Chokladkolakakor

Blir ungefär 25 småkakor.

100g rumsvarmt margarin eller smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl vetemjöl (+ eventuellt 2 msk extra)
1/2 tsk matsoda/bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Rör smör eller margarin riktigt poröst med socker och sirap. Det går lätt med elvispens degkrokar. Tillsätt vetemjöl som först blandats med kakao, vaniljsocker och matsoda.

Lägg ett baklåtspapper på en plåt eller smörj plåten lätt. Dela degen i två bitar, rulla ut längder. Platta ut längderna på plåten, räffla dem med gaffel.

Grädda i 175 grader i 10 minuter (de ska vara mjuka och sega i mitten). Låt längderna svalna men inte kallna innan de skärs i bitar. Skär dem diagonalt. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de är kalla.

Fick receptet av en kollega, de är verkligen jättegoda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0