Pasta med lax, spenat och tomater
Ingredienser
4 port
200 g papardelle eller annan pasta, ev. glutenfri
12 bitar soltorkade tomater
75 g färsk spenat
250 g laxfilé utan skinn och ben
2 tsk olja
12 halverade körsbärstomater
2 dl lagalätt eller låglaktosalternativ
salt, peppar
Så här gör du
1. Blötlägg och strimla tomaterna.
2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
3. Skölj spenaten och skaka av vattnet. Lägg bladen i en het torr stekpanna och vänd runt tills de fallit ihop och det mesta av vattnet ångat bort. Lägg över på en tallrik.
4. Skär laxen i ganska stora bitar. Stek dem hastigt i oljan.
5. Lägg i tomater och spenat och häll över grädden. Koka upp och vänd försiktigt runt. Smaka av med salt och peppar.
6. Lägg upp pastan på varm tallrik och skeda såsen över.
Servera med en blandad sallad.
400 kcal per portion