Pretty Hurts

Jag gillar Beyonces senaste singel. Känns som ett viktigt ämne att ta upp, allting handlar så mycket om utseende nuförtiden men det viktigaste är att man själv är glad.
 
 

Första utställningen

På söndag är det dags för Dantes första utställning! Det är Birka Kattklubbs utställning som hålls i Sollentuna i rackethallen som de flesta utställningar brukar vara i. Ska bli spännande, längesedan jag var på en nu så får se om jag kommer ihåg allt. Någonstans i all röra ligger burskynket också...
 
Både Yuki och Dante kommer ha Robert Lubrano från Frankrike så jag slipper i alla fall oroa mig för att de ska upp samtidigt. Jag har aldrig haft honom innan så blir intressant att se vad han säger om dem och ännu mer intressantare att se vad Dante får för första bedömning. Han kommer ställas ut i den yngsta klassen för ungdjur (fyra till sju månader) så vi kan inte få något cert ännu men det är bra träning.
 
I helgen var det dags att bada båda katterna och då fick även Dante sitt första riktiga bad med produkter. Han var jättesnäll och sa knappt ett ord. Lyckades t o m föna honom lite och det har jag ALDRIG lyckats göra med någon katt tidigare. 
 
Det var första gången jag preppade en katt med tabby mönster (Hunter var tigré och Yuki är bicolor) så jag fick gissa lite med produkter och preppning men till helgen så får vi se hur det gick!
 
 

Infall

Den här helgen har det mest varit jobb så då finns det inte mycket att skriva om. Däremot fick jag ett infall i förra veckan. Var så himla trött på min gamla datorskärm (well, tibbes som jag fått ta över), den är liten, mörk och gulaktig i tonen och det spelar ingen roll vad man ändrar för inställningar. Så med lite hjälp från en kollega och tibbe så började vi titta runt efter nya billiga skärmar som var hyfsade. Ingen idé att köpa en dyr feting förrän jag har råd att investera i en egen dator (jepp, tibbes gamla som jag använder också). 
 
Jag var helt inställd på att ha en innan helgen så i torsdags gick vi förbi webhallen på vägen hem och titta vilken fin breeed skärm jag fick med mig hem! Planeringsfreak som jag är så var jag tvungen att testa excel på den och my god, himmelskt! Man får plats med så mycket :)
 
 

Läkarbesök

Idag har jag varit hos läkaren och fått mitt ben undersökt. Eller vet inte om jag skulle kalla det undersökt, det gick på typ tio minuter. In, förklara allt, han kände lite och sedan var det klart. Han kunde inte sätta någon diagnos så jag fick en remiss till en ortoped. Förhoppningsvis får jag en tid nästa vecka så får vi se vad han säger (gissar på att jag får förklara allt igen då :P). 
 
En liten positiv sak med benet är att efter mycket vila så kunde jag idag jogga tre minuter på löpbandet utan att halta. Wohoo! Babysteps men så länge det går åt rätt håll är jag glad. 
 
Tog lite nya söta bilder på katterna tillsammans idag. Man kan tro att jag posar dem men Dante gillar verkligen att gosa ner sig hos henne. Så sött!
 
 
 
 

Yukis uttryck

Ser någonting utanför fönstret
 
Butter
 
Nyfiken
 
Fundersam
 
Leker med Dante under filten

No more slob!

Det senaste typ halvåret har jag verkligen inte brytt mig alls vad jag tar på mig. Det har varit för mycket med jobb så det har bara blivit vad som ligger överst i lådan som är så bekvämt som möjligt och orkar jag blir det lite smink kanske. Nej, nu får det bli lite skärpning!
 
Den här veckan har jag börjat planera upp bättre vad jag ska ta på mig och så har jag sakta börjat träna mig att gå i klackar igen. Det man alltid glömmer med högklackat är att det tar sådan himla tid att komma någonstans! Jag som gillar att gå snabbt känner mig som en snigel i dem...än så länge klarar jag bara att ha på mig dem en halv dag i taget och tyvärr har jag märkt att jag får mer ont i höften med dem på men de är snygga :)
 
Jag har även börjat leka lite med olika frisyrer och börjat använda läppstift. Senaste gången jag använde läppstift...typ aldrig? Är inte så förtjust i det men man måste prova lite nytt ibland. Enda jag märker när man ändrar lite på utseendet är att jag känner mig så onaturlig och posad plötsligt. Känns som alla stirrar på en konstigt :D Tror det är i mitt huvud, eller hoppas det i alla fall!
 
Jag kommer såklart fortfarande ha på mig träningskläder och bekväma kläder men ibland måste man variera sig lite!
 
Invigde mina "nya" skor från HM

Dante by the window

Liiite krage börjar han nog allt få!
 
 

Simon's Cat

Haha, det här stämmer så bra in på Yuki och Dante just nu :)
 
 

Yuki in her box

Man behöver inte köpa dyra bäddar till katterna när de ändå uppskattar lådor mest :)
 
 

Början på helgen

Nu när det börjar bli vår så är det daga att byta till sommardäck igen på bilen så i fredags var tibbe och jag hos mekanikern. Gick väldigt snabbt att byta däcken men det roliga var efteråt när de sa till mig att jag borde köra bilen mer. Hehe, blir inte så ofta vi kör och när det har varit kallt har den stått parkerat ett tag vilket gjort att bromsklossarna rostat. Så gissa vad jag fick göra idag? 
 
Tibbe och jag åkte ut till en tom parkering och så fick jag köra lite rally. Skitkul! Gasa på som satan och sedan tvärnita. Det verkade fixa problemet också, innan så guppade bilen när jag bromsade men efter det gick det smidigt igen. 
 
Annars så har jag börjat gå igenom lite av allt jag har liggande hemma. Började med badrummet och slängde ut en massa gammalt smink, skönt att bli av med saker som jag aldrig använder ändå och det blev slutligen två ica påsar med smink som jag slängde ut. 
 
Vi tittade också på film, tibbe övertalade mig att se 21 Jump Street, hade inte superhöga förväntningar om den men gud vad jag skrattade. Rekommenderas!
 
Det här är efter bilden så ni kan gissa hur mycket jag hade liggandes innan!

Otåliga morgongänget

Jag hade två stycken väldigt otåliga katter som parkerat sig utanför sovrumsdörren imorse. De är vana att jag går upp innan fem på morgonen så att sova till åtta bryter ju alla rutiner. De var väldigt glada att få frukost i alla fall och snart ska jag njuta av min!PW och lunch på Primaten!

Idag blev det en längre lunch ute. Först hade jag ett nytt naprapat besök på Idrottsskadecentrum, jag har varit lite orolig för att jag inte sett någon förbättring i benet och även om jag varit på massage så ville jag se om jag kunde göra något för att förbättra läget. 
 
Även om det går långsamt så fick jag veta att det var normalt och det kan vara väldigt lång recovery tid om jag har otur. Men för att vara på den säkra sidan så det inte är något värre så blev jag rekommenderad att ta ett läkarbesök och få benet röntgat så det är väl näst på listan. Det och ett par behandlingar för benet med eventuellt massage, stötvåg och akupunktur. Vad gör man inte för att kunna börja springa igen...
 
Efter besöket blev det en PW med Frida upp till Primaten för en härlig lunch och lite prat. Lite kallt ute men maten var jättegod och alltid trevligt sällskap. Skönt att komma ut lite!
 
 

Captain America - The Winter Soldier

Vi missade premiären av Captain America, jag vet, inte likt mig att missa Marvel premiärer men jag mådde dåligt den kvällen. Istället fick det bli den här veckan, vi var fortfarande i den stora salongen i Uppsala men vi delade den med endast femton andra! Man kunde i princip välja vilken plats man ville så bara för att vara extra svensk så flyttade vi så vi slapp sitta bredvid någon annan :P
 
Filmen var bra, inte så bra som jag hört, men bra action och såklart massa rolig Marvel kuriosa. Det gäller att man sett de andra filmerna så man vet vad de skämtar om men det är sådan belöning jag gillar. Det dåliga var väl att man i princip kunde lista ut alla plot twistar innan de hände...En stor fråga nu efter man sett filmen är hur allt som hände i filmen kommer påverka resten av Marvel filmerna och såklart SHIELD serien? För det var mycket som hände.
 
Älskar man Marvel som jag gör så är den definitivt värd att se och då såklart på bio!
 
 
Och vill ni inte få hela filmen spoilad så skulle jag nog undvika trailern ;)
RSS 2.0