Grillpanna

Förra gången vi var på IKEA köpte vi en ny stekpanna som är perfekt för att steka kött på. Blir en jättefin stekyta och man får plats med mycket!
 
 

Följeslagaren vid datorn

Det är härligt nu när jag kunnat vara lite mer hemma att se att Dante vill vara runt mig mer också. Tibbe har ju snabbt fått hans förtroende när han är hemma hela tiden men nu har jag delvis vunnit över honom. Han gillar att sitta framför datorskärmen och titta och försöka fånga muspekaren och sedan ska han bädda ner sig runt tangentbordet och sova där. Supersött så jag tänker inte klaga! Enda jobbiga är när han trycker bort saker :P
 
Gäller att vara försiktig när man använder facebook...

G'mork och Falkor

Lite fler bilder på de supersöta katterna! När jag kom och skulle mata dem andra gången så visste de redan vad det handlade om så Falkor ställde sig på bakbenen för att puffa på mig redan medan jag sträckte ner handen för att klappa. Så keliga och matglada katter, så man saknar att ha riktiga matvrak hemma men Dante är nog på bra väg. 
 
Jag tog med mig en liten leksaksmus till dem men de ville bara leka med den om jag lekte med dem, annars var den inte intressant. 
 
 
Det är INTE lätt att fota svarta katter i en mörk lägenhet kan jag säga...

Härlig vårdag

Idag har det varit solig och varmt i Uppsala! Jag började morgonen på gymmet när solen precis hade gått upp och när jag kom ut var det redan varmt. För fint väder för att stanna hemma så vi tog bilen och utförde en del ärenden. Jag hade på mig min vårjacka med tunnaste halsduken och det var ändå för varmt men jag klagar inte :) Så skönt att känna en glimps av den riktiga våren. 
 
Vi passade på att köpa kattmat och kattsand när vi hade erbjudanden på dem så tror vi sparade allt som allt 250 kr. Kattsaker är inte billiga så det gäller att passa på...Sedan gick vi runt lite i Gränby Centrum innan vi handlade mat och åkte hem igen. Vet inte om det var värmen men vi var helt slut när vi kom hem, det var nära att jag däckade men fick bli en kaffe istället.
 
Det har jag nog heller inte berättat, jag har börjat dricka kaffe! Trodde nog aldrig jag skulle säga det men jag gillar en kopp då och då. Det ska vara bara kaffe, alltså inget socker eller mjök i utan bara kaffe. Jag köpte kardemummakaffe senast och det är riktigt gott, luktar t o m gott för att vara kaffe! Just nu dricker jag det bara på helger och jag dricker ur snapsglas så det är inga stora koppar men precis lagom enligt mig :)
 
Hittade den här butiken i Gränby Centrum. Jätterolig prylbutik med nog lite av varje. Många söta retro/design/gammaldags/roliga prylar.

Kattvakt

Nu är det vår tur att vara kattvakt och det är jag mer än gärna :) Vi passar en före detta kollegas söta katter och de är jättesnälla! 

Båda är från katthem men den ena påminner lite om en sibir fast pälsen är för mjuk och nosen lite kort, skulle nästan kunna tro att det är en blandning mellan sibir och perser. 

Vi matade dem, lekte lite och kelade med dem men populärast var definitivt godis. Jag var glad att jag hade tjocka jeans på mig för G'mork ville nästan klättra upp för att få mer :)

Till vänster är G'mork och till höger Falkor.Dystert besked för löpsäsongen

Idag var jag hos Ola igen för att checka benet. Jag tycker inte återhämtningen gått så bra, känner av smärtan fortfarande och det är olika bra/dåligt beroende på vad jag gjort och hur mycket jag rört mig. Springa har jag fortfarande inte vågat mig på så jag var lite orolig. 

 

Jag fick den absolut smärtsammaste massage någonsin av mina ben, jag tyckte förra besöket var illa men det var inget mot det här. Efter massagen blev det en genomgång av ryggen och att knäcka till allt och få det tillbaka på rätt plats. Visade sig att jag hade väldigt stel ländrygg, så pass stel att den hindrade mig för att röra mig som jag skulle vilket hade orsakat problem för höftböjaren och bäcken som i sin tur hade klämt nerver och förhindrat blodflöde till benen. Inte undra på att benen känns som spagetti för tillfället.

 

Slutligen så fick jag höra beskedet som jag länge gått och fruktat. Återhämtningen kommer ta tid och jag rekommenderas inte att springa några fler lopp förrän tidigast till hösten. Det kändes verkligen som sista spiken i kistan och nu känns alla roliga tävlingar och hela den här löpsäsongen långt långt borta.

 

 

Födelsedagsbarnet

Idag fyller vår lilla fluffboll Yuki tre år! Det ska firas med torsk.
 
 

Söta tillsammans

Dante och Yuki är så söta tillsammans. Han ska alltid gosa ner sig vid henne och så börjar hon rengöra honom medan han spinner. Jag är så glad att de kommer överens så bra och gillar varandra. 

Dante får igång Yukis ungdomliga sida och får henne att leka mera medan Yuki uppfostrar Dante och visar hur allt fungerar här.

Lite fredagsmusik

Jag är väl inte så mycket för pojkbandslooken men ju mer jag lyssnar på låten desto mer gillar jag den. Perfekt att lyssna på när man vill känna sig snygg och behöver få en liten självförtroende boost!
 
 

Och så var det vinter igen

Suck...så fint väder som det var i helgen och så kom värsta snöovädret den här veckan. Inte direkt som att man vill vara utomhus så ska väl se turen i oturen att jag inte kan springa. Men...nej, hellre hade jag kört intervaller i snön och svurit. 
 
Den här veckan har jag testat att köra min konditions träning på gymmet för att inte tappa allt. Jag körde på crosstrainern och lyssnade på franska kurser samtidigt. Lite mysigt ändå. Men sedan kom smärtan krypande i benet igen och nu har jag ont. Det känns verkligen inte lovande för min säsong det här året. Nä, måste sluta tycka synd om mig själv! Får väl köra mer styrketräning så länge, måste hitta på något så jag inte börjar klättra på väggarna.
 
 

En till söt bild på Dante

Inte ofta jag har framme systemkameran (och är hemma när det är dagsljus) så man får passa på!
 
 

Balkong invigning

Idag var vi för första gången det här året ute på balkongen med katterna och det var första gången Dante fick testa på att ha på sig sele och vara utomhus. Han var allt bra skraj i början och vågade inte riktigt gå ut men när Yuki gick ut så följde han till slut efter. Det tog inte lång tid innan han var så pass bekväm med balkongen att han gick runt överallt och nosade och skulle titta ut på allt nedanför. 
 
Det var både ledsamt och bra på samma gång att se honom ute, i Hunters gamla sele och koppel. Den röda selen var Hunters och den är fortfarande lite för stor för Dante men jag antar att det är bra att den kommer komma till användning igen. Att sitta på balkongen och titta var en av Hunters favoritsysslor och det är synd att han inte får uppleva den här sommaren...eller någon mer för den delen...men han finns i mina tankar.
 
 
 
 
 
 
 

Resultat - Semi Marathon de Paris

Plats nummer 21540 av mer än 40 000 som startade är inte så pjåkigt! Fick även min bästa miltid någonsin även om jag var tvungen att gå en bit i början.

Härliga vårdagar

God morgon får jag säga mitt i natten! Jag somnade innan åtta ikväll och vaknade precis av Dante som la sig bredvid mig och spann, supermysigt :) Jag hade inte en så bra natt igår, vaknade mitt i natten av en av mina vanliga mag reaktioner och fick spendera natten på badrumsgolvet. Länge sedan jag hade en nu och jag har skött maten bra så ingen aning vad det kan ha handlat om. Jag hade i alla fall sällskap av Dante på golvet, han myste ner sig bredvid mig och höll mig varm. 
 
Men det jag ville säga var att gud, vilket fint väder det har varit den här veckan i Uppsala! Känns som vår när man börjar se blommor komma, solen lyser och jag äntligen kan lämna överdragsbyxorna hemma. Synd bara att jag fortfarande inte kan springa. Kan säga att jag verkligen känner mig som askungen som sitter vid fönstret och suckar.
 
Jag testade en powerwalk i veckan och det gick hyfsat. Lite känningar i höften men gjorde inte ont så kommer bli fler av dem i framtiden tills jag kan springa igen. Måste ut i det fina vädret!
 
 

Dante

Vår tasmanian devil väger nu 2,5 kg och börjar sakta se lite vuxnare ut. Däremot är han fortfarande ett yrväder som springer med Yuki hack i häl och busar, leker och bråkar. Det är väldigt svårt att få EN bra bild på honom kan jag säga :)
 
 
 

Muskelinflammation och löpförbud

Jag var hos en naprapat på en akuttid bara någon dag innan vi skulle åka ner till Paris som en sista chans att kunna springa loppet. Lyckades få en tid hos Mats på Idrottsskadecentrum mitt i Uppsala och han fösökte hitta problemet i mitt ben, var inte det enklaste, han kände runt och vred och böjde benet men vi kunde inte hitta vart det kom ifrån så jag fick t o m ställa mig på löpbandet för att trigga smärtan. Då gick det snabbt att hitta orsaken.

 

Visade sig att jag fått en muskelinflammation i Gluteus Maximus där den fäster i bäckenet. Great...av allt man kan lyckas få. Men jag sattes på en voltaren kur (2 tabletter 2 gånger om dagen) och totalt löpförbud så skulle det vara okej att springa loppet såvida smärtan inte blev värre och värre under loppets gång. Men han gjorde mig medveten om att jag skulle få springa med smärta. 

 

Loppet gick ju bra men efteråt hade jag väldigt ont i benet så jag bokade en tid hos Ola från MCW för massage. Det visade sig att mitt vänster ben hamnat fel och med all belastning från löpningen hade det bara blivit värre och värre. Han la benet rätt igen men sedan halvmaran har jag haft totalt löpförbud, får inte träna ben och så har jag haltat så det blev inget gående heller. Trodde jag skulle gå mental förra veckan och börja klättra på väggarna av frustration...

 

Idag hade jag återbesök och fick en minst sagt smärtsam massage. Men det var verkligen det musklerna behövde och benet verkar mycket bättre! Jag kan gå normalt nu även om det är lite stelt och så gör det ont att balansera. Men jag har har fått klartecken att börja träna ben igen och sakta sakta försöka springa. 

 

 

Semi Marathon de Paris - Efter loppet

För att avsluta berättelsen om loppet så kan jag berätta lite vad som hände efteråt. Jag hade som nämnt innan problem med mitt vänsterben redan innan loppet så själva tävlingen var lite av en gamble om jag skulle klara det eller inte. Det gick ju bra medan jag sprang men direkt när jag stannade efter mållinjen...oh my god, the pain. Jag kunde knappt alls stödja på vänster benet, det var som om någon högg mig med en kniv för minsta lilla tryck mot vänster bäckenet. 

 

Jag fick sakta halta bortåt medan jag smsade "help" till tibbe. Tror jag blev stoppad av tre sjukvårdare på vägen men eftersom jag visste att det inte var något allvarligt så var det bara att fortsätta halta. Tog mig nog en halvtimma att ta mig till mötesplatsen som nog bara borde tagit tio minuter att ta sig till. Jag hittade inte dem i början och mobilnätet var nere så det var lite panik där ett tag men till slut så möttes vi upp. 

 

Jag fick hjälp av tibbe och hans mamma att stödja på för att sakta halta bortåt till stationen och ta sig till hotellet. Blev verkligen att strunta i allt som hade med stretch, nerjogg eller foam roller att göra och bara lyckas ta sig till hotellrummet (nog aldrig blivit så glad när vi var där). Jag fick hjälp med en snabb dusch och sedan blev jag nerbäddad i sängen och myste med lite fransk dubbad tv. Blev både resorb, bars och en och annan croissant för att få tillbaka kraft och få bort skakningar och illamående men sedan hade jag inga problem. Var bara benet då såklart...

 

På kvällen staplade vi bort till en restaurang i närheten då jag åt en lite cheat meal för att fira loppet. Vad gott det var med hamburgare! När vi kom hem fick jag även massage av tibbe för mina stackars ben och det behövdes verkligen. 

 

På måndagen hände inte så mycket, jag kunde inte gå någonstans så vi tog det ganska lugnt på hotellet tills det var dags att checka ut. Då blev det bio (engelsk VO) och lite flygplans action med Liam Neeson i "Non Stop" innan vi tog flyget hem på kvällen. Lite bisarrt att titta på flygplans kapning/olycksfilm innan man ska flyga men jag är inte så flygrädd längre.

 

 
 
 
 
Tyckte det var kul att hitta gifflar på bion i Paris.
 

Semi Marathon de Paris - Loppet

På söndagen ringde klockan tidigt för mig. Loppet skulle starta klockan tio och det var sagt att vi skulle vara vid startfållan en halvtimma innan och så borde man äta frukost två-tre timmar innan loppet. Det var mycket nerver på morgonen men samtidigt väldigt stressigt så jag hann inte tänka för mycket på allt.

 

Jag lyckades få i mig frukosten och sedan blev det sista förberedelserna och test av kläderna. Jag ville helst ha min ryggsäck på mig för att kunna ha allt nära till hands men jag var lite rädd att nummerlappen inte skulle sitta (och att jag för den delen skulle vara den enda med ryggsäck). Men jag kan säga att båda sakerna oroade jag mig för i onödan.

 

När vi kom till stationen var det såklart packat med löpare så vi missade två tåg bara för att det var fysiskt omöjligt att komma på dem. Här blev jag riktigt stressad ett tag men som tur var satte de in extra tåg så det kom ett helt tomt ett till stationen så alla fick plats.

 

Jag tror vi var framme vid startområdet någon gång efter nio och det första jag gjorde var att ställa mig i toalettkön (kan lätt säga att den var mycket längre än på lidingöloppet). Tibbe hjälpte mig att förbereda allt där och ta av sig överdragskläder, få igång gps och sätta på nummerlapp. Jag hade hoppats på att kunna hinna fram till toaletten men 09.40 hade vi bara kommit halvvägs så då gav jag upp och sakta försökte komma fram bland allt folk till startfållan.

Det dröjde inte länge förrän uppvärmningen startade och sedan stack den första startgruppen klockan tio. Och vi? Vi fick helt enkelt stå och vänta i över en timma på vår tur. En timma! Tur att det var soligt den dagen (det blåste och regnade både dagen innan och efter) för solen värmde i kylan. Jag tappade dock känseln i fötterna och man kunde glömma uppvärmning när det var så packat med folk.

 

Slutligen vid elva fick vi äntligen gå fram till startlinjen. Många killar passade då på att ställa sig vid kanten och kissa men lite svårare för oss tjejer så jag är glad att jag inte behövde. När startskottet gick så var jag faktiskt lättad att äntligen få röra på mig. Tog en kilometer innan jag hade känseln tillbaka i fötterna...

 

Början var ganska osäker på loppet. Jag var som nämnt innan skadad i vänsterbenet så det kändes inte bra att springa (hade dock fått klartecken av en naprapat innan att springa loppet). Ju mer jag sprang dock och värmde upp benet ju bättre kändes det. Första bakslaget var istället ett starkt håll som gjorde att jag fick gå ett tag vid den fjärde kilometern. Jag tänkte att istället för att låta detta få mig att ge upp så fokuserade jag på andningen och tipsen jag fått av min coach. Fick tyvärr fokusera på det under hela loppet men jag fick ingen mer håll så det var det värt.

 

Mellan 10 och 15 km så kändes det riktigt bra och allt flöt på. Jag njöt av solen, Paris, folket som hejade och musiken jag lyssnade på. Roliga/dumma var att jag planerat så mycket för vad som skulle hända om det var kallt i Paris men inte tänkt så mycket på vad som skulle hända om det var för varmt. Jag fick ta av mig vantar och dra upp tröjan så bra jag kunde men jag blev överhettad och uttorkad och började må lite illa. Jag borde nog ha druckit mer då men jag kände istället för att dricka mindre för att inte spy så det blev minimalt med dricka men desto mer gels. Det gick som tur bra men det här kan vara värt att minnas för sommarens lopp.

 

Mot slutet av loppet var jag trött, illamående och benet började göra ont igen så jag ville bara in i mål. Jag pushade på ytterligare och ökade farten och fick sick sacka mellan allt folk för att ta mig fram. Den sista kilometern när jag ville pusha som mest så saktade folk ner av någon anledning och gatan blev smalare så jag fick springa och ropa "pardon, pardon" hela tiden tills jag till slut kom över mållinjen.

 

PS. Var tvungen att ta en bild på flamingon som stod bredvid mig när vi väntade. Jag undrade hur han skulle klara loppet i den där dräkten men så sprang han förbi mig halvvägs in i loppet!

 

 
 
 
 
 
 

 

Semi Marathon de Paris - Förberedelser

Tänkte jag kunde berätta lite om loppet så jag börjar med att berätta lite om förberedelserna innan loppet. Vi anlände i Paris med ett lite försenat flyg (jag sov hela vägen) sent på kvällen på fredagen och sedan blev det RER och metro för att komma till hotellet som låg vid Nation. 

 

Hotellet hade jag lyckats hitta genom ett erbjudande på Campadre så vi fick ett väldigt bra pris för helgen och så låg det endast tre stationer från loppet så det var perfekt. Personalen var jättesnäll och rummen väldigt fräscha. Väldigt små rum dock men det får man nästan räkna med när man är i Paris. 

 

Lördagen började med frukost på hotellet och det fanns mycket gott att välja på fast jag valde bort det mesta. Fick bli ägg och en skiva bröd sedan hade jag med mig min egna frukost i form av havregryn som jag tagit med mig från Sverige. Kan säga att jag fick många konstiga blickar från personalen när min pojkvän bad dem värma upp det, är inte så vanligt med gröt i Frankrike så tur att min pojkvän är fransk som kan förklara lite bättre. 

 

Sedan bar det av till loppets mässa i parken där loppet skulle starta för att hämta min nummerlapp. Usch vad nervös jag började bli men samtidigt spännande! Vi var tidiga så vi slapp alla köer (kom en massa folk efter oss) och efteråt tittade jag runt lite på mässan men fanns inte så jättemycket intressant. Köpte några nya gels som kan vara roliga att testa och ett par löpar shorts från Adidas som kommer bli perfekt när det blir lite varmare. 

 

Under eftermiddagen gick vi runt lite i Paris och njöt av staden och tittade in lite marknader. Vad jag är avundsjuk på deras marknader med all färsk kött, fisk, grönsaker, ägg, ost, sötsaker och sedan loppmarknad på det också. Kvällen spenderades med min pojkvän och hans familj som hade åkt upp till Paris för att hälsa på och heja. Blev dock inte så sen kväll för mig, var tvungen att vara på hotellet tidigt för att hinna stretcha, preppa allt, använda foam roller och sova!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag lever fortfarande!

Ursäkta torkan på bloggen men sedan jag kom tillbaka från Paris så har jag varit helt slut. Alla spänningar från loppet, skadan i benet, träning och väldigt mycket jobb satte sina spår så jag har varit konstant trött och haft en fruktansvärd huvudvärk hela veckan. 
 
Det fick bli prioritering på sömn, eller hade nog inte spelat någon roll om jag prioriterat det eller inte för ingen chans att jag kunde hålla mig vaken efter nio på kvällarna. Tror jag somnat mellan åtta och nio varje kväll och vet ni vad jag gjorde i helgen? Unnade mig mina första dagar på länge utan att någon klocka ringde. Himmelrike! Jag vaknade ändå sju på morgonen men att vakna av sig själv är en helt annan sak än att bli väckt av min alarmsignal.
 
I helgen har jag även njutit av saker jag inte kunnat göra på månader. Bara en sådan sak som att ta bilen och storhandla, jag skojar inte när jag säger att jag gick och log hela tiden vi var i butiken :) Sedan att få spendera lite kvalitetstid med både pojkvän och katter. Och att spela spel! 
 
Det blir lätt att man blir så insnöad på rutiner och jobb att man ibland glömmer att det finns andra saker man kan göra också. Som att bara ligga i soffan och mysa framför Supernatural med en katt i knät. 
 
 
 
Var tvungen att testa detta kattgodiset när de hade så söta förpackningar. Godkänt av kräsna Yuki men inte av allätaren Dante.

Tillbaka i Sverige!

Nu är jag hemma igen! Kom hem igår natt efter en händelserik helg. Det var en rolig upplevelse, verkligen utanför det jag vanligtvis vågar göra men jag är glad att jag gjorde det. Jag är stolt över mig själv att jag vågade och verkligen satsade på det helt hundra och lyckades! Viktigt för mig :) Jag berättar mer om helgen senare under veckan. Nu ska jag göra ordning mig och passa på att mysa och läsa en ny tidning, "Iron man", som jag längtat efter. Roligt med nya svenska fitness tidningar!
 
 
RSS 2.0