Järva Kattklubb utställning juli 2012, Dag 2

På söndagen ville Frida följa med och titta så då tog Tibbe chansen och stannade hemma. Det blev lite missförstånd med tider så vi kom iväg 45 minuter för sent men vi hann ändå. Vi var där tjugo över åtta så det var tio minuter innan de stängde incheckningen men det var perfekt. Allting var ju redan uppsatt så det var bara att släppa ut katterna och visade sig att klassändringarna hade skett automatiskt så då var allt klart. Hunter skulle upp som nummer tre och Yuki som nummer åtta så direkt när allt började så preppade vi Hunter. 
 
Hunter hade Vladimir Isakov som domare. Han tyckte också att Hunter var oproportionerlig och lite fet. Men han verkade verkligen gilla honom, han skrev "very big boy, lovely" på sedeln :) Däremot tyckte han också att pälsen var lite torr så jag kanske borde leta upp något återfuktande medel att förbereda dem med på sommaren. Hunter fick sitt första CAPIB certifikat och om jag inte är helt ute och cyklar behöver han ta två till certifikat utomlands för att kunna få nästa titel (internationell premier). Han kallades även upp för nomineringar.
 
När Hunter var klar preppade vi Yuki för hon skulle upp till domare Marie Westerlund. Hon tyckte hon var väldigt lovande men hon påpekade direkt att pälsen inte var bra på henne. Yuki har visst en blandning mellan sommarpäls/kattungepäls och vuxenpäls just nu vilket gör henne väldigt ojämn. Hon sa att Yuki var en tonåring. Yuki fick i alla fall sitt första CACIB certifikat och kallades upp för nomineringar.
 
Nu blev det lite trixigt för katterna skulle nästan upp samtidigt för nomineringar så Frida var jättesnäll och tog hand om Hunter. Hunter förlorade mot en jättefin stor kille p g a sin päls och Yuki hamnade sist av tre stycken av samma orsak. Då var klockan halv elva och katterna var redan klara för dagen. Man får ju inte gå tidigt så vi fick vänta tills utställningen stängde vid fem men var jättetrevligt att kunna gå runt i lugn och ro och titta på allt och äta fika och bara prata. Tack så jättemycket för att du ville följa med Frida!
 
 Vladimir Isakov med Hunter
 
 Vladimir Isakov med Hunter. Han är tung att lyfta!
 
 Vladimir Isakov med Hunter
 
 Vladimir Isakov med Hunter. Gillar Hunters uttryck :)
 
 
 Marie Westerlund tittar på Yuki
 
 Marie Westerlund tittar på Yuki
 
 Marie Westerlund skriver ner omdömmet
 
 Marie Westerlund skriver ner omdömmet
 
 Yuki är upp för nominering men hamnar snabbt på tredje plats
 
 En jättefin katt som är uppe för panel. Titta vilken päls!
 
 De presenterade även en hyfsat ny ras för Sverige. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.

Kommentarer
Postat av: Frida

My pleasure! ^^ Förlåt för paniken jag skapade!

Svar: Ingen fara! Vi hann i tid och jag tyckte vi hade trevligt :)
Vinterna

2012-07-15 @ 19:49:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0