Akihabara och Roppongi

Akihabara är ju definitivt ett område man borde besöka, speciellt om man gillar spel och elektronik. Vi var där två gånger under resan och det finns så mycket att titta på. Alla dessa småfigurer man kan köpa, det finns de dyrare samlarutgåvorna och så finns det tusentals av gulliga småfigurer. Jag stod väl och dreglade ett tag över RE4, Hellsing och DMC figurer men det fanns tyvärr inte så mycket av dem längre eftersom de var populärare för tio år sedan. 
 
Det fanns även en del arkadhallar och purikura bås men enligt tibbe så var det betydligt färre än det var för tio år sedan. Konstigt...men det roliga med arkadhallarna är att man verkligen kan se alla sorters olika människor i olika åldrar där. Såklart massa skolflickor i uniformer, äldre kvinnor (även i yukatas), män i kostymer med portföljerna på golvet. Och ljudnivån är helt galen, alla maskinerna spelar musik och ljudeffekter samtidigt och allt är olika. 
 
Roppongi kändes som en motsatts till detta. Vi var inne i Roppongi Hills som är ett stort köpcentrum och det kändes väldigt modernt och dyrt. Hittade inte så mycket roligt där så vi fortsatte bort till Tokyo Tower. Det ser i princip ut som Eiffeltornet fast i rött och vitt. Vi åkte upp till mellannivån och tittade på utsikten men högre fick vi inte åka upp pga tyfonvarningen och vindarna. Annars var vi inte så mycket mer här, fint område men jag gillar bättre ungdomsområderna som är lite galnare :)
 
De flesta arkadhallar vi såg var SEGA
 
 
Retro arkadhall
 
Vi var aldig där inne men vampyr bar låter coolt!
 
Vårat försök till Purikura (aka världens stressigaste och mest förvirrande sak att göra om man inte förstår japanska, men kul!)
 
Mer ramen!
 
Roppongi Hills
 
Hittade de här i en prylbutik, buketter med nallebjörnar istället för rosor. Vill mycket hellre ha en sådan här bukett!
 
Tokyo Tower
 
Jag gillar blandningen mellan gammalt och nytt, natur och storstad som man hittar i Tokyo
 
 
Har jag nämnt att allt är sött i Japan? :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0