Löparlunch

Jag har gjort så mycket roligt igår och idag och ibland känns det riktigt kul att göra något annat än det man alltid brukar göra. Igår var Frida över och så åt vi god mat och fortsatte spela igenom Silent Hill 3, roliga är att efter ett antal timmars spelande så kom vi nu äntligen fram till själva Silent Hill staden. Får se hur mycket det är kvar av spelet men nästa uppdrag är att ta sig in i sjukhuset vilket oftast inte är så lovande i just Silent Hill spelen...tur att det finns filtar att gömma sig under.
 
Imorse var det VIP shopping på HM och jag tyckte jag skötte mig ganska bra och köpte inte för mycket. Det blev ju en del men bara saker som jag kände att jag behöver och kommer få användning för. Det var heller inte för mycket folk inne på HM så vi kunde ta det lugnt och titta runt och behövde inte stå i några köer för omklädningsrummen. Jag kan visa lite av det jag köpt senare!
 
På lunchen fick jag redan användning för ett av mina köp från morgonen, ett par hellånga löpartights som behövs nu när det börjar bli lite kallare igen. Frida hade på sig sina nya löparkläder som hon också köpt på morgonen (riktigt snygga med cool design på reflexerna!) och så drog vi ut på en runda i Stadsskogen. Det är både spännande och läskigt att springa tillsammans med någon, speciellt med en så erfaren löpare, men jag tyckte jag lyckades hålla okej tempo och det var trevligt att kunna prata medan man sprang. Hon visade mig hur man tar sig till Hågadalen och om jag kommer ihåg allt rätt så kommer jag springa där imorgon bitti. 
 
Vi stannade på Primaten och åt en jättegod lunch med halloumi pizza och gott fläder te och kunde sitta ute och äta. Det var molnigt men varmt, känns som man får passa på nu när varje dag känns som den sista sommardagen.
 
Åh, ser så fram emot att springa imorgon! Synd bara att det regnar nu för risken finns att det kommer vara halt på stigarna och mina skor har inget bra grepp så jag glider runt som bambi på isen. Men det går nog ändå! Jag har i alla fall med mig mobilen om något skulle hända.
 
 Långt där nere finns Hågadalen
 
Ekologiskt och glutenfritt, och jättegott!
 
 Lunchsällskapet :)

PB på 5 km!

Mina ben var som cement idag från gårdagens pass och jag hade verkligen ingen kraft kvar i dem. Jag var lite fundersam på om jag verkligen skulle springa men efter att jag ringt och bokat tid hos en hjärtspecialist för Hunter så kände jag att jag bara måste ut. 
 
Jag hade ingen ork men jag kände ändå att jag ville springa så snabbt jag kunde och ville känna mig riktigt trött. Efter tjugo minuter ville jag bara lägga mig ner och dö men eftersom jag fått låna Fridas gps klocka så kunde jag se att jag hade ett ganska bra tempo och målet blev istället att genomlida det och satsa på att springa 5 km under 30 minuter. Och sluttiden? 5,02 km på 29,59 minuter. Wohoo!
 
 

Veckans utmaning avklarad!

Idag har blivit en dag av att bara checka av saker på min todo-lista. Jag är fortfarande inte klar och kommer nog inte hinna klart innan det är dags att lägga sig men det känns skönt att ha kommit en bit i alla fall. Maten för nästa vecka är preppad, lägenheten städad och Hunter har fått sin medicin (gick förvånansvärt lätt). 
 
Jag har t o m hunnit med en kort powerwalk på morgonen innan frukost (som blev de goda proteinpannkakorna!) och på eftermiddagen var jag på gymmet och köttade ben igen. Jag passade även på att få gjort de sista hundra utfallen för veckans utmaning så nu är den avklarad, känns skönt!
 
Till middag idag testade vi för första gången att göra egna pizzor på de där lite tjockare tortilla bröden man kan köpa. På min hade jag pizzasås, fryst bladspenat, parmaskinka, champinjoner och getost. Till min stora förvåning var det jättegott! Brödet blir väldigt crunchy och det smakar pizza fast så slipper man att känna sig så tung och äckligt mätt efteråt. Det gick väldigt snabbt att göra dem så detta kommer vi nog testa igen.
 
 

Härlig lördagstur

Igår började jag dagen med en härlig tur längs Gula Stigen. Målet var bara att springa lite längre än förra gången, om än bara 100 meter, så länge som jag kom liite längre. Jag cyklade in till stan och sedan joggade jag lugnt bort mot stigen. Ni som har sett stigen vet att den börjar med en backe of doom men jag hade bestämt mig innan att jag inte tänkte gå i backen så det var bara att bita ihop och med små höga steg lyckas springa upp. Jag var jäkligt trött när jag var uppe men kände att det värsta på rundan redan var avklarat så sedan blev det att springa i väldigt lugnt tempo och bara njuta av miljön och lyssna på podcasts.
 
Jag sprang förbi rådjur, getter, hundar och hästar men det som fick mig att kuta för livet var en gigantisk geting :) Jag lyckades komma en bra bit längre än förra gången och ju längre man sprang desto mer små stigar blev det och upp och ned över små kullar och massa rötter överallt. Man får verkligen hålla fokusen så man sätter ned fötterna rätt för det är lätt att snubbla över något annars. 
 
Ska bli spännande att se hur långt jag kommer nästa gång jag springer rundan!
 
 
 
Exakt här vände jag om och sprang tillbaka. Vad finns runt hörnet? Nyfiken! 

Veterinärbesök

Hunter har varit lite hängig de senaste dagarna och mest bara hållit sig undan och sovit. Jag har varit lite orolig eftersom han oftast brukar vara med oss och alltid väntar på maten men nu har han knappt ätit och vill egentligen inte resa på sig. 
 
Jag hoppades att det bara var värmen men idag tog vi tempen (glad jag var att jag köpte en ny termometer för katter som bara tar 10 sekunder att mäta) och den visade 40 grader vilket är feber för katter också. Veterinärmottagningen har öppet på helger nuförtiden så jag ringde dit och lyckades få den sista tiden innan de skulle stänga. Var bara att hämta buren och rusa iväg!
 
Vi fick en jättesnäll veterinär som var väldigt lugn och tog sin tid med honom och var så snäll även när han bara fräste och morrade. Hunter är tyvärr inte lika snäll som Yuki utan ogillar om man rör honom för mycket när han inte är på humör. De vägde honom och nu har han gått ner till 6,2 kg, egentligen en bättre vikt för honom men om han går ner genom att banta är det ju inte bra. De tog lite blodprover...eller...de fick ta honom till bakrummet och jag tror jag hörde minst tre personer som fick hålla fast honom och herregud vad han fräste och skrek. Jag har aldrig hört honom morra och skrika så innan...stackarn :/
 
Det visade sig att han hade en infektion i kroppen och var uttorkad så det fick bli vätskeersättning, febernedsättande och pencillin. Sedan fick vi ett recept som vi ska hämta ut imorgon och så ska han få medicin i minst en vecka. MEN det var inte ens det som fick mig mest rädd...
 
Veterinären hörde ett blåsljud på hans hjärta som hon vill att jag ska få undersökt. HCM är ett vanligt hjärtfel bland sibirer och det kan vara dödligt. Yuki har fått sitt hjärta scannat när vi tänkte avla med henne men jag gjorde det aldrig på Hunter eftersom det är så dyrt. Men när han blir bättre så måste jag dit och det är bara att hoppas på det bästa tills dess.
 
Nu blir det att vara hemma och gosa lite extra med katterna i helgen. Jag kan inte förklara hur viktigt det är att ha sina djur försäkrade för även med försäkring så sved det här i plånboken. Men det viktigaste är att Hunter blir frisk snart!
 
Hunter efter besöket med bandage på benet.

Wohoo!

 

Fredagsmys

Ikväll är Tibbe ute på stan och röjer så då blir det lugn hemma kväll för mig med äggmacka och lite inspirationsläsning. Hoppas ni har en trevlig början på helgen!

Intervall pass

Idag blev det mitt andra försök på ett intervallpass. Jag fick lite tips av Frida innan och sprang sedan längs ån, det är ganska plant underlag och går i princip rakt framåt och så måste jag säga att det är välditg fint och avkopplande att springa där.
 
Mitt pass såg ut så här:
  • Ungefär 10 minuters lugn uppvärmningsjogg
  • Intervaller i stigande tid med en minuts gång emellan. Intervallerna blev i minuter: 1, 2, 3, 4, 3, 2, 1.
  • Ungefär 10 minuters avslutande lugn joggning
 
Den här gången sprintade jag inte på intervallerna utan sprang bara i ett snabbare tempo än jag brukar så det var mycket enklare att kunna behålla hastigheten under intervallen. Däremot var det fortfarande väldigt tufft och jag fick kämpa mig igenom fyra minuters intervallen. Men det kändes riktigt bra efter passet, jag var helt slut men det kändes som jag kämpat på bra. 
 
 
 

Sista PT timman

Idag hade jag mitt sista PT pass med Kadri. Jag hade bett om ett tufft sista pass och det var precis det jag fick, kanske ska vara lite försiktig vad man ber om...men jag gillar att känna att jag verkligen tränat.
 
Vi tog en sal för oss själva och sedan blev det ett cirkelpass från helvetet. Det blev tre rundor med tio övningar per runda och mot slutet fick jag använda mycket viljestyrka för att ens lyckas komma upp från golvet. Svettades som en galning och det sved i ögonen av allt salt jag svettades.
 
En övning var hoppa hopprep och jag var väldigt tveksam. Det är faktiskt något jag aldrig lärt mig och jag är alldeles för försiktig och rädd för att våga testa. Men det är då det är bra att ha en PT, hon hjälpte mig med teknik och sedan fick jag helt enkelt köra tills det gick. Och på andra rundan gick det, jag hoppade faktiskt hopprep! Så man kan lära gamla hundar att sitta ;) Det var inte alls svårt så länge man inte var rädd utan vågade pusha sig lite. Som sagt, litet steg för en vanlig människa men kändes stort för mig.
 
Det var lite sorgligt att säga hejdå men vi sa på återseende. Vi kanske träffas på något pass eller så kanske jag testar att gå till hennes egna gym när de fått större lokaler. Ska bli intressant att se nu om jag lyckas hålla igång styrketräningen utan henne, jag behöver någon som pushar/skäller på mig lite!
 
Om ni vill läsa lite mer om Kadri så hittar ni hennes hemsida här.

Kryddiga tonfiskbiffar

Igår testade jag att göra ett recept på tonfiskbiffar från Fanny Roethlisbergers blogg (ni hittar hennes orginalinlägg här). Eller jag gjorde dem i söndags och ställde in i kylen över natten och igår kväll var det bara att steka upp dem lite snabbt tillsammans med halloumi. Så gott och enkelt!
 
Kryddiga tonfiskbiffar
2 burkar tonfisk i vatten (185g/st)
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk sweet chili sås
1 tsk sambal oelek
1/2 dl äggvita
1 msk fiberhusk
en nypa salt
olivolja till stekning
 
Blanda ihop alla ingredienser och forma till biffar. Lägg på en tallrik med plastfolie över och in i kylen (jag hade dem som sagt över natten). Sedan är det bara att steka i lite olja tills de fått fin färg.
 
Innan de åkte in i kylen 
 
 Middagen är serverad! Jag orkade bara två biffar så har middag kvar till ikväll också.
 

Forma rumpan

Ida Warg kör Veckans Utmaningar på sin blogg och den här veckan har det kommit till rumpan. Totalt ska man göra 500 utfall under veckan, är ni på?! Om jag är hemma kör jag med de små 2 x 2 kg vikter jag har hemma men när jag är på gymmet blir det 2 x 8 kg. Bra träning för baken men även för att stärka benen som behövs vid löpning.
 
Klicka på bilden för att komma till hennes inlägg.

Canagan

Nu är det dags att testa ett nytt foder till katterna! Jag kände att när vi äter lite renare och bättre nuförtiden så vill jag gärna testa att ge katterna lite renare mat som innehåller mer kött och inte massa spannmål som de inte behöver. Det finns en del bra märken ute och vi landade på Canagan.
 
Vi började med att köpa små testpåsar i lax och kyckling smaken och katterna var inte så förtjusta i någon av dem i början. Yuki vägrade att äta någon av dem tills hon vågade att testa kycklingen som hon nu äter men laxen rör hon inte. Hunter gjorde tvärtom och åt bara laxen men efter en dag så började han äta kycklingen istället och vägrade laxen. Chicken it is!
 
Nu har vi köpt en stor påse så får se hur det går. Jag är alltid lite orolig att Hunter ska lägga på sig massa vikt men det här ska vara renare mat så de blir mättare av mindre. 70% köttinnehåll, inget spannmål och kamomill för att stärka immunförsvar och ge rogivande effekt. Inte för att jag tycker de är så stressade men det låter ju bra :)
 
 

Avkoppling med regn

Det har spöregnat i Uppsala under kvällen och det är så mysigt att höra hur det smattrar. Min första och enda tanke är "freedom!" och jag vill bara ut och springa tills benen domnar. Är jag konstig?

Hade jag varit ung så hade jag bara gjort det men nu så kan jag tänka ut alldeles för många nackdelar och förstöra en så enkel tanke även om det är något jag vill göra.

Det får bli att mysa i sängen med en bok och lyssna på hur det regnar istället. Det är mysigt och avkopplande också.

Gone Home

Idag har jag spelat igenom ett spel för första gången på länge, även om det bara tog tre timmar. Jag spelade igenom "Gone Home" som finns på Steam och är ett väldigt mysigt och lite läskigt gammaldags spel. Ens karaktär har kommit hem från en resa och hittar sitt hus tomt och letar runt i huset efter ledtrådar på vad som hänt. 
 
Jag gillade verkligen spelet! Jag vill inte ge någon mer ingående recension för jag vill inte spoila något men jag rekommenderar att spela det. Det var lagom läskigt för att jag skulle våga spela och det var kul att faktiskt läsa saker och hitta ledtrådar själv utan att allt blir serverat som det gör i moderna spel. Fick mig att tänka tillbaka på de gamla peka-klicka spelen och filmspelen som jag älskade. X Files spelet på sju skivor som jag satt med anteckningsblock för att lösa ledtrådar...saknar de spelen.
  

Ingen Adidas träning idag...

Sedan jag börjat springa lite mer i våras så signade jag upp mig på en av Adidas Tribsen som de har på facebook. Jag valde en mils distansen eftersom jag är relativt ny och vill inte pusha på för hårt i början. Det är bloggerskan Petra Tungården som håller i den och allt går ut på att man får träningsscheman som man kör efter själv och så är det ett par pass man kör tillsammans. Slutmålet är ett lopp (man väljer själv om man vill springa det) och för 10K gruppen så är loppet Lidingö Tjejlopp i slutet av september. 
 
Jag tyckte det lät roligt och idag skulle det ha varit det första gemensama passet i Stockholm, eller Solna rättare sagt. Jag hade förberett allt och lite nervös åkte jag iväg till centralen för att ta tåget. Det gick tyvärr inte så bra...De sa på högtalarna att det var signalfel i Knivsta och att alla tåg stod stilla. Jag stod och väntade ett bra tag men inget hände så jag gick iväg till ersättningsbussarna men ingen kom. Efter att ha väntat i 40 minuter gav jag upp eftersom jag insåg att oavsett om något kommer så kommer jag inte hinna i tid. Usch, vilken besvikelse!
 
Småsur begav jag mig hem, slängde av mig allt jag inte behövde och sprang ut på en runda här i Uppsala istället. Behövde verkligen springa av lite frustration. Jag hittade Gula Stigen som Frida har pratat om så jag sprang längs den väldigt fina stigen i 5,5 km innan jag vände om. Jag sprang förbi hästhagar och in bland getter som betade och fick se väldigt mycket vacker och avkopplande natur medan jag lyssnade på några podcasts från Kropp och själ i P1 om att springa och styrketräna.
 
Allt som allt blev det 11,05 km på en och en halv timma och på hemvägen stannade jag på Forsa och MoeJoe's för att köpa med mig surdegsbröd och färskpressad juice för att lyxa till det lite hemma. Jag är fortfarande sur att jag missade löparträffen men jag kände mig mycket lugnare när jag kom hem och fått lite god lunch i mig.
 
 
 
 
 
 
 
 

Office cat

Jag gillar att jag får sällskap på kvällarna vid datorn men Hunter vet verkligen hur man brer ut sig. Värsta är när han sträcker ut sig över tangentbordet så jag får lyfta på tassar för att skriva. Eller värsta och värsta...jag gillar ju sällskapet :)
 
 
 

Dagens träning

Idag blev det en powerwalk i solskenet på lunchen och sedan PT träning på kvällen. Powerwalken var riktigt skön och uppfriskande efter hur illa jag mådde igår. Jag bestämde mig för att sätta på en Innerstrength podcast om yoga och sedan gick jag ett par varv runt slottet. Jag ville testa ut lite backar att köra backträning på och tyckte det var bäst att testa det när jag gick. Det blev ändå en del träning för låren av att bara gå upp för backarna. 
 
På kvällen var det sedan dags för mitt näst sista PT pass. Vi körde pass nummer två så det blev en del knäböj och raka marklyft. Vi försökte också hitta en bra övning för att träna baken, så man verkligen känner hur det bränner, men det var enklare sagt än gjort. Allt jag testade kändes i låren istället så får leta vidare. Det blev mycket köttande av armar istället så nu är jag helt darrig. Däremot har illamåendet kommit tillbaka efter träningen...känns typ som jag åkt en karusell alldeles för många gånger. Jag tror det blir passande att jag har en vilodag imorgon så jag kan ta igen mig lite. 
 
Vyn över staden uppe vid slottet

Tänkvärt

Läste det här inlägget från Fashionablefit Hannah som jag tycker var väldigt bra. Jag är själv en oerhört tävlingsinriktad människa som aldrig är nöjd med mig själv men ibland gäller det att fundera på vem man egentligen lever för. 

Springtur i ösregn

Idag var ju planen att springa lite intervaller för första gången i mitt liv. Jag preppade allt som jag kunde tänka, tog med mig vatten den här gången och ett stoppur och så tittade jag t o m på väderprognosen även om det var soligt ute. Allt såg bra ut så jag stack ut och sprang lite uppvärmning längs med ån. 
 
Det dröjde inte länge förrän jag hörde åskan och solen försvann. Jag hann springa ett par intervaller som var riktigt jobbigt att köra. Jag måste verkligen bygga upp lite kondition, trodde redan jag skulle dö efter en omgång. Det blev intervaller om en minut springa fort och en minut jogg i kanske fem omgångar innan det började spöregna. Jag kanske hade klarat några fler men jag var rädd att min mobil skulle dö så fick springa till närmaste bro och skydda mig från regnet. 
 
När inte regnet slutade efter någon minut blev jag otålig (jepp, jag vet...tålamod är inte min starka sida :)) och som tur var stod det fler personer som tog skydd under bron så jag kunde låna en plastpåse som jag fick stoppa mobilen i och sedan var det bara att springa tillbaka i spöregnet. 
 
Om allting slutat där så hade det ändå varit helt okej (även om inte löppasset blev det bästa) men när jag kom tillbaka till jobbet började jag sakta men säkert må riktigt dåligt. Jag kanske svettades för mycket och förlorade för mycket salter eller något men jag mådde verkligen inte bra. Kunde inte bestämma mig om jag skulle spy eller svimma resten av eftermiddagen och bara av att ställa mig upp så såg jag stjärnor. Kändes nästan som att vara bakfull, allting laggade lite, kallsvettning, ljus gjorde ont i ögonen, lukter fick en att vilja spy och jag kunde inte fokusera alls. Tibbe försökte prata med mig på vägen hem men allt gick in i ena örat och ut det andra. Som tur var fick jag tillbaka hungern på kvällen och nu känner jag mig lite mer som en människa igen.
 
Nej, det här ska jag försöka undvika i framtiden. Frida tipsade om att dricka lite resorb så ska inskaffa det till nästa vecka.
 
 

Kvällsläsning

Dags för lite kvällsläsning med "Styrketräning - En anatomisk guide".

Bad Girls

Jag har lyssnat lite på M.I.A de senaste dagarna och hon har en ganska cool och speciell stil. Min favorit är fortfarande "Bad Girls", tror jag har postat videon innan men den förtjänar att postas igen.
 
 

Bättre tempo

Nu känner jag mig äntligen tillbaka i samma form som jag var med löpningen innan semestern. Det känns fortfarande tungt att springa snabbt och knäna kan bli stela om jag pushar för mycket men idag var jag äntligen tillbaka på att kunna springa runt 8 km på 50 minuter. Det kändes bra! Eller efteråt i alla fall :) Jag tog i lite för mycket i början och underskattade vädret så jag var helt slut och supertörstig mot slutet. Dumt av mig att inte ta med mig vattenflaskan.
 
Jag ska springa på onsdag igen och får se vad det blir. Beroende på hur jag känner mig från styrketräningen imorgon så kan det antingen bli intervaller, backträning eller ett lugnt kortare pass.
 
 

Protein pannkakor

Jag har testat att göra protein pannkakor i helgen. I lördags testade jag ett recept som blev ett katastrofalt fail men igår testade jag ett annat recept som jag moddade lite och tyckte de blev väldigt goda. Jag använde ett recept från FitbySam som bas.
 
Protein pannkakor
3 äggvitor
1/2 dl glutenfri havremjöl
1 skopa One Bake
1/2 msk fiberhusk
1 dl mandelmjölk
1 tsk bakpulver
 
Jag vispade ihop allt och stekte 1/2 dl smet åt gången i lite smör. De var enkla att vända och blev riktigt goda och frasiga. Jag serverade dem med färska jordgubbar, riven kokos, jordnötssmör och lite chokladsås. Det här kommer jag definitivt testa igen! Hade varit intressant att testa att göra dem med smaksatt protein.
 
 
 

Powerwalk med syfte

Imorse kände jag för att gå ut och gå lite, enligt väderprognosen skulle det regna hela dagen (vilket det inte gjorde förrän på kvällen) så jag ville komma ut innan det dåliga vädret började. Blev en kort skön promenad med lite frisk luft och podcast i öronen och så passade jag på att handla lite mat som vi glömt att köpa när vi storhandlade igår. 
 
Jag var riktigt stolt över allt nyttigt som jag kom hem med. Det är så här alla matkassar borde se ut!
 
Sojamjöl, glutenfri havremjöl, sweet chili sås, tonfisk i vatten, bikarbonat, salt, citroner, glutenfria majs crisp, fiberhusk och lite hackad hasselnöt

Balkong odling - utveckling part 2

Nu börjar allt på balkongen få färg! Jordgubbarna ser fortfarande konstigast ut och smakar tyvärr inte sådär jättegott men det växer som ogräs. De har t o m försökt sprida sig och har långa tentakelliknande armar som sträcker sig längs balkongen. 
 
Lilla Tiny Tim är störst av alla nu och det finns massa småtomater som börjar växa till sig. De får färg ganska snabbt så än så länge har jag kunnat plocka några varje dag. Jättegoda och lyxigt att kunna plocka till middagen. 
 
Paprikan och chilin har sett redo ut i ett par veckor men har inte blivit mogna ännu, de är båda gröna och ska bli röda och oranga innan de ska ätas. Men imorse när jag tittade ut genom fönstret så hade chilin börjat ändra färg, yay! Jag har redan varit och norpat en för middagar nästa vecka...mmm....spicy...
 
Nu är det bara paprikan kvar sedan är allt redo att ätas!
 
 
Lilla Tiny Tim :) 
 
 
 

Milen!

Idag nådde jag en milstolpe, jag sprang äntligen milen utan smärta i knäna! Planen var att bara springa åtta km men det kändes så bra så jag fortsatte och när jag kom hem så hade jag sprungit 10,30 km. Det känns som att jag hade kunnat springa mer men det är bättre att ta det försiktigt. Knäna började kännas lite stela mot slutet och jag var jättehungrig.
 
Jag sprang längs med ån här i Uppsala och det var grusstig i princip hela vägen vilket kändes mycket bättre för bena att springa på. Efter fem km fick jag vända om och springa tillbaka, jag trodde att stigen skulle ta slut men den bara fortsatte. Hade varit intressant att se hur lång den är men det får bli vid ett riktigt långpass. Det var i alla fall skönt att det var massa folk ute som gick med hundar, tog powerwalks eller var ute och sprang. Frida hade berättat något om något mentalsjukhus i närheten där hon blivit förföljd så jag var rejält nervös i början (när man inte har legitimation på sig heller så undrar jag alltid hur lång tid det kommer ta innan någon kan identifiera mig). 
 
Men allting gick bra, supermysig väg att springa, bra för bena och jag hittade t o m en backe som jag både lyckades springa upp och nedför. Jag ska egentligen inte springa nerför med mina knän men de kändes starka och det gjorde inte ont. 
 
Jag känner mig i alla fall superglad! Nu kanske jag äntligen kan sluta oroa mig och bara springa för att det är roligt och jag mår bra. Milen under en timma nästa? Hoppas det!
 
 
 

Nya Nakd

Titta vad jag äntligen hittade på ICA i Gränby, nya Nakd bars! De nya smakerna är Strawberry och Chocolate Crunch. Jag testade jordgubben på vägen hem och den smakade väldigt gott. Ska bli spännande att testa chokladen.

Morgonmys

Jag älskar att börja helgdagar med mys med katterna i soffan och en bra tidning. Men nu är det dags att sluta slöa sig och göra i ordning mig för en löptur!

We are Young

Jag vet inte när/vart/hur jag hörde den här låten men igår kväll satt jag och nynnade på den och var tvungen att leta upp den. Kanske varit med i någon serie eller reklam? Bra i alla fall!
 
 

Helt slut

Det är knappt så jag klarar att skriva det här inlägget. Min PT körde verkligen helt slut på mig idag och jag är helt skakig och svag. Armarna känns typ som spagetti tegelstenar. Inte för att klaga för jag har verkligen fått en bra träning men nu ser jag fram emot att lägga mig i sängen och läsa lite. Ska bara lyckas ta mig dit...
 
Hunter är trött också

Thor 2

Ny färsk trailer kom igår. Jag kunde knappt sitta stilla så exalterad jag var! Skönt att se att Stellan var med och att Loki har en så pass stor roll. Gissa vem som ska se den här på premiären?
 
 

Mat och dåliga dagar

Idag hade jag en dålig dag. Eller den började inte dåligt men blev dålig mot eftermiddagen så man känner att man tappar energi och motivation. Det är konstigt hur bara all energi rinner ur en och man känner att steg och andning blir jättetunga. Och det är någonstans här matmonstret kommer in. Direkt när jag känner mig lite nere så är det första jag tänker på mat. Det hade varit en sak om jag tänkt på goda sallader eller nyttiga efterrätter men nej, det handlar bara om att unna sig och trycka i sig onyttigheter tills jag tror jag ska känna mig bättre. (Vilket snarare får min mage att må sämre)
 
Ikväll blev det softy glass i solen, surdegsmacka till middagen och kanelbulle till efterrätt. Det var väldigt gott när jag åt det så jag tänker inte ha ångest över det men jag gillar inte det här tröstätandet. Undrar om man kan komma på något bättre tröstbeteende som inte är så destruktivt...boxning kanske? ;)
 
 

Inseparable

Medan vi väntar otåligt på den nya säsongen av Sherlock kan man titta på den här fina kortfilmen med Benedict Cumberbatch.
 
 

PT träning

Idag blev det ett nytt pass med min PT. Vi körde igenom kroppen men la på lite mer vikter och testade lite nya övningar. Vi kom fram till att jag är väldigt stel och behöver öva mer på att bli lite mjukare och rörligare och så behöver jag verkligen träna mer armar för det är pinsamt hur lite jag orkar lyfta. 
 
Vi körde marklyft den här gången, var ett tag sedan jag körde den sist. Jag har riktigt svårt att få in bra teknik och direkt när vi lägger på vikt så tappar jag tekniken efter fem repetioner och istället lyfter mer med ländryggen vilket kan bli dåligt. Blir massa nötande så jag får in tekniken!
 
En sak jag var stolt över var att jag för första gången kunde göra utfall bakåt med två stycken 8 kg vikter men det behövdes mycket pushande för att jag skulle göra alla repetioner för det var tuuungt. Kul pass i alla fall och när jag kom hem blev det massa stretchning och foam roller. Båda mina knän och lår är superstela nu så får nog bli att köra morgon och kväll ett tag om jag ska kunna springa.
 
Tibbe hade fixat i ordning middag när jag kom hem. Spenatpaj gjord på mandelmjöl och lite One Bake. Mums!

Raw gröt

Jag gjorde en liten beställning på Bodystore eftersom min glutenfria gröt och chiafrön börjar ta slut och då kunde jag inte hålla mig för att testa den här söta portionsförpackningen av gröt från Renée Voltaire. Man kan äta den raw om man inte värmer upp vattnet innan man blandar i, vet inte om jag kommer testa det dock. Brukar gilla mina grötar varma. Men jag är jättenyfiken på att testa den! Måste bara hitta ett bra tillfälle.
 
 

Pacific Rim

I fredags så var det äntligen dags att se Pacific Rim, som jag längtat! Innan filmen åt vi middag på Texas Longhorn och de hade satt ut lite bord så vi kunde faktiskt äta ute. Kanske inte var supermysigt eftersom det är mitt på gågatan men det var skönt att kunna njuta av det fina vädret. Jag tog ryggbiff med pommes och deras goda cheesesause med jalapenos. Vi hade tänkt strunta i efterrätt men när vi skulle köpa dricka så såg vi att Softy var öppet och då kunde inte jag stå emot. Fick bli en choklad frozen yoghurt med smält vit toblerone...så gott!
 
Jag var proppmätt efteråt så blev inget snacks till filmen men det behövdes inte. Var verkligen action från början till slut och det var riktigt bra gjort. Jag satt helt exalterad av alla effekter och alla coola monster och robotar och det fungerade så bra. Jag önskar bara att manuset vart lite vassare och det varit med humor och glimten i ögat scener men i helhet en riktigt bra film som måste ses i 3D på bio!
 
 

Min nya löparkompis

Han heter Nathan och är en jättesmidig vattenflaska som jag trär över handen. Det räcker att bara trycka lite lätt så får jag ut vattnet, jättesmidigt att inte behöva skruva av eller dra upp något lock. Skönt också att jag inte behöver hålla i den så jag kan slappna av i handen. 
 
Han fick följa med ut på rundan i lördags och behövdes verkligen när det var så varmt. Jag köpte den på Löplabbet för 150 kr, känns som en bra investering.
 
 

Topcat 2013 - Resultat

Det var en trevlig men väldigt varm dag på utställningen. Jag var lite nervös hur det skulle gå att köra dit och parkera men det var i princip att köra längs motorvägen hela tiden och sedan låg det ganska nära avfarten. Eftersom jag var tidig var det inga problem att hitta en bra parkering och det var inga köer vid incheckningen. Därför jag föredrar att vara där i tid. Då hinner jag äta frukost också innan allt drar igång.
 
Hunter och Yuki hade olika domare och skulle såklart upp samtidigt men eftersom de tog olika tid på sig så blev det Hunters tur först. Han hade Jörgen Frithiof från Sverige som verkade gilla honom väldigt mycket och tyckte han hade den bästa pälskvalitén han sett på veckor, yay! Hunter var väldigt fräsig idag så han tittade inte supernära på honom (nog så jag undvek att han såg den sönderklippta pälsen på baken, puh!). Han tyckte dock att han var väldigt oproportionelig just nu med en väldigt stor kropp och ett liiiitet huvud, tror han t o m sa knappnålshuvud. Men jag förstår och håller med honom, Hunter ser mycket bättre ut på vintern när han får sin stora pälskrage. Så han togs inte upp för nomineringar men han fick sitt certifikat.
 
Yuki hade en italiensk domare som heter Alessandro di Chio. Han tyckte hon var superfin och var bastant (och tung!). Däremot som vanligt så sitter hennes öron för högt upp men hon skulle tillbaka för nomineringar. Där slutade dock vår tur för först glömde domaren att sätta upp oss på listan så jag fick säga till men vi fick ändå nomineringen, antagligen för att hon var den enda kastrat honan. Sedan i panelen så glömde de ta ut henne ur buren för bedömning så jag fick springa fram och säga till igen. Oh well, hon fick ingen röst ändå men kunde ha gått lite smidigare. 
 
Annars hade jag en jättetrevlig dag med trevligt sällskap och jag fick njuta lite av solen när vi åt lunch. I hallen däremot så höll jag på att få värmeslag, nog första gången jag varit varm på en utställning, tycker alltid hallarna brukar vara för iskalla.
 
S*Stimics Boddington: CAGPIB
S*Mälarhöjdens Mynta: CAGPIB, NOM
 
Jörgen Frithiof
 
Alessandro di Chio 

Lunch paus

Det blev en sen lunch men den var riktigt god! Vi var ett par stycken som gick till en pizzeria runt hörnet när bedömningarna var klara. Jag tog en ciabatta med spenat, mozarella, soltorkade tomater och proscutio. Brödet var fortfarande varmt från ugnen...mmmm...

Var skönt att sitta i solen en stund och prata. Nu väntar jag dock på att panelen ska börja, Yuki ska upp!

Topcat 2013 - framme!

Vi var inne i salen innan åtta och sedan dess har jag fått upp allt, räknat ut vår turordning och ätit frukost. Nu väntar jag bara på att bedömningarna ska börja. Det nya burskynket är uppe också! Tycker det blev väldigt fint.

Om de bara visste...

Något jag alltid tänker på kvällen innan utställningar eller resor är att katterna har ingen aning om vad som väntar dem. De ser så lugna ut och sover så sött men om några timmar så kommer de sitta i bilen på väg till utställningen. Kanske bäst att de inte vet om det ändå :)
 
 
 

Springtur och svalkande glass

Idag började jag dagen med en skön springtur. Innan jag stack ut försökte jag leta upp lite nya områden att springa i med helst grusunderlag och i närheten av skog och parker. Jag kom fram till att det inte finns något sådant i närheten av där jag bor så det fick bli en cykeltur upp till Stadsskogen som jag sedan sprang runt. 
 
Det var nog tur att jag valde att springa i skogen för det var riktigt varmt och soligt. Det var 28 grader utan några moln så det var skönt att kunna springa med skydd från träden och lite svala briser. Allt som allt blev det 5,55 km på 50 minuter, inte alls en bra tid men jag tog det lugnt och försökte lyssna på kroppen. När jag kommit runt det första varvet var båda knäna ganska stela så då kände jag att det var bäst att stanna så jag inte gör saker värre.
 
Under löpturen lyssnade jag på en ny podcast jag hittat; "Möt löparen" av Marcus Åberg. Riktigt intressant och inspirerande att höra olika löparprofiler berätta om sina erfarenheter och upplevelser. Me like! 
 
Resten av dagen har det mest blivit ärenden men vi passade på att njuta av en glass i den varma solen. Jag tog för en gångs skull en Magnum, jag har aldrig gillat de glasserna men vit choklad med jordgubb lät för gott för att säga nej till. Den smakade ungefär som min vita choklad med just jordgubb som jag älskar så helt okej men jag förstår inte hur någon kan lyckas äta upp en hel sådan där själv. Blev helt illamående efter hälften...
 
Jag sprang längst med utkanten av skogen. Såg nu i efterhand att de har ett smultronställe i mitten, blir lite nyfiken... 
 
Efter springturen njöt jag av en god Bounce bar med jordnötssmak. 
 
 God! Men jag kommer nog aldrig lära mig att gilla Magum glassar.

Topcat på söndag

På söndag bär det av till Topcats utställning i Sollentuna för att förhoppningsvis få ett till certifikat. Jag har anmält båda katterna men jag ska fundera lite på hur jag gör med Hunter. Han hade så många tovor i baken att när jag klippte bort dem så fanns det stora kala fläckar längs med benen...inte direkt utställningskvalité. Och han tappar så mycket päls just nu att han börjar se tunnhårig ut, hade det inte varit för kulmagen så hade han sett väldigt tanig ut. 
 
Jag får se om jag tar med honom och får stå och skämmas lite framför domaren men Yuki ser fin ut i alla fall så jag hoppas hon får sitt cert så länge som hon inte har någon konkurrens. Det här blir första gången som jag har med mig ett eget burskynke också, ska visa det när jag har satt upp allt på utställningen. Det ser väldigt lovande ut!
 
 

Styrketräning

Nu har jag äntligen kommit igång med styrketräningen igen och det känns skönt. Jag kunde konstatera efter mitt PT pass i tisdags att jag förlorat i överkropps styrka men faktiskt var starkare i benen än innan. Antar att löpningen hjälper till där. 
 
Vi körde ett lättare komma igång schema men det var ändå tillräckligt för att mörda min kropp. Fokusen handlar på att få en bra helkroppsträning som stärker speciellt mina ben och höfter för att klara av att springa utan skador. Därför blir det många övningar där jag tränar ett ben åt gången för att verkligen komma åt rätt muskler och stärka upp båda benen lika. Annars blir det lätt att man tar i lite extra med det starkare benet, vilket är mitt högra. Det blir också en del fokus på balans så jag inte börjar vika in mitt vänster knä när jag springer.
 
Jag körde samma pass idag igen och det var inte enklare den här gången! Svetten rann ner för ansiktet och håret stod åt alla håll men jag var princip ensam i friviktsrummet så då kan man se hur galen ut som man vill. 
 
Från nästa vecka är det tänkt att vi ska köra två gånger i veckan och lägga på vikter så får se hur det går. Ska bli spännande!
 
Så här fräsch ser jag ut efter träningen

Introvert

Igår läste jag ut Linus Jonkmans bok "Introvert - den tysta revolutionen" och jag tyckte den var väldigt bra. Den behandlar termerna introvert och extrovert och han förklarar väldigt bra hur det är att vara introvert, speciellt i dagens samhälle där allting handlar om att vara utåtriktad och att synas och höras mest. Jag gillar också hur han förklarar att det inte är något fel att vara introvert, det betyder definitivt inte att man är osocial, arrogant eller blyg utan att man mer väljer sina ord och uppskattar djupare relationer. 
 
Jag kände verkligen att jag läste en bok som talade till mig, kändes typ som att jag läste om mig själv. Det var så skönt att se allt i text och veta att man inte är ensam. Jag har väl alltid klandrat och hatat mig själv när jag inte följer normen eller kan prestera som andra men boken fick mig att förstå att det inte är något fel. Mina färdigheter ligger på annat istället. T ex "thinking on the spot" är jag urusel på, jag får verkligen blackout och kan aldrig komma på något men däremot är jag jättebra på att komma på idéer och att jobba länge på något dedikerat om jag bara kan bearbeta det själv. Sedan får många människor också sin energi av att socialisera med människor och gå på fester medan jag laddar mina batterier bäst hemma med en kopp te och en bra bok. 
 
Människor är olika helt enkelt och inget är rätt eller fel. Kul att det tog mig 28 år och en bok för att förstå att det inte är något fel på mig. Tror det kan vara för att alla jag känner och min familj är extroverta så man har väl alltid känt sig som det svarta fåret. 
 
Jättebra bok som sagt! Avslutar med ett citat från boken:
 
"Vill du veta vad en extrovert tänker: lyssna och titta. Vill du veta vad en introvert tänker: fråga."
 
 
RSS 2.0