Baywatch!

Igår efter jobbet så köpte vi med oss burritos och åkte till stranden. Vi satt och åt medan solen gick ner :) Väldigt mysigt men tyvärr väldigt kallt. Men de har en stor sandstrand med de där typiska pirarna men det coolaste måste ju vara livvakts tornen! Som plockat från Baywatch :) Till efterrätt blev det en vegansk och glutenfri chocolate tart gjord på kokos olja. Fick även smaka på vattenmelon juice, shit va gott! Önskar det fanns där hemma... Nä, nu ska jag förbereda för sista dagen. Ha en bra dag!

Kattmys! (tidsinställt inlägg)

Sight seeing!

Igår efter en lång arbetsdag och middag på whole food så bestämde vi att ta bilen och åka runt lite i stan. Vi var ganska trötta och det var sent men vi hann med en timmas turistande. Åkte förbi den stora gatan i hollywood med kodak theatre där de har oscars galan och så såg vi walk of fame. Var en massa folk utklädda till kändisar där, t ex Michael Jackson :) Åkte även förbi Johnny Depps klubb, Viper room (där river pheonix dog av överdos). Blev inga bilder tyvärr eftersom det var mörkt och vi åkte med bil :( Men måste säga att LA är en VÄLDIGT stor stad med massa trafik, du måste i princip ha bil om du vill komma runt. Får se om vi hinner med något mer turistande innan vi åker men osäkert.

Spännande mat

Vi har varit förbi en stor mataffär ett par gånger nu som är helt underbar. Heter Wholefood tror jag men det speciella med den är att all mat är ekologisk, organisk och nyttigare. De har väldigt mycket för vegetarianer och har även raw food. Sedan har de en gigantisk sektion med färdigmat (mycket lagas direkt där) så man kan plocka ihop lunch. Allt från soppa, sushi, pizza, nudlar etc. Riktigt coolt! Önskar en sådan fanns här!

Vänner! (tidsinställt inlägg)

LA!

Nu är det morgon här och jag har precis tagit en dusch. Var skönt att få sova lite efter att ha snurrat om dygnet. Igår hann vi titta lite snabbt i butiker och sedan testade vi en mexikansk restaurang. Idag blir det jobb så måste fortsätta göra mig iordning nu!

Yuki (tidsinställt inlägg)

Nu har vi haft det lilla bustrollet i två veckor! Det låter ganska lite men det känns redan som hon har varit här i år. Hon är väldigt busig och springer väldigt snabbt. När man kastar godis eller en leksak så är hon alltid först på plats. Hon tycker det är orättvist dock att Hunter kan hoppa upp på alla höga avsatser så hon försöker ihärdligt att följa efter. Vet inte hur många gånger jag sett henne försöka klättra eller hoppa efter men det slutar alltid med en duns och så sitter hon där nere och jamar.

Hon gillar att jaga Hunters svans och brottas med honom men det är lite läskigt när tungviktaren kör samma taktik. En gång när hon låg och sov så satte sig Hunter på hennes huvud för att han ville bli klappad, det var inte så kul! Hon förstår sig heller inte på varför Hunter alltid vill ligga på matte och snutta och spinna. Hon tittar på nyfiket och går fram när han är klar men det är inget för henne. Hon kan ligga bredvid matte och börja spinna högt istället när man pratar med henne så att hon blir kelad med.

Hon är väldigt försiktig för nya saker och ger man henne en bit mat att smaka blir det en väldans boxningsmatch som slutar med att hon nosar på den och får en spyreflex. Man märker verkligen att det är en liten tjej man fått för hon är envis som bara den. Spelar ingen roll hur många gånger man säger till henne, hon gör det hon vill ändå :)

Jag har beställt hennes egna stora matskål nu som ska stå bredvid Hunters på golvet när de börjar äta samma mat. Den är för stor för henne nu men jag tror hon kommer växa ikapp den.

Snart bär det av!

Nu ska jag strax lägga mig, ska upp igen om tre timmar och då bär det av mot The City of Angels. Ingen aning om jag kommer ha tillgång till internet men jag är tillbaka om mindre än en vecka. Vi hörs!

Midsommar

Hej hej! Har ni alla haft en trevlig midsommar? Var väl inte så värst fint väder men det regnade inte i alla fall :)

Vi tog det ganska lugnt här, jag spelade lite witcher, jobbade lite och sedan fixade vi i ordning en god midsommar middag! Och för första gången någonsin så cyklade jag till jobbet, ganska stolt över mig själv :) Det kanske inte låter så imponerande men de som känner mig vet hur usel jag är på att cykla och jag hatar att cykla i trafik. Men igår var en perfekt dag eftersom det var helt dött i hela stan...absolut inget öppet och knappt några bilar.

Middagen igår blev riktigt god också. Det blev förrätt med lax, sill och ägg och till varmrätt gjorde vi pannbiff med färskpotatis och gräddsås. Testade tre olika varianter av pannbiff; en batch på vanliga receptet, en med en äggula i smeten och en som hade äggula men de var rullade i ströbröd innan de stektes. Alla tre var riktigt goda! Märkte att äggula fick dem att hålla ihop sig bättre och ströbrödet gav en god crunchynes till dem. Till efterrätt blev det äppelsmulpaj med vaniljsås, mmmmm....

Stackars Hunter var så förväntasfull när jag lagade maten. Blev lite hackad lök över som jag la på en litet fat och skulle lägga in i kylen. Då trodde ju han att jag fixat i ordning något till honom och började gå runt benen och jama. Fick ge honom och Yuki en meat stick att dela på så de blev glada :)

Hoppas vi har lite majonäs kvar för då blir det rostat bröd med bannbiff och majonäs till lunch, mums!


Ser inte så värst bekvämt ut men hon sover...

img_3447 (MMS)

Ser inte så värst bekvämt ut men hon sover på. Hoppas bara hon inte faller ner på golvet :)

Busungarna!

Först springer de runt och brottas...


...sedan slocknar de snabbt i soffan!

Helgen försvann snabbt

Jag tror jag kan sammanfatta den här helgen i ett namn; "The Witcher II". Jag köpte spelet för ett tag sedan och nu när jag haft lite ledigt så har jag passat på att komma någonvart i det. Har än så länge spelat sammanlagt 15 timmar och är nog bara kanske halvvägs...eller nog mer en tredjedel tror jag. Men jag älskar det!

Förutom att spela har vi lagat lite god mat och gosat med katterna. De har verkligen varit helt galna de senaste dagarna och springer runt och leker i timmar både på morgonen och kvällen. Gäller att passa sig så man inte snubblar över dem när de kommer kutandes runt hörnet :)

Till mat den här helgen gjorde vi "tonfisk bröd" som är något Tibbe brukade äta i Frankrike. Jag var lite skeptisk eftersom det inte lät så aptitretande men det var helt okej! Till huvudrätt blev det köttfärs och svamppaj med sallad. Måste börja göra pajer lite oftare, jag älskar verkligen pajdeg. Men nästa gång får det nog bli taco paj.

Så...detta var sista dagen av min semester. Var inte planerat men jag blev tillfrågad att börja tidigare så i morgon är min första arbetsdag på det nya stället. Är lite blandade känslor för jag hade nog behövt vila ut lite till men det ska bli väldigt spännande!

Tonfiskbrödet


Pajen! Vi har nog fortfarande kvar tillräckligt för en dag till.


Hunter och Yuki fick också lite gott till helgen. Torsk går ner fort!

Mmmmm...Vattenmelon till kvälls snack!

img_1506 (MMS)

Mmmmm...Vattenmelon till kvälls snack!

Super 8

Igår kväll blev det bio! Vi gick på premiären av Super 8 som är J. J. Abrams och Spielbergs nya. Jag har väntat länge på den här filmen, enda sedan jag såg teasern så har jag velat se den. Jag hoppades att det skulle vara en riktig läskig film à la Alien och det kan jag nu efteråt säga att det är den verkligen inte. MEN för det är filmen inte dålig. Den är ingen sliskigt gullig hollywood film utan är en väldigt gammaldags film om ett par ungdomar och deras familjer. Jag tänker typ Stand by Me och Tibbe nämnde även The Goonies. Hade filmen släppts i början av 90-talet så hade jag älskat den.

Det är alltså ingen monsterfilm och det dröjer ganska länge innan man får se vad det är (inga spoilers!). Men den blir ändå bra med bra skådisar, speciellt barnen, bra upptrappning och i eftertexterna får man se zombie filmen barnen spelade in!

De är så söta tillsammans!

Inget fräsande eller morrande på två dagar nu och idag tvättade Hunter henne. Inte för att hon ville det men han ville väl ;) Vi var tvungna att ge henne ett litet snabbt bad för hon hade avföring hängande i pälsen och seriöst stank. Så han försökte bara hjälpa till att torka henne lite :) Hoppas hon kommer bli lika snäll som Hunter när man tvättar henne för just nu har jag rivmärken över hela armarna.

Deras lekar är fortfarande ganska hårdhänta men tror nog Hunter åker på mer stryk faktiskt. Såg stora tussar av hans päls flyga runt när de höll på och efteråt sprang hon iväg med en stor tuss i munnen!

De ser så söta ut tillsammans!

Yuki

Efter lite testande av nya namn har lilla Mynta nu bytt namn till Yuki (uttalas Juki)! Det var Tibbes förslag och eftersom Hunter var mitt förslag så får han namnge lillan. Det är ett japanskt namn och betyder välsignelse, glädje och snö!

Igår när de bråkade

Idag har de lekt tillsammans!

Äntligen har det börjat släppa lite mellan Hunter och lillan! De ger sig fortfarande på varandra då och då men inte alls lika mycket som det var igår. Idag har de sprungit runt och lekt med varandra och lillan har hoppat på Hunter ett par gånger och jagat hans svans. Såklart, hon tycker inte det är lika kul när han ger igen men han väger ju lite mer :) Sedan kan de nu nosa på varandra snällt och ligga i soffan samtidigt. Hoppas verkligen det kan fortsätta på samma spår nu så man kan våga lämna dem ensamma lite.

Jag kommer dock få ha lite koll på Hunters vikt framöver för han norpar gärna hennes babymat. Inte för att han föredrar den utan att han är alldeles för lat/glömsk att hans mat är på diskbänken. Idag har jag fått lyfta upp honom fyra gånger och visa honom vart hans mat står...snart tror han väl att jag är till service för honom hela tiden ;) Jag kan inte ha hans mat på golvet just nu för lillan vill hellre äta hans mat än sin egen.

Gillar hennes sätt att dricka vatten :D Efteråt gick hon in i kattlådan med sin blöta tass...




Lite storleksskillnad

Tröttsamt att jaga efter tjejer

Små små framsteg

Nu har lillan varit hos oss i två dagar och det går lite framåt. Hon vågar själv gå runt i lägenheten och hoppa upp överallt hon når men hon tittar sig alltid runtomkring först, vilket är helt förståligt eftersom Hunter följer henne som en igel. De är fortfarande inte vänner men nu verkar Hunter inte fräsa på henne längre utan vill mer leka. Fast han vill visa att han är dominant och trycker ner henne och biter henne i nacken. Stackarn gnyr och fräser åt honom och själv vill man ju bara lyfta upp henne och schasa bort surgubben men jag har läst att det är bäst att låta dem vara. Man får väldigt dåligt samvete dock :S

Dåligt samvete är nog ordet som kan sammanfatta de senaste dagarna...plus oro. Jag är hela tiden orolig att Hunter känner sig åsidosatt eller att lillan inte kommer te sig till oss. Och varje gång de ger sig på varandra så får jag så dåligt samvete för henne som måste genomgå detta precis när hon flyttat från sin mamma och stackars Hunter som blir straffad hela tiden för att han försvarar sitt revir.

Men som sagt, vi har sett en del framsteg. Idag kunde de äta bredvid varandra utan att ge sig på varann och Hunter var jättesnäll och snodde inte hennes mat förrän hon var klar och gått därifrån. Sedan får jag klappa henne mer och mer och idag fick jag äntligen höra henne spinna!

Hon är verkligen mycket mindre i storleken än Hunter var när vi fick ta hem honom men hon är mycket modigare. Hon lyckades klättra högst upp i klösträdet efter en dag vilket tog Hunter flera veckor innan han vågade. Sedan vågade hon t o m sno Hunters sovplats högst upp på garderoben i sovrummet :)

Jag har märkt skillnad på Hunter också. Förutom när han ger sig på henne så är han mycket lugnare och mycket keligare. Idag har han hoppat upp i knät flera gånger och vill bli klappad. Jag hoppas hon också kommer bli kelig men jag tror inte hon kommer bli lika gosig som Hunter. Men just nu tränar jag henne på att bli buren och gosad med så jag hoppas hon börjar gilla det!


Haha, ser ni att lillan ser helt osykldig ut medan man kan se hur grinig Hunter är?


Sömntutan


Två väldigt hungriga katter

Sådan liten liten sötnos :)

img_2644 (MMS)

Sådan liten liten sötnos :)

Ny familjemedlem!

Imorse åkte vi äntligen till Stockholm för att hämta hem vår nya familjemedlem. Har varit en lång väntan så jag var väldigt nervös och förväntasfylld men allting gick bra. Så nu kan jag äntligen presentera Mynta! Hon är en sibirisk katt precis som Hunter och kommer förhoppningsvis bli Hunters BFF. Vi har känt av att han skulle behöva lite sällskap och speciellt en lekkamrat som kan ränna runt med honom och välta ner inredningen :)

Vi fick skjuts av Frida och Didrik (tack så jättemycket för hjälpen!) och Mynta fick sitta i kattburen. Däremot började hon pipa direkt när vi började köra och hon såg så rädd ut. Hände samma sak med Hunter så vi gjorde precis som vi gjorde med honom och tog ut henne ur buren. Då lugnade hon ner sig direkt och sov mestadels av resan.

När vi kom hem så var det dags att presentera henne för mannen i huset. På något sätt hoppades jag att det skulle gå bra direkt men så var inte fallet. Hunter började morra och fräsa efter att ha nosat på henne, blev nästan lite chockad för jag har aldrig hört honom låta så innan. Stackars Mynta gömde sig i hallen i skohyllan och där var hon fast ett tag för Hunter vägrade att flytta på sig.

Efter ett tag och en förflyttning av Hunter så vågade hon sakta utforska vardagsrummet. Hon var så rädd! Hunter var också försiktig när vi hämtade hem honom men det var inget emot henne, hon var så försiktig, ryggade undan om man försökte röra henne och sprang och gömde sig under soffan för minsta ljud eller rörelse. Stackars liten :(

Hunter satt fortfarande som en igel på henne och bara fräste och buffade på henne hela tiden men efter ett tag så fick hon nog och började fräsa och morra tillbaka. Jag har aldrig hört något så litet morra så högt! Hunter blev helt paff och började hålla sig på avstånd och se sur ut istället. Girl power säger jag bara ;)

Jag började dock bli orolig på kvällen eftersom hon varken ätit, druckit eller gått på toa så för natten har vi bestämt att vi delar på oss. Just nu sitter jag på soffan och har Hunter med mig så får Mynta vara i sovrummet med Tibbe. Direkt när jag delade på dem så blev hon helt orädd och utforskade rummet och både drack vatten och gick på toa. Hon fick en temp toa i min fina Jimmy Choo skokartong också...

Det är väldigt sent nu och dags att sova! Hoppas allt går lite bättre med dem i morgon men det kommer nog ta lite tid. Vi är i alla fall jätteglada att ha fått ta hem denna lilla sötnos! Får se hur vi gör med namnet sedan...

Sorry för det mega långa inlägget, eller kanske bra sömnpiller? :P God natt!

Hemma hos Kerstin innan bilresan hem!


Hon låg hos mig i hallen ett tag när vi kom hem...


...och gömde sig i skohyllan.


Sedan slocknade hon i soffan.


Inte kul när klockan ringer så tidigt :) M...

img_9761 (MMS)

Inte kul när klockan ringer så tidigt :) Men idag ska vi ut på äventyr! Berättar mer ikväll...

Vilken varm dag!

Perfekt också att vi spenderat mestadels av dagen inne och STÄDAT! Kan säga att svetten rann ner för pannan när jag dammsugade. Varför måste alltid dammsugare blåsa ut varm luft?! Gjorde inte direkt saken bättre :)

Så vi har tvättat, dammat, diskat, dammsugat, våttorkat och t o m badat katten. Nu ska allt vara rent och fint :) Efter städningen grillade vi jättegoda hamburgare med stark bbq sås. Det serverades med sallad och kall öl på balkongen. Hade nästan glömt av hur god en kall öl kan vara när det är så varmt ute.

Till efterrätt gjorde jag rabarbersmulpaj! Första gången någonsin jag lagat något med rabarber och det blev gott med lite vaniljsås till. Hoppas nu inte det ska bli regn hela nästa vecka som det står just nu för jag är redan sugen på en till kall öl ute på balkongen :)


Smulpajen hade smak av kanel och innehöll solroskärnor. Var en god kombination!

Middagen igår

Igår tog Tibbe mig till Kött, kök och bar. Vi har ätit där ett par gånger innan och de har så god mat! Jag vet att jag borde testa lite olika alternativ men det slutar alltid med att jag tar oxfilé, pommes och bearnaise sås. Denna gången kände jag för att smutta på en drink också så fick bli min favorit Cosmopolitan. Gissa vad jag tog för efterrätt? Såklart creme brulee :)



Tibbe tog hjort med kantarellsås och potatisgratäng.


Mosad banan med glass (Tibbes efterrätt).

Cykeltur

Idag blev det en cykeltur med den nya cykel för att testa lite hur den kändes. Jag var riktigt nöjd! Den har två växlar fast man bromsar för att byta växel. Var nytt för mig men tog inte så lång tid innan jag fick kläm på det. Tror t o m att jag fick lite solbränna när vi cyklade :)

Vi åkta ut mot Årsta och hittade ett rid/cykelspår ute i "skogen". Kanske ska packa lite picknick nästa gång och testa det.

B-day!

Man kan tro att eftersom det är min födelsedag idag att jag skulle sova ut och vänta på att få allt serverat men jag kände att jag ville röra på mig (kanske för att jag börjar känna mig gammal ;)) Så upp klockan sex imorse och iväg och simma med Anders. När vi var klara bjöd han mig på fika och sedan gick jag till MQ för lite morgon shopping. Jag började dock blöda näsblod helt plötsligt i omklädningsrummet (skyller på allt snytande pga pollen) så gick därifrån ganska snabbt och gick hem istället. Väl hemma hade Tibbe överraskat mig med en stor brunch så det var bara att fortsätta äta :) Blev jätteglad och överraskad att han fixat ihop det!

Fick äntligen öppna mina presenter också och t ex av min pappa fick jag ett jättefint armband och av Tibbes bror fick jag en målning han gjort och jättesöta salt och peppar kar. Och av Tibbe fick jag en cykel! Det är en väldigt begagnad cykel men det är perfekt, då blir den förhoppningsvis inte stulen! Måste testa den imorn :)

Tack alla för alla gratulationer och presenter idag! Nu blir det snart middag på hemligt ställe...undrar vad Tibbe planerat.

Presenter! Notera det söta pappret :)

Den här ska upp på väggen!

Visst är de söta?

Grillat!

Ikväll blev det grillat på balkongen! Vi har köpt en liten elektrisk grill och sådan där färdigkryddad köttbit och spett. Blev riktigt gott! Nästa gång dock vill jag testa att göra egna hamburgare och krydda själv (fridas var så goda förra gången). Nä, nu blir det snart dessert och nästa E3 konferens. Kommer bli en maraton kväll! Ser mest fram emot Nintendo som är imorgon.

Min födelsedagspresent!

Fick en tidig födelsedagspresent av min mamma och mormor när jag var nere i göteborg. Ett par nya converse i oxblodsrött! I love them! Jag köpte ett par svartvita förra året (mitt första par) och sedan dess älskar jag converse. Har velat ha ett par röda jättelänge, tack så jättemycket! Nu vill jag bara ha de militärgrönvita och de helsvarta också...hmm..kanske ett par helvita också :P

Var inte så lätt att ta en bild på bara skorna. En viss herre trodde det var en present till honom ;) Oh, förresten. Det går ganska många utekatter där vi bor och för ett tag sedan stötte vi på en med läskigt stora ögon. Det är inte bara att de är stora, de är alldeles för stora för hans huvud....skitläskigt. Igår stötte vi på honom igen (såklart hade jag inte mobilen med mig) och denna gången hade han en kompis med sig; stumpen. Stumpen saknade svans utan hade bara en stor knöl där svansen skulle vara. Han var en svartvit jättekelig och pratglad katt medan creepy eyes var helt tyst och bara stirrade på en. Fast han ville bli klappad ändå :) Lite kul att de skulle teama ihop sig. Måste försöka ta en bild på dem nästa gång.


Inspektion av skosnöret

Nya favorit efterrätten

Nu i värmen har jag hittat en ny favorit efterrätt! Den är svalkande, god och känns inte alltför onyttig. Jo, jag vet, den är väl inte direkt nyttig men det skulle kunna vara värre :) Jag tar jordgubbar och gammaldags vaniljglass, sedan ringlar jag över liiite agave sirap och mycket chokladsås. Slutligen strör jag på lite kokosflingor! Mmmmm...så gott!

Bio i fredags

I fredags blev det bio med några bekanta. Blev nya X-men filmen (inte mitt val), hade faktiskt inte tänkt se filmen alls för jag har inte så stora förhoppningar på den men de var sugna så jag hakade på. Kanske var det för att jag hade så låga förhoppningar men jag gillade den! Tror mycket var tack vare att de fått så många kända skådespelare i små roller. Plus så hade de lyckats få med både Hugh Jackman och Rebecca Romijn i små men roliga scener.

Men största överraskningen var Kevin Bacon som bad guy. Jag hade sett trailern många gånger innan jag såg filmen men jag hade ingen aning att han var med. Han börjar bli ganska gammal men han var riktigt bra! Jag vet inte riktigt om jag vågar rekommendera den men jag kan säga att den var bättre än Wolverine och X-men 3 tillsammans.

Gizmo

Nu när jag var nere i götet så fick jag äntligen träffa min mammas nya hund, Gizmo! Han är en parson russell, precis som tarzan var, men är lite större och bara muskler. Hade helt glömt av hur det är att ha en unghund och oh my god, så mycket energi! Och stark var han också, att gå ut med honom är nog bättre än att gå på gymmet :)

Men han var verkligen hur fin som helst. Vissa saker påminde mig om Tarzan men man märker att han har en egen personlighet. Han väckte mig sju på morgonen i torsdags med att hoppa på mitt huvud om och om igen tills jag vaknade. Men jag tror att han kommer bli jättefin när han blir äldre. Får hoppas jag får chans att passa honom någon gång, beroende på vad Hunter tycker om det :P

Gizmo!

Semester!

Hade min sista dag på jobbet i tisdags och sedan har det äntligen varit semester! Blev inte mycket till vila dock, fick åka ner till göteborg tidigt på onsdagen för en familjeanlägenhet. Men den här tågresan var någon av de bästa jag haft på länge. Tänk er ingen jobbig väska att släpa på utan bara en liten ryggsäck. Sedan hade jag förbeställt frukost så jag hade lite gott att mumsa på medan jag surfade på iphonen och sedan satt jag och tittade på film på ipaden. Perfekt! Enda jobbiga var att jag satt i mitten av en högstadieklass...men men, man kan inte få allt :)

Onsdagen spenderade jag med släkten men torsdagen blev en shoppingdag. Började morgonen med en jättegod frukost på ett franskt café med min pappa. Tror jag kom igenom hälften av frukosten innan det tog stopp...men det var gott! Sedan blev det en shoppingrunda på stan, kan visa senare den tidiga födelsedagspresenten jag fick. I love it!

Dagen avslutades med köttbullar med potatismos från min favoritkorvkiosk på heden och sedan bar det av hemåt igen. Var skönt att komma hem och äntligen få sova ut. Nu ska jag bara ta det lugnt i ett par dagar!

Med pappa på cafét


Enorma frukosten!


Mmmm...min favorit från kiosken. Syns det att jag gillar ketchup?

Diggar sovställningen! Snacka om soffpotat...

img_5293 (MMS)

Diggar sovställningen! Snacka om soffpotatis...och nu i värmen så väcker han en inte ens på morgonen. Eller kanske vet han att det är semester? I alla fall, alla tre ligger vi i sängen på morgonen och drar oss :) Även om vissa egentligen inte får vara där :P

RSS 2.0