Glossybox

Wow, vilken generös glossybox den här månaden. Kul med så många produkter med original storlek och så fick man t o m en chokladkaka! Mörk choklad med god nötkräm, tyvärr lite för söt för mig men kul att testa. Det jag är mest nyfiken på är shower gelen från Love & Toast och bb krämen från Garnier. Vet att jag tittade på den när jag testade sådana krämer i somras men jag köpte Cliniques istället. Nu är den dock gjord för känslig hy så kan kanske passa mig.
 

Kastrering

Efter allt om och men med blodgrupp så har jag nu bokat in en kastrering för Yuki nästa fredag. Vi ska ge henne p-piller fram till dess för att hon inte får löpa vid operationen och sedan är det att hoppas på det bästa. Det är ett rutin ingrepp men är ändå en ganska stor operation med om man jämför när man kastrerar hanar. Ska läsa på lite om det innan dess för att lugna min oro.
 

Födelsedags middag

Det var en väldigt massa liv när jag kom hem idag. Yuki och Hunter bara pratade och pratade, strök sig mot benen och klättrade överallt i köket för de ville ha mat. Det tar ju lite tid att koka torsk så de fick helt enkelt vänta men man kände sig allt lite stressad :)

Till slut kunde jag äntligen ge dem torsken och den glufsades snabbt upp.

Birthday cat!

Idag blir vår gosigaste teddybjörn Hunter två år! Helt otroligt hur snabbt tiden går och han bara växer och blir mer och mer vuxen. Kommer ihåg hur liten och försiktig han var när vi tog hem honom och nu är han både självsäker och pratglad. Ska bli spännande att se hur han fortsätter att växa, sibirer är ju inte fullvuxa förrän vid fem års ålder så det är en bit kvar.
 
Ikväll kommer det bli lite födelsedags lyx med torsk!
 
Tänk att den här lilla plutten...
 
...är så här vuxen nu!

I'm watching you

Kan ni se den?

Härlig höstdag

Idag då man får dra tillbaka tiden måste nog vara en av mina favoritdagar. Älskar känslan av att titta på klockan på morgonen och så kommer man på att det egentligen är en timma tidigare. Den lilla timman får det att kännas som man hinner med så mycket mer. 
 
Jag kände att jag ville komma ut lite idag och röra mig så testade mina nya vintertights med knähöga strumpor och sedan tre lager med linne, underställ och fleecejacka med mössa, vantar och halsduk. Brrr...kallt ute men det var varmt och skönt i solen. Eftersom jag hade tibbe med mig så blev det en powerwalk (det är i princip träning för mig att hålla samma takt som honom när han är så lång) men jag gjorde även en testjoggning. Enligt min läkare har jag fått ansträngningsastma så hon skrev ut en inhalator som jag ska använda innan ansträngning. Och det verkade fungera! Jag lät inte alls som en pipleksak efteråt utan kunde andas normalt. 
 
 
 

 

Solkatt

Busiga katter

Det är alltid intressant att se hur lägenheten ser ut när jag går upp på morgonen. Vet inte vad katterna håller på med men det måste gå vilt till. Jag menar, hur lyckas de med detta?

Lördag

Idag passade vi på att sova ut ordentligt för vi var så trötta igår kväll. Det var väldigt svårt att hålla sig vaken under filmen och hela kvällen var vi bara allmänt flummiga och fnissiga. Jag sa till tibbe att han fick slå till mig om jag började nicka till under filmen och det hände ett antal gånger. Så jag kan nog inte ge den en ärlig recension men jag tror den var väldigt bra. Det jag vet är att det är en väldigt bra reboot av serien, nya Q var perfekt, fighting scenerna var riktigt coola, bra och annorlunda skurkar (tänker speciellt på Bardem) och Daniel Craig är ju som klippt och skuren för rollen. Jag var riktigt nöjd! Enda jag är sur på är mig själv för att jag inte kunde hålla fokusen...måste lära mig att gå på de tidiga visningarna för jag är alldeles för trött på kvällarna nuförtiden.
 
Idag har jag mest tagit det lugnt. Hade ingen lust att gå till gymmet i kylan så jag körde ett lår/bak pass hemma och det fungerade väldigt bra även om jag fick dodga katterna ett par gånger. Körde tre sets på alla övningar och satan vad det kändes! Var helt varm och skakig efteråt. Det gjorde inte ont i knäna heller så hoppas på det bästa.
 
Jag har långt kvar till några magrutor men det går sakta framåt.

Friday music!

 

Otestbar

Efter en lång väntan och mycket oro och pengar så fick jag äntligen svar inatt på blodgrupps testet. Det visade sig att Yuki har en så ovanlig kombination att man inte kan få ett definitivt svar. Blodprovet visar B men DNA testet verkar peka på N/b (att hon bara bär B) så enligt dem ska jag behandla henne som en B hona.
 
Jag ska få tillbaka pengarna för testet men det gör inte resultatet bättre. Det är i alla fall över nu. Nu är det väl dags att ringa veterinären och höra om kastrering. Så här stod det i mailet (dam=mamma, sire=pappa):
 
"Our best interpretation of the serology and DNA results is that the dam could carry a rare allele - which we will call r  which would make her A/r genetically; her serotype would be A. As this allele cannot be detected by the DNA test, her DNA result shows as N/N. The sire is N/b with A serotype. The rare allele r is recessive to the b allele, thus a cat with genetics of b/has a B serotype, as we see with the offspring which inherited b from the sire and from the dam. This is consistent with all results for serology and our DNA tests for the dam, offspring and sire.

There are a small number of cats in which the DNA results are not fully compatible with blood group serology. The DNA test is specific to detect presence/absence of the B blood group factor. What we report as “N” could be anything other than B, including factors that have yet to be described by means of serological tests. As we are unable to conclusively provide DNA results for ----------, we will refund your test fee. Still, we maintain our earlier recommendation that the prudent thing to do is to manage S*Mälarhöjdens Mynta as if she were a B queen."

Skyfall ikväll!

Vad jag har längtat efter att få se den nya Bondfilmen. Direkt när biljetterna släpptes så köpte jag biljetter till premiären utan att ens fråga tibbe om han kunde. Vissa filmer ska helt enkelt ses på bio. Hoppas nu den är riktigt bra!
 

Torsdag

Känns lite som fredag idag dock. Har redan misstagit mig ett par gånger men jag skyller på tibbe :) Han är ute och förhoppningsvis vinner pengar till vår bil och jag har tittat igenom ett par avsnitt av gossip girl. Känns som en fredag.  Tror jag ska ha ännu roligare nu och betala räkningar och räkna ut någon budget för den här månaden, yay! Samtidigt kan jag lyssna på Yuki som börjat löpa idag igen. Vi gav henne inget piller i helgen för att vi har en potentiell hane till henne men går ju inte att göra något utan svar. 
 
Till en bra nyhet dock sa min körlärare att jag nu börjar se ut som en riktig förare och har mycket bättre flyt. Lite ironiskt dock att han sa det precis innan jag gjorde en vänstersväng som kunnat gå illa om han inte varit där men jag är ju inte klar än. Vi har pratat en del bilar också och jag berättade för honom att min drömbil var en Hummer. Han bara skrattade...alla verkar tycka det är så komiskt att jag vill ha en så stor bil när jag är liten. Men jag blir helt knäsvag när jag ser dem. Här i Sverige har jag inte sett många...men i LA! Där kunde man se flera varje dag :)
 
 
 

Upp och ner

Det är mycket upp och ner nuförtiden. Ena stunden kan jag vara hur positiv och glad som helst och i nästa är jag orkeslös och deprimerad. Det är som en bergodalbana som jag åker varje dag och jag börjar bli väldigt trött av den. Jag vill vara uppåt och pepp hela tiden men känner inte riktigt att jag är där just nu och när jag försöker blir bara fallet ännu större när jag får någon liten motgång. 
 
Hjälper inte att jag bara går och väntar på DNA testet och knappt kan träna för knät. Sedan är det körlektioner hela tiden och idag hade jag en riktigt dålig en då allt bara gick fel. Nä, kanske dags att lägga sig. Det är en ny dag i morgon.
 

Hungry as a horse

Vet inte vad som hänt de senaste veckorna men katterna har blivit extrem hungriga. Förut kunde jag ställa fram maten och så fanns det fortfarande en del kvar när jag kommer hem från jobbet men nu är det alltid tomt efter någon timma. Ibland t o m tio minuter efter jag ställt fram den! Vet inte om de lägger på sig för vintern eller om det kanske är Yuki som vräker i sig. 
 
Stod på biverkningarna till p-pillren att de kan få en ökad aptit och det stämmer för nuförtiden slicker hon rent sin skål. Lämnar Hunter någon mat så kan hon äta upp den också...får passa så hon inte lägger på sig en massa för med de korta benen så kommer hon rulla fram till slut :)
 

Sofis Mode kväll hos Lindex

Ikväll var det VIP kväll hos Lindex med Sofis Mode. Det bjöds på dricka och tilltugg och så hade de utlottningar.

Jag vann inte men fick med mig senaste numret av tidningen, fashion tape och så fick jag välja en ögonskugga.

Kanel knäckebröd

Jag fick smaka på ett jättegott knäckebröd på jobbet i fredags med kanelsmak. Lite julig känsla över den och känns lite mer som efterrätt än mellanmål men riktigt god! Tog en med smör på till teet idag som fika.
 

Första avklarad!

Nu har vi äntligen spelat igenom Leons kampanj i Resident Evil 6. Den var ganska lång, mycket längre än jag trodde men vi dog ganska ofta så vi fick spela om en del. Tror hela sista kapitlet hade jag knappt någon ammo och fick springa runt som en galning i cirklar och försöka leta medan jag undvek fiender. Hade fyra skott kvar totalt när vi dödade sista bossen!
 
Än så länge har inte spelet varit så bra som jag hoppats tyvärr. Jag gillar det men det är en del buggar och mycket som borde tweakats som tar ner hela upplevelsen. Viktigt att tänka på när man spelar är att det inte alltid sparas efter cutscenes som tibbe och jag fick lära oss den hårda vägen...
 
Måste fundera vilken kampanj jag vill spela härnäst, Chris eller Wesker?
 

Gymmat

Va skönt det var att träna lite! Första gången jag vågat träna på två veckor sedan jag fick sådana problem med knäna. Det tog nästan en vecka innan jag slutade halta och knäna är fortfarande stela men jag kan inte vänta för evigt.

Blev tio minuters uppvärmning och en timmas styrketräning och även om jag var lite svagare än vanligt så kändes det riktigt skönt att få pressa sig. Däremot började vänsterknät bli stelt under träningen och är ännu stelare nu. Jag får hoppas på det bästa annars kanske det är dags att söka hjälp.

Skönt också att se att vikten inte skenat iväg under vilan. Kanske inga muskler men det kommer nog så småningom.

God morgon!

Helt galet att säga det vid tolv men jag orkade inte gå upp förrän nu. Jag var uppe halva natten och tittade på avsnitt efter avsnitt av Gossip Girl genom Netflix. Jag hade bara sett första säsongen innan av serien men har velat titta igenom den för alla fina kläder, new york känslan och såklart alla problem när man är ung.

Jag är nästan lite imponerad att jag klarade hålla fokusen så länge för nuförtiden börjar jag alltid bli stressad och kliar i benen om jag håller på för länge med något. Men jag hade jättetrevligt sällskap i soffan av Yuki hela kvällen.

Outlast

Ojojojoj, det här ser lovande ut!
 
 

Myskväll

Ikväll har vi tagit det lugnt och jag har myst i soffan med tidningar och dessert. Tibbe gjorde en cheesecake från receptet jag fick från Sabine för något år sedan och den är fortfarande gudomligt god!
 
Negativt: Jag läste att detta var sista numret av Chic :( Tidningen är visst nedlagd av förlaget. Synd för det är en av mina favoritmodetidningar.
 
Positivt: Sibbe special i nya Kattliv! Har inte hunnit läsa ännu men det ska bli kul.
 

Snyggaste handväskan

Den här väskan; "Skull bag 2" från Avanna hade jag mer än gärna införskaffat. Så snyggt med kombon döskallar, nitar och svart. Tyvärr är den just nu slutsåld och går inte att förbeställa. Får hoppas den finns tillgänglig snart igen.
 

Väntar

Det känns som det jag gör just nu. Jag bara väntar och väntar på att få höra något mer om hur allt går med testresultaten för Yuki. Ibland skickar jag ett mail för att se hur det går men nu har det gått ett tag sedan jag fått något svar. Så jag bara väntar...Känns lite som allt är "on-hold" just nu och jag kan inte göra några planer eller längta till något. 
 
Det jag har haft tid till är att fundera hur jag ska göra om Yuki visar sig ha blodgrupp B. Det finns några alternativ:
  1. Avla på henne ändå och antingen hitta en B hane eller separera henne från sina kattungar det första dygnet
  2. Köpa en avelshona eller bli fodervärd
  3. Lägga alla avelsplaner på hyllan och se vad som händer i framtiden
Alternativ 1 är bra från min synpunkt eftersom jag får testa och se om avel är något jag vill hålla på med och vi ser hur det fungerar med allergin. Däremot är det lite själviskt gentemot Yuki och rasen eftersom det kommer vara jobbigt för henne att inte få se sina kattungar i början eller så kan jag enbart sälja katterna som sällskap.
 
Alternativ 2 skulle kunna fungera men kommer katterna acceptera en till katt? Kommer det fungera med allergin? Det kommer även ta ett år minst innan hon är redo för avel så det är verkligen långsiktiga planer. Sedan finns ju ingen garanti att det verkligen kommer gå att avla på henne då.
 
Alternativ 3 är väl det mest logiska men även det jag vill minst. Men vem vet, det kanske räcker att åka runt på utställningar och se alla fina katter där istället.

I dusch hyllan

Jag testar en ny duschtvål från Body Shop nu, "Vineyard Peach", som doftar härligt av persika! Favoriten är dock fortfarande "Wild Strawberry" från Björk och Berries men jag gillar att variera. 
 

Kelgris

Man får aldrig sitta ensam länge vid datorn förrän Hunter hoppar upp och vill ha uppmärksamhet. Efteråt ska han ligga kvar och sova i ens knä. Lite svårt bara att balansera en sex kilos katt som gillar att breda ut sig!
 
 
 
 
 

Måndag

Dagen började med en körlektion där jag för första gången fick testa att köra på en motorväg. Det var lite läskigt, både för att köra i sådana hastigheter och för att det regnade en massa så var ganska svårt att se bra. Men 120 km/h körde jag i! Kan förstå att folk kan bli fartblinda för när jag sedan körde in i centrum igen så kändes 50 km/h som snigelfart. Det trodde jag nog faktiskt aldrig att jag skulle säga :)
 
Sedan fick jag tyvärr avanmäla både Yuki och Hunter från Birkas utställning i november. Synd på ett sätt för jag hade gärna gått men jag ska vara glad att de fick sina certifikat i helgen. De hade då alltså fått de två cert de kan ta i Sverige så nästa måste ta utomlands. Nu hade inte en bil varit dumt så man kunnat åka till Norge med dem!
 
Slutligen måste jag visa en bild på den goda lax och spenat pajen som tibbe hade lagat som låg och väntade på mig när jag kom hem från jobbet. Lyx!
 

Priserna!

Glömde lägga upp en bild på priserna katterna vann i helgen. Blev två kokarder för certifikaten och en medalj för nomineringen.
 

UK kattutställning

Igår var en riktigt kul, spännande och nervös dag! Jag var jättenervös eftersom jag var själv för första gången och skulle hantera två katter; både för att lyckas ta mig dit och hem, att inte missa något och att kunna lyfta Hunter själv. Men jag tyckte allt gick bra! En del missöden men det löste sig ändå.
 
Det var jättesnällt att jag fick skjuts dit och nog tur det för då var jag där jättetidigt. Jag lämnade av kakorna till klubben och sedan fick jag använda all min styrka för att lyckas få burklädseln på plats. Förstår inte varför man ska vara superman för att trycka de där stängerna på plats men de är inte gjorda för korta svaga jag ;) Efter det lyfte jag in katterna och det var då jag upptäckte att Hunter hade skit i baken. Tur att jag hade med mig plasthandskar, handduk och papper så jag kunde rengöra honom men det verkligen stank. Jag fick honom dock helt ren men då var han på ganska dåligt humör.
 
Både katterna hade Olga Sizova som domare och jag tror inte hon gillade Yuki så mycket. Hon fick sitt sämsta resultat hittills där hon ansågs för liten med för stora öron, tunn svans, pälsfärgen var inte rätt och hon fick t o m VG för pannan. Ouch! Däremot sa hon att hon var fin och behöver tid för att utvecklas så hon fick sitt CACIB certifikat. Så Yuki var redan klar där för dagen och togs inte upp till BIV och nomineringar.
 
Jag sneglade oroligt på Hunter när hon gav sin bedömning av Yuki, tänkte nu kommer det här gå riktigt illa men till min förvåning gillade hon Hunter. Han fick väldigt bra bedömning med minusen att han hade för smala öron, smala kinder och saknade underull. Han blev Ex 1 och fick sitt CAPIB certifikat och skulle tas tillbaka för nomineringar. Och ingen anteckning om att han var tjock!
 
Det blev en lång väntetid innan det var dags för nomineringar och det var bara en till kastrat hane som Hunter tävlade mot om nomineringen. Jag tror domaren gillade den andra hanen mycket men han behövde utvecklas mer så då fick Hunter nomineringen. Kändes lite som vi vann på tur där men kul ändå! Däremot var Hunter lite vresig då och började jama och klaga och var jättesvår att hålla upp. Han t o m fräste på de andra katterna, han som brukar vara så snäll och tyst. 
 
På den här utställningen behövde inte ägarna alls hålla katterna vid panelen vilket var en stor lättnad för mig för jag är inte riktigt bekväm med att stå framför så mycket folk. Men jag tycker synd om hon som fick hålla upp Hunter vid panelen för han fräste och fräste och t o m Luigi reagerade på det när han skulle titta. Men jag kan förstå att Hunter inte hade den bästa starten på dagen så han var nog på ganska dåligt humör. Han fick heller ingen röst vid panelen utan alla domarna röstade på samma katt, kommer tyvärr inte ihåg vilken. 
 
Utställningen var klar vid halv fyra och jag lyckades komma på bussen hem med all packning och katterna och tibbe hjälpte mig från stationen. Det gick hyfsat bra för katterna på utställningen men främst av allt var jag glad att jag klarade det själv utan att bryta ihop. Jag hade en toppendag och det var mycket tack vare allt snällt folk där från UK, uppfödare och utställare. Träffade även en kollega från jobbet som var där som besökare och tittade, det var jag inte riktigt beredd på. Jag blev jätteglad när folk kom fram och pratade med mig och var jättekul att prata med  folk som jag bara sett på facebook och bloggar tidigare. Stötte även på Inger från S*Luthagens som jag nog inte sett på två-tre år. Vi var hos henne två gånger och testade vår allergi innan vi skaffade Hunter. Tur att det finns testhem för annars hade vi nog aldrig vågat skaffa katt.
 
Det här var lokalen. Nog den minsta utställningen jag varit på hittills men skönt när jag var ensam.
 
 
Den här fina rosa kokarden hade jag gärna velat vinna. Men ingen av mina tävlade i den klassen.
 
Yuki (CH S*Mälarhöjdens Mynta) satt bredvid fina IC S*Zjillas Czorro när de väntade på deras tur hos Olga.
 
 
Eva med IC S*Zjillas Czorro hos Olga Sizova.
 
Annette med SE*Tsarhegens Kajam hos Olga Sizova. Och vet ni vad? Han är Myntas brors Timjans son! Tänk att hon är faster till så söta kattungar. Jag tycker han är väldigt lik henne också.
 
Annette med SE*Tsarhegens Kajam. Hon har S*Marinettes uppfödning vars blogg jag brukar följa. Hon har även nu en kull vars pappa är Chili som är Myntas vackra svartsolida bror.  
 
Eva med PR CH S*Zjillas Anisiia hos Olga Sizova.
 
Eva med PR CH S*Zjillas Anisiia.
 
Marie med GIC S*Milashka's Alisa.
 
Jeanette med IC (N)Sjakkmatt's Bowser hos Olga Sizova.
 
Marie med S*Maollich's Theija Boyanova hos Luigi Comorio.
 
Marie med S*Maollich's Theija Boyanova. 
 
Den här sötnosen är från samma kull som Kajam och är då alltså brorsdotter till Mynta. Riktigt fin färg hon har! Hon heter SE*Tsarhegens Sarin och det är Luigi Comorio som bedömmer henne.
 
Vilket litet charmtroll! S*Klockarbackens Snape är uppe i panel.
 
Det här var en ung hane men han hade en riktigt fin fluffig päls redan. FI*Lumikissan Guru är uppe i panel.
 
Hunter (PR S*Stimics Boddington) i panel!
 
 Var tvungen att ta med en bild på hans fräsande :)

Söndag

God morgon!
 
Jag var så trött igår när jag kom hem att jag lyckades somna vid åtta! Var verkligen helt utslagen...men det blir lätt så när man ska vara på spänn hela dagen. Idag är jag fortfarade seg så känns skönt att det bara var en en-dags utställning. Jag skulle egentligen åkt till chokladmässan i Stockholm idag men det blev tyvärr inställt. Synd för jag älskar choklad men kanske var bra också så jag kan ta det lite lugnt och förbereda nästa vecka. Nu ska jag börja gå igenom alla bilder från igår, blev 184 stycken!
 
 
 

Kattutställnings uppdatering

Jag väntar på att min domare ska börja med nomineringar. Tror nog det dröjer en timma till men hoppas det går snabbt.

Kan ge en snabb uppdatering så länge. Både Hunter och Yuki har fått sina certifikat men Yuki fick varken tävla om BIV eller nominering efteråt, lite tråkigt :/ I Hunters grupp fanns det inte tillräckligt med katter för att tävla om BIV men han är uppe för nominering. Så helt klar för dagen är jag inte!

Framme och klar

Det var en hel del packning men jag lyckades ta mig hit. Tur att jag fick skjuts för Hunter väger ganska mycket ;) Men jag såg att busshållplatsen är kanske 200 meter bort så jag ska nog klara att komma hem också.

Två panikmoment jag avklarat:
1. Yuki lyckades halvt göra sönder transportväskan innifrån när jag ställt henne vid dörren hemma. Blev rejält paff när jag såg att hon låg lugnt på golvet när jag kom ut från badrummet. Men jag lyckades fixa väskan och få in henne igen.

2. Hunter gick på toa hemma innan jag åkte och antar att det fastnade lite skit i baken som jag inte upptäckte förrän jag kom hit. Snacka om panik rengöring! Hoppas inte domaren märker att han stinker...

Men nu är i alla fall allt uppackat! Ska preppa dem om en halvtimma, de är nummer två och sex idag och det börjar vid nio.

Nybakade kakor

Idag har jag bakat massa småkakor för utställningen imorgon. Bestämde mig för mina tre favorit recept; chokladkola kakor, kardemummasnittar och schackrutor. Så goda! Men de är inte till mig utan jag kommer ge dem till sekretariatet imorgon och jag hoppas de kommer uppskattas. Och nej, det är inte något fjäsk utan vi blev ombedda i klubben att förbereda lite gott för alla som kommer jobba med att få allt att fungera. 
 
Kommer dock spara en av varje till mig och tibbe som vi kan njuta av imorgon kväll. Det enda jag har gjort idag är att smaka deg och småsmulor för att se att de var ätbara men mer vågar jag inte så jag inte får någon reaktion. Synd bara att det luktar så gott i lägenheten för man blir bra sugen.
 
 
 

Pälsiga gardiner

Och jag undrar varför det tar en halvtimma att dammsuga gardinerna varje gång :)
 

Kari Traa testpiloter!

Frida och jag ansökte om att vara testpiloter för funktionskläder från Kari Traa och vi blev utvalda! De ser riktigt snygga ut och jag har aldrig testat så lyxiga kläder så ska bli kul. Hoppas nu bara knät blir bra tills jag får hem kläderna. 
 

Påfyllnad i badrumsskåpet

Efter att min "Ultracalming Serum Concentrate" från Dermalogica varit slut i över en vecka så hade jag turen att det var 25% på alla deras produkter på Skincity. Då passar jag på! Fick två små prover till och en ny liten söt docka i en ny färg. Undrar hur många färger de fnns i egentligen?
 
 
Dermalogicas produkter i UltraCalming serien fungerar väldigt bra för mig som har känslig hy. De "lindrar" hyn och motverkar röda utslag och irritationer som jag lätt får (säkert av stress). 

Förberedelser

Det är en massa att förbereda och fixa inför en kattutställning. Det går ju såklart att "ta det som det kommer" för domarna tittar väldigt mycket på hur rastypisk katten är och där är det inte så mycket man kan påverka men jag gillar att gå all-in om jag ska lägga tid på något. 
 
Eftersom jag vet att Hunter har fått lite minus för profilen och Yukis öron inte har lagt sig exakt där de ska så ser jag i alla fall till att de är tovfria, rena och kloklippta. Hunter har även bantat bort 0,7 kg och ligger nu på ca 6 kg som fortfarande är lite övervikt men jag tycker det räcker. Det var ju egentligen mer för att jag var orolig än för utställningar som jag tog tag i det men förhoppningsvis kanske det inte står "fet" på domarsedeln den här gången. Sedan är det för mig fortfarande förvirrande hur jag ska preppa dem för att få till rätt pälskvalité men man lär sig något efter varje utställning. 
 
Katterna är nu badade, kammade och kloklippta. Det som är kvar är att se över tänder, öron och ögon och sedan förbereda allt jag behöver ta med. Jag borde egentligen skriva en generell to-do list som jag alltid kan skriva ut och checka av för nu måste jag varje gång komma ihåg och skriva en ny lista. Vilket resulterade i att vi fick panik-köpa en bädd till dem på förra utställningen för jag hade helt glömt av det...så länge man inte glömmer katten hemma i alla fall!
 
 

Justerat hårfärgen

Det syns inte så tydligt men jag har varit hos frisören och fixat utväxt men jag har även tonat ner håret lite. Jag har haft väldigt blont hår nu i sommar och tycker det passar bättre med lite mer guldfärgat till hösten. Min frisör var även snäll och gav mig en påfyllnadstoning som jag kan lägga i håret när jag tycker färgen blir för matt.
 

Överbelastat knä

Jag började få ont i knäna när jag sprang i söndags men sedan dess har det bara blivit värre. De är båda ganska stela men värst är vänster knä som sedan körlektionen igår knappt går att gå på. Det är inte så illa när jag gått ett tag och "värmt upp dem" men anstränger jag dem så haltar jag nästan efteråt. Det värker också när jag inte använder dem, t ex när jag sitter här och reser jag mig upp så är de superstela. 
 
Har inte vågat träna sedan i söndags och fick ställa in min PT-träning idag men hoppas lite vila hjälper. Tråkigt :/ Av det jag läst så kan det hända om man tränat lite för hårt när man precis börjat.
 
Eftersom jag inte tror någon vill se en bild på mitt knä så får det bli Hunter istället

Nyfiken Yuki

Sedan vi skaffat katt har jag lärt mig att:
  • Alltid titta ner innan jag vänder och går åt andra hållet
  • Alltid titta under stolen innan jag flyttar den
  • Alltid räkna katter innan jag går hemifrån
  • Aldrig lämna mat eller porslin vid kanten på köksbänken
  • Aldrig lämna fönstret öppet
  • Alltid titta i ett skåp innan jag stänger det
  • Alltid fälla ner toalocket
  • Alltid gå och leta efter katterna när det varit tyst för länge
Finns nog säkert flera men är roligt att se att man får andra vanor. Och hur har jag lärt mig detta? Genom massa misstag. Vet inte hur många gånger jag hållit på att ramla framstupa för att en katt smugit sig in och speciellt eftersom vi har vitsvarta mattor och en vitsvart katt. I början hände ganska ofta att vi hämtat något ur ett skåp och efter ett tag frågar jag "Har du sett Yuki någonstans?", så hade hon såklart krupit in. 
 
Nu har vi ju lärt oss det mesta så det händer inte så ofta längre och vissa saker lär man sig ganska snabbt, både vi och katterna. Som den gången Yuki kom inspringandes i badrummet och hoppade upp på toaletten som var öppen och hon ramlade ner i den. Nu har vi den alltid nerfälld men hon tittar faktiskt alltid själv innan hon hoppar upp nuförtiden. Nu låter det nästan som bara Yuki hittar på hyss men Hunter har gjort en del han också...
 
Imorse öppnade jag kylskåpsdörren och vände mig om och då såg Yuki sin chans! Istället för att ta ner henne direkt så tog jag fram kameran, vår kyl ekar tom nu ändå :)
 
 
 
 

P-piller för katter

Jag vill ta med Yuki som sällskap till Hunter på utställningen i helgen och testa att hantera två katter själv men jag kan inte ta med en löpande hona. Jag köpte p-piller till henne redan i våras utifall hon skulle börja löpa när jag var i LA, tänkte att det kanske inte skulle vara så kul för tibbe men det dröjde ända till nu i höstas innan hon började så de har legat och dammat i skåpet. Och har jag tur och hon inte är B (om jag någonsin får testresultatet) så är det ju ännu bättre eftersom hon har chans att få ett till certifikat.
 
Vi köpte en pilleringivare och jag letade upp en instruktionsvideo. Tibbe fick hålla fast henne och så försökte jag få in pillret men hon velade fram och tillbaka och pillret hamnade överallt förutom i munnen. Tror tibbe är lite för snäll och håller för löst så vi bytte plats. Jag tryckte henne mot mig och höll fast huvudet och efter ett par försök fick vi äntligen in det i munnen. Sedan var det bara att försiktigt massera halsen och se till att hon svalde (de slickar sig runt munnen). Men kan säga att hon inte var lika snäll som katten i instruktionsvideon! Jag hade tur att jag hade långärmat på mig för det var klor överallt.
 
Förhoppningsvis behöver vi inte göra om detta på ett tag. Jag vill inte riskera några tumörer så det är bara om vi ska avla på henne som vi kommer fortsätta använda dem. 
 

Guldfynd by Kenza

Kenzas smyckeskollektioner för Guldfynd måste nog vara mina favoriter när det kommer till smycken. Jag har redan ett antal av hennes ringar som har använts flitigt men nu kommer nya snygga smycken som ger ha-begär. Hade jag haft pengar hade jag köpt dessa två ringar och det snygga halsbandet med medaljongen.
 

Mat inspiration

Jag brukar alltid passa på när kvällstidningarna släpper någon intressant matbilaga. Den här veckan köpte jag en LCHF bilaga med massa recept. Alla kanske inte är så intressanta men alltid kul med inspiration! Ostpaj, laxrullar och kycklinggryta låter alla gott.
 

Katterna badade

Två dagar senare än planerat men nu är de rena och fina för utställningen i helgen. Yuki gick förvånansvärt bra att bada förutom ett par tillfällen då hon försökte klättra på mig med klorna utfällda. Hunter satt helt stilla som vanligt så där testade jag faktiskt att sitta på en pall för att spara ryggen, det hjälpte lite men blev ändå helt mör. Efteråt låg Yuki med filten runt sig i mitt knä och värmde sig medan vi spelade.

Jag testade ett nytt balsam på dem den här gången som ska återfukta sträva pälsar. Gillar inte att testa nya produkter precis innan en utställning men jag har inte hunnit innan så jag tar en risk. Förra gången sa domarna att deras pälsar var för torra så hoppas detta hjälper utan att göra dem för mjuka. Inte så bra heller att bada dem så tätt inpå utställningen...men det får gå som det går. Nu är de i alla fall rena!

Balsamet jag testade är från #1 All Systems och heter "Super-Rich Protein Lotion Conditioner".

Stadium rea!

Jag hade egentligen inga planer på att köpa några mer träningskläder men så såg jag att stadium har rea på sin hemsida t o m idag och när det var allt med 25% av så var jag tvungen att ta en titt. Blev till slut ett par träningshandskar och ett par shorts som jag hoppas fungerar. Som tur var kan man hämta varorna, betala och returera i butik så om det inte passar har jag inte lagt ut något på detta!
 

Macklemore - Thrift Shop

Tibbe visade mig den här videon och sedan dess har låten fastnat. Har lagt till den i Spotify så jag kan lyssna på den när jag springer!
 
 

Lugn morgon

Jag tar det ganska lugnt just nu och gosar med Yuki. Behövde sova ut imorse för jag hade inte en så jätterolig natt/morgon. Igår spelade vi RE6 och då hade jag köpt lite snacks och godis till spelandet. Jag åt nog en del (måste alltid tugga på något när jag blir stressad) men kände mig ändå hyfsat okej när jag la mig.

Tror jag vaknade vid fyra tiden av att jag hade ont i magen och handflatorna kliade och brände men samtidigt drömde jag om zombies så jag förstod inte riktigt vad som hände. Well, fick tillslut gå upp och ligga på badrumsgolvet och kallsvettas och spy :/ När jag mådde lite bättre och kunde ställa mig upp så såg jag mig själv i spegeln och det var ingen vacker syn. Förutom att jag var helt röd i handflatorna så såg det ut som jag bränt mig i solen för hade utslag över hela halsen.

Vad jag är trött på detta! När jag var liten hade jag inga problem med sådant här men nu vet jag knappt vad jag vågar äta.

Riktigt dålig springtur

Idag gick det inte alls bra att springa. Jättetråkigt när jag hade så mycket energi och det var så fint väder men jag fick till slut sakta ner och gå vissa bitar också. Började med att jag bråkade med musikspelaren i iphonen, den är verkligen jättedålig på att spela upp audioböcker (tappar bort vart man är, går knappt att spola), tror det är dags att leta upp någon app för det istället. Satte på musik istället och begav mig iväg. Tog dock bara fem minuter innan jag hade en fruktansvärd ansträngnings astma och det blev svårt att andas. Tio minuter senare fick jag ont i vänster knä och höger vrist och då började jag vända hem. 
 
Hade en hemsk hosta och svårt att andas när jag kom hem. Den här torra, kalla höstluften tror jag inte är så bra för mig. Kanske borde gå till en läkare och kolla upp det någon gång...
 

Manga Camera

Tibbe tipsade om en annorlunda app som gör bilder manga-aktiga. Den är väldigt simpel och finns inte så mycket att välja på men lite rolig var den. Gratis också!

Höstväder

 Vilket härligt höstväder det var idag. Soligt och värmande men lite småkallt i luften. Man kan ha på sig mysig jacka och halsduk men ändå kunna gömma sig bakom solglasögon. Och vilka härliga färger ute! 
 
 
 
 
 
 
Älskar min höstjacka jag köpte i Paris i somras, visste att den skulle bli riktigt mysig nu i höst. När det är lördag också passar jag på att ha på mig min fina katt tröja från HM. 

Tillbaka från gymmet

Jag älskar att träna på lördag eftermiddag. Nästan tomt på gymmet och jag får oftast tjejernas friviktsrum för mig själv. Ingen väntetid och ingen prestationsångest!

S*Mälarhöjdens Mynta (Yuki)

 
 
 

S*Stimics Boddington (Hunter)

 
 
 
 
 
 
 

Sista sommardagen?

Det var riktigt fint och soligt väder i Uppsala idag. Jag kunde t o m sitta på balkongen med katterna i solen och bara njuta av värmen. Lekte en del med systemkameran också och lyckades hitta en del inställningar efter mycket om och men. Blev nog nästan 150 bilder varav 30 var okej men lyckades bara få en på båda katterna samtidigt. Helt omöjligt att få dem stilla bredvid varandra, gav upp efter ett tag och började rensa i resterna av vår odling från i somras, tittade upp och då satt de bredvid varandra och tittade undrade. Såklart låg kameran i vardagsrummet...
 

Vackra ögon

Blommor!

Det ringde på dörren idag och när jag öppnade så fick jag en överraskning. Blommor? Till mig?? Jag som aldrig får blommor blev helt paff. Det var verkligen en jättefin bukett! Kommer inte skriva öppet vem jag fick dem av men blommorna och kortet gjorde verkligen min dag och jag har tackat så mycket för dem. Riktigt höstig och fin bukett.
 

Hunter

Hunter var snabb att sno tibbes plats i soffan ikväll.

Born to Run

Den här veckan har jag läst boken "Born to Run" av Christopher McDougall och den var riktigt bra! Handlar i princip om hur en journalist som får ont i foten av att springa tröttnar på vad läkarna säger och börjar söka svar bakåt i tiden då vi var tvungna att springa men inte hade tillgång till all modern teknik. 
 
Det tar ett tag att komma in i boken och det är många sidospår men den var väldigt rolig att läsa och man fick både en och två tankställare. Men mest av allt fick jag lust att springa! Man vill i princip bara strippa av allt och springa in i skogen. Hehe, skulle nog aldrig hända men nu ser jag i alla fall ännu mer fram emot Kullamannen i sommar. Tack för lånet Frida!
 

Domarfördelningen släppt

Domarfördelningen för Uppsala Kattklubbs utställning i oktober är släppt nu och Yuki och Hunter har fått samma domare; Olga Sizova från Ryssland. Det är första gången vi har henne och för den delen första gången vi är på en utställning med henne så det blir spännande. Bra också att båda har samma domare så slipper jag springa fram och tillbaka mellan domarborden. Hon börjar med sibirer grupp 2 (svart-vit) och har sedan grupp 4 (bruntigré-vit) så kan nog mycket väl hända att jag kommer vara klar för dagen inom en timma. Då kan jag i alla fall sluta stressa och kanske gå runt och fota lite, det hade varit kul!
 

Ut och springa!

Idag kände jag för att komma ut och springa lite och det var riktigt fint väder med 14 grader och sol så jag tog på mig min tunna tröja och korta tights och begav mig ut. Orkade inte lyssna på musik så jag satte på en audiobok och började lyssna, brukar fungera väldigt bra om det är en bra bok. 
 
Idag handlade det inte om avstånd eller tid heller utan jag vill testa att ändra mitt sätt att springa. Jag började lite smått förra gången jag var ute och sprang men det är ganska svårt att ändra sin stil. Just nu springer jag med att sätta i hälen först och ta stora steg vilket jag tror är ganska vanligt men jag har hört/läst att det är bättre att sätta ner framfoten först istället. Kan dock säga att det är en himlans träning för benen att inte sätta ner hälen, första gången kändes det som att springa med högklackat men den här gången gick det bättre. Man känner sig lättare i stegen men man blir riktigt trött i benen och det är jättesvårt att springa snabbt. Antar att det krävs lite träning...
 
När jag var påväg hem ändrade sig vädret ganska snabbt och det började spöregna. Jag hittade ett skydd och fick packa ner min iphone (har inte riktigt råd att köpa femman ännu) och sedan var det bara att springa i spöregnet. Var helt genomblöt ner jag kom hem men telefonen klarade sig! Allt som allt blev det 9,33 km på 1h 22 minuter. 
 
När regnet kom

Klubbmöte

Jag är med i Uppsala Kattklubb och ikväll var det möte inför utställningen nästa helg. Det var jätteintressant att lyssna på hur mycket planerande och fixande det är inför utställningar, allt låter jättekul för en planeringsnörd som jag. Jag sa även att jag kunde hjälpa till på lördagen och lyckades då få en skjuts dit på morgonen, puh! Vet inte annars hur jag ska få dit nio kilo i katter.

Måste dock fundera hur vi ska göra med Yuki, kanske ska testa p-piller nästa vecka så man inte förstör utställningen för alla fertila hanar. Och stackars Hunter att vara instängd i en bur med henne då ;)

Resident Evil 6 review

 

Mysig söndag

I söndags tog tibbe och jag en tur till ombyggda gränby centrum. Det är lite större nu och lite fler affärer men annars är det som innan. Var livsfarligt dock att flera affärer hade nyöppningsrea så var 10-20% på en massa. T ex i nyöppnade Panduro (tänkte på dig Frida!). Jag höll mig lugn och köpte bara en ny duschcreme för att min gamla håller på att ta slut. Lite stolt över mig själv!

Efter vi gått runt avnjöt vi en jättegod fika på ett cafe där. Jag tog en fransk chokladtårta som seriöst var det godaste jag ätit på länge. Himmelskt god fudgeaktig mörk choklad...mmmm...Det var riktigt gott men nu måste jag ta det lite lugnt med allt onyttigt.

Vad låg i brevlådan idag?

Jo, det var bara världens bästa spel; Resident Evil 6!! Okej...jag borde väl vänta med att säga det tills jag spelat. Men om något så har den spelserien aldrig gjort mig besviken och det är enligt mig i alla fall världens bästa spelserie. Fyran är fortfarande det bästa spelet jag spelat och femman hade riktigt bra co-op gameplay.

Nu är det dags att ladda upp för en helg av intensivt spelande och massa strategi tänk när man är två. Eller som tibbe och jag gör; en springer runt i cirklar och skriker med en motorsågssnubbe bakom sig medan den andra sitter högt uppe och skjuter. Gissa vem som ofta är lockbetet?

RSS 2.0