Väntar...

Okej, lägenheten är städad, Yuki är badad, jag har fixat fötterna och lagt nyårs nagellacket och nu är det bara en sak som fattas. Tibbe!

Han är på väg hem från Frankrike och jag kan knappt bärga mig tills jag kan krama om honom igen. Jag har redan haft Gossip Girl maraton (redan sett halva säsong fyra...) och nu ligger jag och läser medan Yuki värmer upp sig i mitt knä. Att tiden går så långsamt ibland!

Byte av kattfoder

Nu när vi har två kastrerade matvrak här hemma så har jag funderat lite på hur vi ska göra med maten. De har ätit blötmat sedan sommaren och det har gått bra men sedan Yuki kastrerats så har hon börjat äta som en häst vilket också triggar Hunter att slänga i sig maten. Och eftersom vi ger dem mat tre gånger om dagen; när vi går upp, kommer hem från jobbet och ska lägga oss så blir de helt tokiga när det vankas mat. Vilket gör att Yuki gärna vill väcka en tidigt på morgonen med sin klagan...jag hör inget men tibbe är inte lika glad. En dålig sak med blötmaten också är att Hunter blir lite lös i magen av den och det fastnar lätt i pälsen...vilket jag måste tvätta ur och det är inte så kul när det händer flera gånger i veckan.
 
I julklapp så fick katterna torrfoder för överviktiga katter från min pappa (hehe, kul att inte katter kan bli förolämpade :P) i märket Eukanuba. Så nu har jag sakta börjat testa en ny sak; jag tänkte ge dem torrfoder på morgonen och när vi kommer hem och så får de blötmat när vi ska lägga oss. Min förhoppning är att vi kan börja låta torrfoder stå framme igen utan att de går upp för mycket i vikt och då kanske göra hela matpaniken lite lugnare. Kanske är att hoppas för mycket men man måste ju testa!
 
Eukanuba Cat Adult Overweight. Katterna verkar älska den men får se vad våger säger.

Julen i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fight

Idag blev det krig mellan Yuki och Gizmo. Hon var framme och nosade på honom när han sov men då vaknade han och hon började morra. Han kanske trodde att hon ville leka och gick fram till henne...inte smart...

Hon började smälla mot honom och då vaknade Hunter som låg i närheten och sprang i panik. Yuki började springa också men halkade och då blev det slagsmål. Jag fick gå in i mellan och putta bort hunden. Sedan vägrade hon hoppa upp utan skulle stå bakom mig med rest ragg och morrandes.

När allting var över så tyckte jag det luktade äckligt, typ gammal disktrasa. Då hade hon kissat på sig...eller gjort något skunk move. Hemskt luktade det i alla fall! Stackars liten :/ Fick ta in en morrande katt i duschen och skölja av.

Nu kommer hon aldrig glömma av den hunden och nog inte vilja träffa fler.

Frulle!

Dagen börjar med en god vörtbröd smörgås med ägg och kaviar, en kopp te och en jättekelig Yuki i knät! Katterna är ju så ledsna när de är tvungna att gömma sig hela tiden så varje gång hunden är borta så kommer de fram och är jättekeliga.

Nostalgi

Idag har varit en stor städadag med tvättstuga och gå igenom alla papper och tidningar som ligger överallt. Kan inte förstå att jag sparar så mycket! Och så ligger allt bara huller om buller...

Vissa utklipp jag sparat gav lite nostalgi känslor och fick mig att le; som utklipp om Resident Evil 4, Devil May Cry 3, Fahrenheit och Bloodlines. Riktigt bra spel! Släpps det ens så bra spel nuförtiden? Jag har inte hunnit spela på ett tag men kan inte komma på något som jag skulle älska.

Annandagen

Hunter väckte mig innan klockan ringde imorse (första dagen jag haft klockan på under ledigheten men jag ville komma upp tidigt) men det var bara bra. Det blev frukost och sedan gick jag iväg till gymmet när de öppnade. Det var första gången de haft öppet sedan jul och jag var lite nyfiken på om det skulle vara tomt eller fullproppat men det var det senare alternativet. Kanske var fler som såg de perfekta änglarna gå ner för catwalken igår :P
 
Det var skönt att få köra lite styrketräning igen men jag märker verkligen hur svag jag blivit. Skakar som ett asplöv av minsta lilla...suck. Jag hoppas verkligen att jag klarar uppkörningen nu så jag kan lägga det bakom mig, jag är så oerhört trött på det och vill fokusera på annat nu. Som att kunna träna utan att känna mig stressad! Jag får nog tyvärr börja väldigt lugnt, höll på att få kramp i låret när jag körde, det var något nytt och lite läskigt.
 
Eftet träningen tog jag en titt på rean i stan men jag vände i dörren i de flesta butikerna. Det var så mycket folk ute! Det var knappt så man kunde vända sig i butikerna...jag lyckades dock köpa lite smink på rea och sedan hittade jag en jättefin kalender för nästa år. Den såg ut som en gammal bok i miniformat så den fick följa med hem. Det fanns många anteckningsböcker i samma mönster men de var så dyra att det fick vara.
 
Finns att köpa på Akademibokhandeln

Cats vs Dogs

The cats don't like the dog
 
 
 
The dog doesn't understand
 

Spänt läge

Katterna har inte varit så jätteglada över att vi har en hund på besök. De har mest legat och stirrat på avstånd (helst högt upp) och fräst och morrat en massa om han kommer för nära. Men varje gång han är här så märker man sakta men säkert att de vågar mer ju längre han är här. Hunter börjar nu gå runt på golvet igen och Yuki smyger sig sakta sakta platt mot golvet. Ikväll skulle hon även fram och nosa på hunden medan han sov.

Powerwalk

Nu har jag precis kommit tillbaka efter en skön rask promenad i djup snö. Kände att jag behövde röra på mig och få lite frisk luft och när det är så här vackert väder i Uppsala så vill man bara ut!

Jag testade min nya Kari Traa tröja och vintertajts (och sedan ett lager till med kläder) och begav mig ut på en timmas vadande i snö medan jag lyssnade på en ljudbok. Träffade även på kvarterets fina stora katt som jamade högt och ville ha uppmärksamhet. Så fin!

God jul!

Det är inte ofta katterna sover tillsammans men när det finns en jobbig hund i närheten så gäller det att hitta bra gömställen.

Finbesök

I fredags kom min pappa över på en liten snabbvisit från Göteborg. Flyget var såklart försenat men det kom fram till slut och då begav vi oss till "Kött, kök och bar" för middag. Den restaurangen är Tibbes och min favorit här i Uppsala så det var det självklara valet när vi hade finbesök. Det blev en kväll av god mat (kanske lite väl mycket :)), prat och massa skratt. 
 
På lördagen blev det stor julfrukost och klapputdelning och sedan blev det att visa kontoret innan vi tog en fika och lämnade av honom vid bussen. Snabbvisit som sagt men var jättekul att träffas!
 
 
 

Länge sedan nu

 
Sorry för den låga uppdateringen senaste veckan men det var så mycket som skulle fixas och hinnas med innan semestern så jag hade inte en minut över. Blev knappt någon sömn heller men det ska jag ta igen nu när jag har två veckor ledigt! Jag kan ta en liten recap på veckan senare men nu ska jag piffa till lägenheten lite och sedan hämta min mamma och hennes hund på stationen.
 
Jag var inne på Nellys mellandagsrea tidigare idag och det var riktigt farligt. Var 45 sidor med allt från träningskläder till kläder och smink. Jag var bra sugen på en tränings byxdress från Adidas men även med 50% var den lite för dyr för mig. Fick se till att hålla fingrarna i styr men en liiiten beställning fick det bli. Det är ju ändå jul :) 
 
 Toppar , Beyond Top , NLY Trend - NELLY.COM
 Makeup , Christmas Kit 2012 , Max Factor - NELLY.COM
Makeup , Nelly Natural Eye Kit , Nelly Beauty - NELLY.COM 
 Makeup , Nelly Smoky Eye Kit , Nelly Beauty - NELLY.COM

Lördagen

Igår blev en dag av mycket körkorts pluggande, först i soffan med Yuki i knät och sedan vid datorn med Hunter i knät. Vi tog även en tur i stan i vad som kändes som en snö orkan. Det blåste kraftigt och var riktigt farligt att gå nära hustaken för det ramlade ner is och snö i stora högar. Jag hade en lista på de sista julklapparna som behövde inhandlas och jag tror jag lyckades hitta det mesta. 
 
På kvällen blev det mer pluggande och sedan var det dags att slå in julklappar! Jag hade två väldigt nyfikna katter som gärna ville "hjälpa" till men jag lyckades slå in allt jag hade. Tog bara tre timmar och så fick jag rinnsnuva av allt pappersdamm men nu är det klart. Väntar bara nervöst på att de sista julklapparna ska levereras i tid så är den här julen säkrad. 
 
Jag hade gärna lagt julklapparna under julgranen för lite extra julkänsla men med två nyfikna katter så får de gömmas i klädkammaren. 

Friday music!

 

Lockigt

Nu har jag kommit hem och hunnit äta lite efter frisören. Jag kände inte för testa något nytt så den här gången toppade hon bara håret, fixade utväxten och bättrade på några slingor.

Eftersom jag har håret oftast utsläppt så slingar vi bara överhåret för att bevara kvalitén. Blev glad också när hon sa att håret växt på bra sedan sist. Jag har bytt hårprodukter och undvikit att styla håret ett tag, det har kanske hjälpt lite.

På tal om styling så lockade hon mitt hår idag och jag tycker det blev jättefint. Fick mycket mer volym och riktigt fina lockar. Hade gärna gjort det själv ibland men då måste jag väl gå upp fyra på morgonen för att hinna.

Frisörtid

Mitt hår ser så ledset och slitet ut och så har jag ganska mycket utväxt så jag tyckte det var på tiden att fixa till sig. Speciellt eftersom jag ska ta körkortsfoto nästa vecka och det fotot kommer nog hänga med ett tag. Ser fram emot att bli lite uppiffad inför julen!

Note to self

Att värma ägg i mikron är en dålig idé. 

Fräset kattutställning

Jag fick en glad överraskning med posten idag. Jag hade anmält Yuki till två utställningar i januari och nästan glömt av det men idag fick jag en bekräftelse på att vi kommit med på Fräsets utställning i början av januari. Kanske dålig timing eftersom det är mycket att göra då och alltid ont om pengar efter jul men jag ser ändå fram emot det. Det här är Yukis första utställning som kastrat och jag hoppas vi inte har så stor konkurrens så hon kan få sitt första cert till Premier titeln. 
 
Hennes ärr har läkt bra och pälsen börjar växa på. Hon kommer ha ett hål i pälsen fortfarande då men hoppas att det räcker med att hon är så söt (tycker jag i alla fall :)). Tills dess måste jag se över maten eftersom hon börjar få en liten hängmage nu när hon äter som en häst och jag vill inte att hon ska rulla fram.
 

Dålig start på veckan

Man tycker att jag borde lärt mig vid det här laget. Min mage är superkänslig mot mat och stress och det vet jag men det har gått så bra på senast och december är min äta månad så jag passade mig inte för. Well, jag fick betala för det imorse...

Tio minuter efter jag vaknade fick jag magkramper och sedan fick jag spendera en och en halv timma kallsvettandes på badrumsgolvet med dödsångest. Skulle egentligen haft körlektion på morgonen men jag fick ställa in och istället ligga på soffan med två gosiga katter tills jag orkade släpa mig till jobbet.

Tror det som triggade allt den här gången var att det helt enkelt blev för mycket onyttigt och min kropp ville bara stöta bort allt snabbt. Mindre roligt för mig...Tur i alla fall att jag har en så snäll pojkvän som tog hand om mig!

Så idag har jag tagit det väldigt lugnt med mat men blev en liten julinspirerad middag ikväll.

Yuki säger hej

Kontors bling

Frida har myst till vår hörna på jobbet med en jättesöt Hello Kitty lava lampa. Den är verkligen supersöt och lyser upp vår "tjejhörna" nu i vintermörkret. Jättebra köp Frida!

Andra advent

Kan inte förstå att det redan är andra advent, tiden går så fort och snart är det julafton. Därför passade jag på idag när jag för första gången på länge hade lite tid över att beställa julklappar. Det blev även storstädning i hela lägenheten med dammsugning, våttorkning, diskning och sätta upp resten av julsakerna. Men det smutsigaste i lägenheten var nog ändå Hunter som inte badat på jag vet inte hur länge och verkligen stank. Har inte kunnat gosat med honom de senaste dagarna för han luktade så illa så det blev ett långt bad för honom och efter det la han sig under lampan och värmde sig. 
 

Snö

Vilken mysig dag det var igår. Det snöade hela dagen och blev rena snöstormen så det var helt vitt och man fick vada genom snön ute. Tyvärr stod all trafik typ stilla så det var många som fick problem men för mig räckte det att lämna cykeln på jobbet och gå istället.

Nu vill jag ha mer snö! Och pepparkakor och julmusik. Var på så gott humör att jag nynnade jullåtar igår och jag hoppas det fortsätter idag. Blev tyvärr alldeles för lite sömn till idag så jag kommer behöva massa sockerkickar!

Kvälls hälsningar från Yuki

Katternas första snö för i år

Igår tog vi ut katterna på balkongen lite medan solen fortfarande sken. Tänkte att det kunde vara kul för dem att gå i snön lite och leka. Tanken var att bara ta ut Hunter eftersom Yuki haft sin operation så nyligen men hon lyckades såklart smita ut ändå och skuttade ut i snön. Hunter däremot som vart jätteglad för att få komma ut stannade tvärt när han kände snön under tassarna och började långsamt backa in igen. Jag fick bära ut honom men han såg mest förskräckt ut och ville helst undvika att sätta ner tassarna. Och det här ska vara sibiriska katter?
 
 
 
 
 

Mysig morgon

God morgon! Nu är det måndag igen även om det mer känns som onsdag för mig. Hann inte ta det så lugnt i helgen. Men det spelar ingen roll när man kan börja dagen med lite kel med katterna och sedan frukost i mysigt jul ljus. Hoppas ni alla får en bra start på veckan!

Första advent

Min första advent blev fylld av massa god julmat, lite städande, en del rotande och svärande i källaren och sedan julpysslande. Hann tyvärr bara med köket men det finns ju fler adventdagar innan jul.

Blev ett spinningpass på gymmet också, är ju tvungen att balansera det lite. Märkte att all min kondition är borta. Efter femton minuter var jag slut och efter en timma kunde jag knappt gå därifrån...får bli ändring på detta nu.

Advent frukost

Första advent idag! Det har snöat hela natten och är helt vitt ute. Jag kanske borde börja lyssna på julmusik idag också så det känns riktigt juligt.

Dagens lyxfrukost blev vörtbröd med julskinka och senap och till det varm choklad med grädde. Vad jag längtat!

RSS 2.0