Fredag

Imorse blev det min vanliga springtur ute men denna gång var det premiärtur att springa utan långärmat! Kändes riktigt skönt och lite svalare men mest kändes det som att sommaren är nära nu. En nackdel jag har märkt dock är att ju mer grönska det kommer desto mer creepy saker hänger i träden. Jag freakade ute tre gånger under turen då jag var säker på att jag sprungit in i en spindel eller ännu värre ett spindelbo och fick göra någon panikartad veva med armarna och gå igenom håret och kläder. Usch...kändes som det kröp på hela mig efteråt.
 
Min plan för resten av veckan var att springa på söndag igen och satsa på en längre tur men det verkar tyvärr som Tibbes förkylning har nått mig nu också. Så det får bli vila tills halsontet försvunnit i alla fall. Men jag tänker inte bli sjuk, jag vägrar!
 
 
Exakt så här kände jag mig när jag sprang

Springa snabbt, snabbare, snabbast!

För min joggingtur imorse hade jag bestämt mig att jag skulle springa snabbt, eller snabbare än jag brukar i alla fall. Jag pratade med en kollega som går snabbare än jag joggar och då kände jag att det nog är dags att ta i. Mitt knä fungerar hyfsat nu om jag bara passar mig så nu kan jag inte bara ta det lugnt för säkerhets skull utan satsa på att pusha mig lite. Snart kommer jag ju bli omgången av gamla tanter om jag fortsätter i samma tempo (detta händer faktiskt mig när det är halt ute).
 
Jag började i hyfsat lugnt tempo och sedan ökade jag mer och mer ju längre jag sprang. Som bäst kom jag upp i ett tempo av 5:54 min/km men jag kan sammanfatta den här turen i två ord; inte kul! Det var otroligt ansträngande och jag kunde inte bestämma mig om jag skulle spy eller svimma men det kändes inte bra och jag fick verkligen arbeta mot mitt eget psyke som bara ville stanna hela tiden. Och ändå så blev det inte så snabbt. Jag sprang 6.81 km på 44 minuter men mitt mål var att springa 7 km på 40 minuter. 
 
Jag fick dock inte ont i knät när jag sprang men jag kunde känna hur svag jag var. Nu resten av dagen har jag varit öm i båda knäna så jag tror jag saknar en del styrka för att kunna pusha så här mycket just nu. Well, jag har funderat på en plan för att lite långsammare och förhoppningsvis med mindre blodsmak bli bättre. 
 
Mina tre springturer i veckan kommer nu delas upp i ett längre pass där jag springer i lugnt tempo och satsar på att springa längre avstånd, ett intervallpass där jag blandar vanligt tempo med snabba spurter och ett kortare pass där jag springer i snabbt tempo. Hade gärna velat testa ett terräng pass också men det får bli längre fram. Ska bli spännande att se om detta hjälper min kondition!
 

Träna styrka

Det här kommer bli läsningen ikväll. Hoppas på massa bra övningar och tips!
 

Frisörtid

Idag blev det ett efterlängtat besök hos frisören! Jag hade egentligen behövt gå för ett bra tag sedan för min utväxt har verkligen sett för jäklig ut men var tvungen att invänta lönen. Min vanliga frisör på Hair Team hade inga tider så jag fick testa en annan. Hon kanske var lite för hårdhänt mot vad jag är bekväm med (jag har en ganska känslig hårbotten) men resultatet blev bra! Utväxten är borta, topparna klippta och lite nya slingor lagda. Nu är jag redo för sommaren.
 

Cookies and food

Nu har jag prettat middagar och lite fika gott för nästa vecka. Det blir chili till middagar och så har jag bakat supergoda kakor som jag fick recept från Sabine. Varken tibbe eller jag orkar laga mat nuförtiden så preppar jag det inte idag så blir det mackor till middag. Det var typ det jag åt hela förra veckan, gott men kanske inte det nyttigaste, Kakor är såklart jättenyttigt :P Nyttigt för själen kanske...
 
 
 
 
 

Knäkatten returns!

Kommer ni ihåg när jag skrev om hur ledsen jag blev när Yuki slutade ligga i mitt knä eller vara kelig när hon kastrerats?

Well, den senaste veckan har hon varit superkelig och ska alltid lägga sig i mitt knä när vi äter. Jag är möjligtvis fast i soffan tills hon går upp men det spelar ingen roll. Som jag har saknat det!

Lång löptur

Morgonens löptur blev inte alls som planerad. Min plan var att bli klar med turen lite tidigare än vanligt så jag skulle kunna göra iordning mig tidigare. Jag var på jobbet kvart i sju och startade min tur fem minuter senare. Förutom att det var mulet och regnet hängde i luften så var det skönt. Jag sprang på bra i okej tempo och lyssnade på Jillian Michaels medan jag sprang min nya favoritrunda. 
 
På vägen tillbaka så bestämmer jag mig för att ta en annan väg och började hitta roliga stigar och husområden. Någonstans där så tappar jag helt och hållet orienteringen (inte ofta det händer mig) och tror att jag springer tillbaka mot stan medan jag istället springer åt rakt motsatt håll. Efter ett tag så börjar jag känna mig lite orolig, det känns inte rätt. Jag kan inte se kyrktornen någonstans och jag känner inte igen mig oavsett vart jag tittar. 
 
Här borde jag ha checkat mobilen men det regnade så jag ville inte få den blöt. Jag började känna mig riktigt stressad och vilsen och känner paniken komma. Till slut ser jag en skylt som pekar mot centrum...åt motsatt håll som jag springer och det står 3,5 km. Då hade jag nog redan sprungit i 40 minuter och trodde jag skulle vara klar snart. Eftersom jag inte ville bli sen till jobbet så fick jag pusha på och springa snabbt åt det hållet skyltarna pekar. Två gånger fick jag stanna och tillslut checka mobilen innan jag efter sammanlagt en timmas springande känner igen vart jag är igen. 
 
Det blev totalt en 1 timma och 10 minuters tur och en distans på 9,7 km. Sista tio minutrarna fick jag gå för knät började göra ont. Negativa är att nu är knät helt spänt och ömt så det får bara bli vila och stretchning imorgon men om man ska se till det positiva så trodde jag aldrig på en miljon år att jag skulle kunna springa så här långt igen. Kommer dock dröja ett tag tills jag vågar testa någon ny väg igen...
 
Tycker det är roligt att man kan se att efter ungefär 5 km så tar jag helt fel håll och efter 6 km såg jag skylten och gjorde en 180 graders vändning.

Helgluncher

Jag har inte ätit potatis på ett bra tag men det var jättelängesedan som jag åt potatisgratäng. Kan inte säga att jag saknar potatis men herregud va gott det var med gratäng! Grädde + ost + tillbehör och in i ugnen är ju så gott. Och magen reagerade inte heller så jag kunde njuta utan att oroa mig.
 

Sur man blir

Ibland kan jag bli riktigt sur på katterna. Som när jag går upp på morgonen och ser all den här pälsen i kartongen jag öppnade kvällen innan. Jag behöver inte ens gissa utan jag vet att det är Hunter som har lekt alldeles för hårt med Yuki och slitit loss stora tofsar. Kunde knappt titta honom i ögonen nu på morgonen. 
 

Spring i benen

Jag är jätterädd att ta ut något i förskott men det känns så skönt att kunna springa igen. Jag kör ungefär en timma på morgonen tre gånger i veckan och att springa innan jobbet med en inspirerande eller intressant podcast är nog det bästa sättet att starta dagen. Känns verkligen som "min tid" och jag har mycket mer energi efteråt att orka med dagen. 
 
Jag skulle inte påstå att det är någon superträning eftersom jag varken springer snabbt eller intervaller men jag är glad för det lilla jag får. Jag har även hittat en ny favoritrunda i Luthagen som jag kör just nu. Man springer in i en liten liten park och så får jag springa lite stigar innan jag kommer ut i husområden igen. Jag har dock sett att man kan springa under landsvägen till en stor skog på andra sidan men då måste jag ha lite mer tid. Jag är fortfarande också rädd att springa där det inte finns andra människor. Kanske är lite dumt att oroa sig när jag springer på morgonen men det är gamla minnen från dåliga händelser som ligger och spökar. 
 
I övrigt har jag trappat ner träningen rejält. Lite sorgligt men det får tyvärr bli så i ett par månader framöver. Jag satsar på det jag tycker är roligt så mina springturer stannar kvar, sedan blir det vad jag hinner och känner för.
 
Nu när det är varmare får jag äntligen användning för min fina träningströja från Adidas.

Sjukgymnasten

Min sjukgymnast hade bytt lokaler till mitt i stan i ett gammalt fint hus. Jag möttes av ett jättefint vänterum med väldigt pampig dukning av fika, hade jag inte precis fikat så hade det nog blivit en kopp te.
 
Jag berättade om framstegen och hon lät väldigt glad och positiv. Hon var även förvånad att jag kunde springa så pass mycket just nu men som jag nästan kunde gissa så ville hon att jag ska ta det lite lugnare. Jag får inte springa så fort och inte i terräng utan ska långsamt trappa upp det så jag inte åker på någon ny skada. Jag som inte har något tålamod och hatar att skynda långsamt!
 
Jag får köra någon kort spurt per pass men inte mer. Vilket jag kan förstå, jag sprang imorse och testade att springa snabbt i 1 km vilket gjorde både min vänstra bak och benhinna stela och ömma så jag har nog inte tillräckligt med styrka i benen ännu. 
 
Annars skulle jag köra på med stretchning, foam roller och mina styrke övningar men det räckte med att göra övningarna tre gånger i veckan nu men jag ska lägga på mer övningar för att träna upp baken. Det säger jag inte nej till :P Jag skulle även lägga på mer balansövningar och försöka träna på en balansbräda lite för att vänja mina vrister vid ojämn terräng (det är antagligen därför som min vrist börjat göra ont).
 
Det viktigaste i alla fall var att "skynda långsamt" och får jag ont måste jag ta en vilodag. Slutligen sa hon till mig att alltid köra kortare och långsammare än vad jag tror jag klarar för jag överskattar antagligen min förmåga. Jag får väl helt enkelt lyssna...nästa tid är om en månad, blir spännande att se hur långt jag kommit då!
 

Balkongodling

Får jag välkomna vårt senaste tillskott, Tiny Tim! Nej, det är inget namn som jag kom på men när vi skulle leta tomatplantor hittade vi en sista liten stackare av körbärstomat sorten Tiny Tim. Namnet lät så passande att han fick följa med hem. Det blev även inköp av ny kruka och mer jord. Ska bli spännande att se om den växer men verkar som tomatplantorna behöver mycket mer uppmärksamhet för att det ska bli något. De skulle planteras i plastkrukor, gödslas och vattnas rikligt och ofta.
 

Upp och hoppa!

God morgon! Det är fredag och jag försöker intala mig att jag är pigg :) Det blev tyvärr knappt fem timmars sömn inatt så det kommer kännas idag men jag tänker boosta mig själv med morgon PW och sedan lyxfrulle från Forsa. Ikväll ska jag även träffa min sjukgymnast för andra gången. Det ska bli kul att berätta om framstegen men vill även prata om min högra vrist som nu börjat göra ont när jag springer (känns som problemen flyttar runt). Hoppas ni får en solig dag och tänk att det är fredag, det gör alltid dagen bättre!

Träning och prioritering

Det går framåt med joggningen! Sakta men säkert vågar jag springa längre och längre men jag måste fortfarande ta det lugnt och känner jag att det börjar göra ont i knät så måste jag helt enkelt börja gå. Men att kunna springa i 40 minuter idag var en så skön upplevelse. Solen lyste, blommorna börjar komma fram och så lyssnade jag på inspirerande podcasts. Så här skulle jag kunna tänka mig att börja varje morgon.
 
Vad gäller den resterande träningen så går det mindre bra...jag märker att jag helt enkelt inte hinner mer än ett pass om dagen. Eller hinner är väl inte rätt ord för tid finns alltid men jag har valt att prioritera annat. Just nu blir det knappt sex timmars sömn men ändå så finns det inte tillräckligt med timmar på dygnet för att göra allt jag vill. Jag har valt bort delar av träningen, matlagning och en del fritid på kvällen för att fokusera på något jag tycker är roligt just nu. Jag är tyvärr ingen superwoman eller kan klona mig så man får helt enkelt välja där man vill lägga sin energi. Antingen det eller så får jag testa kaffe (när jag tänker på det så har vi faktiskt precis köpt en kaffebryggare)!
 

Chokladproteinpudding

Jag tycker jag har fått till ett bra recept på chokladpuddingen nu. Det som behövdes var lite mer kakao och lite mindre vatten så blev både smak och konsitens mycket bättre. Jag som gillar mörk choklad kan tycka att proteinpulver är lite för söta (kan det inte komma ett dark chocolate protein pulver?!) så jag behöver kakaon för att balansera upp smaken. Kan varna att det är väldigt mättande men gott nom nom på kvällen.
 
Chokladproteinpudding
1 dl Body Science Casein Double Rich Chocolate
0,5 dl Ekologisk kakao
0,75-1 dl vatten
 
Vispa ihop allt och ställ in i kylen. Jag brukar ställa in det i kylen medan jag förbereder mitt te. Ta ut och servera med färska bär och riven kokos.
 

Ny Lindt

Testade den här i helgen och oh my god! Smakar jordgubbsglass, farligt!
 

Balkong pimpning

Jag har varit lite sugen på att försöka mig på att odla lite den här sommaren också. Nu kan jag i alla fall börja i rätt tid och kommer vara hemma mestadels av sommaren. Så idag bar det av till Plantagen! Med bil! Det här kan börja låta tjatigt men jag kan inte sluta påpeka hur mycket enklare allt är nuförtiden när man kan packa ner en massa i bakluckan. Förra året fick vi ta en taxi med med alla odlings prylar och jag börjar bli lite trött på att skämmas inför taxi chafförer. 
 
Idag köpte vi småplantor med orange paprika och röd chili. Vi körde chili förra året också och det fungerade väldigt bra i matlagning och det blev många chiligrytor. Förra året köpte vi dock en "vuxnare" chiliplanta som vi mest behövde hålla vid liv för att vi skulle få ny chili så blir intressant att se om vi kan få en liten planta att växa. Jag köpte även med mig småplantor med jordgubbar...ska bli intressant att se om vi får något där. De ska egentligen planteras med mer avstånd än vi hade i krukan men det borde gå ändå...kanske :)
 
Det vi inte fick tag på var en körsbärstomat planta. De var helt slut som vanligt...vi hade samma problem förra året också. Men de ska få in fler så blir nog en till tur dit. Men då behöver vi fler krukor!
 
 Jag brukar försöka döpa mina växter så jag bättre ska hålla dem vid liv (har dock inte fungerat så bra hittills). Chiliplantan heter Viktor och paprikaplantan är Anton.
 
 Jordgubbsplantorna är Pikmin.

Uppsala Kattklubbs utställning

Jag lever fortfarande! Tibbe var rädd att något hänt mig igår när jag skulle köra för han hade smsat, ringt och facebookat utan att få tag på mig. Men det fanns ingen täckning alls i lilla Östervåla. Min telefon stod på "no service" i princip hela dagen, det hade kunnat vara en zombie apokalyps och jag hade inte vetat om det förrän jag skulle köra hem.
 
Men allting gick jättebra. Jag lassade in allt i bilen vid sex tiden och satte på vägbeskrivningen i iphonens vanliga kartapp och så sa den till mig hur jag skulle köra. Förutom att den absolut inte kunde uttala svenska vägnamn så gick det väldigt smidigt. Jag köpte även en billaddare tlll iphonen så hade fullt med batteri när jag var framme. Yuki pep lite i början under bilfärden men sedan var hon tyst. Jag satte på radion och sjöng med för full hals medan jag körde på landsväg 272 som princip gick hela vägen fram. Det var lite läskigt när vägen blev jättesmal och det var skog nästan ända fram till vägen, var lite rädd för att något djur skulle hoppa fram men inget hände. Använde även farthållaren på bilen som igen måste vara det bästa med hela bilen, vilken lyx!
 
Jag var på utställningen tidigt så hade massor med tid att sätta upp allt och äta frukost. Sibbarna skulle inte upp förrän vid lunchtid hos min domare Sebastian Pruchniak från Polen. Jag kan säga att den domaren var väldigt hård gällande pälskvalité och preppning av pälsen, nog 90% av de han dömde klagade han på pälsen och så även Yuki. Hon hade en jättefin profil och var en normal sibir men som vanligt kunde hennes öron varit bättre placerade. Hon fick i alla fall sitt CAPIB cert så nu är hon blockad för tävling i Sverige (måste ta sitt sista cert utomlands). Hon togs även upp för nominering men förlorade på grund av hennes dåliga pälskvalité...tror jag måste köpa in lite olika medel och testa.
 
Jag satt mitt bland sibbegänget på utställningen och vi hade det jättetrevligt med massa prat och fika. Eftersom jag tagit bilen hade jag äntligen kunnat packa med mig en stol och det var en riktig lyx att kunna sitta. Passade även på när de sålde ut kattsand billigt och packade med mig. Bilfärden hem gick bra men jag var väldigt trött när jag kom hem. Vi åt och sedan däckade tibbe och jag på soffan tidigt på kvällen.
 
 
 
 

Fredagen

Idag hade jag lite mer tid på mig på morgonen så blev ett pass på gymmet med fokus på mage (och blir alltid en massa för baken också när jag kör rehabiliteringen för knät). Det var nästan tomt på gymmet vilket var jätteskönt! Hade hela friviktsrummet för mig själv mestadels av tiden och då känner man att man kan prova lite när ingen kan titta. Jag vågade mig på att testa kettlebell swings och jag blev helt förälskad, det var ju jätteroligt och bra träning och känns nästan som jag skulle vilja ha en egen hemma så man bara kan köra lite när man känner för det. 
 
På eftermiddagen gick tibbe och jag till Creperie Lemoni och njöt av gallettes och crepes i solen. Jag tog halloumi och tomat till middag och hjortronsylt till efterrätt. Sedan satt vi och njöt av den varma solen ett tag innan vi gick vidare till bion. Idag var det premiär för nya Star Trek filmen och jag har längtat efter att få se min favorit Benedict Cumberbatch som boven. Precis som första filmen (som vi såg i helgen för första gången) så var den förvånansvärt bra, en helt okej action film och Benedict var hur bra som helst. Han påminner mig väldigt mycket om min andra favorit Tom Hiddleston och hans karaktär Loki i Avengers. De är båda mörka, överlägsna, intelligenta och arroganta män men som ändå har starka känslor som driver deras mål. Vet inte vad det är med mig och sådana här män men det får mitt hjärta att slå snabbare :)
 
Nu håller jag på att förbereda kattutställningen imorgon och försöker lugna ner mig för jag är supernervös att köra själv imorgon. Jag ska lyckas hitta till en liten stad i norr och parkera utan hjälp av tibbe...läskigt. Blir att gå upp tidigt så jag kan köra fel ett par gånger utan att behöva stressa upp mig. Utställningen är i alla fall i motsatt håll mot Stockholm så det borde inte finnas någon risk att jag råkar köra in i stan.
 
 
 
 
 

Macklemore

Lite fredagsmusik!
 
 
 

Yuki posar

Får mig att tänka på teckningen i Titanic...nästan lite vulgärt posande av Yuki.
 

8 maj

Idag har varit en dag med blandade känslor. Jag kände mig på topp i morse när det var supervarmt ute och jag äntligen kunde inviga min fina Craft tröja på powerwalken. Blev en härlig promenad med en ny podcast såklart! Den här gången lyssnade jag på Livshjulet som är en ny pod och i det första avsnittet så intervjuar hon Isabella Löwengrip. Det var intressant att lyssna på och jag får alltid en sådan boost och inspiration av att lyssna på henne prata om personlig utveckling. Sedan kändes det ännu bättre att kunna jogga (i väldigt lugnt tempo) i hela tjugo minuter. Stort för mig!
 
Jag var trött under dagen efter alldeles för lite sömn natten innan...ibland förstår jag inte hur man ska hinna med att sova. Jag tog den sista energin och drog iväg mig till gymmet på kvällen och körde ett styrkepass med fokus på ben. Det kändes bra och efteråt hade jag mycket mer energi än innan. 
 
Resten av kvällen har tankarna gått till min fina barndomshund Tarzan. Jag älskade verkligen den hunden och hade han funnits kvar hade han blivit 18 år idag. Det är väl inte många hundar som blir så gamla men jag saknar honom ändå.
 
 
Kvällens snack blev chokladproteinpudding. Med jordgubbar till var det riktigt nice! Måste experimentera lite för att finslipa receptet.

Ett paket kommer lastat med...

...massa träningsprylar! Jag la en order på MMSports och det blev lite olika vassle och kasein proteinpulver som jag vill testa samt BCAA. Tibbe bara skakar på huvudet åt alla pulver och jag kan förstå på ett sätt att det känns väldigt onaturligt men det är alltid kul att testa nya saker och se om något hjälper i träningen. Double chocolate låter som det kan vara väldigt gott också...mmm...chocolate....
 

Wolfenstein

Idag har varit en spännande dag! Spelet jag jobbar med har äntligen offentliggjorts. Det är så himla coolt att kunna se teasern online och se namnet ute nu. Det här har jag längtat efter, hoppas ni gillar teasern!
 
 
 

Måndagens träning

Idag började jag dagen med en powerwalk i det sköna vädret. Jag trodde inte det skulle vara så varmt på morgonen så hade halsduk på mig som jag fick ta av mig efter ett tag för jag svettades floder. Jag la in tio minuters springning i mitten av turen och det gick förvånansvärt bra, körde i ett riktigt lågt tempo och då kände jag inget.
 
Idag testade jag även på att lyssna på Jillian Michaels podcast medan jag promenerade. Den var lite flamsig i början men sedan blev den riktigt inspirerande. Amerikanare har ett sätt att kunna prata väldigt inspirerande och motiverande och inte det där lågmälda svenska pratet. Det fanns en massa avsnitt så det kommer jag lyssna på igen.
 
Dagen avslutades med ett pass på gymmet. Jag var riktigt trött och hungrig när jag kom dit men när jag började kunde jag blocka det och fokusera på träningen. Synd bara att det är så mycket folk på gymmet på kvällarna så man får stå och vänta på vissa stationer.
 
Well, dagens träning avklarad. Nu vill jag sova!
 

Yuki posar

 

Söndagen

Vad kan jag säga om idag? Det har inte hänt sådär jättemycket utan mest söndagssysslor. Jag har jobbat, fixat inför nästa vecka med träningsplanering, luncher och kläder och sedan var det tänkt att jag skulle köra cirkel träning som jag faktiskt längtat till hela veckan men jag kände bara ångest ju närmare det kom så jag avbokade det. Hade inte alls lust att vara på gymmet i det fina vädret. 
 
Inte för att jag var ute ändå men skönare att vara hemma och fixa i ordning allt mycket tidigare. Idag var också bada katterna dag! Yuki ska med mig till Uppsala Kattklubbs utställning nästa helg (första gången jag kommer köra själv!) så det var dags att preppa. Hon var extremt högljudd den här gången men det gick bra förutom att jag själv också blev väldigt blöt. Hunter sitter så snällt stilla som alltid och han fick även vara testkatt för ett nytt schampoo och balsam. Jag vågade inte testa på Yuki så hon inte ser helt galen ut på utställningen.
 
Mitt i allt kommer tibbe hem och överraskar mig med blommor! Jättevackra vita och rosa rosor och jag blev helt rörd. Där stod jag i cykelbyxor, dyngsur innetröja och ansiktsmask och kramade om honom. Måste sett konstigt ut men det gjorde min dag!
 

Ut i friska luften!

Jag känner att jag längtar till varje morgon jag ska ut och gå nu. Nästan så jag hoppar ur sängen, eller nja, inte riktigt men jag vill bara bli klar snabbt så jag kan så jag kan komma ut och röra på mig. Så härligt väder, det är varmt och soligt, det börjar bli grönt, man ser allt djurliv och kan gå runt och bara titta och andas in frisk luft. Och nu när jag lyssnar på podcasts så känner jag mig lite lugnare eftersom jag använder tiden mer effektivt. Imorse lyssnade jag på en intervju med svenska Biggest Loser tränaren Tanja, kul att lyssna på!
 
Jag gjorde ett test idag och sprang i en kvart. Började med en kvarts gång som uppvärmning, sedan sprang jag men efter en kvart så började det spänna i knät så då blev det till att gå resten av biten. Det har bara gått en vecka så jag borde väl ta det lugnt, är inte riktigt där ännu men får hoppas all stretchning och styrkeövningar varje dag hjälper.
 
 Yuki och jag låg och myste i soffan imorse. Man får nästan lite dåligt samvete när man är tvungen att resa sig. Så söt!
 
Gick förbi slottet på promenaden. Ska bli kul att springa här i sommar.
 
 Supergod lunch på jobbet med tacogratäng.

Hunter på sin tron

Ända sedan han listade ut att han kunde nå upp till vitrinskåpet så har det här varit hans favoritställe. Jag är lite rädd att han ska skada sig på den höjden men det har gått bra hittills och det är väldigt svårt att hindra en katt som bestämt sig. Tror min laptop under som han hela tiden hoppar rakt ner på åker på mer stryk...tur att den är gammal och robust. Precis som Hunter som nu är 2,5 år!
 
 
 

Fredags träning = fail

Min plan som jag kom fram till tidigare i veckan är att styrketräna tre dagar i veckan; måndag, onsdag och fredag. På måndag och onsdagar kan jag göra det efter jobbet men eftersom man aldrig riktigt vet vad som kan hända på fredag kväll så tänkte jag att jag skulle köra på morgonen på fredagar. 
 
Idag var mitt första försök och antagligen mitt sista. Gymmet öppnar inte förrän halv sju så jag stod där ute redo när de öppnade. Sedan var det en kamp mot klockan, hann inte fokusera på vare sig träning, repetioner, utförande eller att pusha för jag såg bara hur tiden tickade iväg. Efter ett väldigt stressigt pass sprang jag hem en timma senare för att använda foam roller, duscha och klä på mig. 
 
Sedan med andan i halsen fick jag springa in på jobbet och sminka mig och gå med svansen mellan benen och sätta mig vid mitt skrivbord sent. Usch och fy...jag gillar inte att vara på jobbet efter åtta och det förstörde verkligen hela mitt humör den dagen. Känner inte att jag fick ut det mesta av träningen heller. 
 
Nästa gång ska jag testa att träna på kvällen istället eller kanske flytta om lite och köra styrka på lördag istället. En bättre plan behövs i alla fall!
 

Kattlådor

Jag ställde vår gamla kattlåda bredvid den nya innan vi tog ner den i källaren. Jag som tyckte den var stor innan, nu ser den jätteliten ut när man jämför med den nya jumbo lådan. Det är nästan så jag inte förstår hur Hunter fick plats i den innan. Vi har i alla fall inte haft samma problem med skit som fastnar i hans bak i den nya lådan (too much info? :)). Det kanske hade med höjden att göra. Måste också tipsa om en ny plastpåse vi köpte till lådan, är från Swirl och har än så länge hållt emot katternas klor vilket gör det mycket enklare att rengöra lådan. 
 
Yuki var snabb att gömma sig i den gamla lådan. Som tur var så var hon bara nyfiken, var lite rädd att hon skulle tro att det fortfarande var en toa.

Konst?

Under min PW i måndags gick jag förbi det här på vägen upp förbi kyrkan. Osäker på om det ska vara konst eller någon som bara haft kul. Kan inte vara roligt att hitta sin cykel där uppe när man är stressad till jobbet.
 

Första maj

Var ni ute och festade igår? Vi tog det lugnt och stannade hemma. Jag klarar inte riktigt av så mycket människor och allt drickande så då är det ganska skönt att mysa hemma och lyssna på alla galenheter utanför fönstret istället. Vi såg även att de hade en stor majbrasa på fotbollsplanen på andra sidan vägen men tyvärr såg jag det inte förrän den nästan var över. Mycket folk som stod och tittade dock!
 
Idag har vi haft riktigt fint väder så då passade jag på med en längre powerwalk ute på över 8 km. Kunde känna hur solen brände i ryggen men det var riktigt skönt, kändes som sommar. För första gången testade jag att lyssna på podcasts när jag gick, jag har inte riktigt hängt med i trenden om dessa så har aldrig testat det men det fungerade väldigt bra när jag gick. Verkar finnas hur mycket som helst att lyssna på. Idag fick det bli tre avsnitt från Träningsglädje, gillar hennes blogg och det var roligt att lyssna på henne. 
 
När jag kom hem blev det brakfrukost med proteingröt och ägg till det. Jag köpte med mig jordgubbar på väg från jobbet igår och de var supergoda. Längesedan man åt goda jordgubbar. Resten av dagen har spenderats städandes och i solen på balkongen med katterna. Nu är det dock dags att bygga muskler, ska till gymmet!
 
 
 

Wraps

Jag har testat ett recept på wraps från Tasty Health som jag hade som lunch till jobbet både den här och förra veckan. Det smakar inte bröd men fungerar helt okej med kryddor och allt innehåll. Förra veckan körde jag på kalkon, philadelphia och grönsaker medan det den här veckan blev kyckling, halloumi och kesoröra med grönsaker. Den blev så proppfylld att jag knappt kunde rulla ihop den!
 
Recept Wrap
3 äggvitor
1 msk kokosmjöl
2 tsk krossade linfrön
1/4 tsk bakpulver
en näve bladspenat
kryddigt örtsalt
vitlökspeppar
oregano
 
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer och stek i stekpanna med lite olivolja. Ett par minuter på varje sida, var bara försiktig när du vänder den så den inte går sönder. 
 
När den hade svalnat fyllde jag på med massa gott och rullade i aluminiumfolie och delade sedan på mitten. Enkel att ta med sig till jobbet och räcker till två luncher.
 
Version 1: Kalkon, philadelphia, gurka, paprika, tomat, bladspenat 
 
 Version 2: Kyckling, halloumi, keso med örtkryddor, paprika, tomat, bladspenat
RSS 2.0