Shinjuku

Ett till coolt område i Tokyo är Shinjuku. Det finns massa matställen och barer där och känns som många är nishade. Här finns ju även hotellet Park Hyatt Tokyo från "Lost in Translation" men vi hann tyvärr aldrig med det :/ 
 
I början så strosade vi mest runt men sedan blev det en tur till Cat Café Calico. Och yes, det är ett café fyllt med katter! Det låg på sjätte våningen i en liten trappuppgång så kändes lite konstigt att gå upp, nästan som man inte visste vart man skulle hamna. Men så har vi märkt att det var på många ställen i Tokyo. Det ligger massa olika affärer på olika våningsplan i vad som känns som bostadshus så bli inte förvånad om man ska ta hissen till våning åtta för en affär. 
 
I alla fall, man betalde per timma, fick hänga in sina ytterkläder och väskor och sedan rengöra sig noggrant. Sedan var det två våningsplan med massa katter. Katterna var såklart supersöta men det var lite konstig stämning där inne. Kan vara för att katterna nog var trötta på folk och alla mest satt och stirrade på katter. Sedan hjälpte det inte att tibbe fick sitta i en inglasad skamvrå för att han beställde en öl. Där fick inga katter vara så man kände sig mer som man var på andra sidan gallret på ett zoo och alla människor var där för att titta på en. Weird stämning som sagt. Men om man inte beställer mat eller alkohol och ser till att köpa kattgodiset så tror jag nog det kan vara mysigt. 
 
Efter den där konstiga upplevelsen blev det mat och sedan letade vi upp Capcom bar och Robot Restaurant och valde att gå på robot showen. Wow, säger jag bara! Alla dessa kostymer och robotar och få allt att fungera i en liten liten lokal som inte hade så högt i tak. Det var verkligen precis att tjejerna inte slog huvudet i taket när de stod högst upp och dansade. Showen var en salig blandning av det mesta. Tjejer med kulspruta på gigantiska spindlar, flygplan, robotar, kossor som fightades...yeah, det var annorlunda. Men kul!
 
Efter showen började det bli sent och vi drog tillbaka till tunnelbanan för att hinna komma hem innan tunnelbanan slutar gå. Konstigt att de slutar gå vid midnatt i en sådan stor stad som Tokyo. Nästa gång vi åker hit så får det bli en drink på Park Hyatt och äta hjärnbakelse på Capcom baren :D
 
 
 
Var stolt när jag hittade Wolfenstein på hyllorna
 
 
 
 
Så söt kortbent katt. I entrén visade personalen alla en varningslapp om den här katten för hon kunde bitas visst. Men så söt när hon gick runt.
 
 
 
 
Nog den mest stylade toaletten jag sett någonsin.
 
 
Inte så högt till taket som sagt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0