Träningsplan

Så här ser det ut efter att jag har letat runt efter bra styrke övningar, gått igenom gamla scheman och med detta sätta upp någon vettig planering. Här kommer mina planerings skills till användning och så tycker jag det är så roligt att pussla och klura! Tibbe satt bara och skrattade åt mig när jag entusiastiskt förklarade allt...jag kanske är lite av ett planeringsfreak men jag tycker nästan alltid förberedelserna är roligare än utförandet.
 

Hunter

Han är så söt när han sover med tungan ute!
 
 
 

Cirkelträning

Igår testade jag på mitt första cirkel pass på gymmet. Jag har hört mycket gott om dem innan (och att de ska vara ganska tuffa) så jag var nyfiken. Min PT var vikare för passet och hon körde på hårt. De delar upp gymsalen i stationer och så kör man olika övningar på de olika stationerna, mycket fokuserat på styrka men även kondition. Allt som allt körde vi tre varv och sedan final. Jag var helt slut efteråt!
 
Jag var nyfiken på att testa ett till pass så idag efter jobbet gick jag på ett till med en annan instruktör. Det var igen ett tufft pass och det blev väl lite extra motivation när vi var så få (tror halva uppsala redan har börjat fira valborg) eftersom då var vi bara två per station och då vill man ju alltid köra mer och snabbare än den andra. Tror jag kommer ha en del träningsvärk imorgon!
 
När jag kom hem idag hade tibbe fixat ordning middag av lite rester. Shirataki nudlar med sås av kyckling och svamp och lite halloumi ost till. Mums!
 

Stress och isolering

Alla reagerar olika på stress men efter ett par år av mycket stress, en utbrändhet och depression så börjar jag lära mig att tolka mina varningstecken bättre. Inte för att jag är så bra på att stoppa eller hantera dem, så långt har jag inte kommit, men kan man se dem så kan man alltid försöka sitt bästa att göra något åt det.
 
Jag har väl aldrig varit speciellt social eller utåt men jag har alltid kunnat prata med folk även om jag inte gärna öppnar upp mig och berättar hur jag mår. Men ett tecken jag märker när det blir lite för mycket är att jag gärna sluter mig och isolerar mig från folk. Undviker ögonkontakt, undviker alla sociala sammanhang, känner mig för stressad och trött för att ens prata med folk och känner ångest för varje minut som inte är tillräckligt effektiv. Jag kommer ihåg en morgon när jag fastnade bakom tågbommarna någon minut för ett tåg skulle förbi och jag började gråta för det var tid jag kunnat jobba...ehh, hallå?
 
Nu är det ganska stressigt igen och jag känner sakta med säkert hur jag sluter mig och tappar orken. Jag har ingen direkt lösning på detta förutom att jag har små riktlinjer. Sova minst sex timmar är viktigt och sedan pusha sig själv till att öppna upp sig lite då och då. Sedan bra mat och träning för att fylla på med energi. 
 
Bästa terapin är dock fortfarande att komma hem och krama katterna :) Sötare fluffbollar får man leta efter!

Morgon tvättning

Yuki håller på med sin morgon rengöring bredvid mig på soffan. Är ett himla smackande!

Vårig lördag

Jag hoppas jag kommer börja varje inlägg med "vilket soligt och varmt väder vi hade idag!". Jag älskar att det känns som om våren är påväg, man vill bara ut hela tiden. Helst hade jag gärna sprungit men det är skönt att kunna gå ute i tunnare jacka och solglasögon. Jag tror hela Uppsala instämmer för minst hälften av alla som bor här var på stan igår. Helt fullsmockat och nästan omöjligt att hitta någonstans att fika. 
 
Jag vaknade tidigt imorse av Yukis söta pipande, hoppade ur sängen och laddade med en proteinsmoothie innan jag drog iväg till Actic för ett spinning pass. Benen kändes tyvärr som spagetti men jag överlevde i alla fall. Efteråt mötte jag tibbe på stan och så gick vi runt och tittade lite och njöt av vädret innan vi tog en fika. Jag ville äta på Guntherska eller Creperie Lemoni men det var lång kö så fick bli Café Linné istället. Idag satsade jag på att fylla på med kolhydrater så blev en grillad macka med kyckling och ost, mums!
 
Efteråt blev det en tur till Gymgrossisten som öppnade en butik i Uppsala idag. Ganska liten butik men kul att titta runt lite och när de hade lite rabatt så fick ett nytt pulver följa med hem. På eftermiddagen kom vi hem och tog ut katterna på balkongen ett tag. Hunter var helt facsinerad av en liten flicka på gården som blåste såpbubblor. Annars blev det en tur till Gränby centrum för matshopping och när vi kom hem blev det lite experimenterande i köket. Alltid kul att testa nya recept! 
 
 
 
 
Middagen! Färska räkor med philadelphia, ägg, spenat, tomat och kryddor i tunnbrödsrulle.
 

Fredagen och löparknä

Fredagen började med en lyxig VIP morgon shopping på HM. Älskar dessa shoppingmorgonar! Man kan hitta så mycket basplagg där inne och då passar jag på när det är 20 procent. Jag hade två stora påsar med kläder in i omklädningsrummet och tyckte jag sållade bort ganska bra tills jag hade en liten påse kvar. Det är ju fortfarande dyrt så tur att de inte har det så ofta men jag kom därifrån med nya jeans, tröjor och lite träningskläder. 
 
På eftermiddagen hade jag äntligen min tid hos sjukgymnasten. Jag passade på och tog en powerwalk/jogging dit men nu blir det ingen mer jogging på någon vecka. När jag berättade om symptomen var hon nästan helt hundra på att det var löparknä. Jag har visst mycket svagare vänsterben än höger så jag börjar lätt vrida in vänsterknät vid ansträngning och det händer nog när jag blir trött när jag springer också. 
 
Jag var rätt ute med stretchning och foamroller men nu ska jag fokusera på det mera. Det blir stretchning, foamroller och styrke/balansövningar för stuss och knä varje dag i tre veckor. Jag ska göra övningarna framför spegel och fokusera på att ha knät rakt när jag gör dem. Efter någon vecka får jag börja springa igen men då ska jag stretcha innan och efter och sluta direkt när jag börjar få känningar. Löparknä handlar ju om att den stora muskeln från höften ner till knät drar ihop sig och blir för kort och då blir knät irriterat så jag ska satsa på att dra ut muskeln så den blir längre. Får hoppas det hjälper!
 
På kvällen var det födelsedagsfest och jag är stolt att säga att jag lyckades hålla mig från allt snacks och fyllemat! Jag kan inte säga att chipsskålen inte såg lockande ut men jag hade köpt med mig en god Loka Strawberry Icecream som jag smuttade på och så tog jag ett halvt glas vin. När jag blev hungrig åt jag en Nakd bar, testade en ny smak som hette Cocoa Orange, supergod! Smakar som den där stora byttan med apelsin, choklad och vanilj glass som jag älskar. Måste köpa mer av den (baren då alltså :))! 
 
Det blev inte en lång kväll för jag var supertrött efter knappt fem timmars sömn natten innan...måste se till att skärpa mig med sömnen.
 

Torsdags träning

Torsdagar samlas vi alltid en liten grupp från jobbet och tränar tillsammans. Brukar köra korta effektiva pass som verkligen tar slut på en. Idag var vi fem stycken och körde mycket boxning varvat med styrka och många övningar för magen. Riktigt kul!
 
Efteråt återhämtade/laddade jag med ett mellanmål med mycket protein och energi och sedan körde jag ett spinningpass på gymmet med en kollega. Jag fick testa en ny instruktör idag som var okej, det är alltid svårt att avgöra hur roligt passet är förrän man testat det två gånger. Första gången kan vara lite förvirrande vad man ska göra och när man ska ta i. 
 
Bäst av allt var dock att jag kunde cykla hem i träningskläderna. Kan våren äntligen vara på väg?
 
Beställde hem två träningsbhar för att testa. Hoppas de fungerar! 
 
 

Powerwalk

Den här veckan har jag än så länge hunnit med två powerwalks. Det är verkligen ett riktigt skönt sätt att starta dagen innan jag börjar jobba. Jag får frisk luft och energi och förhoppningsvis startar jag förbränningen också. Nu när det börjar bli varmt och soligt så är det extra mysigt! Imorse såg jag både ekorrar och harar under promenaden, jag försökte fota men de är alldeles för snabba för mig. 
 
På fredag ska jag försöka mig på lite lätt joggning igen men jag får ta det försiktigt. Tänkte en låt gå och en låt springa, känns som en bra start. 
 
Riktigt fin park att gå igenom. Jag kunde dock inte komma ut på andra sidan så fick backtracka en bra bit.

Fina Fatso

Träningsglädje

Idag blev det en bra träningsdag! Jag gick på ett jättebra spinningpass med min favorit instruktör Jonathan på lunchen. Den här veckan var den sista med den gamla strukturen på passet så han ville att vi skulle ta i extra hårt. För en gångs skull så kände jag att jag hade extra energi att ge så jag körde på hårt och svetten bara rann. Min topp satt fastklistrad på mig och jag hade nog kunnat vrida ur min träningsbh efteråt. Hehe, så det ska vara!
 
Efter jobbet hade jag fortfarande energi och eftersom jag ville ta igen den missade träningen i måndags så fick det bli ett kortare styrkepass på gymmet. Det blev mest fokus på mage men jag kände mig lite lost på gymmet eftersom det varit så länge sedan jag var där. Jag får förbereda något bättre till nästa gång.
 
Imorgon ser jag fram emot en härlig powerwalk, hoppas nu bara det inte spöregnar som det gjorde idag. Fast vi fick se en jättefin regnbåge i alla fall!
 

That Power videon

När man pratar om trollen! Tror videon släpptes precis dagen efter att jag hörde låten. Väldigt annorlunda video med inga direkta närbilder och ganska långsam klippning. Synd dock att artisterna inte kunnat spela in videon samtidigt.
 
 

Huvudvärk

Jag som hade planerat min vecka så bra för att komma igång med träning och hälsosam mat på riktigt. Planen för idag var morgonpromenad och sedan gym på kvällen men jag fick ställa in kvällsträningen på grund av en fruktansvärd huvudvärk. Trodde nästan det var migrän eller att jag blivit sjuk för jag kunde knappt stå men efter att ha tagit en ipren och vilat på soffan ett tag så försvann den. Kanske är väldigt dålig luft på kontoret?
 
Imorgon är en ny dag och jag hoppas jag klarar mig utan huvudvärk så jag kan fokusera och ge järnet på gymmet!
 

Solig helg

Vilken helg det har varit! Det har varit superfint väder och jag känner att jag hunnit med en hel del. I lördags var det jobb men jag tyckte bara det var mysigt. Vi fick en jättegod kyckling curry gryta till lunch som jag måste testa hemma någon gång. Jag har alltid varit ganska negativ till curry sedan skolmatscurryn men jag har en känsla att jag fått helt fel uppfattning om kryddan. Borde nog testa lite curry recept i framtiden...
 
Idag har det varit full rulle hela dagen, nu är nog första gången jag suttit på hela dagen känns det som! Jag älskar mina fixar söndagar med listor, planering inför veckan och städning. Så mycket energi! Jag började morgonen med en härlig promenad i solen, sedan kunde jag inte sitta still medan jag kokade äggen till frukosten så jag dammsugade hela lägenheten :)
 
Efter frukosten bar det av på en bilutflykt till Bromma. Det finns massa affärer och en galleria precis bredvid Bromma flygplats så vi ville dit för att titta i en stor djuraffär (vi och vi...jag mestadels :D). Det var minst sagt spännande att köra. Jag fick testa farthållaren som jag måste säga är det bästa någonsin! Slippa trycka på gasen hela tiden utan kan vila benen och behöver inte oroa mig att jag ska hamna över hastighetsgränsen, lyx. Sedan hade såklart halva Solna/Bromma gjorts om till en arbetsplats så kartor och körfält stämde inte alls...det var total panik och vi körde fel på ett antal ställen. Oh, fick även testa en parkeringsskiva. Jag visste inte ens att vi hade det i Sverige.
 
Väl i Bromma blev det storshopping i djurbutiken Zoomarkad. Vi köpte massa blötmat och så blev det en ny kattsandlåda i XL storlek. Vi tror Hunter behöver lite mer utrymme där inne så det blev en Cat It Jumbo. Sedan tittade vi runt lite i olika butiker och tog lunch på en jättefint café som heter Garden. Jag tog en ceasarsallad och det var nog den bästa ceasar salladen jag testat hittills!
 
Sedan vi kom hem har jag fixat den nya sandlådan, lekt med katterna, bakat, lagat frukost, luncher och middagar för nästa vecka och förberett alla gymkläder. Tror jag kommer däcka direkt när jag går och lägger mig!
 
Goda lördagslunchen! 
 
 
 
 
Hade varit kul att ställa de bägge låderna bredvid varandra så man kan se storleksskillnaden.
 
Lunch jag ska testa nästa vecka. Jag har gjort eget wraps bröd med spenat. Ser fram emot det!

That Power

Jag är inget Justin Bieber fan men Will I Am är en av mina favoriter när det kommer till party hits. Älskar basen i låten! Får hoppas det kommer en cool video senare.
 
 

Första styrkepasset

Idag körde jag mitt första styrkepass på nog två veckor. Sedan jag fick problem med knät nu senast har jag bara kört spinning och powerwalks vilket är roligt men det kan bli lite enformigt i längden så jag såg fram emot dagens pass med ett par kollegor. Vi körde intervaller med boxning, styrkeövningar och kondition och jag var helt mör efteråt!
 
Jag märker hur snabbt styrkan försvinner för jag kände mig som spagetti under passet och klarade inte alls att pusha på som jag brukar. Jag tror det är dags att börja lägga in lite styrka igen, jag får bara ta det lugnt med knäböjen där det känns ganska obekvämt. 
 
Efter passet behövde jag lite energi så jag testade en bounce bar med cashew nöt. Riktigt god!
 

Trötta

Efter ett par långa dagar på jobbet så var vi riktigt trötta igår. Då blir det lätt så här, stackars Hunter undrade nog vad vi höll på med :)

Recept: Kryddiga köttbullar

Jag hittade ett recept på Kenzas blogg förra veckan som jag kände att jag var tvungen att testa; köttbullar med gräddsås! Jag älskar köttbullar och brukar göra en ganska enkel variant med bara ströbröd, mjölk, lök, salt och peppar så jag blev nyfiken när denna bara hade lök och sesamfrön och sedan massa kryddor.
 
Jag tyckte de blev jättegoda! Ganska spicy men det var gott med lite kryddstarkt när jag serverade det med mungbönspastan. Vi la även i svamp i såsen och jag tror för nästa gång att det blir ännu mer svamp. Jättegott!
 
 
Recept
 
Köttbullar: stekt finhackad lök, nötfärs, vitlök, sesamfrön, salt, peppar, paprikakrydda, timjan, oregano och cayennepeppar.
 
Gräddsås: hackad lök, svamp, matlagningsgrädde, kalvfond, soya, peppar och cayennepeppar.
 
Detta serverade jag med mungbönspasta och en liten sallad!
 

Allergier

Snart är våren här (yes, jag tänker tro att den är på väg i alla fall :P)! Med den kommer solen, värmen, ljuset och man känner sig allmänt gladare och full av energi. Alla träd och blommor börjar knoppa ut och komma fram men tyvärr kommer glädjedödaren då också, pollen! Varenda år känner jag mig alltid så förväntansfull och när det bryter ut så sugs verkligen all energi från kroppen och jag blir en rödögd, snuvig och rasslande zombie. 
 
Förra året var inte så farligt men jag var bortrest i LA under de värsta månaderna. Jag vet att jag har björk och gräs allergi men min björkallergi är mycket värre och de brukar blomma ut precis på våren i april/maj. Det man inte tänker på så ofta är att i födoämnen så finns en allergen som påminner om björkens så det är vanligt att man är allergisk mot vissa livsmedel om man är pollenallergiker. Jag vet inte exakt hur det fungerar men det blir någon sorts korsallergi.
 
Björkallergi, undvik:
plommon, persika, körsbär, kiwi, nektarin, päron, äpple, morot, jordnötter, potatis, selleri, ärtor, tomater, valnötter, hasselnötter, kryddor (t ex gurkmeja), kryddörter, jordgubbar.
 
Snacka om glädjedödare! Jag vet att jag reagerar på det mesta ovan men det är inget jag dör av så det gäller bara att ta det lugnt med det. 

Stay away

Jag vet inte vad som varit galet med mitt humör den senaste veckan men det har varit upp och ner hela tiden och jag har varit väldigt lättretlig. Sedan har jag även haft ett väldigt sug för kakor, sådana där american cookies med choklad och nötter. Igår natt var det nära att jag faktiskt ställde mig och bakade innan vi skulle lägga oss men jag lyckades hålla emot. Och nej, det är inget den där tiden i månaden men det kan kanske vara en blandning mellan stress och att jag ätit ganska strikt förra veckan. Lägg på att min kropp håller på att falla i bitar och då kan jag lätt tycka synd om mig själv. Och får man inte tröstäta då...
 
Tror idag verkligen var värsta dagen hittills. Jag var så arg att jag kände rysningar längs ryggraden och jag spände käkarna hårt. Men jag har ingen aning på vad...Satt på jobbet ett tag och försökte fokusera på skärmen men jag gav upp. Istället köpte jag med mig tröstmat och tog det lugnt på soffan med lite tidningar. Konstigaste är att efter allt det där sockret så kände jag mig mycket bättre. Får hoppas det bra humöret håller i sig nu och att jag inte får någon allergireaktion för nästa vecka är fullspäckad!

Laddar

God morgon från regniga Uppsala! Bra timing att det börjar spöregna när det blir helg...jag som ville använda balkongen. Idag har jag redan hunnit städa lite hemma och nu har jag en frukostpaus med det lilla jag hittade i kylskåpet. Fick bli wasa crisp med leverpastej och ett glas äppel & päron must som blir bränsle för spinning passet jag ska ha snart. Jag testar en ny instruktör så det ska bli spännande. Ännu mer förvånande är att passet är fullbokat, på en lördag morgon! Antingen är han väldigt populär eller så kanske folk gillar att börja helgen med träning. Jag har lite svårt med gymträning så tidigt på morgonen egentligen, helst startar jag dagen med lite frisk luft men jag vill inte pusha knät för mycket. 
 
Nu ska jag göra i ordning mig. Förutom träning måste jag hinna städa och köpa in lite saker innan vi ska ha gäster i eftermiddag. Det ser jag fram emot!
 

Broken

Mitt knä verkar inte vilja ge med sig. Jag vilade i helgen och skippade all sorts träning och den här veckan har jag bara kört spinning och promenader ute. Det har blivit lite bättre och gjorde inte ont längre men jag känner av att det är något som inte känns rätt. Däremot under kvällens spinning pass kändes det inte bra. Det bara klickade, låste sig och spände och nu efteråt får jag betala för det. Knät gör ont hela tiden och känns spänt. Det verkar som att stretchning ska hjälpa bäst så jag får köra mycket stretchning och så ska jag även se en sjukgymnast snart som förhoppningsvis kan hjälpa.
 
Jag hoppas det blir bättre snart så jag kan börja springa när det börjar bli så fint väder ute!

Te

När tibbe och jag var i Stockholm senast så passade jag på att köpa på mig lite nya teer att testa. Just nu är jag frälst i det gröna äppelpaj teet jag köpt här från Tehörnan i Uppsala men jag gillar att variera mig. Jag köpte äppelkaka och kardemumma te som jag inte hunnit prova ännu och så Goji och havtorn från Systrarna Voltaire. Det sistnämnda teet är så gott! Luktar typ som godis. Jag som aldrig riktigt gillat gröna teer har nu plötsligt två som jag älskar. Ska bli kul att testa de andra också!
 
 
 

Simon's Cat kattprylar

Jag skulle beställa mer kattsand och mat till katterna på Animail och så såg jag att de börjat sälja katt produkter med Simon's Cat! Jag visste inte ens att det fanns men de är hur söta som helst. Jag hade lätt kunna köpa hela sortimentet :)
 
Det blev två nya underlägg till matskålarna för tillfället men deras matskål är jättesöt också. Och känns nästan som man skulle kunna tycka det var lite roligare att rengöra sandlådan om den hade en söt Simon's cat på sig!
 
 
 

Bioshock Infinite

Nu har jag spelat klart nya Bioshock! Jag trodde jag skulle bli klar igår eftermiddag men det blev jag inte. Sedan när jag började spela idag så trodde jag det inte var mycket kvar men det var precis så att jag hann spela klart innan det var dags för middag. Jag har försökt räkna ihop och jag tror det tog närmare 22 timmar för mig att spela igenom. Men jag var tvungen att öppna varje låda, testa varje väg och göra alla side missions. 
 
Tibbe vill spela spelet på PC så jag spelade igenom hela spelet själv. Nu är jag sådär lite sorgsen som man brukar vara när man precis spelat igenom något som man inte ville skulle ta slut. Det var riktigt bra! Jag gillar storyn, gameplayet, settingen, karaktären och hur bra man dras in i allt. Jag kanske inte är överförtjust i animations stilen men det såg jag snabbt förbi. Jag tänker inte spoila något men slutet var jäkligt bra och jag har gått och funderat över det hela kvällen medan jag nynnat Elisabeths låt.
 
 
Elisabeths låt
 

Helg!

Jag önskar er alla en trevlig helg i det fina vädret! Jag kommer tyvärr få spendera mestadels av tiden på soffan för jag lyckades förstöra knät under en joggingrunda i torsdags. Men ibland kan det vara bra med vila och så ger det mig en bra orsak att få spela mer Bioshock!

DMC avklarat

Nu har vi äntligen spelat igenom nya DMC! Jag var lite rädd att vi aldrig skulle hinna/orka starta igen så det bara skulle bli ett av flera halvgenomspelade spelen vi har i bokhyllan. Men vi klarade det! Jag märker dock att jag inte är lika bra på hack n slash som jag var när jag var yngre. Man får ju alltid ont i handleden och tummarna när man spelar sådana spel men nu fick jag pausa vid varje fight för min handled krampade och låste sig när jag spände mig så jag kunde inte ens trycka ner knapparna. Tror jag behöver lite daglig spel "träning" :P
 
Jag är fortfarande väldigt glatt överraskad över spelet och tycker de gjorde en bra re-boot/fortsättning på serien. Jag hade velat att den kunnat vara lite mer minnesvärd men i överlag var story, gameplay och speciellt bossar bra. Känns som mycket tid och hårt arbete har legat bakom det och det syns verkligen. 
 
Sedan håller de säg väldigt bra till legacyt och vi som kan storyn vet vad som kommer hända och vilka story twists som finns. Det var en bossfight där jag bara satt och log för de hade fått fienden exakt rätt från Devil May Cry 3, sådant gillar jag! Och en sak de faktiskt gjort bättre än föregångarna är att berätta storyn, den här gången berättas den tydligt istället för att man ska gissa och läsa böckerna för att få ihop det hela. MEN...det största minuset är fortfarande Dante. Jag saknar originalet :/
 
Jag hoppas i alla fall det blir fler DMC spel, oavsett vem det blir som gör dem. Bara de håller måttet och fortsätter storyn framåt nu när vi sett början igen. Nä, nu blir det mer Bioshock Infinite för mig, jag har redan spelat mer än fem timmar och är hooked!
 
 
 
 
 

Ute på vägarna

Idag är vi ute på en liten roadtrip till Sigtuna! Det är det längsta jag någonsin kört. Det är fint soligt väder och varmt och det är en mysig liten stad.

RSS 2.0