Ny app

Foki nämnde en app hon använder för att dekorera bilder och den är farligt beroendeframkallande. Så roligt att pilla med! Den är gratis och heter Line Camera om ni vill testa.

Yuki löper igen

Nu är det dags för massa skönsång och fjäskande för Hunter igen :) Jag hoppas jag får svaret på blodgruppstestet snart så vi vet hur vi ska göra med henne. Tills dess kan man ju bara gissa vad hon tänker på!

Lördags frukost

Blev en sen frukost idag men jag var verkligen sugen på något speciellt. Drog på mig träningskläderna och sprang till stan, inne på forsa köpte jag lite gott surdegsbröd, sedan fortsatte jag till MoeJoe's för en juice på ananas, äpple, mango och hallon och sedan hämtade jag cykeln jag lämnat vid jobbet igår och cyklade hem.

Blev en riktigt god frukost som jag avnjöt med ett nytt te jag köpte i Stockholm igår. Lyx!

Vackra Hunter

Inte ofta jag brukar kalla Hunter vacker, brukar ofta tänka gosiga, mysiga teddybjörnen. Vilket är vad han är! Men tycker han verkligen har växt på senaste, inte storleksmässigt, utan att han börjar se vuxen ut. Han börjar få ett fint brett huvud med nästan visa drag :) Han är ju snart två år nu och sibirer är inte fullvuxna förrän vid fem års ålder.

Tillbaka från Lidingö

I eftermiddags efter jobbet åkte Frida och jag till Lidingöloppets mässa. Frida ska springa imorgon (go Frida!) så hon skulle dit och hämta nummerlapp och då är det ju kul att samtidigt titta runt på mässan.

Mässan var inte så stor men det fanns en del kul att titta på och vi fastnade ett bra tag i Adidas monter som hade massa snygga träningskläder till mässpris. Lite fick såklart följa med hem!

Vi missade tåget hem med bara någon minut så då passade vi på att ta en god fika medan vi väntade. Lycka nu till imorgon Frida och ha kul!

Finsmakare

Hunter är lite kräsen med blötmaten nuförtiden. Han äter om han absolut måste men annars försöker han mest tigga annan mat så jag har börjat testa lite olika märker för att variera lite. Det fungerar bra och klara favoriten är Ziwi Peak som tyvärr är lite dyrare. Importerad ända från Nya Zeeland! Men det verkar vara bra innehåll i dem så då och då kan man lyxa till det.
 

Kullamannen!

Sitter och försöker sippa te men det är ganska svårt med bedövningen. Måste vänta tills den släpper lite innan jag får äta frukost och jag är redigt hungrig! Idag är det fredag så är lyxfrulle dag också. Mmmmm...
 
Allting gick i alla fall bra hos tandläkaren och förutom att det var läskigt så gjorde det inte ont. Antar att man kan uppleva saker lite annorlunda nu gentemot 20 år sedan. Men till en roligare nyhet! Efter allt Frida har lyckats med det senaste året så har jag börjat bli taggad på att springa mer. Börjat läsa en del bloggar och till slut ramlade jag in på Salomon Trail Tour som har ett lopp i Kullaberg i Skåne nästa år som heter Kullamannen. Man springer i riktigt vacker miljö och finns massa andra aktiviteter där så jag hoppas på att Frida och jag kan bila ner, hyra en stuga och njuta av landskapet. Ser verkligen fram emot detta och tror det blir ett jättebra mål att planera till.
 

Tandläkaren

Och så är man tillbaka här igen...En gammal lagning hade gått sönder så det behöver fixas innan det blir värre. Usch! Länge sedan jag borrade, har bara massa dåliga minnen av det. Frågan är nu bara, använda smärtstillande eller inte?

Yuki!

När man minst anar det så får man till en sådan här bild på Yuki. Tibbe och jag skrattade så vi grät när vi såg den! Det är torsdag kväll, man har rätt att vara lite trött ;)

Spelkväll!

Frida har precis varit över på lite Silent Hill 2 spelande. Tyckte vi kom en bra bit idag men tog en låång tid innan vi hittade en savepoint så blev lite nervös där ett tag. När vi slutade hade vi precis kommit in i sjukhuset, spännande!

Blev även en riktigt god middag med ryggbiff, sötpotatis och bearnaise.

Presenter

Min pappa skickade upp en jättefin penna till mig och mina mamma skickade en liten kassabok. Nu ska jag försöka skriva upp alla utgifter för den här månaden (från löning), ska bli spännande och lite läskigt att se. Det går ju att se kontoutdragen på nätet men tror det kan vara bra att vara tvungen att skriva ner det. Tack så jättemycket för de fina presenterna!
 

Härlig lunch

Idag på lunchen hängde jag med Frida upp till Primaten för en riktigt god lunch. Fick arbeta för det också! Vi joggade dit (mördarbacke upp dit!), åt och sedan joggade tillbaka till jobbet. Gick förvånansvärt bra att jogga med mat i magen så länge jag körde på i långsam takt. 
 
Jag valde haloumipizzan den här gången också fast den här gången serverades den med ren och purjolök. Tyvärr inte lika god som den vanliga men fortfarande jättegod. Nästa gång dock tänker jag testa biffen!
 
 

Yuki sover djupt

Så söt!

Kolsvart

God morgon! Eller...man kan knappt se att det är morgon i det här mörkret. Verkligen helt kolsvart när jag går upp nuförtiden. Tur att det hinner bli ljust innan jag går hemifrån men jag gissar på att det inte dröjer länge förrän det är mörkt då också. Nä, dags att gå upp och göra sig i ordning för körlektion!

Riskettan avklarad!

Ikväll hade jag den tre och en halvtimma långa föreläsningen om risker och att köra påverkad. Jag var jättenervös innan men allt gick bra och hela klassen fick godkänt. Yay! Steg ett mot att ta körkort avklarad!

Det var en riktigt bra föreläsning som verkligen fick mig att tänka till och vissa saker grubblade jag fortfarande på när jag kom hem. Vi fick se en del filmer och det är inte trevligt många olyckor slutar i...Men det var bra att få se det så man tänker till i förväg.

Peekaboo!

 
 

Goldfinger

Hade lite tid över igår (jo, jag vet, helt absurt!) så jag kände för att måla naglarna i någon annan färg. Tänkte jag kunde testa lite ljusare lack så efter lite letande hittade jag ett gammalt guldglittrande nagellack från Max Factor. Känns lite som man har målat rent guld på naglarna! Det kanske är självklart för andra men jag har kommit fram till nu att det passar bäst med mörka nagellack till långa naglar och ljusa nagellack till korta naglar. Ska testa det här nagellacket igen när naglarna brutits av och jag måste börja om igen. 
 

Veckans schema

Måndag
Simma/Jogga 30 min
Riskettan 210 min
 
Tisdag
Körlektion 80 min
Jogga 30 min
Gymma 60 min (eventuellt flytta till torsdag)
 
Onsdag
Simma/Jogga 30 min
Spelkväll
 
Torsdag
Körlektion 80 min
 
Fredag
Tandläkare
Lidingömässan
 
Lördag
Gymma 60 min
 
Söndag
Jogga 60 min
Matlagning för veckan

Nagellacksbortagning

Jag brukar alltid få kämpa av mig nagellacket och gnugga en massa och så kladdar det överallt. Speciellt eftersom jag älskar starka mörka färger. Testade Depends Dip-In Remover nagellacksbortagning i helgen och vilken skillnad! Nu vill jag inte låta som en tv-shop reklam men jag trodde faktiskt inte att det kunde vara så enkelt. Var bara att stoppa ner fingret, vänta lite, vrida runt och så var allt borta. Utan kladd! Ska finnas en ekologisk variant också som jag nog testar nästa gång.
 
Hunter var dock inte så förtjust i den. En meter bakom mig kände han av lukten och började kisa samtidigt som han fick spyreflex. Han stack iväg och smygtittade på avstånd istället.

Löprundan avklarad!

Idag tog jag cykeln upp till Årsta och sedan försökte jag springa lite nya vägar. Sprang vid kyrkan, runt Årsta och lite över till gårdarna på andra sidan. Det var riktigt skönt att springa och efter ett tag slutade jag lyssna på runkeeper uppdateringarna och bara körde på.

Väldigt konstigt väder dock som gick mellan blåst, solsken och duggregn. När det blåste som mest fick jag verkligen kämpa mig fram, kunde knappt höra musiken i lurarna och hörlurarna blåste t o m ur!

Tror jag kan ha råkat springa in på någons gård också för plötsligt stod jag mellan hagar fyllda med väldigt högljudda getter! Supersöta :)

Blev en runda på 8,77 km på 1 h 07 min.

Det går framåt!

Vet inte om man behöver göra de sista extratesten men känns skönt att ha avklarat sluttestet.
 
 
 

Yuki - The Master of Hiding

Söndag morgon

Det är söndag, ljust ute, tidigt och jag har massa energi. Dags att beta av allt på listan!

Jahopp..

Hunter bestämde åt mig att det är dags att slita sig från datorerna.

Körteori tester

Ikväll gör jag lite körteori tester på trafikskolans hemsida. Jag har precis fått godkänt på det sista testet jag behövde för att vara godkänd i alla faser, yay! Jag behövde få två godkända test i varje fas och för mig var fordons fasen den svåraste. Nu blir det dags att ge sig in i alla olika repetitions och sluttest. Måste få godkänt i allt innan skolan får skriva upp mig för de riktiga testen. Vet inte om jag orkar mer ikväll dock, man blir lite slut i huvudet efter ett tag.
 

Tillbaka från gymmet!

Inte trevligt väder idag med regn och mörker men det spelar ingen roll när man är inne på gymmet! Idag gick det väldigt bra också och jag kände att jag kunde pusha på och t o m göra tre set av varje övning. Tror det är för att jag börjar lära mig övningarna lite mer och vet vad jag borde tänka på så då slipper jag lägga all fokus på teknik och kan pusha på istället. Det var nästan tomt på gymmet också och helt tomt i tjejernas friviktsrum, lyx!
 

God morgon!

Idag vaknade jag redan vid halv åtta och hoppade upp ur sängen. Har sedan dess legat och myst i soffan med katterna och tidningar medan jag hör regnet smattra utanför (+ grannens katt som jamar klagande för att den vill in, kan förstå!). Så mysigt! Kan inte bestämma mig nu om jag ska vila ögonen lite eller äta frukost...

Det där med ekonomi

En av mina starka sidor är att sätta upp planer och mål men av någon anledning så är jag ganska dålig på att planera min ekonomi. Hade varit perfekt om Isabella Löwengrips bok hade kommit ut nu men eftersom det kommer dröja ett år så behöver jag göra något åt det själv nu. Jag slösar aldrig men jag har en förmåga att glömma av vad som är planerat som jag behöver spara pengar till och ibland kan det leda till att jag har väldigt lite pengar kvar i slutet av månaden. 
 
Nu vet jag att oktober kommer bli en väldigt dyr månad så det gäller för mig att hålla inne med onödiga utgifter! Planerade utgifter:
  • Köpa ett nytt paket med körlektioner (this is gonna hurt...)
  • Frisör
  • Reseutgifter till kattutställning, chokladmässan och lidingömässan (gärna köpa något där också)
  • Tandläkare
Kanske borde ta lite tid i helgen att fundera ut någon plan. Det är ju en del hemma som behöver köpas nytt också. Sedan vill jag ju spara till en fin bil så jag kan använda mitt körkort när jag får det :)

Fredagsmys med tibbe!

Ikväll är det fuskkväll, äta vad jag vill! (och må dåligt imorn, hehe)

Vill ha begär!

Orlys Fired Up kollektion för hösten är riktigt fina. Jag har speciellt fastnat för den mörkröda Smolder som hade passat jättebra nu i höst. Det är limited edition också men jag har så dåligt ställt med pengar att jag tyvärr får avvakta. Men eller hur är de fina och höstiga?
 
Jag har än så länge bara hittat dem på eleven.

Fredag!

Dags att gå upp och göra någon nytta! Tror Hunter håller med.

Hunters tur

Dags för Yuki att ta en paus så Hunter byter av för lite gostid!

Myser med Yuki

Kul att hon kan gå runt och sjunga i ena sekunden och vara supergosig i nästa.

Jag överlevde!

Nu är jag tillbaka från träningen och jag är helt skakis överallt men jag märker det speciellt i händerna när jag försöker skriva här :) Vi var sex pers som körde först boxning och sedan cirkel. Kan säga att jag kände mig bra mesig med mina myggarmar när man skulle slå i luften och när vi sedan arbetade två och två så var det nog inte så kul för den jag körde med. Jag slår jättemesigt och det är ännu svårare när jag ska hålla emot när den andra slår. Sedan lärde jag mig att långa naglar var inte sådär jättebekvämt när man slår...så vet inte om det är någon sport för mig.
 
Cirkel träningen gillade jag dock! Jag har nog aldrig pushat på så mycket och jag blev riktigt slutkörd. Det är en bra blandning mellan konditions och styrke övningar så det kan jag nog tänka mig att gå på igen.
 
Det var ju öppet hus på Actic idag också så efter passet gick jag upp till den allmäna träningslokalen och tittade runt. Det fanns bars från Maxim att testa, en med kokos och en med jordnötssmak. Den sistnämnda var riktigt god men lite för söt för mig. Lägg på att jag smakade lite celsius (som påminde om fanta) också och jag fick huvudvärk ganska snabbt. Hehe, kanske därför jag är så skakig? Plockade även på mig lite fler prover som jag kanske testar senare. Men jag blev jätteglad över det rosa svettbandet med ficka och mössan!
 

Jag på boxning??

Jaadu, vad har jag signat upp mig på egentligen? Lilla jag som börjar gråta av det mesta och kämpar med att öppna kylskåpsdörrar ska gå på ett boxnings och cirkelpass ikväll. Som tur var är det ett litet pass för endast PT medlemmar och så är det min PT som håller i det. Annars hade jag aldrig vågat testat! Men jag tänker att en halvtimma av varje borde jag klara och hatar jag det verkligen så har jag i alla fall testat det. 
 
 
Jag behöver lite motiverande musik!

Måste sluta lyssna på huvudet

Mitt huvud kan ibland verkligen arbeta emot mig. Det är egentligen på ganska många fronter men speciellt när det kommer till träningen. "Du känner dig lite seg, kanske ska du lägga dig i soffan med lite choklad istället för att springa?". Usch! De senaste dagarna har verkligen varit så men efter att ha varit sjuk och en säck potatis i en vecka så vägrar jag lyssna på det. "Känner du för att gå till gymmet, Sandra?" Nope, men jag gör det ändå. När jag väl är där så känns det så bra att pusha på och känslan efter slår ju det mesta. Och att springa ute är så befriande att det inte spelade någon roll att jag var trött nyss.
 
Nej, nu måste jag sluta lyssna på alla tankar som far runt och bara göra. Önskar bara jag kunde säga samma om allt annat...
 
Blev en ganska bra runda igår! (i mina mått då)

Skönsång och klagorop

I vårt hus är det ingen risk att somna om på soffan efter man gått upp på morgonen. Inte sedan igår i alla fall när Yuki började löpa igen och går fram och tillbaka och kurrsjunger. Så Yuki håller på flörta och sjunga för Hunter som i sin tur jamar klagande och stirrar på mig för han vill ha frukost. Det kanske låter som jag tycker det är jobbigt men jag tycker faktiskt det är ganska gulligt :)
 
 


Höst, mörker och massa mys

Vissa dagar saknar jag sommaren (eller sommaren vi borde haft) men så tänker jag på att hösten är min favorit årstid. Ingen pollen och småkryp, man kan ha på sig snygga jackor och boots, alla kurser startar, man sätter upp planer och mål och tänder levande ljus och myser i mörkret. Tur att vi alla fyra får plats i soffan!

Isadora - Jewels of the Orient

Testade ett nytt nagellack i helgen från Isadoras nya höstkollektion och det är riktigt höstigt och fint. Blev förvånad över den breda penseln men det gick jättesmidigt och räckte med bara ett lager. Sedan måste jag ge det plus för att torka så fort också. Jag trodde det skulle vara mer åt rött men det är faktiskt mycket mer åt lila. Hur som helst jättefint! 
 

Ancient Ruby heter nyansen

Testet har kommit fram!

Snällt av UC Davis att bekräfta att det kommit fram. Nu gäller det bara att vänta och hålla tummarna!
 


Kvällsrunda

Jag har precis avklarat kvällens joggingrunda och det var inte kul. Fick rödljus hela tiden när jag hade bra flyt och sedan var det motvind på vägen tillbaka. Sprang tillslut endast på viljekraft. Men blev ändå 5.28 km på 38 min!

Nu kan jag springa med vatten också sedan jag hittade min lilla vattenflaska i en kartong under massa tidningar. Yay!

Tired

Inte lätt att vara katt...
 
 



Veckans schema

Måndag
Körlektion 80 min
Jogga 30 min
 
Tisdag
PT Träning 60 min
 
Onsdag
Simma 30 min
Spelkväll!
 
Torsdag
Körlektion 80 min
Box + cirkel träning 60 min
 
Fredag
Jogga 30 min
 
Lördag
Gymträning 60 min
 
Söndag
Jogga 60 min
Matlagning för nästa vecka

Skohylla

Titta vilken fin skohylla tibbe monterade ihop till mig. Nu kan jag få plats med ännu fler skor!
 
 



 

Skogstur

Jag har precis kommit hem efter en uppfriskande joggingrunda i Stadsskogen. Det var Frida som tipsade att det fanns en fin skog så nära stan så jag var sugen att testa.

Det var hemska uppförsbackar hela vägen dit och tog ett tag att hitta en cykelparkering men det var jättefint när jag väl började springa. Däremot tog det mig nog en kvart att sluta tro att någon skulle hoppa på mig bakifrån, rånmörda mig och dumpa mig i någon buske. Sedan skulle någon stackare som rastade hunden hitta mig någon dag senare. Jag glömde mitt ID kort så jag sa till tibbe att ringa sjukhusen om jag varit borta för länge. Säger detta något om hur paranoid och lättskrämd jag är??

Sprang i alla fall två varv med massa små backar och som tur var var det fler löpare ute. Kändes jätteskönt och blev 5,26 km på 39 min. Men jag märkte att det är en helt annan sak att springa där än i platta fålhagen.

Ut i skogen!

Frukost för veckan preppad. Nu ska jag ut och springa lite. Synd bara att solen försvann.

So cute!

Hittade det här kattunge kitet i djuraffären igår när jag var och handlade. Fanns ett blått också men det här var bara för sött! Hade jag vetat att jag kunnat avla med Yuki så hade jag nog köpt det. Supersött!
 


Cuteness overload!

Morgonmys i soffan. Finns inget bättre sätt att starta dagen!

Wet cats

Vilken workout man får av att bada katter. Yuki var inte sammarbetsvillig alls så jag fick konstant kämpa emot hennes ständiga flyktförsök och nu har hon lärt sig att använda sin stora röst så blev ett väldans tjutande. När hon var ute ur duschen gick det som vanligt väldigt bra att torka henne och hon njöt av att bli borstad. 
 
Sedan var det dags för Hunter som visste vad som var påväg så han låg ihopkrupen och försökte se oskyldig ut. Han tog nog halva tiden att bada för han sitter helt stilla och tyst och lyfter de tassar jag vill så man kommer åt överallt. Däremot är det ett väldans kämpande att torka honom. 
 
Värst av allt är nog allt böjande när man badar dem. Ryggen blir helt paj...hade varit skönt med något sorts bord.
 
 
 



 

Produktiv dag

Jag hade så ont i magen i fredags kväll att jag rullade ihop mig till en boll och somnade på soffan redan vid niotiden. När jag vaknade idag hade jag så mycket energi att jag nästan hoppade ur sängen. Va skönt med lördag och vara ledig! Och att det var soligt och varmt ute gjorde mig på ännu bättre humör. Jag drog upp tibbe ur sängen och så hade vi en mysig frukost i soffan. Sedan tog jag ut katterna på balkongen och läste lite (tibbe "vilade ögonen" på soffan).
 
När jag kände att det kliade för mycket i benen planerade jag maten för nästa vecka och sedan blev det en härlig cykeltur i solen och så storhandlade jag mat. Direkt när jag kom hem drog jag på mig gymkläderna och tränade på ett väldigt tomt gym tills de stängde. När jag kom hem efter det så var det dags för katterna att badas så det var bara att förbereda allt och ta en i taget. Tibbe fixade maten under tiden och när jag var klar kunde jag njuta av en köttbit med lite sötpotatis och lite avkoppling.
 
Lyxfrukost med en kopp te, ägg och rostat lchf bröd med salami och brie!

Tappat känseln i benen

Efter att Yuki legat i mitt knä i två timmar så hade jag ingen känsel i benen längre så har fått sträcka ut mig lite. Men hade inte hjärta att flytta henne när hon ville värma upp sig och gosa efter sitt bad. Men snart måste jag nog flytta på henne!

Läsa på balkongen

Lite sommarkänsla kvar när man kan sitta i solen på balkongen och läsa. Jag har precis läst ut boken "Heja, heja!" som var motivationen jag behövde. Lättläst, inspirerande och såklart motiverande! Vad sugen jag blir på att springa och att springa lopp i andra länder. Tänk Venedig marathon med lite semester eller passa på att springa i vackra Paris när vi hälsar på tibbes familj. Det här känns som ett nytt mål!

Truppen samlad!

Inte ofta man lyckas få båda katterna stillasittande på samma ställe! Toaletten har varit ett väldigt populärt spana ställe de senaste dagarna så när jag såg Hunter hoppa upp bredvid Yuki var det bara att springa och hämta mobilen. Hann ta fem bilder varav en var okej innan Hunter tappade intresset. Någon som har något trick på att ta bra bilder på djur?
 


Nattläsning

Tibbe ramlade in för en timma sedan efter en kväll ute i Stockholm så nu har jag svårt att somna om. Passar på att läsa lite då :)

Fint väder och härlig tur ute

Ikväll kände jag att det var dags att börja träna försiktigt igen. Jag blir lätt så trött och orkeslös när jag inte rör på mig så nu ville jag ha tillbaka energin igen! Det var riktigt fint väder i Uppsala med sol och jag kände att jag nästan flög fram. Blev 5,14 km på 38 min. Mitt mål var att klara fem så jag är nöjd men bästa är att jag är sugen på mer!
 
Sprang i ett par nya tights från HM som fungerade riktigt bra. Alla mina långa tights har dragkedjor längst ner och jag har bara korta träningsstrumpor så brukar alltid komma hem med skavsår. Men dessa som sagt fungerade mycket bättre.
 

Att det alltid ska vara så svårt att ta en bild utan katter :P
 

DNA test skickat

Nu har jag gjort den sista pushen i att fastställa vilken blodgrupp Yuki har. Jag har pratat en del med Genoscoper i Finland men eftersom de testen visar B då hon inte borde vara det har jag kontaktat UC Davis i Kalifornien. Avelsrådet för Sällskapet Sibirisk katt rekommenderade dem och det är samma ställe som hennes mamma testades på så nu har jag skickat iväg ett likadant test som hon tog. 
 
Kändes lite mysko CSI att skrapa DNA från gomen men hon är så snäll så det tog inte lång tid. Idag har jag skickat det med FedEx så om de har det på måndag kan jag kanske få veta svaret nästa vecka (med lite tur). Antingen kommer det visa B och då har det blivit något fel med mammans eller pappans test eller så visar det A (a) eller A (b) och då planerar jag avla med henne. Om det är B som det verkar vara så kommer jag kastrera henne i höst. 
 

Hon låg och sov så fridfullt i mitt knä igår

Mmmm...choklad

Jag köpte ett nytt lipbalm i helgen med smak/lukt av choklad som jag inte visste om jag skulle våga prova. Jag som är så svag för choklad var rädd att jag skulle bli sugen varje gång jag tar på mig det men samtidigt var jag ju tvungen att köpa det för det luktade så gott.
 
På eftermiddagen i måndags hade jag värsta chokladcravingen och bestämde mig då för att testa lipbalmet. My god vad gott det luktade! Och förvånansvärt nog försvann mitt chokladsug (och nej, jag åt inte upp det). Hoppas det kommer fungera flera gånger!
 

Finns på The Body Shop

Usch vilken svacka

Jag hatar när man har ett bra flyt på träningen och så blir man sjuk. Känns som allt stannar upp och man blir som en säck potatis. Jag börjar väldigt lätt tycka synd om mig själv också och då är det lätt att börja tröstäta. Träning och bra kost går verkligen hand i hand och fuskar jag med det ena så rasar allt. Men den här veckan fick det vara nog och än så länge äter jag bra men jag har inte kommit igång med träningen ännu. Tror jag ska börja med en powerwalk/lätt joggning och trappa upp för lite gymtid i helgen. 
 
Jag är extra taggad också för vågen visar en rekordlåg vikt nu; 45,6 kg! Egentligen har jag inga planer på att gå ner i vikt och jag kommer nog säkerligen gå upp snabbt igen men det är något med att se en låg siffra som får mig så motiverad. Jag vill ut och springa och svettas på gymmet!
 
Inspiration!

Älskar posen!

 

Teorilektionerna klara!

Nu har jag gått på alla teorilektionerna! Jag kan såklart inte allt ännu men känns bra att ha gått dem. Om man har baskunskap eller kan köra en massa hemma så säger de ju mest det som står i boken men för mig har det hjälpt mycket. Efter de har visat hur bilen krockar i olika hastigheter så har jag också en helt annan respekt för hastighet och jag ser nu alltid till att bilbältet sitter bra. 
 
Övningskörning går framåt också. Idag fick jag testa på mindre och större landsväg vilket nog var det läskigaste hittills. Att man kan få köra 70 på så krokiga smala vägar med massa hus gör mig väldigt nervös...såklart saktar jag ju ner och kör till sidan vid kurvor men tänk om man kör förbi en buss? Eller om den mötande bilen kommer in i kurvan för snabbt? Vi körde även ut på en stor landsväg och så fick jag testa på 6ans växel och 90 km/h. Jag som äntligen blivit bekväm med 50 km/h satt och skrek inombords ;)
 
Min pappa brukar nämna det här klippet och exakt så här känner jag mig efter körlektionerna. Svettas som en galning och försöker få loss händerna som krampaktigt håller fast vid ratten.
 
 

Feed me!

En ny rutin har sakta börjat sedan vi slutade ha kattmat stående framme hela tiden och började ge dem mat tre gånger om dagen. På morgonen ligger jag i soffan och gosar med katterna. Efter ett tag hoppar Hunter ner och så ligger Yuki kvar på mig och sover medan jag kollar bloggar på mobilen. 
 
Om jag nu inte går upp inom fem minuter så börjar jag känna en brinnande blick på mig. Tittar jag runt så ser jag Hunter sitta och blänga på mig. Någon vill ha sin frukost! Går jag då upp så får jag en väldigt tillgiven katt som ska prata och sätta krokben för mig på vägen till matskålen.
 

Snart RE: Retribution!

Filmerna ska definitivt inte blandas ihop med spelserien. Spelserien är hur bra som helst och filmerna följer inte direkt den storyn men de är underhållande att titta på. Ettan tyckte jag t o m var bra. Men det som är roligast med filmerna är att se alla karaktärer man känner igen. I länken kan ni se en bakom kulisserna där man t ex ser Wesker och är man riktigt snabb så ser man t o m Leon! 
 
 

Veckans schema

Den här veckans planering är väldigt temp just nu. Beroende på hur frisk och kry jag blir så kanske jag lägger på lite träningspass och så har jag satt upp mig på återbudslistan på körskolan (de är fullbokade en månad i förväg!) så förhoppningsvis kommer det till fler lektioner. Men känns jättekonstigt med ett sådant tomt schema...blir ju sönderstressad.
 
Måndag
Körteori lektion 120 min
 
Tisdag
Körlektion 80 min
 
Onsdag
Simning?
 
Torsdag
Körlektion 80 min
Spelmingel
 
Fredag
-
 
Lördag
Jogging 30 min
 
Söndag
Styrketräning 60 min
Matlagning för nästa vecka

Matlagning!

Ikväll var jag ensam och kände inte direkt för att laga mat hela natten så blev lite enkla maträtter.
 
Lunch blir äggröra med broccoli och lax
 

 

Middag blir kött (hittade det i frysen så vet faktiskt inte vad det är) med haricots verts och bacon och en spicy spenatsås till
 

28 dagar senare?

Nejdå :) Så här ser Uppsala ut morgonen efter en kulturnatt.

Lilla tjejen är vuxen nu

Här är man då aldrig uttråkad för det är alltid något som händer. Igår kväll var Yuki lite mer pratglad än vanligt när jag kom hem men jag tänkte inte mer på det utan gav dem mat, åt och gosade med dem lite. Jag började somna till i soffan när jag hör henne tjuta i hallen som vanligt (hon går alltid och pratar för sig själv). Sedan börjar hon gå fram och tillbaka och börjar kurr sjunga och lägger sig vid Hunter och rullar sig. Stackarn förstår ingenting utan gömmer sig bakom mig. 
 
Efter ett tags sjungande gör han ett väldigt väldigt tafatt försök att inte direkt sätta på henne utan mer dominera henne. Istället för den vanliga leken skjuter hon upp baken i luften, börjar trampa med bakbenen och spinner högt. Hunter blev ju helt förskräckt :) 
 
Vet inte om det är något förlöp eller hennes första riktiga löp (hon är väldigt sen, nästan 1,5 år gammal) men hon är väldigt tyst av sig utan går mest och sjunger i omgångar. Hon håller fortfarande på ikväll men hon sover och äter som vanligt. Kanske är lite mindre kelig men förutom ett par sångstunder då och då är allt som vanligt. Därför känns det mer som ett litet förlöp för jag har hört att de ska vara riktigt högljudda och hålla på hela tiden. 
 
Så vitt jag vet är det bäst att låta dem löpa helt första gången så blir inga p-piller för henne (även om det nog ändå skulle vara onödigt för ganska svårt att stoppa ett pågående löp). Blir spännande att se om det är dags att boka kastrering eller leta efter en stilig hane. 
 
Hittade den här bilden från veckan vi tog hem henne. Hon ser ut som ett litet troll!

Blodprovs resultat

Fick ett mail från Genoscoper i eftermiddags och det visar också B. Ringde upp dem (som tur var pratar de engelska) och förklarade hur allt låg till med hennes föräldrar så de skulle testa igen på måndag och undersöka detta vidare. 
 
Däremot sa de att DNA analys inte går att göra på sibiriska katter för resultatet blir inte 100%. I så fall skulle det betyda att det inte går att urskilja vad för gener den rasen bär på, t ex A (bär på B), utan kan bara visa vilken blodgrupp de har, A eller B. Då kan det stämma att Yuki är B men detta har jag inte hört något om innan från någon annan som har sibirer så låter lite konstigt. 
 
Vet redan nu att det kommer bli en massa fram och tillbaka nästa vecka. Måste säga att jag börjar bli riktigt trött på hela cirkusen...det enda jag vill ha är ett säkert resultat. Känner mig ganska deprimerad och ledsen ikväll så jag tänker lassa upp massa onyttigheter och gosa ner mig med katterna i soffan. 
 

Förkylning...

Det är en förkylning jag har dragit på mig...typiskt. Jag har inte tid att vara sjuk nu! Lite tur i oturen så kom den på onsdag kväll och bröt inte ut fullt förrän på torsdag kväll, hade den kommit tidigare hade jag kanske fått ställa in en massa men nu börjar jag med dagens aktiviteter vilket tyvärr blev träning och spelkväll :/ Ska ladda med ipren, lägga mig tidigt och hoppas jag blir såpass bra att jag kan gymma på söndag.
 
Börjar dagen med en riktig höjdare till frukost så jag blir på bättre humör. Yoghurt, hallon, jordgubbar och egengjord musli. Supergott!
 
 

Det ska borstas!

Våra mysstunder på mornarna är absolut bästa sättet att starta dagen. Två katter på en som värmer upp en och spinner och trampar :) Tyvärr har Hunter inte velat vara med de senaste mornarna men han verkar tröttare längre nu när det börjar bli kallt och mörkt.

När borsten åker fram så blir alltid Yuki extra gosig och man ska speciellt borsta hennes huvud. Hon har riktigt tät och tjock päls just nu även om det känns som halva faller av varje gång jag borstar. Vet inte om det är vinterpälsen som är på gång eller kanske vuxenpälsen.

Nu blir det till att göra ordning sig, känner mig lite krasslig sedan igår men svårt att veta om det är förkylning eller allergi. Oavsett så är det dags för katterna att bada! Får bli nästa helg :)

Myströja

Jag kunde inte hjälpa det när jag såg den i affären. Den var så söt så den fick följa med hem. Perfekt myströja att ha hemma. Crazy catlady for the win :)

Dagens låt!

 

Tandläkartid

Finns det något man drar sig för så mycket som att gå till tandläkaren? Värsta är att jag får kallelse en gång om året och jag vet att det är bäst att gå. Men det känns som jag är där mycket oftare...Får skylla mig själv för att jag misskötte tänderna så mycket när jag var liten. Har gett mig både massa början på hål och värsta tandläkarskräcken.

Nya skålar!

Nu när katterna får både blötmat och torrfoder så blir det hela fyra matskålar som ska fyllas. Jag brukar använda mina brulée formar när jag behöver några extra men nu när det blir varje dag så tyckte jag att jag kunde köpa två nya skålar som enbart är för katterna. Jag hittade ett par jättefina på Supercat som jag fick hem idag! Kanske inte matchar deras röda och svarta skålar som de redan har men de var så söta.
 
Fick ett infall idag också och anmälde båda katterna till Birkas utställning i november. Anmälde bara till lördagen och kan hända att jag inte ens går dit eller kommer med eftersom jag anmälde så sent. Som jag nämnt innan så behöver båda katterna bara ett till certifikat i Sverige innan vi måste ta nästa utomlands. Vi är redan anmälda till utställningen i Uppsala men jag anmälde mig till Birka ifall de inte får sitt cert på Uppsalas. Det går att avanmäla och få pengarna tillbaka innan den 15e oktober och jag vet den 13e om jag behöver gå eller inte så det blir perfekt! 
 
Om jag går hoppas jag bara det är en katt jag behöver ta med mig för vet inte riktigt hur jag ska själv släpa på två katter. Men det löser sig nog :)
 

Köpte egentligen den lila och en brun men den bruna var slut så bytte till en grön istället. Jag tycker de är supersöta!

Veterinären

Nu är det dags för försök nummer två. Stackars liten som måste ta blod igen :/

Bourne Legacy

Nu blir det strax bio i en nästan tom salong men då blir det ju bara ännu mysigare. Ser verkligen fram mot filmen! Tycker han som spelar den nya agenten är lovande sedan jag såg honom i The Avengers.

Vi är mätta och belåtna också sedan en god köttbit med sallad på Texas. Får hoppas filmen är underhållande för vi är båda ganska slitna :)

Klocka

Målet är att köpa en bra pulsmätare med eller utan gps som jag kan ha när jag springer ute och inte känner att jag vill ta med mig iphonen. Vilket i princip är nästan hela tiden här i Sverige...hatar att springa och känna mig stressad av att det när som helst kan börja regna och så håller man sig i närheten av hemmet. Jag har tittat lite på Beurer PM25 som är en simpel pulsmätare, sedan finns det Beurer PM52 som är lite dyrare men jag blev väldigt nyfiken på Garmin Forerunner 110 som också har gps. Något sådant känns det värt att investera i!
 
Alla är nog säkert jättebra men det får helt enkelt vänta. Det är påväg mot vinter nu och jag vet inte hur mycket jag kommer springa ute då så jag spar på pengarna. För att hitta något temporärt gick jag ner till Clas Ohlson och köpte en klocka med timerfunktion för 69 kr. Det får duga!
 
 
Invigde den i lördags och det fungerade helt utmärkt. Blev en kortare runda på 28 minuter, enda minuset är att jag inte vet hur långt jag sprang eller i vilket tempo.

Veckans schema

Den här veckan ser inte mycket lugnare ut än förra, det är bara att köra på den här och nästa vecka tills teorilektionerna är klara.
 
Måndag
Körlektion 80 min
Körteori lektion 120 min
Bio
 
Tisdag
Veterinär
PT Träning 60 min
 
Onsdag
Tandhygienist
 
Torsdag
Körlektion 80 min
VIP Shopping Lindex
Körteori lektion 120 min
 
Fredag
Simning 30 min eller Basic Step 55 min
Spelkväll!
 
Lördag
Jogging 30 min
 
Söndag
Styrketräning 60 min
Matlagning för nästa vecka

Kung Markatta kokosmjölk?

Ekologiskt, kravmärkt, utan e ämnen och står att den är krämig. Det här måste testas!

Lördagens låt

Den här låten försöker vara lite av allt men ändå ganska bra drag i den!
 
 

PT Träning

Den här veckan (och antagligen de två kommande) måste jag tyvärr ligga lite lågt med träning och bara köra tre gånger i veckan utan någon simning. Men då gäller det att pusha på de gångerna! I tisdags fick jag testa på en halvtimma afro och en halvtimma core i en mindre grupp med min PT. Core har jag kört innan och det är alltid roligt men afro var nytt. Det släcktes ner i rummet och tändes ljus och sedan var det dans som påminde lite om zumba på det sättet att man kan släppa loss och ragga i vissa steg. Jag var lite besviken i början för det var för lätt och långsamt men det visade sig bara vara genomgången för när vi kunde stegen drog det igång. Var riktigt kul och kan nog tänka mig att testa ett helt pass med det!
 
Dagen efter hade jag mitt PT pass där vi gjorde ett pass för armar och ben med lite rygg och mage. Det var tungt och svettigt och kan säga att jag var skakig i två dagar efteråt. Fick lite stretchövningar för ryggen också eftersom jag verkar ha lite kort rygg.
 
 
 
RSS 2.0