Järva Kattklubb utställning Dag 1, del 3

Lördagen började tidigt för oss, upp halv fyra på morgonen och ta tåget som går 5.23 från stationen. Var lite halvpanik också att hitta tåget eftersom det inte stod med på listan så vi fick ringa SJs kundtjänst. Visade sig att vårat tåg, tåg 77 avgång 5.23, var tåget som hette tåg 75 och kom in 5.20. Det byter visst namn i Uppsala men eftersom det bara var det gamla namnet som stod på listan var det ju lite svårt att veta. Vi lyckades i alla fall komma på tåget och fick dela en liten kupé med en gigantisk schäfer som bara satt och stirrade på katterna hela vägen. 
 
Vi kom fram till Stockholm i tid och efter att ha gått vilse ett tag så hittade vi pendeltågen och kom med tåget till Västerhaninge. Väl framme så hade vi jättetur att utställningen ordnade skjuts mellan stationen och lokalen så vi blev upphämtade och körda ända fram till dörren för incheckning. Vilken lyx! Och riktigt bra och snällt ordnat av Järva Kattklubb. 
 
Jag var rädd att vi inte skulle hinna i tid men istället var vi där klockan sju på morgonen! Fast var ganska skönt att vara där tidigt för det var ingen kö alls så veterinärundersökning, incheckning och ställa alla frågor gick jättesnabbt. Vid åttatiden kom Jeanette med burklädseln så då kunde vi släppa ut katterna i buren och sedan var det nästan fyra timmars väntan innan det var vår tur. 
 
Den här utställningen var lite speciell eftersom de testade ett nytt system för första gången i Sverige. Istället för att assistenterna skulle skriva för hand på en lapp vilken katt som var näst så hade de en stor skärm som visade digitalt vilken katt som var uppe hos vilken domare och visade i turordning de kommande fem katterna. De hade även en ny bedömningssedel med kryssrutor där domaren kryssar i hur fin katten är istället för att bara skriva kommentarer. Underlättar mycket ifall man inte kan läsa handstilen! Det tillsammans med det digitala systemet gjorde allt supersmidigt och mycket mindre stressigt, hoppas detta kommer bli standard!
 
Vi fick Lene Glem (Danmark) som domare för båda Yuki och Hunter. Hon tyckte Hunter var jättefin men han hade lite för smalt huvud och hans päls var för torr som hon trodde berodde på att han byter till sommarpäls just nu. Hon tyckte han var oproportionerlig eftersom han saknade sin fina vinterpäls krage och är ganska fet. Det håller jag med om, han ser lite ut som en trafikkon just nu :) Hon frågade när vi hade kastrerat honom och vi sa sex månader och då sa hon att det var vanligt att katter blir väldigt oproportionerliga och feta när man kastrerar dem så tidigt. Hon tyckte han behövde tappa lite i vikt...vilket vi ska ta tag i snart. Hunter fick dock sitt tredje CAP certifikat och fick då sin titel, nu är han Premier! 
 
För Yuki gick det mycket bättre. Lene verkligen älskade henne, tror inte jag hört så mycket positivt från en domare tidigare! Hon hade excellent form och päls, jättefin bred nos och var en riktigt lovande sibir. Hon är fortfarande väldigt ung så hennes öron skulle kunna lägga sig lite bättre och hennes päls var lite ullig men annars var hon en perfekt medelstor sibir med lite grovare ansikte. Hon fick sitt tredje CAC certifikat och blev då Champion! Hon kallade även upp henne för nominering där vi slog två jättefina katter och fick nomineringen, helt otroligt! Väl i panel fick hon inga röster. Jag hade hoppats på en röst men när man såg hur liten hon var mot motståndarna så hade vi nog inte en chans. 
 
Men allt som allt en jättebra dag. Jag är superglad att båda har sina titlar nu. Yuki började även slappna av idag och kunde sträcka ut sig och vara lugn i sin bur, Hunter däremot tycker fortfarande det är alldeles för läskigt. Utställningen slutade även tidigt och vi kunde ta sju tåget hem till Uppsala och vara hemma vid åtta tiden. Sedan var det äta och förbereda inför söndagens utställning innan det var bums i säng. 
 
Det nya systemet. Gillar även att man kan se när domarna tar raster.
 
Alla priser! De vinröda EX1 priserna gillade jag bäst.
 
Yuki hos Lene Glem
 
Lene Glem håller upp Yuki
 
 
 
Lene Glem känner på Hunter
 
Lene Glem tittar på Hunters ansikte
 
 
 
 
 
Den här suptersöta lilla nakenkatten var uppe för panel.
 
Yuki väntar på att komma upp till panel
 
 
Yuki i panel!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0