Första förkylningen 2011!

Nu kanske jag inte är så glad över det som rubriken låter men man får ju se något positivt på det :) Vaknade upp tidigt imorse och näsan bara rann men det var inte förrän halsen började svälla upp på eftermiddagen som jag förstod vad det var. Det här är tredje förkylningen på mindre än ett halvår, rekord för mig!

Mister nyfiken!

Jag har märkt att det inte är så lätt att ta bilder eller göra något ostört längre. Känns som oavsett vad jag gör så dyker det upp en katt hela tiden :) Börjar bli lite komiskt!

Nyfiken på min frukost

Han är väldigt förtjust i ägg


Någon snodde min dator!


Vad ska jag nu göra?

Middagen igår

Thibault lagade mat igår och kände för att experimentera lite. Blev bacon inlindad kyckling med vitlök, potatis, svampsås och haricot verts. Mmmmm....

Kycklingen blev jättesaftig!

Hunter spelar spel

Med lite övning kanske han kommer bli en riktig gamer :)

Vad lång man kan bli!

Han ser så liten ut men när han vill kan han verkligen stretcha ut sig och sno soffan :)

Ihopkurad


Börjar sträcka på sig...


Dags att sno soffan!

Bästa lunchen någonsin

Hej hej!

Har ni haft en skön lördag? Vi har bara slappat och halvsovit i soffan..det kan vara riktigt skönt ibland :) Under veckan som gått har vi gått hem på lunchen för att titta till lilla Hunter och i torsdags kände jag för något speciellt...

Mmmm...revben...

Läskigt med speglar!

Lite bilder på Hunter!

Hej hej!

Hur är det med er? Hoppas ni fått en bra start på veckan. Jag njuter av att ta det lugnt hemma tillsammans med lilla Hunter :)

Han är verkligen en kelgris och riktigt sällskapssjuk och har hittat sin plats i soffan mellan mig och Tibbe. Vi har också börjat lära honom vart han får och inte får vara. Köksbordet har han börjat lära sig att inte klättra upp på men soffbordet gillar han fortfarande att smyga upp på, speciellt när det står mat där :)

Första natten sov vi i två timmars intervaller för han skulle hela tiden upp i sängen och vi fick putta ner honom hela tiden. Kan möjligtvis förstå varför han skulle vilja vara i den varma sköna sängen ;) Igår natt så förstod han bättre efter andra tillsägelsen och sedan fick vi sova hela natten!

Vi har även testat att ge honom både tonfisk och kattmjölk och han älskade det :) Tack Frida för tipsen!

Ska se om jag kan lyckas filma när han får sina crazy moments och springer runt som en galning och attackerar allt. Vi brukar bara sitta i soffan och titta på :) Känns lite som när jag badat Tarzan och han sprang fram och tillbaka i lägenheten och hoppade upp i sofforna och gned sig mot mattorna. Var nog det bästa med att tvätta honom! Med Hunter behöver jag inte ens tvätta honom utan han får fnatt ibland och hoppar upp i klätterställningen  :) Lite läskigare att hoppa ner efteråt dock ;)

I bilen på vägen hem. Han var jätteorolig i transportburen men blev hur kelig som helst när vi tog ut honom.


Jättekelig :)


Trött efter den långa färden


Kelgrisen :)


Jägaren

Snören är kul!

Tänkte ta en bild när han låg och sov men då upptäckte han kamera snöret :)

Hjärtskärande skrik

Lilla Hunter (=Bodde, testar ett nytt namn) är inte van vid att vara ensam ännu... Första dagen började han jama om vi bara lämnade rummet han var i. Han jamade även om han lämnade rummet och vi inte följde efter ;)

Igår kändes han lite mer självsäker och busade runt som en galning. Vi testade även att gå ut en timma så han skulle vänja sig sakta vid att vara ensam. När vi kom hem hade stackarn gömt sig under soffan...snacka om att jag hade dåligt samvete då.

Imorse skulle Tibbe till jobbet och direkt när han gick hörde jag världens mest hjärtskärande skrik :( Lillen stod och jamade och jamade och gick runt i lägenheten och letade. Jag fick ropa på honom eftersom han inte kan se mig i sängen och gud vilken gosig och glad katt som skulle ligga runt halsen på mig och spinna :)

Update: Hehe, fick ta en paus i skrivandet för lilla Hunter skulle upp på mig och spinna igen :) Sedan somnade vi i soffan :)

Blev lite busande imorse efter han fick upp mig ur sängen


Väldigt svårt att ta en bra bild när han leker :)

Lilla Bodde!

Vi har funderat länge på att skaffa katt men eftersom vi båda är allergiker så trodde vi inte det skulle bli möjligt. Men för ett år sedan fick jag nog och började söka runt efter alternativ och på så sätt hittade jag den Sibiriska katten. Det är en ras som många allergiker tål (inte alla dock!). Vi besökte då så kallade testhem där man kan gosa med katterna och känna av lite hur det känns och för oss gick det bra!

Vid det tillfället hade vi ingen egen lägenhet så vi la allt på hyllan ett tag. Förra våren fick vi äntligen en lägenhet och efter att vi satt oss tillrätta började vi leta efter vår alldeles egna katt. Kan säga att det är en populär ras med vad enligt mig känns som ganska få uppfödare. Fast jag är inte så insatt i kattavel ;)

Det tog ett tag att hitta uppfödare som både hade kull och fanns i närheten. Men efter mycket letande hittade vi S*Stimics i Trosa och när vi besökte dem fastnade vi direkt för lilla Bodde. Han är ett otroligt litet charmtroll och kelig sömntuta :) Jag kan inte tacka dem nog för förtroendet!

Efter vad som kändes som en längre evighet fick vi hämta hem honom igår. Så får jag äntligen presentera lilla Boddington, eller Bodde som vi kallar honom för tillfället (två första bilderna från S*Stimics):

En månad gammal!


Två månader


Imorse, tre månader gammal. Notera att han ligger och kramar om Tibbes fot :)

Nu bär det av!

Nu äntligen efter mycket väntan ska vi hämta hem den här sötnosen :)

Tom

Har ni haft den där känslan av att man har hela världens problem på ens axlar? Jag har känt så den senaste veckan och det blir inte bättre. Känner mig helt tom...

Det enda som ger mig motivation och drivkraft just nu är tillökningen vi kommer få till helgen. Längtar verkligen till lördag.

Lite god mat och trevligt sällskap!

Vi tyckte vi var förtjänta av en god middag och lite avkoppling så vi åt på restaurang ikväll. Hade tänkt äta hamburgare men det var stängt så fick bli pizza istället. Och gud vilken god pizza det var! Åt så mycket men det var så gott. Sedan har vi en dålig vana...älskar pommes frites till pizzan! Mmmmm...


Vi tog en stor pizza och delade på.

Dålig vana...


Kommer ni ihåg att jag berättade att vi städade hela helgen? Hmm...något är fel på de här bilderna. Hehe, dags för lite ommöblering!


Vad kan det vara vi packar upp?

Söndagen

Hej hej!

Har ni haft en trevlig helg? Kan inte säga att vi har haft en så lugn helg men vi har fått en massa gjort! Nu är lägenheten äntligen helt ren, jag har dammat, städat upp, dammsugit och våttorkat och så är all disk gjord. Känns riktigt skönt :) Sedan har vi också tagit ner alla julsaker så man äntligen kan börja se fram emot våren!

Idag har vi också åkt runt och införskaffat en del saker vi saknade. Passade även på att titta på alla djur de har inne på Djurhobby, De hade några riktigt läskiga spindlar och kackerlackor men jag såg även några söta ödlor, sköldpaddor och en riktigt fet padda!

De hade även vaktlar, något jag alltid velat ha! Kan inte hjälpa men jag tycker de är så söta :) Någon gång i framtiden så vill jag skaffa både sköldpaddor och vaktlar men det får vänta tills vi skaffat hus!

Jabba the Hutt eller vad?


Nyfikna!


Min förra pojkvän hade en sköldpadda och sedan dess har jag velat ha en egen. Men de kan ju bli ganska gamla...


Vaktlar är så coola!


Avslutade dagen med en välförtjänt fika. Jag tog varm choklad och muffins medan...


Thibault tog äppelkaka och kaffe.

Vilket skitväder!

Typiskt när man ska ut och handla en massa idag. Men vi har tur som har så snälla kompisar som ville följa med och kunde tänka sig köra, tack Frida och Didrik!

Det är inte snökaos i alla fall som det ser ut på bilden men det verkar ha snöat hela natten och nu regnar det...

Sitter och läser lite...

Kommer blåsa bort snart!

Ni ska höra hur det blåser här! Det är inte klokt :) Låter som fönstren nästan skakar ibland...Började igårkväll, sedan hörde vi det hela natten och nu blåser det på igen. Kunde knappt få upp dörren på vägen hem.

Nästan lite läskigt när det är helt kolsvart ute, trädgrenarna rör sig och så hör man hur det viner...Tur att jag inte tittar på skräckfilm också ;)

Skönt med helg

Visst är det skönt med helg? :) Det blev ett till träningspass idag, hade tänkt vänta till imorgon men hade sådan lust att röra på mig efter att ha slappat i soffan ett tag. Idag fokuserade jag på armar, vilket verkligen behövs! Det kanske inte är mitt favorit område men det är definitivt där jag är svagast :P

Efter träningspasset blev det en avsvalkande dusch, sedan ansiktsmask och nu sitter jag med fötterna i ett fotbad. Skönt att skämma bort sig ibland!

Hoppas ni får en jättemysig kväll och passa på att skämma bort er också! Det är ju ändå helg :)

Skönt med fredag!

Haha, jag började skriva inlägget igårkväll men lyckades somna med datorn i knät!

Jag var så trött efter första veckan tillbaka på jobbet. Blir lätt så för mig när jag är van vid att kunna gå upp lite senare på morgonen :) Däremot har jag lyckats komma igång med träningen igen på allvar och det känns så skönt, känner mig som en ny människa!

Jag har simmat och tränat tre pass så har i princip haft träningsvärk hela veckan, hehe. Började med att träna benen i måndags så gick runt med vad som kändes som cementblock till ben efter det. Sedan tränade jag armar och mage i onsdags, gör fortfarande ont när jag skrattar :P Igår fick det bli ett cardio pass och jäklar vad varm jag blev. Så i princip har träningsvärken växlat kroppsdelar hela veckan, men då känns det i alla fall som det gör något! Kommer nog bli ett till pass imorn igen.

Efter jag tränat igår blev jag så sugen på att spela lite mer "Cut the Rope" på tibbes ipad. Jag har verkligen fallit för det. Kan ha lite att göra med det otroligt söta monstret man ska mata :)

Nu är också allting klart så har lite spännande nyheter att dela med er, men det blir senare!


Vem skulle inte vilja mata honom?


Fransk mat är speciell

Det enda bra med att Thibault åker hem till Frankrike över julen är att han kan ta med sig massa god mat hem. Eller mat och mat, han har tagit med sig massa god ost som man kan göra Tartiflette och Mont d'Or av. Den första är såå god! Kanske inte direkt nyttigt men ibland får man skämma bort sig ;)

Sedan i Frankrike har de så många olika yoghurtar och desserter, det är fusk. När vi var där i somras såg jag hyllor efter hyllor fyllda av dem och här i sverige finns det knappt något. Jag bad Thibault köpa hem ett pack med en av mina favoriter, är lite creme brulée aktigt utan den krispiga ytan. Jättegott! Men nu har jag bara en kvar...


Förpackningen ser lite ut som kattmat :P


Men det smakar som himmelrike!

Är ni förbi i Frankrike någon gång så rekommenderar jag att testa så mycket som möjligt! Kanske inte alltid låter aptitretande men det kan vara riktigt gott.

Sista dagen i Göteborg

Kommer ni ihåg att jag sa att sista dagen i Göteborg så tänkte jag shoppa till mig? Det gick inte riktigt som planerat ;) Lyckades hitta en del men tyckte inte alls det fanns så mycket intressant i affärerna...Sedan blir man alltid trött av allt folk på rean och hur alla kläder bara ligger i stora högar.

Så jag köpte faktiskt mer presenter istället! Tyckte det var enklare att hitta saker till andra och hittade några riktigt bra köp :) Blev en del påsar att bära på så min resväska var väldigt tung! Kanske dags att skaffa bil :P

Vi  tog en jättegod fika också i Arkaden med kardemumma muffins och varm choklad med grädde och marshmallows. Mmmmmums!!

Vi började dagen på Avenyn


Marshmallows, lyx!


Göteborg var förvånansvärt vitt


Ganska många påsar, eller hur ;)


Alla julklappar...och det här är efter julafton!


Speltime!

Thibault och jag har spelat en omgång Mr. Jack. Gissa vem som äntligen vann? Jag!!

Jättekul sällskapsspel för två där den ena spelar Jack the Ripper som försöker rymma och den andra polisen som måste få tag på honom.


Trodde det var ute med mig ett tag men det var det inte!
RSS 2.0