Ledig dag!

Det känns nästan lite som att skolka men jag har varit ledig idag, på en onsdag! Det var faktiskt riktigt skönt och mysigt att ligga kvar i sängen när tibbe gjorde ordning sig och gick till jobbet. Inte för att jag sov något mer men att bara ligga och mysa i sängen med en bra bok är så härligt. 
 
Efteråt blev det mer mysande på soffan med de två pälsbollarna och nya HM katalogen men efter det kändes det dags att röra på sig. Jag drog på mig träningskläderna och körde ett lugnare löppass som började med snabb gång som uppvärming, sedan en halvtimmas jogging och avslutades med att gå den sista biten. Inga känningar i knät heller så jag känner mig positiv på att lägga på mer löpning snart. 
 
När jag kom hem blev det min favoritfrukost i solen på balkongen tillsammans med en inspirerande träningstidning (yes, för killar...men den såg så mycket bättre ut än tjejernas!) och så fick katterna vara med mig ute, i sele såklart. Det kändes som semester. Jag hoppas verkligen jag får några fler sådana här stunder innan kylan kommer igen. 
 
Resten av dagen gick mest åt till städning, matlagning och badning av Yuki. Jag borde ha badat Hunter också men ryggen pallade inte så det får bli imorgon. Vi ska på utställning i helgen så de måste se fina ut!
 
 
 
 

Jordgubbe!

Mitt odlingsprojekt på balkongen går sakta men säkert framåt. Igår kunde jag plocka min första jordgubbe! Den ser väl inte speciellt fin ut och smakade ganska vattnig men jag plockade den på min balkong. Blir spännande att se om resten av odlingen blir mogen någon gång.
 
 

Tuffa veckor

Det har varit två tuffa veckor med massa jobb, roligt jobb, men fortfarande mycket att göra så har inte kunnat fokusera riktigt på mycket annat. Allt som har med träning fick läggas på hyllan så jag kunde fokusera på att sova och vila upp batterierna. Men nu ska det bli lite lugnare framöver och jag ser fram emot att ta tag i träningen för fullt igen. Idag fick det bli en powerwalk på lunchen och det kändes riktigt skönt att röra på sig igen. Jag ville springa men fick hålla tillbaka mig för att starta igång lugnt igen. Jag fick så mycket energi av det dock och kände mig helt pirrig efteråt så började direkt fundera på ett nytt träningsschema, så spännande!
 
Kvällens middag blev gröna linser med tofu wok och massa grönsaker
 
 

Korv!

Long time no seen! Det har inte blivit så mycket bloggande sedan jag kommit tillbaka igen men det har varit så fullt upp så den lilla timman jag har över varje dag går till att mysa med tibbe på soffan med en kopp te. Men snart hoppas jag att allt har lugnat ner sig så jag kan komma igång med träningen igen och att äntligen spela Last of Us...börjar bli lite pinsamt nu att jag inte ens startat det. 
 
Till ett annat ämne så tänkte jag visa dagens middag som var korv med blomkålsmos. Jepp, korv! Jag som verkligen hatar smaken av korv och kan inte sluta tänka på vad som males ner för att göra korvarna. I Simpsons har jag för mig att det var mattor...oh well. Jag hittade en korv som fick mig att ge det en chans. Det är en ny korv från Scan med 90% kötthalt och ska vara fri från gluten, laktos och soja. 
 
Till min förvåning smakade det faktiskt gott! Inte den där typiska plastiga korvsmaken utan mer köttigt på något sätt. Den här kommer jag definitivt testa igen och nästa gång blir det nog den kryddigare varianten.
 
Korv, blomkålsmos, halloumi och sallad. Riktigt gott men mycket mer mättande än jag trodde så tibbe fick hjälpa mig.

Lemon water

Sedan semestern slutade börjar jag varje dag med ett glas ljummet vatten med pressad citron och en nypa cayennepeppar. Bra för matsmältning, ph-balans och förbränning! 
 
 

Tillbaka!

Nu är semestern över på riktigt och det är tillbaka till vardagen. Jag kände för att ta en paus från allt som hade med datorer att göra på semestern så jag använde faktiskt aldrig min dator (men såklart telefonen hela tiden). Om bloggappen fungerat på iphone 5 så hade det blivit lite uppdateringar då och då men nu blev det tyvärr inget. Ska försökta ta igen det och lägga upp lite bilder från semestern när jag har tid över. Så länge kan ni få kika på paketet som jag hämtade ut idag, massa nya böcker!
 
"World War Z" har jag varit nyfiken på sedan jag såg filmen. "Gluten och mjölk" kan innehålla massa intressant läsning men det är en REJÄL bok. Slutligen "Juice power and detox" från Renée Voltaire är jag jättenyfiken på, hoppas på massa bra recept!
RSS 2.0