Fjäskisar

Ikväll blev det stuvad spenat med ägg för oss till middag men för att tibbe ska bli mätt så kokade jag lite torsk till honom. Passade på att koka lite till katterna också. De är så fjäskiga när vi kommer hem för de vet att de brukar få något gott och onsdagar är det blötmat. Jag var dum nog att få dem att lukta på mina fingrar när jag tagit i torsken eftersom de väntade på mat och efter det hade jag två hjälpredor som skulle sitta på första parkett på diskbänken och hålla koll ;)

Efter maten är det nu jäsning i soffan som gäller!

Tröjklänning

Klickade hem den här från HM. Lite gamble men tror den kan fungera!

Dagens Hunter pose

Vet inte varför katterna envisas med att sova vid skorna men detta ser då inte bekvämt ut :)

Mysig kväll

Igår åkte tibbe och jag hem till frida och didrik. De bor utanför Uppsala och man märker verkligen att man kommer utanför stan för det var fortfarande snöigt och så mycket is. Jag kände mig som Bambi på is! Hjälper heller inte att jag hade klackar på mig.

Var jättekul att hälsa på hemma hos dem igen, var en jäättelång tid sen jag var där senast. Vi satte oss i köket och pratade en massa och lekte med katterna. Finn var supermysig och kelig (speciellt när det var mat i närheten ;)), Kira var väldigt blyg men hon är verkligen supersöt och sedan har vi Thor som börjar bli riktigt stor. Tror nog han lätt kommer gå förbi Hunter i storlek på mindre än ett år.

Sedan blev vi bjudna på en jättegod middag med grillat kött och halloumi, lyx! Till efterrätt blev det favoriten chokladmousse. Var en riktigt trevlig kväll, ni får komma över till oss nästa gång!

Thor


Jag med Thor


Kira


Och den jättegoda middagen!


Hunter posar

Älskar Hunters poser när han rengör sig. Ser så extremt avslappnat och bekvämt ut :)

Jag fick börja använda furminatorn på honom igår. Hade hoppats han kunde behållt vinterpälsen för kattutställningen men just nu faller pälsen i klungor. Måste ta bort det innan allt tovar ihop sig. Och ni ska se hur lägenheten ser ut! Känns som en öken där stora tussar blåser runt :) Blir städning ikväll.

Hälsar på hos Frida

Vi är hos Frida och Didrik och får för första gången träffa Kira och Thor. Hur söta som helst!

God morgon!

Jag är verkligen supertrött. Blev sent igår på festen men det var kul. Tänkte göra något produktivt nu och starta dagen men funderar nästan på att ta en tupplur istället.

Lite svårt att sova dock när jag har sirenen Yuki bredvid mig ;) Hon har upptäckt regnet utanför och kan inte sluta prata om det. Bra att någon är pigg i alla fall :)

Blodrött

Idag kör jag på blodröda naglar. Inte exakt bestämt vad jag ska ha på mig men det kommer matcha mina tights i alla fall.

Ikväll blir det releasefest för Syndicate. Ska bli kul att träffa gamla kollegor men får se hur länge jag kan hålla mig vaken. Vi var uppe sent igår och spelade så jag är sjukt trött.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Myslunch

Igår när jag skulle äta lunch ville Yuki absolut upp i knät och spinna. Sedan skulle hon bädda ner sig och sova i mitt knä. Blev lite trixigt att äta men var så mysigt att jag inte ville störa henne. Blev en perfekt liten paus från jobbet.

Jag vill ha skor!

Finns så mycket snygga skor och många i härliga färger. Vet redan att jag vill ha Everest Black i Jeffrey Campbell men det kommer nog ta ett tag innan jag får tag i dem. Men jag vill också ha ett par klackar i färg eller kanske i beige. Kan inte all snö och is bara försvinna så man kan klä sig i något snyggt någon gång!

Snygga boots! Speciellt när de är i mocka.


Rosa är inte riktigt min färg men de här var supersöta.

Syndicate has arrived!

Yay! Titta vad Tibbe kom hem med. Spelet vi jobbade på i tre år; Syndicate!! Ser fram emot att testa det i morgon. Spännande :)

Yuki vaktar dörren

En väldigt trött Yuki sitter vid dörren och väntar på att husse ska komma hem.

Bilder från Universeum

När vi var i Göteborg så passade vi på att gå på Universeum. Lite skämmigt att jag växt upp i götet men aldrig besökt det, speciellt också eftersom jag alltid varit fascinerad av hajar. Nu var det äntligen dags...även om jag hade feber :P

Jag fick lite Hajen 3 vibbar när man gick i en tunnel under hajbassängen




Det stod "Dog" på alla vattenskålarna hos ormarna...undrar lite vad de matar dem med :P


Pirayor har blivit så mycket intressantare sedan jag såg Piranha 3D

Testat ny choklad

Eftersom jag bara kan äta mörk choklad just nu så testar jag en massa olika för att hitta någon perfekt. Den här veckan testade jag en med jordgubb och peppar! Lät lite läskigt men gud så gott. Jordgubb och choklad är en jättebra mix, konstigt att jag inte sett det innan.

Däremot pepparn...eughh. Förstör den goda jordgubbssmaken, synd. Men nästan perfekt :)

Crazy eyes!

Jag ertappade Yuki imorse i badrummet. Hon var i full färd med att busa med handdukarna och såg ut att ha riktigt roligt. Så får de egentligen inte göra men hon såg ju så oskyldig ut!

Hunter låg och spejade på henne

Drömmer mig bort

Fick ta det ganska lugnt i helgen med tanke på förkylningen men det behövs ibland. I fredags lyckades jag hålla tyst mestadels av kvällen och kunde vila rösten. Såg även till att unna mig själv ett fotbad. Vilken lyx små saker kan kännas ibland!

Samtidigt drömmer jag mig bort på semester. Vi har inte haft en riktig semester med resa på år så nu är det dags att ha något att se fram emot! Jag vill se världen, äta god mat, sola och shoppa en massa :) Nä, dags att börja planera för det så det blir mer än bara en dröm. Frågan är bara vart man ska åka?

Ny kattbädd

Hittade en billig kattbädd som t o m tibbe tyckte var okej så den fick också följa med hem i helgen. Tog en dag för katterna att nosa och inspektera den men sedan blev den populär :)

Yuki test ligger lite försiktigt


Sedan sträcker hon på sig


Och myser ner sig ordentligt


Hunter blir avundsjuk och ska tränga ner sig också.

Kladdkaka

Testade att göra kladdkaka på LCHF vis i helgen. Hade inte så där jättehöga förväntningar eftersom kladdkaka är nog det jag bakat oftast och jag har ett så himla bra recept. Den här var INTE vad jag kallar kladdkaka och jag skulle absolut inte göra den igen. Smakade knappt ens choklad...

Yukis tur att bada

Skäms nästan lite för det jag skrev imorse. Jag som skrev hur svår Yuki är att bada och hur mycket hon skriker. Ikväll när jag badade henne så var hon helt tyst. Hon använde inte klorna och velade inte en massa utan bara satt där så snällt. Kunde t o m använda båda händerna när jag sköljde. Hon försöker ju såklart precis som Hunter sakta smyga därifrån men det är inget emot den vevande vassa klätterapan jag är van vid.

Tror badningen tog halva tiden av vad den brukar. Och va stolt jag var över henne!

Nyduschad!


Nybadad

Igår var det Hunters tur att bli fin. Tycker båda mina katter har väldigt bra kvalité på pälsen och egentligen inte skulle behövas badas så ofta men de är väldigt statiska och blir väldigt lätt dammiga i pälsen. Eftersom både jag och tibbe är allergiker så är det bra att hålla nere nivån av allergiframkallande ämnen så är det bra för oss att bada dem ofta. Sedan så blir det såklart mycket färre tovor när pälsen är ren och fin :)

Lite roligt när man jämför en badning av Hunter och Yuki. Med lilla tre kilos Yuki så pansrar jag på mig med kläder och får hålla fast henne konstant och blocka hennes försök att klättra upp på mig med klorna ute. Och så hon skriker! När det kommer till sex kilos tunga Hunter så är det bara att sätta honom i duschen och blöta ner honom så sitter han där så snällt och är helt tyst. Går att lyfta armar och ben utan problem, enda han gör är att titta på en med stora ögon. Han är inte dum dock och försöker komma ut men sålänge man är beredd är det inga problem.

Igår gick det t o m hyfsat bra att föna honom och efteråt var han superkelig och ska följa med en överallt och bli klappad. Han lät mig även kamma igenom hans päls och dra ut lite tovor. Han ser lite rolig ut innan pälsen har torkat helt för hans huvud blir verkligen jättestort jämfört med kroppen :)

Idag blir det Yukis tur, hoppas jag kan få bort mjället. Blev lite orolig dock när jag såg mjäll i det svarta i Hunters päls igår så kanske blir ett veterinärbesök snart ändå...

Eftersom vi är allergiker kan jag ha svårt när jag andas in för mycket damm och päls samtidigt. Min mamma hade en jättebra idé när hon var här så när vi flyttade hade vi på oss ansiktsmasker. Efter det har jag alltid på mig mask när jag byter sand i deras låda och när jag badar dem. Nu reagerar jag inte alls utan kan ta den tiden jag behöver!


Nybadad!

Ny transportväska

Vi hittade en ny djuraffär idag som vi aldrig varit i innan. Jag trodde det var en jätteliten djuraffär men den var ganska stor och hade bra utbud med mat och de toaprodukter vi använder. Blev glatt överraskad för det ligger i fålhagen så ganska nära för oss och när sommaren kommer blir det bara att cykla genom söta smågator om vi behöver något. Vi hittade även en bra och billig transportväska som fick följa med oss hem!

Inte lätt att jobba ibland...

...när man har en sådan här fjäskis i knät :) Runt och runt i cirklar och spinna och bli klappad tills hon till slut somnade.

Lördag och upp och hoppa!

Jag har egentligen varit vaken sedan fyra imorse. Började hosta då som sedan höll mig vaken i någon timme men tror jag lyckades sova lite tills klockan ringde vid sju.

Vad jag älskar tidiga mornar! Har legat i soffan och myst med katterna och läst igenom senaste Egoboost numret. Kände att jag behövde lite pepp för med sjukdom, tomt konto, mycket jobb och lite ålderskris så vill jag hellre komma in i "nu gör vi det här!" motto istället för att bara sitta och deppa.

Nu blir det superfrukost och jobb och sedan en liten promenad i fålhagen för att inhandla mat till oss och katterna.

Förkylning-jag, 1-0

Jag trodde såklart förkylningen skulle bli bättre när febern släppte men igår gick vi in i steg två. Efter lunch kom snuvan och när snuvan kom försvann rösten. Var inte så lätt att hålla i ett par möten på jobbet men måste man så måste man.

Skönt att det snart är helg!

Alla hjärtans dag

Fick en så söt present av min pojkvän. Blev så glad! Har velat ha en sådan där ett bra tag, tack så jättemycket!! Hoppas ni alla har en jättemysig alla hjärtans dag med era nära och kära :)

Kattutställningen i Göteborg

Lördagen började vi med en liten resa ut till Mölndal och att gå på Göteborgs Kattklubbs utställning. Gick lite vilse först (även med en iphone :P) eftersom jag letade efter ett stort ställe men det var i en liten liten lokal. Tror ungefär en tredjedel så stor som den kattutställningen jag var på i Uppsala i höstas.

Det var smockfullt med katter och gick knappt att gå förbi raderna. Sedan fanns det tre domarpodium, ett fik och några småstånd som sålde kattsaker. Vi gick runt först och tittade på alla katterna, fanns jättemånga söta katter i bland annat raserna sibirisk, maine coon och ragdoll. Jag tog och tittade lite extra noga för att se hur alla inrett sina burar både när det kom till klädsel, skålar och toalådor. Jag vet att man "ska" ha enfärgad klädsel men jag blev förälskad i en som hade gjort en burklädsel i ljusrosa tyg med massa hello kittys :) Sedan var det kul att se att många av katterna hellre sov i toalådan än att ligga i sina fina sängar.

Vi hade turen att vara där när en domare bedömde sibirer så vi stod där och lyssnade ett bra tag. Är möjligtvis min första domare jag verkligen lyssnat på men jag tyckte han var bra. Han verkade gilla sibirer som var lite mindre vilket hade varit positivt för Yuki. Sedan sa han att en av katterna inte hade rätt temperatur på pälsen? Tycker jag har läst något om det innan så vet inte om man måste tänka på det också när man köper sängar till buren. Mycket att tänka på...Jag blev lite chockad dock när han gav en katt ett ex1 som han fem minuter senare tog bort eftersom han ville vänta tills han bedömt de andra katterna. Kan tänka mig att det måste känts för dens ägare men som tur var fick hon tillbaka det senare plus ett biv (bäst i variant)!

Det han klagade på mest var att många katter hade tovor i pälsen och speciellt sibirerna. Var en katt som han sa kunde gå jättelångt och som han gärna velat nominera till panel men den hade så många tovor så det gick inte. Fick mig att tänka på Hunter :S

Efteråt pratade jag med ägaren och uppfödaren till en jättesöt tjej som blivit nominerad. De var hur snälla som helst och kom med massa tips. Var jättetrevligt att prata med dem och hoppas jag ser dem någon gång i framtiden på en utställning!

Innan vi gick köpte jag lite produkter och utställningssaker till katterna. Fanns ett jättebra stånd som hade massa märken som kan vara lite svårare att få tag på.

Ska bli spännande med utställning!

Domaren känner på katten. Om katten var för nervös gick han senare förbi deras burar för att se hur ansiktet var när de var mer avslappnade.

Jättefina tjejen som blev nominerad. Bakom till höger kan ni se tjejen som tog hem biv.


Spännande när domaren skriver ner resultatet efteråt

Sjuk

Nu börjar jag påminna lite om mitt gamla jag igen. Tågresan hem igår var INTE KUL! Halvvägs hem så började jag få rejäl feberfrossa och mådde illa. Satt bara och skakade och fick trycka i mig lite mat och dricka men ville bara vara hemma. Hjälpte ju inte heller att tåget blev en timma försenat så vi var inte hemma förrän vid elva tiden på kvällen. Fick vara hemma från jobbet idag och har mest sovit men det behövdes nog. Känner att febern börjar gå ner och huden är inte lika känslig längre men huvudet och halsen gör fortfarande ont.

Har varit riktigt mysigt dock med katterna. Yuki myste med mig på morgonen och sedan ville Hunter som vanligt mysa med mig. Men jag blev väldigt förvånad när han bestämde sig för att ligga kvar när han var klar. Så han låg bredvid mig med huvudet på min axel och så skulle jag hålla om honom. Sådär låg vi och sov i ett par timmar :) Vet inte om han var extragosig idag eller kände att jag ville ha lite sällskap. Supermysigt i alla fall! När han vaknade kom Yuki upp igen och la sig bredvid mig. Skönt med mysiga katter!

Yuki myser


En trött Hunter ligger och gosar med mig

Fredagen i Göteborg

Fredagen hade jag planerat som våran lugna dag. När vi kom fram skulle jag visa tibbe göteborg från läppstiftet, äta lunch med min pappa, titta runt lite i butiker och sedan ha en mysig middag på en liten fransk restaurang. Blev tyvärr inte som jag hoppats eftersom min pappa blev sjuk och fick ställa in (krya på dig!) men resten hann vi med. Ni har redan sett lite bilder från läppstiftet men jag måste visa middagen. Så grymt god!

Jag hade googlat runt en massa innan och bokat bord på en liten fransk bistro/vinbar på en liten gata vid avenyn. Var ganska många som satt där och bara drack vin men vi slog på stort med tre rätters middag och en flaska vin att dela på. Till förrät tog tibbe escargots (sniglar) i vitlökssås och jag tog grodlår med chili. Jag trodde grodorna skulle serveras som bara lår, typ kycklinglår, men det var en halv groda från mage och nedåt. Kunde t o m se den lilla stackarns bak så fick lite dåligt samvete men det luktade så gott att jag var tvungen att testa. Smakar som en blandning mellan kyckling och anka. Var verkligen supergoda förrätter.

Till huvudrätt åt vi de största musslorna jag någonsin sett med pommes, moules-frites heter det på franska. Något jag verkligen rekommenderar att testa om ni någon gång har vägarna förbi Frankrike! Till efterrätt tog jag creme brulée som jag tyvärr var lite besviken på men jag är väldigt petig när det kommer till det (vet inte hur många jag testat i olika länder) och tibbe tog en jättegod choklad fondant.

Var en jättebra start på semestern!

Med bästa sällskapet på Bistro Merlot

Escargots


Grodlår med chili i vitvin


Musslor i vitvin


Så goda pommes....mmmm....


Massa vin!


Creme brulée


Chokladfondant, var riktigt rinnig i mitten. Precis rätt tillagad!

På väg hem igen!

Nu sitter vi på tåget hem igen efter en mysig resa. Skulle inte kalla den avkopplande för har man bara knappt tre dagar på sig så blir det lätt lite stressigt. Men jag tyckte vi hann med allt viktigt! Lite synd bara att vi skulle ha otur att jag blev sjuk den här gången också. Tibbe har bara varit med mig i götet en gång innan och det var för fyra år sedan och den gången blev jag supersjuk i någon influensa och fick hög feber. Vi fick gå hem från Liseberg och jag fick lägga mig ner och sova så vi missade att göra en massa. Tror inte det är lika illa den här gången men jag hade ont i halsen i fredags som blev värre i lördags och idag har jag feber, frossa och huvudvärk. Men jag tänkte inte förstöra vår semester så blev en massa piller och tänka på annat :)

Den här helgen har varit lite fusk på dieten också men jag kallar det planerat fusk :P Frukosten fuskade vi inte med men däremot restaurangbesöken och några fikor. Lite skönt dock att märka att även om man åt något sött så njöt man inte av det på samma sätt som jag trodde. Däremot pommesen jag åt i fredags...trodde nästan jag skulle börja gråta :)

Färdkosten till och från göteborg. Bästa söderdröm teet med hemgjorda ugnsbakade omeletter!

Utsikt!

Vi sitter just nu hemma hos min mamma och försöker hålla oss vakna. Har varit en lång dag men vi måste hålla oss vakna ett tag till för vid midnatt ska vi på bio och se The Darkest Hour. Blir intressant att se om jag kommer somna under filmen eller inte :P

I fredags var vi uppe i Läppstiftet och tittade på utsikten. Jag har varit där en gång när jag var liten så tänkte att det kunde vara kul för tibbe att se. Riktigt fin utsikt! Bättre också än att gå runt ute i kylan för som alltid i göteborg så är det väldigt blåsigt och kylan är ganska bitande.

Kan berätta mer om det vi gjort senare. Nu är det dags att göra ordning sig och släpa sig iväg till biografen. Hoppas verkligen filmen är bra :)

Syndicate preview

Det har kommit en preview på spelet jag jobbade på i tre år. Spännande!

I Göteborg!

Den här helgen är vi i Göteborg på en liten weekend resa. Hälsar på familj, shoppar lite och lite sight-seeing. Vi har precis ätit en god hotellfrukost och strax ska vi göra oss iordning och bege oss ut till kattutställningen i Mölndal!

Yuki får testa på sitt sele!

Hon blev som en stel pinne och bara satt och skämdes. Stackarn..men tror hon kommer uppskatta det sedan när hon får vara med på balkongen. Gäller bara att hon vänjer sig vid den och inte försöker göra några orm moves för att ta sig ur.

Efter jag slutade filma tog tibbe fram deras favorit vippa och då glömde hon helt av att hon hade på sig den och hoppade runt, sprang och klättrade som vanligt. När han slutade leka var hon för trött för att orka bry sig :)

Varit hos frisören

Hade helst skippat frisören men jag var tvungen om jag ska tima in nästa frisör innan jag åker iväg i sommar. Håret är verkligen jättefint och frisören lyckades få det så där naturligt jag vill ha det. Sa även till henne att jag hade ont om pengar så hon var snäll och tog bara betalt för kort hår istället för långt.

Sitter fast

Vi sitter alla i soffan och myser. Eller i alla fall de som får plats, Hunter sträcker ut sig högst upp i deras klösträd istället. Så jag har världens sötaste lilla Yuki i knät och blir nog fast här ett tag. Men hon är så söt så vem kan säga nej :)

Idag fick jag även hem en jättefin borste till katterna. Jag köpte en billig borste när vi skaffade Hunter som verkligen var jättedålig så nu köpte jag en riktigt fin borste. Vilken skillnad! Så mycket bättre att borsta dem med och gör pälsen så glansig och fin.

Roligaste är att det finns en lapp i förpackningen där det står att man inte ska använda den på djur :) Antar att den är för människor men är populär bland kattägare. Testade den på mitt hår först och var nästan lite ledsen att ge den till katterna. Så fin borste har inte ens jag :P Men nu kommer kissarna bli fina i alla fall!

Nyborstad och sover i mitt knä

Kenza jacka

Den nya skinnjackan från Jofama by Kenza är så snygg! Tibbe tycker den är lite för rockig men jag hade gärna haft på mig den i vår. Synd bara att den är så dyr. Men man kan drömma :)

Rött var riktigt snyggt

Men svart passar till allt

Söta kattbilder!

Tibbe skickade den här länken till mig igår. Vissa poser är riktigt söta :)

The 25 Most Awkward Cat Sleeping Positions

Pimpade fåtöljen

Blev ny kudde och så bytte jag ut filtarna. Nu är det i alla fall lite mer matchande färger istället för en mix av allt. Tror dock ändå vi behöver en ny fåtölj, eller ett sådant där överdrags skydd. Men tycker det blev mycket finare romantiska färger.

Nya LCHF produkter att testa

Idag var jag och hämtade ut ett paket med lite LCHF grejer jag velat testa. Blev mandel och kokosmjöl, en tacokryddmix (som i alla fall luktar hur gott som helst), kakao, fiberhusk och en påse med ost snacks. Så eftersom vi skulle ha spenatsoppa med ägg idag till middag tyckte jag det skulle bli jättebra med frallor till det.

Gjorde ett recept med bl a mandelmjöl, linfrön, ägg, grädde, brödkryddmix och toppat med sesamfrön. Var jätte enkelt att bara blanda ihop allt och slänga in det i ugnen. Var rädd att få den där skursvamp känslan som jag fick med det andra LCHF brödet jag bakade men det här var helt annorlunda. Hade mycket mer smak och konsistensen var nästan bröd. Helt klart godkänt!

Soppan dock var alldeles för vattnig...och jag tog ändå bara hälften av allt vatten man skulle ha! Fick rädda det med lite creme fraiche så det fungerande ändå. Första spenatsoppan jag nog ätit på mer än tio år, får testa lite olika recept tills jag hittar något bra.

Vinter i Uppsala

Så vackert ute! Helt vitt och öde :) Då är det bäst att sitta hemma i värmen med lite ljus och en kopp te och bara njuta.

Fullspäckad dag

Idag har det varit en massa att göra. Läste på lite mer om kattutställningar, sedan blev det en del jobb och efter det massa fix i lägenheten. Städade hela lägenheten och packade upp det vi köpt. Tror jag spenderade en halvtimma med svordomar och tårar när jag skulle få upp en hylla i badrummet. Förstår inte varför man måste vara Hulk Hogan för att få ihop saker men var helt skakis i armarna efteråt. Men jag lyckades, alldeles själv också!

Efter det blev det bad för Yuki. Använde schampoo och ett finish schampoo så tog lite längre tid men hon var inte för besvärlig. Med skyddsutrustning klarade jag att göra det, själv också! Hade på mig strumpor, byxor och tröja som var helt genomdränkta efteråt men behövde inte vantarna den här gången. Hon är ju aldrig våldsam så hon attackerar inte mig men hon tjuter en massa och försöker ta varenda chans att komma därifrån. Värsta är när hon försöker klättra upp på mina axlar och använder klorna. Gäller att förutse hennes moves och blocka :)

När hon var klar använde jag min nya handduk som ska absorbera mycket bättre och det stämde verkligen. Gick mycket snabbare att få henne torr och sedan blev det föning och borstning. Sista finish blev lite antistat spray! Sedan släpptes hon lös och likt Tarzan så blir hon ju helt galen och springer sig torr. Hennes päls ser fin ut så hoppas mjällen försvinner.

Dagen avslutades med en jättegod broccoli gratäng och mys i soffan. Hoppas ni också haft en trevlig början på helgen!

Klar i badrummet och i full färd med att rengöra sig själv


Jättegod middag


Och mys i soffan!

Paket

Fick hem hela tre paket i veckan! Ett paket med lite LCHF mat, ett med kattprylar och ett med inredningsprylar till lägenheten. Jag har testat nudlarna med köttfärsåsen och de var helt okej. Köpte ett paket med LCHF pasta också som jag måste testa nästa vecka. Till katterna...eller egentligen till Yuki blev det ett efterlängtat sele med koppel och flexikoppel. Hunter har redan egna så nu fick Yuki sitt egna set så vi kan ha båda på balkongen på sommaren när det blir varmt.

Slutligen var det dags att börja pimpa lägenheten lite så vi köpte lite småprylar. Har tyvärr inte råd att göra några stora köp av möbler den här månaden men någonstans kan vi börja. Köpte lite till sovrummet, försökte rädda katternas fåtölj genom att pimpa den lite (kom dock på att det är själva fåtöljen som måste bytas ut) och sedan lite till köket. Tror det kommer bli bra i slutändan när vi har fått tag på ett köksbord!
Hunter har svart och rött så då fick Yuki ha svart och vitt

Våran nya klocka


Supersöt lampa

Statisk familj

Jag är verkligen en superstatisk person på vintern. Får stötar varje dag av precis allt, t o m vatten! Tibbe är inte lika statisk men katterna är vandrande elstationer. Kan höra hur det knastrar när de leker :)

Därför blir interaktion mellan mig och katterna väldigt laddad. Vet inte hur många gånger de velat gnugga ansiktet mot min hand för att istället få världens stöt på nosen. Hunter brukar vara okej med det förutom att han blir lite paff men Yuki tycker det är läskigt.

Har sett att hon börjar likna mig i sättet nu. När jag ska röra något i metall tvekar jag ibland och det är samma när hon vill gosa med mig. Man ser att hon vill men är väldigt försiktig när hon lutar sig fram. Hon är inte mindre gosig för det utan bara rädd för den första stöten. Men vem tycker det är kul att få stötar?

Äntligen pasta!

God morgon!

Igår gjorde vi köttfärssås med shirataki nudlar enligt Katrin Zytomierskas recept. Jag var lite kritisk för den innehåller ganska mycket men bestämde mig för att följa receptet ändå. Det ångrar jag inte! Va gott det var! Tror det var rödvinet som gjorde mycket av den goda smaken. Det här receptet kommer vi definitivt göra igen.

Nudlarna var inte lika gott som vanlig pasta men såsen var så fyllig och god att det inte spelade någon roll.

Gårdagens bästa Yuki poser

Går inte att inte ta bilder av Yuki när hon är så himla söt hela tiden. Sedan är hon fenomenal att hitta de konstigaste och mest obekväma ställningar!

Kyckling i ugn!

Kvällens middag blev kyckling med zucchini, svamp, sockerärtor, grädde och ost. Supergott och busenkelt att göra! Lyckades inte ta så bra bild eftersom min kamera var full. Filmade en väldigt rolig sak, kan visa senare om jag lyckas figurera ut hur man editerar på en mac.

Den här middagen kommer jag verkligen göra igen!

Mysiga katter

Jag var hemma igår och var i vårt kontor mestadels av tiden. Hade mitt ljus tänt, drack massa te och hade två supermysiga katter som skulle hålla sig nära. De skulle ligga i fåtöljen, bakom mig på golvet, på basen, i fönstret, i mitt knä, framför datorn och gick jag in i ett annat rum bara för en minut så var de hack i häl. Så blev massa kelande och en del bilder. Enda jobbiga är Yuki som varje gång hon är ensam går runt och skriker efter uppmärksamhet. Inte kan hon flytta sig heller utan man ska komma till henne :P

S*Mälarhöjdens Mynta (Yuki!)
Tycker hon lite ser ut som de där ödlorna som kan fälla upp sin krage och spotta på en. Eller det kanske bara är i Jurassic Park?
S*Stimics Boddington (aka Hunter)
De ville vara så nära som möjligt så var lika bra att sno hela bordet så jag inte kunde göra annat än ge dem uppmärksamhet :)

Gårdagens middag

Det blev stuvad spenat med brysselkål och stekt torsk. Vet inte om jag ätit brysselkål innan men det var helt okej, hade inte så mycket smak. Torsken ville jag inte steka utan någon panering så testade kokosmjöl. Tror inte det var det bästa alternativet men smaken doldes ganska bra av spenaten. Tror det är bättre att ta mandelmjöl men hade inget hemma. Så var en helt okej middag men...inget speciellt.

Tror jag byter ut till kolja nästa gång och testar någon annan panering.

RSS 2.0