Här händer inte mycket. Alla ligger och so...

img_7322 (MMS)

Här händer inte mycket. Alla ligger och sover förutom jag :)

Hunter är superglad och gosig just nu. Det...

img_0657 (MMS)

Hunter är superglad och gosig just nu. Det är första gången han får vara i sängen med oss. Bara för att vi har gäster...hoppas han inte tror att det är fritt fram nu ;)

Paket!

Hunter måste vara väldigt snäll för det är han som får mest presenter nuförtiden :) Idag fick jag mitt paket från en ny kattaffär jag hittat på nätet. Blev ett jättefint sele och koppel så vi förhoppningsvis kan ta ut honom lite till sommaren. Testade att sätta på honom selet, han var inte speciellt glad för det i början men när jag började leka med honom så glömde han av det efter ett tag. Blir att träna honom lite varje dag nu tills han är van.

Ska ta bättre bilder på paketet senare men så här fin blev han med det på :)

Var väldigt svårt att veta om det satt för hårt eller löst...alldeles för mycket päls i vägen.

Chokladnjutning

Köpte två nya choklader som jag testat i helgen; Lindt White Vanilla och Lindt Stracciatella. Hoppades på att den första skulle smaka mycket vanilj men tyckte den enbart smakade vit choklad. Gott men väldigt sött! Stracciatellan däremot var hur god som helst. Tror den kommer fungera jättebra med en kopp te på kvällen. Den kommer jag definitivt mumsa på flera gånger!

Idag blev det ännu en solig dag!

Vilket fint väder det är! Jag tror jag har sagt det minst tio gånger om dagen de senaste dagarna men det är så fint väder! Efter sex månaders vinter så är det äntligen fint väder igen, jag njuter av varje sekund :) Idag har vi suttit på balkongen och både ätit brunch, legat och läst, tagit ut Hunter och ätit fika. Är väl lite tidigt men jag smorde in mig med solkräm för säkerhets skull.

Vi gick även bort mot boländerna och tittade lite i affärer. Hittade en söt matlåda/picknicklåda som jag bara var tvungen att köpa :) Sedan blev det en titt i den nya djuraffären som öppnat. Var kanske inte så jättestor men den hade ett extremt stort utbud av all tänkbar mat, godis, leksaker och annat man kan behöva till sin hund eller katt. Önskar att affären hade funnits när vi inhandlade allt för Hunter för de hade jättefina stora klösträd. Kommer definitivt gå dit hädanefter! Tyvärr hade de inga reptiler dock :(

Så liten och söt!


Fluffboll :)


Kommer bli min muffin och kaklåda på picknickar

Påskmiddagen

Igår blev det påskmiddag med förrätt med köttbullar, sill, lax, ägg och en pâte som Tibbe ville att jag skulle testa. Hette "Pâte de Campagne"och var något han är van att äta i Frankrike. Jag var väldigt kritisk för det kom i en konserv, såg och luktade som kattmat...och gissa vad, det smakade exakt som jag tror att kattmat smakar. Ingen höjdare tyvärr...men Tibbe gillade det.

Till huvudrätt blev det potatismos, stekt lamm och vitlökssmör. Fick bli dyr ekologisk lamm, var det enda jag hittade men det var gott. Kokade torsk till Hunter också så att alla skulle få en god påskmiddag :)

Till efterrätt blev det ett påskägg fyllt med godis. Testade en ny sorts godis...eller ny för mig i alla fall...hette melonbitar. Riktigt goda! Måste köpa fler av dem nästa gång.

Förrätten, serverat med påskmust såklart




Det här är vad jag kallar frukost!

img_5170 (MMS)

Det här är vad jag kallar frukost!

Solig dag

Efter en skön tur på stan (vilken var helt öde! spökstad...) så köpte vi lite mat och begav oss hemåt. Sedan satte vi oss på balkongen med lite gott och bara njöt i solen. Även lillen fick följa med ut lite så länge vi håller koll på honom. Är så mycket som luktar och saker som rör på sig så han är så nyfiken! Har dock beställt ett sele till honom nu så nästa helg börjar inskolningen :)

Nu ska jag börja med påskmiddagen, hoppas ni alla får en jättetrevlig kväll!



Pajen passade mycket bra med grädde och färska jordgubbar

Amerikanska pannkakor

Nu när jag är ledig har jag så mycket mer energi och lust att hitta på saker så igår morse kände jag för att göra amerikanska pannkakor. Var lite klurigt att lista ut hur jag skulle steka dem för ett få en fin form och gissa när de var klara, de är ju ganska tjocka. Men det blev jättegott! Testade med en del olika tillbehör men absolut godast var det med agave sirap.

Gott!


Godare!


Godast!

Dags att gå ut i det fina vädret!

img_6064 (MMS)

Dags att gå ut i det fina vädret!

Jag ser två fel i den här bilden...

img_8073 (MMS)

Jag ser två fel i den här bilden...

Igår var det födelsedagsfest för Rita! Vi ...

img_0478 (MMS)

Igår var det födelsedagsfest för Rita! Vi var hemma hos en kollega och drack, pratade, tittade på när några körde michael jackson på kinect och busade med deras katter! De har en jättefin men ganska speciell bengal och en jättegosig svartvit katt. Var en jättetrevlig kväll :)

Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hur kan man se så söt ut när man sover! Jag måste ju såklart smyga upp och ta lite bilder då :)



Teriyaki lax och vaniljkräms paj!

Till middag igårkväll blev det teriyaki lax med potatis, morötter och broccoli. Blev väldigt gott! Jag brukar alltid beställa teriyaki lax när jag äter på mikaku sushi, så himla gott. Blev inte riktigt lika gott hemma, tror nästa gång att jag ska använda mycket mer sås och kanske t o m servera med sushi ris. Tror det ultimata hade varit om man kunnat grilla laxen men det blir lite svårt...

Till efterrätt gjorde Tibbe ett franskt recept, jag översätter det till typ vaniljkräms paj. Han gjorde en pajdeg som han sedan fyllde med hemmagjord vaniljkräm och cocos. Blev...speciellt. Jag känner igen smaken från något men kan inte riktigt placera. Tror om man serverar det tillsammans med något så blir det säkert jättegott!

Så gott med lax!

Precis tagen från ugnen



Chokladkolakakor

Blir ungefär 25 småkakor.

100g rumsvarmt margarin eller smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl (+ eventuellt 2 msk extra)
1/2 tsk matsoda/bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Rör smör eller margarin riktigt poröst med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl som först blandats med kakao, vaniljsocker och matsoda.

Lägg ett baklåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt. Dela degen i två bitar, rulla ut längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med gaffel.

Grädda i 175 grader i 10 minuter (de ska vara mjuka och sega i mitten). Låt längderna svalna men inte kallna innan de skärs i bitar. Skär dem diagonalt. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är kalla.

Fick receptet av en kollega, de är verkligen jättegoda!

Långfredagen

Gud va skönt det är med fint väder och att bara vara ledig! Hade tänkt spela hela dagen idag men har inte ens hunnit börja...hehe ;) Blev en skön lugn morgon där jag äntligen hann läsa igenom mina tidningar och så tittade jag på ett par avsnitt av Glamourama. Säsong två är släppt nu och jag gillade första så jag har sträck tittat de sex första avsnitten. Lite som ett svenskt Sex and the City...typ :)

När Tibbe äntligen vaknade blev det ett nytt avsnitt av gamla Tintin filmerna/serien. Tror avsnittet hette "Prisoner of the Sun", var fortsättningen på föregående avsnittet om en fördömd mumie. Jag är osäker på om jag sett dem när jag var liten men de är väldigt charmiga. Engelska dubbningen är inte så bra och logiken är väl inte den bästa men väldigt underhållande. Och Snowy/Milou är ju bäst!

Resten av dagen har det blivit bakning, än så länge har jag gjort chokladkolakakor och chokladmuffins med vaniljkräm. Tibbe gör något franskt recept nu, ska bli spännande att se vad det blir men han svär en massa så hoppas det går bra ;) Jag lägger upp receptet på kakorna om en stund, vet att Frida ville baka dem i helgen.

Chokladmuffins med vaniljkräm!

Blev väldigt gott. Gjorde egen vaniljkräm också för första gången, måste jag göra igen.


Kakorna och muffinsen. Fick äntligen användning för mitt fina kakfat jag fick i present.

Breakfast for champions! Om det ändå varit...

img_0832 (MMS)

Breakfast for champions! Om det ändå varit soligt så man kunnat äta på balkongen.

Yay! Påsklov!

Bra att det börjar regna direkt när man kommer hem ;)

Hunter snart en casanova?

Läste precis på en kattblogg att deras sju månaders sibir var redo att träffa damer. Sju månader!? Shit, trodde inte katter blev könsmogna förrän de var runt ett år. Tur att lillen ska kastreras om två veckor.

När vi låg och myste igår kväll

"Lillen"

Titta vad lång man kan bli!

Inte kul att vara inne när Tibbe är på balkongen...tänk om man missar något!

Hur kan man fälla så mycket?

Hunter håller på fäller päls som en galning så jag borstade igenom honom lite i söndags med furminatorn. Som vanligt blev han inte glad alls men med hjälp av Tibbe lyckades vi få bort en del. Eller en del och en del...blev ganska mycket på den korta tiden. Känns som han borde ha kala fläckar nu men det syns ingen skillnad på honom :)

Jag var dum nog och dammsugade precis innan...fick göra det igen..

Lördagen i Stockholm

I lördags passade vi i det fina vädret på att åka till Stockholm och bara gå runt och titta. Blev mest fönstershoppande för mig men var skönt att bryta sina vanor och åka iväg lite. Även om det inte var så långt :)

Blev en tur från söder, förbi gamla stan och in till centrum. Jag hittade två tidningar jag ville testa, en om katter och en om bakning. Jag läser så mycket mode tidningar att jag kände för något nytt :)

Efteråt blev det en jättegod middag på Vapiano med pasta och kladdkaka. Sedan avslutades kvällen med bio, blev Scream 4! Filmen var helt okej...tycker det var svårt att ta den på allvar i början eftersom jag bara tänkte på Scary Movie men efter ett tag började den bli lite spännande.  Humorn och dissen mot sin egna genre var i alla fall där :) En tjej i filmen hade exakt samma Karen Millen top som jag har. Var väldigt underhållande att se den bli förstörd av blod ;)

Min mat - räkor, bladspenat och tomater i krämig sås.

Tibbe tog oxfile med grönsaker i rödvinssås.

Mmmm...choklad.

Så skönt med vår!

Visst är det skönt att våren är här? Jag njuter av varje sekund :) Tyvärr betyder det att pollen har kommit igång också...men äsch, det kan jag leva med så länge som det är soligt!

Idag gick vi inte för sent från jobbet så det var fortfarande soligt och hyfsat varmt ute. Blev en tur till ica för lite revben med potatissallad och påskmust (tjuvstartade lite men det är så gott :)). Så, klockan är åtta nu och vi har redan ätit. Inte ofta det händer men det hoppas jag det blir ändring på!

Första glassen ute för i år! Det var rikti...

img_7271 (MMS)

Första glassen ute för i år! Det var riktigt varmt och soligt, nu kanske våren äntligen är här för att stanna :)

Hej hej! Kommer berätta om våran mysiga da...

img_0414 (MMS)

Hej hej! Kommer berätta om våran mysiga dag lite senare men ville lägga upp en liten rolig bild :) Fick mig att börja fnittra...jag menar, vem skulle inte vilja bo där ;)

Det må vara fredag men för det är det ändå...

img_1200 (MMS)

Det må vara fredag men för det är det ändå svårt att gå upp...så mycket skönare att bara ligga och mysa :)

Fåglar kan vara spännande :)

Varning!

Det här kanske ser ut som en helt oskyldig tallrik med mat men låt inte utseendet bedra! Oh my god, vad starkt det blev. Jag gjorde ett Jamie Oliver recept med vitlök och torkad chili och tänkte mig inte riktigt för hur starkt chili kan vara. När jag smakade av maten så låg jag dubbelvikt så starkt det var men fy skam den som ger sig :) Vi tog maten och sköljde den under vatten tills vi spolat bort så mycket chili vi kunde. Till slut blev det ätbart tillsammans med bröd och maaaassa mjölk.

Så jag tar det nog lite lugnt med stark mat ett tag nu...jag ville ha lite "sting" i maten och tror jag fick tillräckligt för ett bra tag framöver :P

Middag med bruschetta! Parmaskinka, mozzar...

img_6769 (MMS)

Middag med bruschetta! Parmaskinka, mozzarella, vitlök...mmmm :)

Tibbe tyckte han var rolig...

img_4414 (MMS)

Tibbe tyckte han var rolig...

Hunter har börjat gilla kattmynta

En kattmynta godis fastnade på golvet och Hunter blev helt galen :) Han har aldrig brytt sig om kattmynta tidigare men sedan förra veckan är det det bästa han vet!

3,4 kg!

Jag har velat väga Hunter ett bra tag nu och i veckan så kände jag att det var dags. Jag gissade på runt två kilo med tanke på att han börjar bli svår att lyfta upp men han väger 3,4 kg! Jag vet inte riktigt vad en sibir ska väga i den här åldern men jag tycker det känns ganska imponerande för en fem månaders katt. Han är definitivt inte tjock, bara stor :) Hoppas han kommer bli riktigt stor och maffig som vuxen.

Jag tror även han börjar bli könsmogen. Han har visat många tecken på att testosteron nivån ökat de senaste veckorna så nu har jag bokat in en tid för kastrering. Om tre veckor så ryker kulorna!

Nyfiken!

Vart ska jag börja?

Hej hej!

Det har varit ganska mycket den här veckan så har varit alldeles för trött för att blogga på kvällarna :( Tänkte jag kan sammanfatta allt lite kort istället.

I torsdags så gick Tibbe och jag till Bullit för att njuta av deras extremt goda hamburgare. Den var lika god som vanligt men blev inte direkt en romantiskt middag eftersom ett helt gäng från jobbet dök upp och satte sig vid bordet bredvid. Hehe, kul att det blev en sådan tajming :)

Igår blev det pizza med chokladmousse till efterrätt och sedan bio med Frida och Didrik. Vi såg Sucker Punch! Helt okej film med riktigt snygga kläder. Den var i alla fall 300 gånger bättre än "300" :P

Idag hann jag med ett par timmar på jobbet och sedan blev det subway till lunch. Hmm...tror det är dags att börja träna igen...har inte direkt varit nyttiga dagar :)

Muffins

Blev stora amerikanska blåbärs muffins med vanilj smultäcke. Riktigt goda men jisses vad mätt jag blev av bara en! Gjorde en annorlunda upptäckt när jag skulle hälla i bakpulvret, jag hade en förpackning som gick ut förra året och en som gick ut 2009! Fick springa ner till coop och köpa ny, passade på att köpa mannagryn då också :P

Blev sju gigantiska muffins




Kameler utanför vårt hus! Tror cirkusen är...

img_3173 (MMS)

Kameler utanför vårt hus! Tror cirkusen är i stan :)

Så besviken! Ville verkligen ha mannagryns...

img_3901 (MMS)

Så besviken! Ville verkligen ha mannagryns gröt till frukost och så hade vi ingen :( Kan hända att den slängdes när vi fick ohyra i skafferiet i förra lägenheten...Aja, blev den vanliga helgfrukosten. Inte fel det heller!

God morgon!

God morgon, god morgon! Är ni också uppe redan? Jag har legat vaken i sängen sedan åtta så efter en halvtimma kände jag att det var dags att göra något. Förvånansvärt nog så väckte inte Hunter mig vid sex imorse (som han brukar göra ;)), kan ha varit för att vi inte gick och la oss förrän vid två igår natt. Yes, två! Jag som alltid somnar vid nio-tio lyckades hålla mig vaken så länge :) Och jag gick upp sex igår!

Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska göra idag men jag måste städa och sedan planerar jag att baka lite muffins! Återkommer om det senare...Nä, nu ska jag äta frukost och läsa lite. Tibbe var ute sent igår så Hunter och jag får smyga runt lite nu på morgonen så vi inte väcker honom :)

Resultatet från förra helgens bakning, cheesecake!


Överraskning!

Hittade ett gigantiskt paket i brevlådan igår och blev så nyfiken att jag slet upp det direkt. Visade sig att min pappa ville skämma bort mig med massa presenter :) Och det säger jag inte nej till! Var bland annat ett jättefint halsband, en söt liten ram, en spännande bok om Montevideo och ett grymt linne.

Vet inte vad jag gjort för att förtjäna detta men tack så jätte jättemycket!

Lille Hunter börjar bli stor!

Tänkte jag kunde lägga upp lite nya bilder på Hunter som bara blir större och större. Ska försöka väga honom i morgon, spännande att se vad han väger (läskigare dock att jag själv måste stå på vågen också då, var ett tag sedan...)!

Men kan säga att det är mycket svårare att lyfta upp honom nuförtiden. Speciellt också eftersom han växer så mycket på längden att det blir som att lyfta upp en sandsäck :) Jag hoppas på att han kommer bli riktigt stor och fluffig i slutändan!

Han gillar att leka runt min gymbag






Idag blev det äntligen revben till middag!...

img_1720 (MMS)

Idag blev det äntligen revben till middag! Var ett bra tag sedan jag såg det på ica och det är sååå gott. Måste ätas med potatissallad och baguette :)

RSS 2.0