27 oktober - Sorglig och rolig dag

Idag är det ett år sedan vår teddybjörn Hunter gick bort. Kommer väl ihåg den natten när jag med tårar rinnandes panikåkte till djursjukhuset. Saknaden är fortfarande enorm, inget kommer kunna ersätta honom.

Samtidigt får vi inte glömma bort de kära vi har. Idag är också en dag att fira eftersom vår nu stora och galna Dante blir ett år. Det firades med tonfisk!Fullt ös på jobbet

Jag har haft ett par stressande men underbara veckor på jobbet med mocap shoot. Alltid lika roligt att planera inför och sedan jobba med alla jättetrevliga och duktiga folk involverade. 

Av erfarenhet har jag lärt mig att det blir mycket jobb och tolv timmars dagar så därför ser jag till att vila upp mig efteråt. Hur roligt det än är så måste man återhämta sig också! Därför tog jag torsdag och fredag ledigt och det var precis det som behövdes. Nu är jag redo för nya tag!Choklad och kaffe festivalen i Uppsala

Det har varit en minst sagt intensiv vecka på jobbet och det kommer fortsätta på måndag så när jag hörde att det skulle vara chokladmässa i Uppsala så lät det som ett perfekt helgnöje!
 
Jag drog mig lite att gå eftersom biljetterna var så dyra (150kr) men ibland får man ge med sig. Jag kan bara säga en sak, herregud vad mycket choklad jag smakade på! Jag verkligen åt mig från ena sidan av rummet till den andra :) Jag blev så glad också för den mesta chokladen var mörk som är min favorit och så var mycket fairtrade och ekologiskt. Sedan chokladfontän...doppa marshmallow i vit choklad är ju himmelrike. 
 
Förutom choklad fanns det även kaffe att smaka på. Innan så har jag aldrig druckit kaffe men med crunch så har jag lärt mig att börja uppskatta det. Skulle aldrig byta ut te mot kaffe på morgonen men en god kopp kaffe på eftermiddagen hjälper. Sedan fanns det även marsipan, teer, lakrits, fudge och annat smått och gott.
 
Tror vi spenderade två timmar på mässan och efteråt var jag både koffein och socker hög (=lycklig)!
 
 
 
Blev jätteglad när jag hittade "Tantens gröna skafferi" som är en ekologisk butik i Uppsala som jag velat besöka länge.
 
Ser fram emot höstkvällar med detta som fika.

Komma igång igen efter stressfraktur

Det har gått riktigt trögt att få stressfrakturen att läka ihop sig. Bara att acceptera att det inte finns något jag kan göra än att vänta har varit riktigt svårt att smälta men det var bara att tillslut ge upp och låta det ta sin tid. Vilket är typ motsatsen till min personlighet som gillar att kämpa och göra det som krävs, hellre pushar jag mig själv till bristningsgränsen än att bara sitta stilla. Men men, ibland finns det inget man kan göra.
 
Jag blev skadad i februari och nu äntligen i oktober har jag sakta kunnat börja jogga igen. Det går långsamt och är helt prestationslöst men att bara få vara ute och röra på mig i naturen igen är guldt värt. Jag använder min GPS när jag springer men enda orsaken till det är att se till att jag inte springer för länge och att se till att pulsen är låg så jag inte tar i för mycket.
 
Förhoppningen är nu att kunna springa det sista loppet jag har inbokat för i år: Tunnelrace, som är i slutet av november. Men jag kommer endast springa om jag känner att jag kan komma igenom skadefri och att jag klarar att slutföra loppet. 
 
Tur på Gula Stigen igår morse

Höst och mys

Det var ett tag sedan jag skrev något nu. Kände inte riktigt att jag hade någon motivation att skriva efter att ha varit bortrest och upplevt så mycket och sedan komma tillbaka till vardagen igen. Men egentligen är hösten min favoritårstid när det börjar bli lite mörkare och man bara vill vara hemma och mysa i soffan med en kopp te. 
 
Så förutom att sitta och mysa under en filt framför filmer så är jag mycket inne på att läsa just nu. Både inspiration och motivation men även mycket matlagningsböcker. Jag tittar även mycket på matlagningsprogram så som Jamie Oliver, Dessertmästarna och Hela Sverige bakar och varje helg blir det något nytt recept jag testar. Det var ett bra tag sedan jag tyckte det var kul att stå i köket men nu har suget kommit tillbaka igen (till tibbes glädje).
 
T ex så bakar jag mig genom Roy Fares bok "United States of cakes". Så mycket gott i den!
 
Massa inspiration!
 
Äppelkaka med kardemumma och kanel, supergod!
 
Chocolate chip cookies - goda men blev som alltid för platta och så hade jag dem inne för länge. Måste testa igen.
 
Brownie med tryffelsås och havssalt. Riktigt mäktig chokladsmak och mättande. Jättegod!
RSS 2.0