Shoppingfynd!

Tänkte jag kunde visa upp två fynd jag gjorde i veckan. Eller fynd och fynd...tycker de är söta i alla fall :) Jag var på jakt efter en söt gammaldags blommig klänning, hittade tyvärr ingen, men hittade en jättesöt svartvit klänning med lite spets. Testade även en byxdress som jag vanligtvis aldrig skulle ha på mig men jag gillade den här så mycket att den fick följa med hem. Kommer nog bli jättebra när det blir varmt!

Massa knappar på framsidan och ett band högst upp så man kan göra en rosett

Den här ska bli intressant att testa

Fika time! Gott med smoothie :)

img_3487 (MMS)

Fika time! Gott med smoothie :)

Precis kommit hem

Hej hej!

Kom precis hem från filmen, den var helt okej. Var samma koncept som ettan bara att nu visste man vad man skulle förvänta sig. En del riktigt roliga scener men jag hade hoppats på att den var roligare. Tror en sådan film fungerar mycket bättre när man inte vet vad den handlar om.

Nu när vi kom hem så hade jag fått post, prenumererar på Kattliv och i det här numret fick man med lite godis. Hunter fick testa och han slukade i sig den, tuggade knappt. Så jag skulle säga att den nog fick tummen upp :)

Nu blir det bio! Gillade ettan så har stor...

img_1552 (MMS)

Nu blir det bio! Gillade ettan så har stora förhoppningar.

Välkomst middagen

När Tibbe kom hem i måndags hade jag förberett mat och efterrätt. Gjorde det mesta dagen innan så det var bara att värma upp och koka lite potatis. Blev kyckling i grönpepparsås med kokt potatis, efterrätt blev blåbärspajen och till snack blev det kladdkakegodiset!

Hur gott som helst!

Lärde Hunter ett trick

Ett trick som inte riktigt var planerat. När jag bakade i söndags så ställde jag fram pallen för att kunna nå sockret som var högst upp i skåpet ovanför diskbänken. Jag tog ner sockret och använde det för pajen, när jag vände mig om så kan ni gissa vem som stod med baktassarna på pallen och framtassarna  på diskbänken :) Jag bara log åt det och vände mig om. När jag vände mig igen var han redan uppe på diskbänken och höll på att nosa runt i den smutsiga disken. Jag lät honom nosa runt lite och lyfte sedan ner honom.

Lite senare hörde jag en duns och vände mig om igen. Nu hade han lyckats hoppa upp från golvet till diskbänken. Alldeles själv! Lite stolt var jag men samtidigt vill jag inte att han ska vara där. Lyfte ner honom men när jag lagt mig i sängen så hörde jag en kastrull ramla ner och gissa vem som varit uppe igen :P

Igår morse när han hade sin vanliga crazy moment sprang han runt som en galning och tog sats från sovrummet och hoppade upp. Välte inget dock...vilket han gjorde senare. Kattgräset låg upp och ned på golvet när Tibbe hittade det.

Antar att han skulle lärt sig det förr eller senare...önskar bara att det varit senare :)

Lättskrämd

Skulle in i badrummet och tvätta händerna. Tänder lampan och håller på att hoppa högt! Hunter hade lagt sig att sova i handfatet och jag var inte alls beredd på det. Snacka om lättskrämd...Tittade på en massa trailers för asiatiska skräckfilmer igår och det har satt sina spår :)

Förra veckan

Förra veckan hände en del! Trodde jag skulle ha massa dötid eftersom Tibbe var bortrest men tiden gick ändå ganska snabbt. Tror det var för att jag såg till att hitta på saker så jag inte bara skulle sitta hemma och äta godis och tycka synd om mig själv ;)

I tisdags så var Frida över och hälsade på lilla Hunter igen. Han är i tonårsfasen nu så han gör såklart allt han inte får göra och kan vara ganska hårdhänt när man leker. Vi lagade mat tillsammans och satt och pratade hela kvällen, var jättetrevligt! Hoppas nu bara hon vågar komma över igen..

På onsdagen gick Frida och jag och åt en jättegod hamburgare på Bullit, älskar verkligen deras hamburgare! Till det måste man såklart beställa deras mozzarella sticks...mmmmm....Efteråt gick vi och såg nya Pirates 4. Den var helt okej, lite trög i början men när de träffade på sjöjungfruarna blev det bra. Helt klart underhållande och gillar man serien så är den värd ett besök!

Fredagen var sista fredagsölen på jobbet. Stannade på jobbet ett par timmar och pratade och sedan mötte vi upp Henrik och åt lite god sushi. Kvällen avslutades vid ån där vi hängde tills det blev alldeles för kallt. Lördagen var jättetrevlig, mötte upp Frida och Didrik och så åkte vi runt lite och shoppade. Blev såklart en del kattprylar till Hunter, tror jag skämmer bort honom en del :) Köpte äntligen ett flexikoppel så till helgen ska jag ta ut honom lite så han får nosa runt. Nu när det varit så blåsigt i veckan så tycker han det är alldeles för läskigt att vara på balkongen. Efter shoppingen följde jag med dem hem och fick äntligen träffa lille Vilde! Gud va söt och snäll han var! Och så liten :) Blev såklart en del busande och gosande men det är så svårt att motstå. Till middag fick jag grillade hamburgare med klyftpotatis och blåbärspaj till efterrätt, jättegott!

Söndagen var bara till för att städa och göra ordning lägenheten så det skulle se fint ut när Tibbe kom hem. Diskade, tvättade, städade och lagade mat och bakade...tror jag höll på mellan åtta på morgonen och ett på natten. Hann inte med allt men blev ganska fint i lägenheten ändå, gjorde det viktigaste så inte Tibbe skulle känna att han var tvungen att städa upp det första han gör när han kom hem. Blev en massa gott också så han har lite att tugga på medan jag är på jobbet den här veckan.

Söta Vilde!


Jättegoda grillade hamburgare


Hunter hjälpte mig att tvätta


Lagade lunch till mig för veckan, svamp och räkor i currysås (enda curryn jag gillar)


Kladdkakegodis med kokostäcke


Blåbärssmulpaj


Fått hem paket!

Blev jätteglad i fredags när jag äntligen fick ett paket jag längtat efter länge! Hinner inte spela det förrän om en vecka kanske men ändå kul att kunna reta Tibbe ;) Om jag får tråkigt så vet man aldrig om man startar det...

Karl Lagerfeld för Coca Cola, är det någon...

img_1023 (MMS)

Karl Lagerfeld för Coca Cola, är det någon som vet hur/vart man får tag i dem? I want them :)

Äntligen lyckades jag!

Jag har verkligen inte gröna fingrar...har försökt ha växter så länge jag kan komma ihåg men jag lyckas alltid ta livet av dem. Senaste växten dog inte (men var väldigt ledsen) men fick slänga den när vi fick Hunter eftersom den tillhörde de giftiga växterna för katter. Men jag fick idéen när vi skaffade lillen att det kunde vara bra om han fick lite kattgräs då och då...det kan ju inte vara så svårt att odla ;) Well, första batchen dog innan den ens var klar att äta. Men skam den som ger sig!

Får jag presentera batch nummer två!

Den blev väldigt uppskattad

Happ...vart ska jag nu sitta?


Rolig sovställning

Ser inte så vidare bekvämt ut men han låg där ganska länge.

Helgen i mat

Den här helgen blev det massa god mat! Jag ville överraska Tibbe för att fira att han nu har semester så jag hade bokat bord på La Fleur som vi velat testa ett bra tag. Det är inte mat som jag brukar äta...inte för att den är dålig på något sätt men den känns lite för fin för mig. Jag är en pommes, oxfilé och bearnaise tjej helt enkelt :P

Men det var ändå väldigt god mat! Förrätten blev löjrom med potatiskaka, huvudrätt lax för mig och oxkind för Tibbe och efterrätten var det jag som bestämde...åt oss båda :) Jag kan aldrig välja mellan choklad och brulée så Tibbe fick beställa chokladen så tog jag den andra. Tycker det är för pinsamt att beställa två efterrätter till mig själv. Men det är ju så gott!

Brödet man fick var väldigt gott, kan dock inte lista ut vad det var i


Förrätten


Min lax som serverades i en jättegod sås och...


...potatis i en jättesöt liten keramikgryta


Tibbes oxkind


Chokladmoussen med hallonglass och färska hallon


Vanilj bruléen med maränger och syltade morötter, så gott!

På söndagen ville jag att vi skulle äta en god frukost tillsammans så jag gjorde amerikanska pannkakor igen. Gjorde hälften vanliga och resten med blåbär. Smeten såg läskigt lila ut men blev jättegott med sirap till.


Amerikanska vanliga och blåbärs pannkakor


De vanliga är goda med glass, sylt och färska bär


Men blåbärs varianten var absolut godast med sirap

Hmmm...bevisen är tydliga

Någon har visst gjort något han inte får göra under dagen...ett antal gånger också! Busfröet :P

Tittar man på en sorglig film...

...så får man äta hur mycket choklad man vill!

Svårt att se men är på konsert! Typ...ska ...

img_7279 (MMS)

Svårt att se men är på konsert! Typ...ska se Cesar Millan :)

Fika på balkongen i solen! Sitter och sipp...

img_0142 (MMS)

Fika på balkongen i solen! Sitter och sippar årets första rosevin med lite ost och kex. Lillen får också vara med i sin fina sele :) Gud va skönt att våren äntligen är här!

Han börjar växa ifrån sitt favvo sovställe...

img_2650 (MMS)

Han börjar växa ifrån sitt favvo sovställe på byrån...nog dags att ge honom lite mer plats :)

Grattis till min bästa vän

Idag hade min kära hund Tarzan blivit 16 år. Önskar att han fortfarande fanns med oss men tyvärr gick han bort i slutet av förra året. Han var min bästa vän genom hela min uppväxt...kan kanske vara svårt för någon som aldrig haft djur att förstå men han fanns alltid där för mig. Speciellt i tonåren när man kände att hela världen var emot en och man inte kunde prata med någon så fanns han alltid där och lyssnade och slickade bort ens tårar. Tror jag fortfarande inte bearbetat att han inte finns kvar, det gör bara för ont. Sitter här med tårar som rinner ner längs kinden bara för att skriva detta.

Jag hoppas innerligt att han har det bra där han är nu och inte känner någon smärta längre. Vill ge dig ett stort grattis och tack för att du alltid fanns där.

Gårdagens bästa sovställe


Stor dag igår

Igår var som sagt den stora dagen för Hunter när vi skulle kastrera honom. Vi gick hem tidigt från jobbet och beställde en taxi dit. Trodde det skulle ta ett bra tag att få in lillen i buren med tanke på hur mycket han ogillade den när vi hämtade honom från uppfödaren men den här gången gick han in självmant!

Hela taxi resan var han jättelugn och snäll och satt bara tyst och tittade spänt runtomkring. Även inne i väntrummet hos veterinären satt han helt tyst och var så snäll så. Var ett par högljudda hundar där, varav en stod precis bredvid buren men han brydde sig inte...kanske inte blir så svårt ändå att föra ihop honom med min mammas hund?

Veterinären tyckte i alla fall att han såg jättefin ut, hon såg direkt att han var en sibir. Kommer inte ihåg vart hon sa att hon kom ifrån men där hade i alla fall nästan alla en sibir :) Hon vägde Hunter och han väger exakt 4,18 kg. Efter undersökningen tog de in honom och då gick vi runt lite i området medan vi väntade.

Efter en timma och typ fyrtio minuter fick vi äntligen hämta honom. Han var helt groggy! Stackarn kunde inte avgöra avstånd och hade absolut ingen balans. Vi fick lite råd och mat från veterinären och sedan bar det av hemåt igen. Väl hemma låg han bara stilla och tittade sig förvirrat runtomkring. Han försökte gå lite men ramlade bara omkull hela tiden. Tror det tog ungefär tre timmar innan han kunde börja gå hyfsat och efter ytterligare två timmar kunde han mysa och hoppa upp i soffan som vanligt igen.

Kan säga att han satt väldigt länge och tittade på sin tomma matskål...kan förstå honom att han måste varit rejält hungrig när vi inte fått ge honom någon mat på hela dagen men vid nio tiden på kvällen vågade vi börja ge honom lite små portioner igen. Han blev superglad och åt upp allt direkt!

Idag har vi knappt märkt av att han haft en operation igår. Han är lika busig och lekfull som innan så han läker nog på bra. Jag är i alla fall jättestolt över honom :)

Precis när vi kommit hem med honom, såg ut som all luft hade gått ur honom.


Fick ett paket med mat med oss hem. Kanske testar det om han går upp mycket i vikt.

D-day!

Idag är en stor dag för Hunter! Det är dags för honom att bli en man och förlora två kära ägodelar...his balls :P Jag är ganska nervös just nu, läskigt med operationer. Men det är ett rutiningrepp så jag hoppas allt går bra. Hoppas stackarn också återhämtar sig snabbt...

Kände mig riktigt skyldig imorse när jag plockade bort all hans mat men de får inte äta något innan de blir kastrerade. När han återhämtat sig kommer jag skämma bort honom rejält!

Stackarn vet inte vad som komma skall...

Igår blev det middag och biljard på Fame i...

img_1383 (MMS)

Igår blev det middag och biljard på Fame i stan. Gigantiskt ställe! Stötte på en del bekanta där. Men jag suger verkligen på biljard...det går aldrig som jag planerar. Får bli hårdträning!

Träning avklarad!

Dagens lilla träningspass är avklarat så nu är det dags för mat! Fast det var egentligen inte det jag tänkte säga...ville bara säga att Hunter nu väger 4 kg :)

Födelsedagsbarnet!

I lördags blev lilla Hunter sex månader! Wohoo! Kan inte fatta att tiden går så fort...Han fick lite god blötmat och presenten får han senare i veckan. Kastrering ;)

Nya favorit sovplatsen




Bekvämt värre...



Söndagen

Brukar ni också planera att göra en sak en dag och vid slutet av dagen har man gjort något helt annat? Händer mig hela tiden :P Hade tänkt spela hela dagen idag men istället så gjorde jag massa hemmasysslor som behövde göras. Blev dammsugning av hela lägenheten inklusive gardinerna vilka var helt gråa av katthår längs golvet och fönsterbräderna...Sedan blev det lite intervall löpning ute. Eller blev en blandning av gång, joggning och sprinta. Var väldigt skönt med vinden som svalkade men jobbigt med all pollen. Eftersom jag var tvungen att andas så snabbt så lät jag nästan som en pipleksak efteråt.

Väl hemma blev det ansiktsmask och ett avkopplande fotbad. Men man hinner inte vila för länge, fick sätta igång med att laga luncher, baka och fixa mat. Men gott blev det! Gjorde ett recept från Leila; äpple och kanelmuffins med smultäcke. Till middag blev det en improviserad pastasås med musslor, räkor, zucchini, tomater, paprika, svamp och vitlök i vitvinssås.


Blev lite fler muffins än det stod...




Blev gott med vaniljsås till

Lugn dag igår

Igår hade vi en jättelugn dag. Var ganska kallt och ingen sol så vi kände inte för att gå ut. Istället låg vi mestadels i soffan och bara latade oss :P Vi åt t o m frukost vid tre! Tre! Var lääängesedan jag åt frukost så sent.

På kvällen kände jag att jag var tvungen att göra någonting produktivt så jag tog på Hunter hans söta sele och koppel och tog ut honom på balkongen en stund. Han var väldigt försiktig och satt mest och tittade, var ju lite läskigt med alla folk som festade och förde liv för sig. Sedan blev det en knapp halvtimmes cyklande, kan säga att jag var halvt död och svettandes efteråt. Har ingen kondition längre...Nä, nu är det fan dags att börja träna igen!

Hunters sele, hade tänkt köpa helsvart först men det var slut. Men den här var riktigt snygg.


Köpte det här underlägget tills hans mat också


Var lite svårt att cykla när han trodde att jag lekte med honom hela tiden :)

RSS 2.0