Fika time!

Idag började jag dagen med att simma. Kände redan av början på träningsvärken så tur att vi simmar tidigt. Imorgon kommer jag nog vara stel som en pinne :) Blir intressant att försöka dansa på kvällen...Men imorgon är sista danslektionen så då måste man ju verkligen ta i!

Ikväll har vi ätit en hyfsat nyttig måltid så nu tänker jag låta mig frossa till efterrätten. Jag köpte min efterlängtade pepparkaksdeg!! Ser verkligen fram emot det :) För de som tittar på tv är det också Leilas Jul nu. Julkänsla!

Förrätt: Grape fruit, Huvudrätt: Kyckling med sallad. Hittade en laktosfri feta ost :)

Hårt gympass

Efter jobbet åkte jag hem, bytte snabbt om till gymkläder och sedan bar det av till gymmet för ett instruktörspass. Först fick jag testa roddmaskinen som jag varit sugen på ett bra tag (men alldeles för feg för att testa :P) och sedan satte hon ihop två program till mig. Ett som enbart är med frivikter där jag ska göra många set och ett med bara maskiner där jag ska ha så tunga vikter som möjligt så jag knappt ska klara ett set. Så det är ett kort och ett långt pass. Ska testa ett tag nu tillsammans med mina egna övningar så kunde jag boka in en ny tid om ett tag.

Kan säga att hela jag känns som spagetti nu :D Men jag ser redan fram emot nästa gång jag ska köra!

Måste ju ha ett mål! Man kan ju hoppas att man någonsin blir så fit ;) Hade lätt kunnat köpa alla svarta och röda underkläder...

What the?!

Finns det vattenmelon juice i Sverige? Nu blev jag sugen att testa :)

Dagen

Idag har varit en så skön dag. Jag har läst, varit ute lite, fixat och städat här hemma och gjort luncher för veckan. Gick t o m genom alla lådor i badrummet och slängde ut allt gammalt smink som jag ändå aldrig använder. Känns skönt att bli av med saker och lika bra att gå igenom så mycket som möjligt innan vi flyttar.

Hade en tid hos läkaren också så nu har jag fått i uppdrag att inte äta något med laktos på två veckor. Svårare än man tror...när jag skulle handla mat tog det mig nog tio minuter innan jag hittade laktosfri ost! Jag ville överraska tibbe med mat när han kom hem från jobbet så jag gjorde zucchinigratäng med rödvinsmarinerad ryggbiff. Nog första gången jag steker en köttbit på år så den blev lite för svårtuggad. Förstår inte hur de får dem så fina på restauranger. Till efterrätt köpte jag en stor chokladbakelse till tibbe. Tänkte själv ta en bit choklad tills jag insåg att det var mjölkchoklad så det fick bli pepparkaksflarn istället.

Var skönt att ha en dag för sig själv då man hinner göra saker man aldrig har tid med annars. Jag har varit ganska nere sedan jag kom tillbaka från USA men nu känner jag att jag börjar få tillbaka motivationen.

Så här söt var Yuki när jag förberedde maten.


Dukade upp i köket med tända ljus, mysstämning!


Tog ingen bild på dagens fika så får visa min första adventsfika. Varm choklad is the shit!

Katter!

På min tröja då :P Idag inviger jag min söta tröja jag köpte för ett tag sedan. Kommer nog inte våga använda den på jobbet men idag har jag kompledigt så då blev det perfekt.

Nu ska jag ut ett tag i det iskalla vädret men jag ser fram emot att sitta i soffan och mysa sedan. Hoppas ni har en bra dag!

Första advent

Vilket skitväder det är ute! Regnar och blåser...så idag känner jag för mysdag hemma. Upptäckte igår att det var modemässa i Kista i helgen som jag gärna velat gå på. Typiskt att jag inte sett det innan...men vädret är så tråkigt att jag inte känner för att åka så långt. Måste se till att skaffa det där körkortet så vi skulle kunna ta bilen dit :)

Igårkväll blev det fest hos en gammal kollega. Var supertrevligt och vi var ute ganska länge men tog det lugnt med alkoholen så har ingen bakfylla. Har suttit och läst ett tag men nu vill jag ha min goda frukost med vörtbröd och julskinka! Yay för första advent! Måste bara putta ut tibbe från sängen först!

Kissarna ska få lite adventmat idag också. Köpte lite ny blötmat och de älskar den här. Första gången jag köpt en blötmat som faktiskt ser ut som riktig mat!

Tillbaka från gymmet!

Är helt skakig i alla muskler nu :) Fick till några bra övningar så nu känns det verkligen i armar och ben men jag satte upp mig på en instruktörsträning nästa vecka så jag kan få lite idéer till nya övningar och hjälp med maskinerna.

Nu blir det min nya favoritfrukost som är solrutor med leverpastej. Har seriöst längtat efter det hela veckan! Att något så enkelt kan vara så gott :) Sedan ska vi ut på stan en sväng och köpa lite adventfika.

God morgon!

Skönt med sovmorgon! Jag har precis gått och kokar ett ägg, sedan ska jag iväg till gymmet. Ser ut att vara fint och soligt idag också så kanske kan man gå ut lite (även om det säkerligen är svinkallt!).

Igår var Frida och jag på en ansiktanalys för dermalogica produkter borta på Skincare. Var lite halvkonstigt att få ta av sig sminket och göra en egen liten spabehandling mitt under arbetsdagen men samtidigt ganska lyxigt :) Jag har gjort analyser innan och hon sa igen att min hud var väldigt torr och känslig. Fick testa några nya produkter där borta och min hud är så len idag! Hon sa att om jag fortsätter den här behandlingen i två månader så ska min torra hud vara borta. Så, nu ska jag ge det här tid så får vi se hur det går!

Igår kväll efter jobbet blev det filmmys. Jag vill se den nya The Thing men det verkar inte som den ska komma till Sverige så vi tittade på den gamla istället. Den är fortfarande riktigt bra och coola special effekter. Nu blir jag sugen på att titta igenom fler gamla skräckfilmer :)

Köpte en ny peeling. Den här är ett pulver som man blandar med vatten. Väldigt finkornigt som ska vara bra för min känsliga hud!

Zumba kväll!

Ikväll blev det zumba igen och det var riktigt skönt att släppa loss. Kunde tyvärr inte sluta tänka på jobbsaker men det fungerade ändå. Ikväll var näst sista gången, galet att tänka att det snart är jul!

Efter passet njöt jag av lite aloe vera dricka. Inte lika god som den i LA men helt okej...


Var tvungen att fråga dansläraren om en låt han brukar köra. Skön att dansa till!

Dags för lite morgonträning!

Ska bli intressant att se hur mycket ork man har :)

Ny lägenhet!

I vinter ska vi flytta till en ny lägenhet! Yay! Eller det är typ 80% säkert men jag hoppas på det bästa :) Vi har saknat att ha ett arbetsrum sedan vi bodde i vår förra lägenhet och även om vi verkligen älskar den här lägenheten så känns det dags för något nytt.

Den nya är inte så mycket större än den här men den är en trea så vi får ett till rum. Där kommer våra datorer få vara och jag har bestämt mig att när vi flyttar så blir det dags för mig att byta ut min åtta år gamla dator som inte går att starta till något nytt. Förhoppningsvis har minimum kraven till Diablo 3 släppts då så man vet vad man ska titta efter ;)

Sovrummet kommer vara mycket mindre än det vi har nu så vi har tänkt att sovrummet kommer bli en kattfri zon...vi får se hur det går ;) Den lägenheten är en genomgångslägenhet så det kommer finnas massa kul för katterna att speja på. Speciellt eftersom det finns ganska många katter som går runt i området. Jag har även massa idéer hur jag vill inreda allt och speciellt hur jag vill få till köket. Så spännande!! Får hoppas allt går bra nu!

Uncharted!

Idag lyckades vi äntligen spela klart Uncharted! Det var väldigt bra, som vanligt bra story, animationer och setting och vissa scener var ju helt galna men med det sagt så var jag ändå besviken. Uncharted slår de flesta spel ute men jag förväntar mig så mycket utav dem att när det inte känns så oförglömligt som tvåan så blir jag lite ledsen...

Sedan hade de MÅNGA buggar den här gången! Inget som fick spelet att krascha eller fastna men det var saker som föll genom världen, sömmar som syntes, mycket slides mellan animationer, man såg rakt genom banan, ens kamrater fastnade runt hörn, AIs som hade osynliga ben, banbitar som inte laddades, musik som poppade in och ut och en gång så förvandlades hela havet från fint hav till en enda stor röd yta!

Måste dock poängtera att de har lyckats väldigt bra med rörliga banor och fina vattenscener. Sedan fanns en del riktigt coola scener men jag vill inte spoila något :)

Soffmys!

Beach 2012!

Efter en mindre bra start på dagen drog jag till gymmet! Kändes skönt att komma iväg men jag märkte verkligen hur längesedan det var som jag var där. Jag gick nästan vilse så mycket de har ändrat om. De har flyttat om allt och köpt in en del nya maskiner men bäst av allt är att de gjort ett separat rum för frivikter...för tjejer!

Vissa kanske tycker det är onödigt men för mig känns det mycket bättre och mer avslappnat när jag slipper mäta mig med killar som kan lyfta två stycken av mig hur lätt som helst. Det blev en timma med kondition och styrketräning och på vägen ut stötte jag på två gamla kollegor som var på väg in. Var jättetrevligt att prata efter en så lång tid :)

Efter gymmet har jag badat Hunter och Yuki som verkligen behövde det. Den här gången gick det förvånansvärt bra också! Hunter är som alltid supersnäll och sitter stilla men det förvånande var att Yuki var snäll den här gången. Tibbe fick hålla henne men hon varken bet eller rev och stod hyfsat stilla. Yay!

Nu ska vi ut på en liten promenad och köpa mat, sedan hoppas jag på att spela lite mer Uncharted! Så spännande just nu!!

Awesome!


En blöt Yuki. Hon ser så liten ut när fluffet är borta!

Bevisen på Yukis framfart...

Satt i soffan och läste lite när jag såg att Hunter var väldigt intresserad av något vid fönstret. Jag trodde det bara var fåglarna utanför men någon sekund senare hoppade Yuki upp och blev helt galen. Hon försökte fånga något och välte ner allt i sin väg!

Visade sig att en stackars fluga fastnat inuti fönstret och försökte komma ut. Var bara att låsa in katterna i badrummet och städa upp allt krossat glas. Skön start på dagen :P

Sims och choklad!

Alla är säkert ute och partar som tibbe men ikväll kände jag för att vara hemma och ta det lugnt. Vi hade arbetare här imorse som fixade vår mordlystna sovrumsdörr. Stängde man dörren fick man inte komma ut igen ;) Stackars Yuki blev såklart vettskrämd och har gömt sig och matvägrat idag så ikväll satt jag över en timma med henne i knät och gosade.

Nu däremot installerar jag äntligen Sims efter mycket letande och svordomar! Varför kan jag aldrig lära mig att lägga tillbaka skivan i fodralet :P

Och till spelsnack köpte jag en ny chokladmousse som strax är klar i kylen. Fanns också pannacotta och creme brulee att köpa...nästan lite sugen att testa dem nästa gång :)

Frisören!

Mot slutet av LA resan började mitt hår se mer och mer slitet ut och utväxten syntes tydligt. Så när jag kom hem var det bara till att boka en tid och i tisdags kväll blev det äntligen av!

Jag gjorde det vanliga och färgade utväxten och la in lite nya slingor. Hon la även in en varm toning för att få resten av håret glänsande.

Första dagen var håret för rödtonat för min smak men efter en tvätt så är håret perfekt. Så skönt att känna sig fin i håret igen :)

Versace for HM

Inte ofta jag hittar något jag vill köpa från de olika special kollektionerna för HM men den senaste som går på reklam nu har så mycket fint...farligt, farligt...Speciellt några riktigt fina klänningar. Tror dock inget kommer passa mig men lite sugen är jag ju på att ta mig en titt :)

Skämmas...

Yay! Nu har jag äntligen införskaffat Sims 3 Pets!! Det släpptes när jag var i USA så jag missade det men fanns fortfarande massa limited editions kvar. Är kanske inte så många jag känner som faktiskt spelar sims och de som gör det erkänner det nog inte ;)

Men jag gillar dem och Pets är ju den bästa expansionen! Så när jag kan få tibbe att någonsin slita sig från cod så ska jag installera det. Kommer bli en veckas tidsfördriv tills nästa år när jag känner för det igen :)

Var så pinsamt att köpa det i butik och jag skämdes verkligen när jag la fram det. Gjorde ju inte saken bättre att säljaren börjar prata med mig som om jag aldrig spelat spel innan. Men jag lyckades få sista ordet! När han gav mig påsen sa han "Nu kan du gå hem och ta hand om dina djur" men då sa jag "Nej, först måste jag spela klart Uncharted". Då tittade han på mig med nya ögon och jag kunde i alla fall gå därifrån med huvudet högt :)

Nästa gång tar jag nog och beställer hem det...tillsammans med Resident Evil och Modern Warfare :P

Våra fina kissar!

Sedan jag kommit hem har det varit en sådan mysfaktor hemma. Vi alla fyra knör oss ner i soffan, Hunter ligger alltid på sin hörna eller på ryggstödet och Yuki gillar att lägga sig på oss och sova. Efter ett tag kommer Hunter och vill gosa och lägger sig på mig och spinner (oftast sätter han sig på Yuki också).

Om han vill vara ifred så hoppar han upp på klösträdet och sträcker ut sig där. Jag tyckte vi tog i lite när vi köpte XXL möbeln men det var ett bra köp, hade vi köpt en normalstor hade han aldrig fått plats! Om jag är jobbig dock så hoppar han upp på bokhyllan och stirrar surt på mig därifrån...som tidigare i veckan när jag försökte borsta ut hans tovor...inte populärt.

När vi går och lägger oss har han lärt sig att fåtöljen är hans plats så han hoppar upp där och bäddar ner sig direkt. Yuki gillar byrån och lägger sig högst uppe där. Om jag inte går upp tidigt nog blir jag väckt av massage från Hunter och Yukis eviga tjat om uppmärksamhet :)

Fatso ;)




Mästaren i konstiga sovställningar

Första helgen hemma

God kväll!

Var ett bra tag sedan jag skrev ett riktigt inlägg men den här veckan har bara varit att komma in i vardagsrytmen igen. Det känns fortfarande konstigt att vara hemma. Det kanske är vanligt när man varit borta så länge men första veckan i LA så var jag jättedeppig och hade hemlängtan (säkert lite pga att jag inte kunde sova...ALLS!) och lite samma sak är det första veckan jag varit hemma nu. Saknar lite LA med värmen och folk man träffade där men konstigast nog är att det känns som jag aldrig varit där. Känns lite som en dröm...

Men det har varit riktigt skönt att få träffa tibbe och kissarna igen. Snacka om att jag saknat att krama om dem! Och va stora Hunter och Yuki blivit. Yuki börjar se väldigt feminin och vuxen ut nu även om hon fortfarande är en liten pälsboll :P Och Hunter har äntligen fått sin vinterpäls, va jag saknade den! Äntligen ser han ut som ett lejon igen :) Jag har såklart skämt bort dem i veckan med torsk och massa godis :) Och tibbe fick lite presenter jag köpte i LA.

En sak dock som verkligen får mig att känna att jag är hemma är kylan! Jag var inte beredd på att det skulle vara så kallt. Tur dock att jag beställt ett par supermysiga tofflor som låg och väntade på mig när jag kom hem :) Vi var också ute idag i boländerna i nya bolandscity så jag fick köpa hem en drös med varma kläder. Kan visa i morgon när det inte är kolsvart ute...Nu blir det mat och sedan ska vi äntligen öppna Uncharted 3 som legat och väntat på mig. Superspännande!!

Bolandscity blev mycket mer intressant när de bytte ut alla byggaffärer till klädbutiker :)




Det var gott! Men aldrig så mycket sött samtidigt igen...

En av de bästa spelserierna någonsin!

Nu har första trailern till HD samlingen av Devil May Cry 1-3 släppts. Vet inte hur mycket de piffat upp dem men om man inte spelat dem tidigare så borde man ta chansen nu! När jag har lite tid över någon gång är jag sugen på att spela igenom dem igen, trean är så jäkla bra! Och...hellre spelar jag igenom dem igen än det nya som kommer ut snart. Men men, ska inte döma det helt förrän jag gett det en chans också :)

Nu bär det av hem!

God morgon!

Klockan är halv nio här och jag slänger i mig frukost innan jag ska fixa det sista. Klockan nio ska vi checka ut men planet lyfter inte förrän vid fem tiden på eftermiddagen. Vet inte vad vi ska hitta på men det spöregnar i LA idag och vi sov nog inte mer än fyra timmar inatt så tror vi kommer ta det ganska lugnt :)

Ses hemma i kalla Sverige snart!

Narcissistic Cannibal

Jag är ett gammalt Korn fan så när jag såg att de släppt en ny låt tillsammans med Skrillex blev jag nyfiken. Jag tycker den är riktigt bra!

Utklädd på jobbet!

I måndags var det Halloween och då fick vi låna lite accessoarer så vi alla kunde vara utklädda på jobbet. Jag fick bli en zombie dödande vampyr häxa :D

Fyra år tillsammans!

Helgen

Den här helgen var vår sista hela helg i LA. På lördag kväll hade vi stor middag på en italiensk restaurang med hela gänget vi jobbat med. Var riktigt god mat och sällskap och eftersom att det var Halloween helg så var alla servitörerna utklädda och det spelades gamla kända låtar som ghostbusters låten osv. På stan kunde vi även se en massa folk utklädda som skulle ut och festa. Fast bäst var ändå att se små barn utklädda som gick runt med sina föräldrar för lite "trick or treat" :) Sådant där man bara tror finns på tv...

Söndagen började lugnt med att jag satte mig i solen på min balkong med en bra bok och läste i någon timma. Var riktigt avkopplande och kändes skönt att jag faktiskt hade tid att ta det lite lugnt. Efteråt drog vi ner till Venice till en gata som heter Abbott Kinney som har väldigt många små unika butiker och mycket konst och "mystik" affärer. Jag fick köpt lite presenter och ett par nya converse :)  Det är en liten butik som är ägd av en japansk familj som beställer in skor direkt från japan (snacka om att man blev sugen på att resa dit...)

Efter det drog vi iväg till en galleria som hade en HM liknande butik med mycket billiga moderna kläder. Jag köpte ett par baströjor och de gick på mellan 60-150 kr styck, billigt och bra! Hittade också en butik som sålde vanliga converse väldigt billigt men de sålde inte 1/2 storlekar (jag har 4 1/2 i amerikansk storlek). Synd för annars hade jag kunnat köpa converse skor för 300 kr :/ I Sverige går de på 600-700 kr...

Efter shoppingen mötte vi upp några som bor här i stan och de tog oss till en liten restaurang i korea town. Den såg inte mycket ut för världen på utsidan men maten var jättegod. Var en massa småplock till förrätt och bulgogi och bläckfisk med tofu soppa till huvudrätt. Till maten drack man någon vete te/dricka, det var ingen höjdare men maten var supergod. Jag tog min soppa "mild" men mot slutet hade jag ändå börjat tappa känseln i tungan :P

När vi ätit upp var jag supertrött men vi bestämde oss för att åka runt lite och titta. Vi åkte till museum området och tittade på en liten sjö av tjära som bubblade hela tiden av metangas, supercoolt! Säker på att jag sett något Simpsons avsnitt med en sådan där någon gång...På ett museum var det en lång kö (detta var vid midnatt) så vi frågade vad som hände och de hade en Tim Burton utställning som hade öppet hela natten eftersom det var sista dagarna. Typiskt! Jag hade ingen aning om det...Vi var för trötta då och skulle jobba dagen efter så det fick vara men vi hoppades kunna gå på Halloween. Tyvärr så var alla biljetterna slutsålda :(

På vägen hem åkte vi förbi kända Rodeo Drive där alla de dyra butikerna ligger; Chanel, Gucci, Prada osv. Tur att allt var stängt! Wow, blev ganska långt inlägg :) Hoppas ni alla haft en trevlig helg också!

Lördagens hemgjorda ravioli med fyra ostar och pestosås. Fick med mig det jag inte orkade i en doggy bag (fick också veta att det inte heter doggy bag längre....pfft)!


Vyn från min balkong


Förrätterna


Min soppa som rök och bubblade när jag fick den!


Korea town! Kändes som vi hade rest till Korea först för vi var nästan de ända som inte var därifrån. Coolt område och god mat men alla fönster hade stora galler framför så skulle inte våga gå själv på nätterna.


En ljusinstallation utanför museet. Lyste upp hela området!


Kändes som att gå runt i spegelrummet i lustiga huset.


Lite av det jag köpte. Yay för jack fodral!


Mina nya lågklackade converse.

Liten och stor

Tibbe skickade lite bilder på Hunter när han bara var några månader och några nya bilder. Måste lägga upp dem här, han var ju så liten i början!

Så söt!


Och fem kg senare. Nu blir det dags för "lillen" att gå över helt till vuxenfoder.

Ny vecka

Jag somnade när jag skulle börja blogga så hinner inte skriva om helgen men jag kan berätta om det en dag då jag är lite mer pigg :P Men kan berätta att idag efter jobbet så gick jag faktiskt till gymmet på hotellet! Har ingen kondition alls efter att ha suttit stilla i en månad men kändes så skönt efteråt. Jag sprang i 20 minuter i bra tempo och sedan blev det lite styrketräning för armarna. Allt medan jag väntade på att tvätten skulle bli klar :)

Sedan blev det lite mat och så drack jag en ny juice som jag hittade på whole foods. Är aloe vera som är sötat med sockerrör. Ska bara vara naturliga ämnen i den...vet inte om jag litar fullt ut på det men den var god! Smakar lite som piggelin.

Supergod!
RSS 2.0