Django

Tibbe och jag var och såg Django på bio i tisdags. Vi hade väldigt höga förväntningar med tanke på att det var Tarantino men jag var ändå lite osäker för den är hela tre timmar lång och en western film. Inte direkt min favorit genre...
 
Men den var riktigt bra! Jag älskade varje minut av den och den kändes inte alls så lång som den var. Det var bra skådespelare, snygga kläder, bra dialog och så var den väldigt rolig. Det var en scen som var så jäkla klockren att jag inte kunde sluta skratta, ska inte spoila något men jag rekommenderar verkligen filmen!
 

Ägg

Den här veckans mat handlar mycket om ägg. Jag kör på ägg med majonäs till frukost och sedan broccoli soppa med ägg till lunch. Så gott! Jag får ta det lugnt så jag inte överäter mig på det och tröttnar men det är verkligen något som jag tycker är så enkelt och gott. Tänk äggmacka med kaviar...mmmm.
 
Till middag den här veckan så blir det däremot kyckling som jag har förberett i helgen så det enda vi behöver göra är att värma upp maten när vi kommer hem. Smidigt och sparar tid när man är trött, hungrig och helt okreativ på kvällarna.
 

Löparjacka

I förra veckan fick jag äntligen hem min fina löparjacka från Craft som jag beställde för ett tag sedan. Den satt jättebra på och jag är helt förälskad! Jag skulle säga att den är bättre anpassad för höst och vår eftersom den inte är så varm så nu väntar jag på våren så jag kan ut och testa den. Drömmer mig bort till förra sommaren när jag sprang i Stadsskogen. Så vackert och fridfullt!
 

Bio!

Efter en riktigt dålig dag var det skönt att gå ut lite. Vi har avnjutit en god middag på Texas där jag tog en köttbit med sallad och majs. Mums! Nu blir det strax bio, ska se en film jag (och speciellt tibbe) sett fram emot, Django!

Butter

Exakt så här ser Hunter ut när han tror att något är på gång som han inte gillar. Om jag tar upp borsten och går mot honom så får jag den här blicken. Det är det lilla halv ledsna, osäkra men ändå bestämda "nej" jag får.
 

Lyxfredag

Fredagen förra veckan var lite speciell. Förutom att det var löning så blev det en dag då jag lyxade till det, det kan man behöva ibland :) På morgonen var det VIP shopping på HM och det hade kommit in mycket snyggt. Tror jag hade ett ton med kläder in i omklädningsrummet men jag lyckades plocka bort det mesta. Det blev lite snygga klänningar, tröja, jeans och nya spinning tights. Det bjöds på gott te och smörgås som jag tog med mig till jobbet och det var en riktig lyxfrukost!
 
På eftermiddagen hade Frida och jag bokat tid hos Skincare för att göra en facemapping och få lite råd och tips om ansiktsprodukter från Dermalogica. Jag är lite frälst i Dermalogica och hela min hylla i badrumsskåpet är fullt av deras produkter men det hindrar ju en inte att testa mer :P Jag köpte med mig en ny peeling och så fick vi med oss lite gratistester. 
 
Sådana här dager borde man ha oftare där man kan skämma bort sig lite. Kan behövas ibland med all stress och alla "måsten". 
 
 
 
 
Älskar nit detaljerna på den här tröjan!
 

Nybadad

Jag badade Hunter igår för han hade inte badat sedan november förra året så han var riktigt smutsig och dammig. Han har börjat tappa sin vänterpäls nu också så det var bra att borsta och tvätta ur all päls. Blev nästan stopp i avloppet i duschen, så mycket päls föll av! 
 
Hans päls har känts lite torr nu i vintervädret så jag körde ett återfuktande balsam. Nu hoppas jag det inte blir några "toa olyckor" på ett tag så borde pälsen hålla sig fin. Efter badet blev han superkelig och skulle hela tiden hålla sig nära och bli kelad med. Han satt och värmde sig under kökslampan medan jag höll på med datorn.
 

Söndagen

Idag har vait en dag att ta itu med allt som måste göras och förbereda nästa vecka. Jag hade en låååång lista men för första gången tror jag faktiskt att jag hann med allt. Fick hjälp av tibbe så det gick lite snabbare. Så nu ser lägenheten lite bättre ut, tvätten är gjord, maten för nästa vecka förberedd, räkningar betalda, hunnit prata med föräldrarna, gymmat etc. Puh!
 
Jag ser fram emot nästa vecka med massa träning, god mat, jobb och jakten på att hitta en bil. Spännande!
 
Smygtog en bild när jag skypade med min pappa som är i Uruguay

Testar skor

Jag fick låna ett par Saucony skor av Frida i veckan för att testa att springa i. Jag har varit sugen på att köpa ett par mer minimala skor som inte har så stor skillnad mellan framfot och häl så det var jättesnällt att jag fick låna dem ett tag för att se hur det känns.
 
Körde en första testrunda på en kvart och det kändes jättebra! Sköna att springa i och de kändes lätta på fötterna. Snygg färg också! Kommer bli fler rundor i dessa.
 

Sunbathing

Träningsdag

Idag blev det mycket träning! Först blev det ReShape och Core och efter det hade jag ett PT pass. Vi pratade en del om mina problem med vänster knät (kan knappt springa) så jag fick testa något som heter "Foam Roller". Det är en rulle som man lägger sig på och rullar för att massera och mjuka upp. Tortyr redskap är vad jag kallar det! Gjorde väldigt ont på vissa ställen men samtidigt var det skönt för man blev helt varm och mör och sedan jag använde den har mitt knä känts bättre. Första gången idag jag inte hade ont så den vill jag definitivt testa igen.
 
Fick även göra ett annat test för att se hur stel jag var. Man står vid en vägg och ska böja benet så man nuddar knät i väggen utan att lyfta på hälen och så backar man längre och längre från väggen men ska fortfarande kunna göra samma sak. När jag gjorde det med höger benet kändes det ganska löjligt för jag hade inga problem men vänster benet tog det bara stopp. Så nu får det bli massa stretching för vaderna för att få bättre rörlighet. Jag börjar med detta och en Voltaren kur för att få ner inflammationen i benet så hoppas jag det sakta blir bättre. 
 
Foam Roller

Trevlig överraskning

Vi kom hem ganska sent idag och var trötta och hungriga. När vi kommer in genom dörren ser vi kattskit smetat längs hela hallgolvet, kattsand överallt och en spya. Och så stinker det!

Var väl inte exakt det bemötandet jag önskat men det är sådant man får räkna med om man har djur. Det var bara att checka att katterna var okej, torka upp röran och duscha av Hunters bak. 90% av gångerna är det alltid han av någon anledning. Får hoppas det var en engångssak så han inte blivit sjuk.

Shadow Cat

 
 

Fullt ös

Nu har jag kommit igång med träningen igen och jag försöker se till att inte skippa pass även om jag är trött eller har mycket på jobbet. Hoppas jag kan få till en rutin nu så tror jag det kommer bli lättare sedan. Igår testade jag på ytterligare ett nytt pass på Actic, det heter ReShape och jag får säga att det var ganska tufft för mig som inte har så bra kondition. Det var en massa hopp och mycket tempo och mot slutet orkade jag inte göra ett till hopp. Jag hade redan bra mycket träningsvärk sedan söndagens styrkepass så jag var helt slut och darrig. Kanske inte så bra planerat med två styrkepass så tätt inpå men jag visste inte riktigt hur passet skulle vara.
 
Jag hade spinning idag så imorgon får det bli vilodag för på torsdag blir det mitt första PT pass för i år!
 

Killer is Dead

Första trailern för Grasshopper Manufactures kommande spel är släppt. Ser så där härligt galet japanskt ut som jag gillar. Eftersom studion har gjort det bra och också helgalna "Shadows of the Damned" så känns det lovande :)
 
 

Bilder från Järva

Det blev ingen röst i panelen för Yuki men vi förlorade till en jättefin sibbe så jag var glad ändå. Jag hade en jättetrevlig dag (om än lite kall) och pratade med massa snälla personer.
 
 Domaren vi hade, Bertil Johansson
 
 
 
 
Den här sibben hade lätt fått följa med hem, så vacker!
 
 
 
De använde sig av en digital tavla på den här utställningen. Andra gången jag varit på en utställning som haft en sådan här och jag hoppas det kommer användas på fler.  

Söndagen

Jag däckade ganska snabbt efter utställningen igår. Den var inte klar förrän efter sex så jag var hemma vid åtta tiden och var helt slut då. Däremot fick jag inte så jättebra sömn med konstiga drömmar och mardrömmar. Först drömde jag att jag vaknade och gick upp (kommer inte ihåg vad jag gjorde) och sedan hade jag en mardröm att jag var i ett litet rum med en massa spindelägg som jag fastnade i och så kröp det småspindlar överallt och i håret...usch...och eftersom jag trodde att jag vaknat och gått upp så var jag säker på att det var riktigt. Väckte såklart tibbe när jag vevade överallt för att få bort spindlarna. 
 
Idag har vi tittat på fler bilfirmor och test suttit i fler bilar. Tittat på en del Ford, Nissan, Kia och Golf. Hittade en annan söt modell av Kia som hette Soul som var en lite högre bil men ändå i en bra storlek. Jag var lite sugen på att testköra men ska läsa på lite mer först. Men känns som det snart är dags! 
 
Annars blev det lite styrketräning och DMC spelande idag. Jag ska inte ge något betyg ännu men jag är än så länge väldigt positivt inställd till det :) 
 
Om ni använder Eukanuba foder så har Arken Zoo just nu en kampanj där man får tre 400g påsar för 98 kr (kostar 69 kr styck). Perfekt timing eftersom allt vårt hade tagit slut!

Inte över än!

Domaren var väldigt snäll och glad och han gillade Yuki! Han sa att hon hade bra benstomme, vacker päls, bra ansikte och profil och lugnt och fint temperament. Det var ingen mer i hennes klass så hon blev Ex 1 och fick sitt CAP certifikat! Bara en kvar nu så blir hon Premier.

Domaren hade totalt tre kastrat honor i kategori ll men bara Yuki togs upp för nominering så nu sitter jag spänt och väntar på panel. Hoppas på en röst, hoppas, hoppas! Både Hunter och Yuki har varit nominerade innan men ingen har lyckats få en röst. Får hoppas det inte är för hård konkurrens idag.

På Järva

Nu har bedömningarna börjat och vi ska upp om 22 nummer men vår domare är snabb så det borde bli innan lunch. Den här gången fick vi en svensk domare, Bertil Johansson, som ser jättesnäll ut så jag hoppas på det bästa!

Min morgon började inte det bästa, först trodde jag det var vardag och att jag skulle till jobbet, sedan märkte jag att jag räknat fel med en hel timma på när jag skulle upp så jag fick ta ett senare tåg. Fick stressa hit men jag hann precis innan incheckningen stängde, puh! Det är sviiinkallt också, både ute där jag tappade känseln i benen under promenaden hit och i utställningslokalen. Stod att det skulle vara varmt i lokalen så jag tog inte på så varma kläder, brrrr...får bli många koppar te idag.

Tur att jag har en sibirisk katt som borde klara vädret bättre än mig :)

Yuki

 
 
 
 

Hunter

 
 
 

Fredag morgon

God morgon! Vi är alla ganska trötta och slitna här idag men nu är det fredag! Idag ska det förberedas inför kattutställningen imorgon och sedan blir det att lägga sig i tid så jag orkar med morgondagen. Hoppas ni alla får en bra dag!

Present!

Jag fick en supersöt liten nessesär från Sabine som grattis till körkortet. Hade inte förväntat mig något alls så jag blev väldigt överraskad när jag såg den på skrivbordet. Så söt! Jag blev jätteglad :) Den här kommer få följa med på många resor. Tack så jättemycket Sabine för den fina presenten!
 

DMC

Nu har spelet kommit! Hela två dagar innan release men tibbe är borta ikväll så jag kan bara titta trånande. Vad är det för spel kan man undra? Jo, nya/re-booten av Devil May Cry! 
 
Jag har haft blandade åsikter om spelet. Från början var jag väldigt negativ eftersom det inte längre är japanskt och för att de gjort om Dantes utseende. Varför göra om ett vinnande koncept? Jo, jag är fortfarande lite bitter men Devil May Cry 2 var det första spelet jag spelade på playstation 2 och jag har haft en crush i Dante sedan dess ;) 
 
Spelet är utvecklat av Ninja Theory som bland annat gjort Heavenly Sword. Snyggt spel med bra acting, fiender och story men som tyvärr inte höll måttet i gameplay. Men det var ju ett par år sedan dess och DMC är utvecklat tillsammans med Capcom så jag tänker ge det en chans.
 
Sedan när jag såg att Vergil ska ha en stor roll och det kommer handla mer om deras förflutna så blev jag väldigt nyfiken. Ser fram emot att spela det! När det nu finns någon tid över...
 
 

Broccoli soppa

Både den här och förra veckan har det blivit soppa till lunch. Jag hittade receptet i senaste LCHF bilagan till Expressen och det är supergott! Receptet räcker till en veckas luncher och det blir ännu godare om man serverar med ett kokt ägg som också ger mer mättnadskänsla.
 
Broccolisoppa
2 broccoli
1 gul lök
6 dl vatten
2 dl créme fraiche, 34 procent
salt och peppar
 
Skär upp broccolin i buketter. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Häll i vattnet och ca 1 tsk salt och lägg i broccolin. Koka dem mjuka och ta kastrullen från plattan. Mixa allt slätt med en stavmixer och rör sedan ner créme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Enkelt och gott!
 

Smart katt

Om ändå Hunter och Yuki var så här smarta :)
 
 

Yuki och Hunter

 
 

Knockout

Igår testade jag på ett nytt pass på Actic, knockout! Det är mycket kondition som är boxing inspirerat men man kör inte mot någon utan mer skuggboxning. Det var ungefär en timma långt med snabba tempo låtar där man körde boxing och sparkar blandat med lite core och armövningar. 
 
Jag kände mig väl lite löjlig med mina klena armar men efter ett tag kommer man in i det och när man tittar runt så verkade det som andra kände likadant. Men det var ett roligt pass som jag definitivt hade testat igen! Däremot kände jag mig inte så slut efteråt, helst vill jag nästan känna mig död så jag vet att jag verkligen har tagit ut mig men det här kändes mer som en uppvärmning. Kanske kan vara bra att ha det som uppvärmning innan lite styrketräning eller köra fler pass. Så det känns mer som något man kör för att det är kul och man får röra på sig lite :)
 
 

iPhone 5

Åhh, jag är kär! Mina fina vita iPhone 5 är helt perfekt och redan efter någon timma så känns det som jag alltid haft den. Jag var lite kritisk till storleken i början men nu känns det naturligt, konstigt hur snabbt man kan ändra sig. Jag har varit sugen på att byta upp telefonen ett tag men iPhone 4an som jag hade är bra så det har inte känts nödvändigt. 
 
Men i vintras så höll mitt abbonemang på att gå ut så då bestämde jag mig. När jag tar körkort så belönar jag mig med en fin ny telefon, det är ju gratis också så det var inte direkt någon dyr belöning, mest bara för att ha något att se fram emot. Samtidigt har jag velat att min pojkvän någon gång ska gå in i 2000 talet och skaffa sig en smartphone så jag sa till honom att han får min iphone som en sen julklapp när det är dags. Lite roligt eftersom jag fick den just av honom för två år sedan :P 
 
Nästa vecka ska jag köpa skal och skydd till den. Får bli något temp tills jag hittat något som känns rätt, kan ju ta ett tag :)

Improviserad dag

Ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig. Jag hade en klar plan för vad jag skulle göra idag men tiden räckte bara inte till så jag fick ändra spår helt. Sedan var tibbe sjuk igår och jag verkar ha fått det idag...sådan där jobbig en-dags förkylning som bara kommer och går. 
 
Men idag lyckades jag skypa med min pappa och hans sambo som är i Uruguay! Det var jättekul att prata och de verkar ha riktigt fint väder med sol och värme. Blev ju såklart en hel del bilprat, hade någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle kunna sitta och prata om bilar i timmar så hade jag bara skrattat men där ser man. Jag fick många bra råd så jag kommer söka vidare och läsa på innan vi tar något beslut. Spännande är det dock!
 
Sedan har vi även fixat mycket tråkiga pappers och tekniska saker idag..inget kul och det tar tid men ibland måste det göras. Julsakerna har åkt ner i källaren också, vet inte när det är meningen att man ska ta ner dem men jag hade fått nog. Nä, nu är det snart dags att lägga sig och förbereda sig för nästa vecka. Ser fram emot jobb, träning, mer bilprövande och kattutställning!
 
Nämnde jag att kattbädden var populär? :)

Trötter

Natures Menu

Efter att vi tittat på bilar igår tog vi en sväng förbi Grizzly Zoo i boländerna. Jag blev jätteglad när jag såg att de tagit in Applaws blötfoder och Modcats katttoa. Jag känner inte riktigt för att köpa en så dyr katttoa men det var kul att se den i verkligheten. Jag hittade även ett märke jag inte sett innan, "Natures:Menu", som innehåller mycket kött och inga konstiga tillsatser. Köpte med mig blötmat och kattgodis i märket. Godiset blev en hit! Både Hunter och Yuki älskade det. 
 

Bilar, bilar, bilar!

Idag har vi varit runt på en del bilfirmor och letat begagnade bilar. Jag har frågat en massa frågor, testsuttit och nog dreglat en del också :P Finns ju så många fina bilar men många är tyvärr för dyra och de som är mer i vår prisklass är istället för små. Men nu vet jag i alla fall lite bättre vad det är jag vill ha!
 
Jag är riktigt sugen på en Golf fortfarande, satt i en idag som var nog exakt likadan som den jag brukade köra med och det kändes bara så rätt. Fick "hemma" känslor över den och ville bara köra ut. Men annars så blev jag väldigt nyfiken på Skoda Fabia som är lite mindre men ändå större än en Polo. Förresten, tibbe fick hjälpa mig testsitta i många baksäten och i Polon så kunde han inte ens sitta rakt utan fick böja huvudet för att få plats. Vad jag skrattade :D Vad mer gillade jag...Kia Cee´d var fin! Också mer i Golf storlek. 
 
Blev en lång dag ute och när vi kom hem så har jag fortsatt titta på bilar. Finns ett område till här med massa bilfirmor som vi borde titta in och sedan borde jag testköra också. Men det känns läskigt...
 
Hunter bestämde sig för att lägga sig över alla bilpapper och värma baken medan jag googlar runt

Morgon jogg

Så skönt att börja dagen med en joggingtur i det friska vädret! Tyvärr började vänsterknät göra ont igen efter en kvart. Försökte pusha på den här gången ifall det bara behövde värmas upp men mot slutet gjorde det så ont att det inte gick att jogga. Tror det är dags att googla om detta och söka hjälp.

Friday music!

Inte ett band jag vanligtvis lyssnar på men ibland behöver man lite girl power!
 
 

Improviserad kattbädd

Efter kattutställningen i helgen ställde jag allt som skulle ner till källaren vid dörren, däribland kattbädden vi bara använder på utställningar. Plötsligt blev den väldigt populär och den här veckan har de turats om att sova där. Tror de ligger där på dagarna också när de väntar på att vi ska komma hem. Jag hade inte riktigt hjärta att ta bort den direkt så den får stå kvar ett tag så får vi se om de fortsätter använda den.

Spelkväll och mer träning

Igår var det spelkväll med Frida. Var jättekul att äta lite gott och spela vidare i Silent Hill 3 efter en lång paus under julledigheten. Vi fastnade ett bra tag på ett pussel för vi hade missat ett litet föremål långt i början så det blev en del frustration men vi hade kul ändå när vi försökte komma på alla möjliga konstiga lösningar. 
 
Från spel till träning så blev det ett till spinning pass idag. Det var en annan instruktör som körde lite annorlunda och väldigt tufft redan från början men det känns riktigt skönt efteråt. Kul med variation också! Jag ska använda mitt gymkort lite oftare framöver och testa fler pass. Kul att se vad det finns för olika pass och hur olika instruktörer kör. Det svåra är bara att alla andra tänker likadant efter nyår så det är väldigt svårt att lyckas boka innan passen är fullbokade.
 
Middagen igår. Älskar sötpotatis med chili och vitlökspeppar.

Tisdagen

Idag sprang jag iväg till gymmet på lunchen och körde ett spinning pass. Det var ett bra tag sedan sist och det kändes. Svetten bara rann och de sista tio minuterna var tunga men det kändes skönt att verkligen träna. Speciellt när instruktören sa att man skulle lägga på så mycket motstånd man kunde och jag knappt kunde trycka ner pedalerna, jag trodde nästan inte jag skulle klara det men det var kul att pusha på till max! 
 
Ikväll lagade vi laxpaj till middag. Jag hittade ett recept på Under vårt tak bloggen som jag var nyfiken på och den blev jättegod! Jag var inte så förtjust i pajddegen eftersom jag föredrar lite tjockare deg men fyllningen blev jättebra. Var nästan så det inte blev någon middag dock för tibbe tappade den när han skulle stoppa in den i ugnen. Det mesta gick att rädda men den nystädade ugnen ser inte så nystädad ut längre...
 

Lite bilder från Fräset

 Så här låg Yuki och sov under sin säng mestadels av tiden
 
 
 
 
 
I mitten står domaren vi hade, Dorte Kaae
 
 
 
 
 

Glad överraskning

Vad jag blev glatt förvånad när jag öppnade posten och såg att jag fått ett gratulationskort från körskolan. Snällt att de skickar ett fint kort när man är klar.

Orly Smolder

Inför kattutställningen testade jag ett nytt nagellack eftersom nyårsfärgen redan börjat flagna. Det blev Orly Smolder som jag gått och suktat efter ett tag och jag måste säga att det är den perfekta mörkröda färgen. Enkel att måla på och krävde bara ett lager. Och sådan fin färg! Det kommer lätt bli en favorit.
 

Semestern över

Nu är semestern över och det är tillbaka till jobb och vardagen igen. Trodde aldrig jag skulle vakna innan klockan ringde men två minuter innan den första ringde (har fyra) så var jag klarvaken. Fast det är bara skönt, känner mig inte som en zombie och så har jag mer tid att gosa med katterna innan jag ska gå. Tänkte fira att allt är tillbaka till vanligt med ett kalldopp i simbassängen på gymmet innan jag går till jobbet!

Tibbe lagar

Tibbe är väldigt bra på att göra sina specialkok när han tillagar en stor köttbit i vin och svampsås som får stå och puttra någon timme. Ikväll blev det fläskkarré serverat med ugnsbakad morot och lite haricot verts. Mums!

Joggingtur

Idag blev det en till joggingtur i det fina vädret. Jag använde min Kari Traa tröja igen som jag är testpilot för och den här gången gick det bättre. Om jag har den över byxorna så glider den bara upp hela tiden tills den blir en magkort tröja vilket inte är så bekvämt när man måste dra ner den var femte minut men nu när jag stoppade ner den i byxorna gick det mycket bättre och den värmer bra. Synd bara att den fina rosa färgen är gömd under ett till lager av kläder.
 
Jag har märkt också att mitt vänster knä alltid börjar göra ont efter en kvart. Första gången fick jag börja gå istället men nu testade jag att varva jogging med att gå. Får ta allt långsamt i början och hoppas knät blir bättre annars måste jag kanske gå och kolla upp det för jag kommer inte kunna springa en mil på det knät. Känner nu efteråt att det är lite stelt och det är inte bra.
 
Men förutom knät är det jätteskönt att springa ute! Jag får springa på vägarna där det är grusat så det är ingen risk att halka och det är jätteskönt att springa i det lite kalla friska vädret. Synd bara att det inte är ljust så många timmar på dagen.
 
 

Craft utförsäljning

Jag hade inte planerat att shoppa något mer just nu men så såg jag att Campadre hade utförsäljning på Craft kläder och det var billigt! Kläder som kostat 700-800 kostade nu 100-200 så jag var tvungen att ta en check. Var mycket jag ville testa men jag tog bara det viktigaste så blev en jogging jacka. Hoppas den passar!
 

Resultat

Nu har vi varit uppe hos domaren och vi är redan klara för dagen. Yuki hade en fin profil och var muskulös men hon såg fortfarande ut som en tonåring. Det är alltid svårt att veta vad domarna kommer tycka och av det jag lyssnat så tror jag hon föredrar de lite större muskulösa sibbarna. Hunter hade nog fått en bättre bedömning av henne.

Men Yuki blev Ex 1 och fick sitt första CAP cert så jag är glad! Det fanns inte tillräckligt med katter för att ta ut BIV och vi togs inte upp för nominering. Undrar nu vad jag ska göra resten av dagen? Kanske blir en tupplur :)

Väntar...

Jag kom hit vid åtta och sedan dess har jag hunnit checka in, fixa buren och äta lite frukost. Det visade sig att sibbarna ska upp ganska sent idag så det kommer bli mycket väntande. Yuki har nummer 25 av 38 så det är nog vid lunch eftersom det inte börjat ännu. Den här gången har vi en domare vi aldrig haft innan, Dorte Kaae, så det ska bli intressant!

Utställnings förberedelser

Yuki är förberedd så bra det går. Hon är superstatisk men det fixas förhoppningsvis av lite spray imorn. Väskorna är packade och det enda som är kvar är att göra lite lunch och säkerhetschecka allt. Va skönt att vara klar hyfsat tidigt på kvällen!

Vi ska till Fräsets utställning i Rasbo och det här är första gången jag bara tar med en katt. Hon brukar gömma sig bakom Hunter på utställningar så jag hoppas hon klarar att vara själv. Jag kommer ta en buss som är där lite sent men det fanns inte så mycket att välja på så jag hoppas att sibbarna inte är först ut på utställningen som vanligt.

Ser fram emot imorn och har vi tur så kanske Yuki tar sitt första certifikat!

God morgon!

Idag är det fredag och den sista riktiga dagen på min semester. Dessa två veckor har varit en blandning mellan städande, massa nerver och ta det lugnt men nu ser jag fram mot att komma in i vardagen igen med jobb, träning och bättre matrutiner.

Idag är det soligt och ljust ute så jag tänkte börja med en kort försiktig joggingtur för att sakta komma igång med joggandet igen. Jag har lärt mig min läxa med att gå all in direkt så jag satsar hellre på kontinuerlig träning än periodvis. Efter det blir det frukost och fixa en massa ärenden för imorn är det kattutställning!

Planer för 2013

Nu när det är nytt år så är det dags att börja fundera på vad jag vill få ut av året. Jag är inte så mycket för nyårslöften även om jag har ett som varit samma i ett par år men det är hemligt. Mest för att jag är så paranoid att jag tror det för med sig otur att berätta. Planer däremot tycker jag är bra att ha och detta året vill jag ta det lite lugnare och fokusera på lite färre saker (det är planen men jag vet hur jag är :P).
 
  • Fokusera på jobb så jag blir bekväm i min jobbposition
  • Köpa bil
  • Ha en RIKTIG semester med resa
  • Skaffa en träningsrutin och träna kontinuerligt 
  • Kunna springa hela Kullamannen
  • Yuki ta Premier titeln
  • Hunter bli International Premier

Körkort

Vilken galen dag jag har haft idag! Jag började morgonen med en körlektion mellan 7.15 och 8.30 som gick väldigt bra, sedan var det hem och försöka äta någon sorts frukost. Jag lyckades få ner två tuggor av en macka sedan sa det stopp. Jag var så nervös för jag skulle ha min uppkörning halv elva. 
 
Jag åkte iväg till trafikverket (fy fan vad jag var nervös) med min körlärare och så blev det uppkörning. Jag fick göra en säkerhetskontroll och sedan körde jag i en halvtimma. Jag var väldigt osäker på resultatet men så sa han "Jag kan inte ge dig godkänt"...kände lite hur världen stannade där. Jag körde bra och hade godkänt på allt men jag gjorde en miss som kunde vara farlig så då spelade det ingen roll hur det andra gick. Usch va sur och besviken jag va på mig själv. 
 
Tror jag grät i över en timma. Tibbe försökte bjuda mig på lunch på stan men jag kunde knappt äta något, hade hemska magkramper och kände mig bara slut och nere. Jag var tvungen att boka om min uppkörning så på vägen hem gick jag upp för att boka om och då fanns det inga tider förrän i februari...och jag var tvungen att klara den innan mitten av februari då mitt teoriprov slutar gälla. Well, det fanns ett återbud...idag! Inte för att jag kände för det men vad kunde jag göra?
 
Så fick ta ipren för magvärken, torka tårarna och samla ihop den sista styrkan för försök nummer två. Jag var inte lika nervös den här gången för jag var så himla slut och orkeslös och kanske hjälpte det för körningen gick bra igen och så såg jag till att verkligen köra försiktigt och tänka på säkerheten. Jag blev godkänd på allt igen och han tyckte att jag bevisat att jag förstått felet så jag blev godkänd! Va lättad jag blev! Må ha kostat mycket men nu är det klart så jag kan fokusera på annat under 2013. Nu ska jag fira med att äntligen kunna äta något och sedan däcka på soffan :)
 

Nyårsfirande

Gott nytt år! Hur firade ni årsskiftet? Jag lagade en god LCHF middag till Tibbe med ostpaj med rom, räkor och sallad till förrätt och lax med haricot verts till huvudrätt. Hittade receptet i senaste LCHF bilagan och det blev riktigt gott!

Efteråt blev det finklänning och dra ut på nyårsfest med bekanta. Det bjöds på aperitifer och ostbricka (jag som redan var fullproppad sedan middagen!). Vi hade en trevlig kväll med lite skumpa och titta på fyrverkerier. Det var skönt att vara ute och träffa folk igen efter att ha varit hemma så länge. Och att få spendera nyår med Tibbe!

RSS 2.0