Den största boven till övervikten trodde hon var Yukis kattungemat som Hunter glupskt mumsat i sig och för en kastrerad hankatt är det alldeles för fet mat.
 
Så nu ska han gå på diet. Kolhydrater ska bort (som finns mycket i spannmål) och in ska mycket protein och vätska. Typ påminnande GI diet. Detta betyder att vi kommer ta bort torrfoder helt och vi enbart kommer ge dem blötfoder två gånger om dagen. Jag har alltid trott att blötfoder var onyttigt och mer som godis att ge katten men det visar sig att det innehåller få kolhydrater men mycket protein och vätska. Samt så ger det mättnadskänsla snabbare än torrfoder så de inte överäter. 
 
Vi kommer inte börja med dieten nu eftersom vi ska åka bort en vecka men när vi kommer hem börjar vi. Sedan gäller det att väga Hunter ofta och se om det hjälper annars får vi testa andra metoder. Stackars Yuki kommer få äta samma mat också så Hunter inte fuskar men jag har nog aldrig hört henne klaga över blötmat. Hunter ska ner till 5,5 kg för att bli normalviktig men så länge han kommer under sex kg så var det bra.
 

Så här ska en frisk katt se ut 
 
 Så här ser Hunter ut
 
 

På väg till veterinären

Jag har gått och oroat mig för Hunters vikt ett tag och det har inte direkt hjälpt när alla domarna kallat honom för "big boy" eller rent ut sagt fet. Vi bytte till ett mindre fett foder efter utställningen i april men tycker det inte hjälpt så mycket så nu ringde jag veterinären efter utställningen i helgen. Jag tror inte han är farligt fet men för att undvika framtida sjukdomar (och lugna mina nerver) så gör vi en fullständig hälsoundersökning på honom. Yuki får följa med som support!
 
 

Järva Kattklubb Utställning Dag 1, del 2

Nu har jag gått igenom bilder och filmer i över tre timmar. Är helt slut i huvudet nu så får skriva inlägget i morgon istället. Lägger upp en video så länge som visar Yuki när hon var uppe för nominering och senare när hon var uppe i panel. Nu har både Hunter och Yuki varit uppe i panel! Ingen har lyckats få en röst men de är fortfarande väldigt unga.
 
 
Lene Glem är domaren som bedömde Yuki på lördagen
 

Fika

Rabarber och vaniljkräm fylld muffin och hemgjord chokladkola. Det tillsammans med te jag fick från Frida. Vilken kolhydrat bomb det blev idag, man märker att det är semester!
 
Mmmmmmmm.....

Första semesterdagen

Jag var riktigt trött igår efter två nätter utan riktig sömn och två långa dagar på kattutställningar att jag lyckades somna vid åtta! Inte nog med det utan jag sov till tio på morgonen också, så hela 14 timmars sömn. Måste nog nästan vara rekord för mig. 
 
Idag tog vi det ganska lugnt och drog oss i soffan ett bra tag innan det började klia alldeles för mycket i benen på mig så då drog vi ut på en cykeltur. Cyklade runt ett tag i salabacke tills vi stannade vid ett litet konditori jag brukar springa förbi och köpte med oss lite fika hem. Kan vissa vad jag köpte när jag ska ta fika strax. 
 
Sedan cyklade vi till American Take Away som jag hört om från Sabine. Jag tog en pan pizza som hette El Taco som hade mexikansk köttfärs, salsa, gräddfilsdressing, guacamole, tacochips och vitlökskanter. Jäklar vad god! Krispig och god och lite spicy. Det med en öl till var perfekt att svalka sig efter en cykeltur. Synd nog började det regna så vi fick spinga in och sätta oss efter en tag men det var mysigt ändå. 
 
När vi väl kom hem sken solen igen och det var riktigt varmt. Jag tog på katterna deras selar och så satte jag mig och läste där ute. Lyckades t o m få Yuki att våga sig ut på balkongen så det går framåt! Nu ska jag strax ta fika och börja gå igenom alla bilderna från kattuställningen, det är ganska många men nog tyvärr inte så många användbara. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hunter och Yuki fick tonfisk efter att ha varit så snälla på utställningen

I sista sekunden

Blev ett missförstånd med tider idag så finns en stor risk att vi inte hinner till utställningen innan incheckningen stänger. Har vi en himla tur så kanske det går, får se. Hoppas bara man inte blir bannad från framtida utställningar om man missar tiden. 
 
Vi kommer åka härifrån vid halv åtta och incheckningen stänger halv nio (tar ungefär en timma att köra). Om vi är lite sena kanske de är snälla och låter en komma igenom men jag måste klassändra katterna också innan nio. Sedan ska deras grupper såklart upp nästan först också. Aja, sånt som händer :) Ska bara försöka att inte stressa upp mig över det!
 
 

Järva Kattklubbs utställning juli 2012, dag 1 del 1

Vi är alla ganska utslitna men just nu väntar vi på att panelen ska börja. Gissa vem som är nominerad? Jag är superstolt!

Hunter

Han har så litet huvud nu utan sin fina vinterkrage. Undrar vad domarna kommer säga om det, finns ju vissa sibirer som har sin vinterpäls året om. Jag föredrar vinterpälsen för de ser så ståtliga och fluffiga ut men det är skönt att sommarpälsen knappt behöver något underhåll. Oavsett vad domarna säger är det ingen stress för honom att lyckas ta en titel. Tror vi har fem år på oss innan han går in i nästa klass så går det inte bra nu anmäler jag honom till en annan utställning. Roligast på utställningen är ju ändå att se alla fina katter!
 
 
När jag ser Hunter kan jag inte låta bli att jämföra honom med killen i Beetlejuice ;)

Förberedelser

Ikväll kommer bli helt galet mycket att göra och förbereda inför utställningen i helgen. Av någon anledning har jag inte riktigt tagit tag i den här utställningen så nu måste jag såklart göra allt dagen innan. Jag ska fixa det sista på katterna, handla mat, tvätta, fixa matsäck, hitta det jag behöver ha med mig och packa väskorna. Skulle gärna också komma i säng vid tio eftersom tåget imorgon går 05.23. 
 
Listan på domare har publicerats och om jag förstår den rätt så har vi Lene Glem för båda katterna på lördagen. Det känns tryggare när båda har samma så slipper man springa fram och tillbaka för att veta när man ska upp och så kan jag fokusera på att fotografera istället. På söndagen har Hunter Vladimir Isakov och Yuki har Marie Westerlund. Tur att vi inte fick en domare som vi haft innan för verkar bli väldigt krångligt då för en till domare ska godkänna och så måste man säga till det vid rätt tidpunkt.
 
Jag hade nog gärna haft en manual för kattutställningar för jag är lika förvirrad varje gång. 
 

Ny träningsväska!

Passade på i rean att införskaffa en ny träningsväska. Jag gillade verkligen min gamla men började bli lite riskabelt med ett tio centimeter stort hål i ena sidan. Hittade inte någon väska som såg exakt ut som jag ville men hittade en i Nike i rätt modell och lite knarkad färg. Fick den för halva priset!
 

Gymdag

Idag efter jobbet följde jag med Sabine till gymmet där hon jobbar och fick testa på lite olika pass. Vi körde spinning, core, styrka och sedan spinning igen. Allt som allt två timmars träning! Kan knappt förstå att jag klarade det men jag var riktigt slut mot sista passet av spinning. Svetten bara rann...Sabine såg dock ut att ha mycket energi kvar, förstår inte hur du klarar det!
 
Men skönt att verkligen få träna hårt och pusha sig, tror jag skulle behöva mer av det. Jag har inte riktigt disciplinen när jag tränar själv, blir inte alls på samma nivå. Det måste det bli ändring på.
 
Jag hänger gärna på igen!
 
Fick testa en sådan här efter passen. Verkar bara innefålla frukt och nötter och var inte söt i smaken så helt okej mellanmål.

Nyfriserad

Nu ser mitt hår fint och fräscht ut igen. Tyckte utväxten började bli för stor och håret kändes slitet så det var dags att klippa av det slitna och göra lite slingor. Den här gången vågade jag även klippa upp håret för att få det lite lättare och lite mer volym. Jag gjorde det mycket för ett par år sedan men mitt hår blev så slitet så jag slutade. Får se hur det går den här gången.
 
Till nästa gång ska jag fundera på om jag vill testa något nytt, kanske gör en stor ändring. Min frisör ville att jag ska testa lugg men vet inte om jag vågar...får fundera!
 

Jag blev inte besviken!

Jag förväntade mig nog lite att jag skulle bli besviken igår. Tycker på senaste tiden att jag sett fram emot många filmer och blivit väldigt besviken (t o m somnade en gång!). Förutom då Avengers som var bättre än jag hoppats på, och den hade jag stora stora förväntningar på. 
 
Har man sett Raimis filmer så påminner den mycket om den första. Kan kännas lite konstigt att göra en re-boot redan nu men jag har en känsla av att denna kommer generera massa uppföljare och förhoppningsvis kanske han dyker upp i Avengers 2. Allt som allt var filmen hyfsat välgjord och underhållande med massa action. Finns en del som jag stör mig på och vissa saker kändes ologiska och allt för påskyndade men när jag önskar att en film faktiskt var längre så har de gjort något rätt. Andrew Garfield som spelar spindelmannen passar väldigt bra i rollen också.
 
Om ni går och se den, sitt då kvar under den första halvan av eftertexterna! (fast vem skulle gå innan eftertexterna är klara egentligen?)
 
Betyg: 3/5
 
Har ingen bild från igår så får bli en på Hunter från imorse.
 
 

The Amazing Spider-Man

Ikväll blir det bio! Kan inte förstå att jag är så exalterad att se en film som jag för mindre än en månad sedan inte ville se alls men ju mer jag sett från filmen desto mer vill jag se den. Verkar vara bra skådisar, coola scener och massa action. Vad kan gå fel?

Införskaffat en våg

Tyckte det var dags att sluta gissa eller tro att man väger samma som för tio år sedan och skaffa en våg vi kan ha hemma. Är bra också att kunna väga katterna om man behöver (måste hålla dem dock). Sökte runt lite på nätet och hittade en som fått många bra recensioner och såg fin ut. Och resultatet...jag ligger på ungefär samma vikt som jag gjort de senaste tio åren :P Går upp och ner två kilo men annars står det ganska stilla. Men nu kan jag i alla fall ha lite bättre koll på vad som påverkar.
 
 

Spring i benen!

När jag kom hem från jobbet idag var det så fint väder att jag ville ut direkt. Såg till den här gången att sänka tempot så jag orkar hela rundan för jag vet att jag gärna pushar på i början bara för att det är så befriande. Lyckades komma fram till min utsiktsplats där jag förra året älskade att ta en paus och bara sitta och titta och fundera. Efter att ha lagt till lite nya låtar på spellistan joggande jag hem och hade fortfarande kraft att fortsätta. Allt som allt blev det 55 minuters joggning i lugnt tempo och jag såg tre katter under rundan. Riktigt skön runda!
 

Söndagen

Idag åkte vi ut till plantagen för att titta på lite växter och annat man kan odla på balkongen. Nu när vi har en lite bättre balkong med tak och skydd så har jag varit sugen på att testa att odla. Tror vi fick fråga tre personer som jobbade där om hjälp ett antal gånger men tillslut hade vi lyckats plocka på oss lite. Jag kommer säkert ta död på dem inom någon vecka (som allt annat grönt jag haft hemma) men kul att testa.
 
När vi kom hem satte jag igång och fixa med lekka kulor och jord och planterade om i större krukor. Blev en kruka med smultron och sallad och en med chili och röda vinbär. Köpte också en liten kruka och planterade lite kattgräs. Jag har redan använt en chili till matlagningen idag, kändes superlyxigt att kunna plocka den från balkongen. 
 
Efter jag fixat med planteringen värkte ryggen men det var bara att bita ihop för katterna skulle badas inför utställningen nästa helg. Hunter gick som vanligt väldigt bra att bada medan Yuki bara försöker springa ut från duschen hela tiden. Tror min rygg håller på falla isär efter allt böjande men nu är båda katterna rena och luktar gott!
 
 
 
 
RSS 2.0