Precis kommit hem nu!

Det är öppen vecka på dansskolan nu så igår testade jag och Frida ragga/dancehall och idag blev det street jazz och feminine vibe. Raggan igår var jättekul med en jättebra lärare men tyvärr var kursen redan fullbokad för hösten :( Street jazz tror jag inte är för mig men feminine vibe hade varit roligt att ta en kurs. Men såklart var den fullbokad också...Aja, kul att testa lite nytt i alla fall :)

Man får ett sexigt armband ;)

Yuki utforskar nya höjder!

Våran Yuki har aldrig varit rädd för höjder men hon har alltid varit för liten för att faktiskt komma upp någonstans. Igår på morgonen var Hunter som vanligt uppe på diskbänken och hon klättrade som hon brukar göra genom bokhyllan för att komma upp också. Men senare på kvällen så satt hon där nedanför och tog sats och vips så var hon också uppe på diskbänken! Då kände vi att våran lilla tjej har blivit tonåring :)

Men...det slutade inte där. Lite senare på kvällen undrade jag vad Hunter tittade på när han satt på frysen. Och gissa vem som satt ovanpå bokhyllan? Yuki! Och den är ändå två meter hög...Hon måste på något sätt lyckats hoppa från deras klösträd till bokhyllan. T o m Hunter har aldrig hoppat upp där...fast han är ju lite för stor kanske :P Hon hade lite svårt att komma ner så tibbe fick hjälpa men en timma senare så var hon där igen. Så...nu finns det nog ingenstans där katterna inte kan nå :)

Yukis gamla väg upp till diskbänken


Men det fungerar ju inte när Hunter är i vägen!

Lonely Island

Det kanske är musik för tonåringar men jag tycker de är underhållande :) Har deras skivor på repeat på jobbet just nu men bäst är ju deras videos (med många kändisar!).

Yuki ville leka kurragömma

Hon är inte så bra på att gömma sig...


Andra försöket gick bättre...om man inte gömmer sig på samma ställe två gånger :)

Härlig söndag!

Idag blev det en halvdag städande och en halvdag att bara ha kul och spela. När jag gick upp på morgonen började jag med att klippa klorna på katterna. Den här gången gick det väldigt bra! Kom på att om jag hade Yuki i famnen men inte höll fast henne så höll hon sig lugn. Inga rivmärken den här gången, yay! När det var klart dammsög jag igenom hela lägenheten...två timmar senare var jag klar. Det tar sin tid att få bort alla katthår från möbler och gardiner. Efter det vek jag tvätt, plockade undan från borden, bäddade om sängen och sedan var det dags att bada katterna.

Jag har kallat Hunter "poopass" hela helgen för han stank verkligen...ja, ni kan ju gissa. Så även om jag inte tänkt bada dem på ett tag fick det bli ett litet dopp. Hunter gick finfint som vanligt även om hans ögon sa till mig att han inte var glad alls...Jag passade på att bada Yuki när jag ändå höll på och det gick faktiskt bra den här gången. Struntade i baljan och satte mig själv i duschen med kläderna på. Hon ville ligga i mitt knä och borra in huvudet i min arm och då fick jag tvätta henne utan att hon sa ett ljud. Fast jag blev såklart själv dyngblöt också :P

När vi äntligen var klara med all städning lassade vi upp alla godsaker igen och fortsatte med Deus Ex och höll på ända tills det var dags att lägga sig. Jag vill spela mer! Än så länge älskar jag det :) Okej att det har en del buggar och skönhetsfel men det är så kul och jag kan inte hjälpa att prata med alla jag går förbi och ta på mig alla sidouppdrag jag kan hitta. Storyn är spännande och jag läser alla tidningar, anteckningar, mails och smyglyssnar på allas konversationer. Gah! Varför är det inte helg imorn också?? Kommer tänka på spelet hela dagen :)

Nää, nu är det dags att sova. God natt!!

Får bli en liten söt bild på Yuki!

Bio

Det har blivit mycket bio den senaste tiden. Vi brukar inte gå på bio så ofta men det har varit många intressanta filmer som haft premiär. Vi såg nya Apornas planet förra veckan och i fredags blev det Cowboys and Aliens. Jag skulle säga att båda är värda 3/5 och är helt klart sevärda på bio. De är underhållande och välgjorda med mestadels bra effekter. Plus till cowboys and aliens för de snygga kläderna och Daniel Craig passade bra i huvudrollen :)

Ute i det "fria"!

Idag var det superfint väder i uppsala med sol och värme så jag kunde gå runt i shorts ute! Kändes lite som sommarens sista dag (hoppas verkligen inte!) så vi passade på att gå ut lite mitt på dagen. Först cyklade vi ut till boländerna och inhandlade lite mat och tittade på kattolatter. Våran fina kattoa har varit trasig ett tag så vi har ingen lucka till den och av någon anledning går det inte att köpa reservdelar till dem...

När vi kom hem satte vi på selen på Hunter, fäste på flexikopplet och tog ut honom på gården. Det här var första gången Hunter någonsin varit ute med oss, förutom på balkongen såklart. Jag kan säga att det inte är riktigt samma sak att ta ut en katt som en hund...Han satt helt skräckslagen i början och bara tittade sig omkring. Jätteläskigt att gå i gräs också! Efter ett tag började han sniffa runt lite men sedan hörde han ett tåg och då blev det fart i honom. Verkligen tur att man har koppel!

Efter ett tag tog vi in honom igen och så fick han lite godis. Yuki tyckte han plötsligt var jätteintressant och sniffade på honom ett bra tag. Jag hoppas på att kunna ta ut honom lite då och då och när Yuki växer till sig så ska hon få ett eget sele och följa med ut också. Nu är hon tyvärr mindre än minsta storleken på sele så det får vänta lite.

Hunter fångade ett löv :)


Massa lukter och ljud


Bättre att ligga lågt och spana

Lilla Yuki ligger och sover i mitt knä :)

img_8787 (MMS)

Lilla Yuki ligger och sover i mitt knä :)

Paket!

Yay! Paketet vi fick igår var väldigt efterlängtat :) Oftast brukar vi inte beställa spel så långt i förväg men det här beställde vi i maj. Så mycket ville jag ha det :D

Det är såklart det nya Deus Ex Human Revolution jag pratar om. Det har varit mycket hype för spelet och en riktigt bra marknadsföring. Och idag kunde vi äntligen packa upp vår limited edition med en fin box, en söt liten mini Adam Jensen figur, bonusskiva, designbok och såklart spelet.

Hann tyvärr bara spela i två timmar idag eftersom tibbe skulle möta några vänner för att spela poker :( På två timmar hann vi installera spelet, spela prologet och gå runt i en lobby och prata med folk. Hehe, tibbe sa till mig att det nog tar 30 timmar för vanligt folk att spela igenom spelet men i min takt kommer det ta 120 :P

Än så länge är spelet jättebra så jag hoppas på det bästa!

Alltid en så pirrande känsla innan man vågar öppna spelet!

Borde alltid finnas numrering på alla limited editions

Jättesöt figur! Man kan byta hans händer till att han håller ett gevär eller har sina knivar utfällda.

Visst är han tuff? Älskar hans röst och design.

Tog det säkra före det osäkra och bunkrade upp med chips, läsk, kakor och godis!

Ohohoh!! The package has arrived!

img_7285 (MMS)

Ohohoh!! The package has arrived!

Ikväll blir det bio

Äntligen ska vi se Cowboys and Aliens! Har gått och väntat på den filmen länge! Namnet låter helt bisarrt men trailerna ser riktigt lovande ut och den har 15 års gräns så jag hoppas på det bästa. Sedan är det jättebra att den har cowboys som tibbe gillar och aliens som jag gillar ;)

Pannkakor utan mjöl!

I förrgår...eller egentligen i helgen...ville jag testa ett recept för att göra pannkakor utan vetemjöl men eftersom jag var tvungen att beställa kokosmjöl (gick inte att hitta i matvaruaffärer!) så blev det inte förrän i förrgår jag faktiskt gjorde dem. De var supersvåra att vända utan att förstöra dem...blev ett antal som inte blev så fina, men de var goda! Smakar nästan likadant som vanliga pannkakor. Kanske inte exakt samma konsistens men nära. Detta test blev godkänt av mig!

Första pannkakorna åt jag med bacon, spenat, ruccola, fetaost och tomater. Mums!


På den sista lyxade jag till det med glass, chokladsås och jordgubbar :)

Nu är det gjort!

I tisdags gick jag äntligen till en optiker och tog mitt syntest för körkortet. Först fick jag sitta med huvudet i en mask eller vad man ska kalla det och så skulle jag säga om det blinkade på höger eller vänster sida. Där tror jag att jag fick alla rätt :) Sedan skulle jag göra den vanliga att hålla för ett öga och läsa på en skärm genom en spegel. Skitsvårt! Bokstäverna ändrade sig hela tiden och var ju blankt omöjligt att läsa på nedersta raden. Så var för sig såg jag inte så bra på tavlan men med båda ögonen var det jätteenkelt.

Fick i alla fall godkänt på syntestet (yay!) och idag har jag äntligen postat allt. Ser på trafikverkets hemsida att de just nu går igenom ansökningar som de fått den 4 augusti så kommer nog ta en tag innan jag får svar. Men det är ingen bråttom för mig.

Har ingen bild till detta så får bjuda på en söt bild på Hunter jag tog i veckan :)

Middag och bakning!

Idag har jag känt mig lite sådär...har ont i halsen så istället för att träna blev det bakning och matlagning. Det var rena experiment! Speciellt bakningen eftersom jag gjorde bröd som varken innehåller vetemjöl eller jäst. Det är ett ljust bröd som är gjort på kokosmjöl och en massa ägg. Testade en liten bit innan jag gick och la mig och det är okej...men det är inte bröd! Tror det kan fungera bra med pålägg på så det måste jag testa imorn.

Till middag blev det kyckling i feta och soltorkade tomater sås med broccoli och en god sallad. Var supergott!

Ser nästan ut som vanligt bröd eller hur?



Gårdagens middag

Köttfärslimpa med blomkålsmos och sallad med feta. Supergott!

Receptet kan ni hitta här!

Vision board!

Nu sitter den uppe på dörren! Tycker den blev ganska fin för att vara ett första försök...men tro nu inte att jag kommer göra allt i höst...är alldeles för mycket men blir kul att se vad jag lyckats med senare.

Den är mycket fokuserad på träning och hälsa men även utseende och hobbys. När tibbe såg den utbrast han "men jag finns ju inte med!" så fick lite dåligt samvete men den handlar om mål och drömmar och just nu har jag inga planer på att varken gifta mig eller skaffa barn men jag vill ju såklart alltid att han ska finns med på allt jag gör :)

Längsta hemskaste minuterna på länge

Det hände en så konstig sak innan vi gick på bio igår...då var det fruktansvärt men när jag tänker på det nu i efterhand så kan jag skratta lite åt hur bisarrt det var. För att göra en lång historia kortare:

Vi hade stängt dörren till sovrummet och öppnat fönstret för att vädra lite. Jag duschade medan tibbe lagade maten och när jag kom ut så kände jag att det luktade stekos och såg att dörren till sovrummet var öppen så jag sprang dit för att stänga den så det inte skulle stinka i hela lägenheten.

Det var då det slog mig...dörren öppen, fönstret öppet...katterna! Jag hittade Yuki sovandes under sängen men jag hittade inte Hunter oavsett hur jag letade. Tibbe, som var påklädd (jag hade som sagt precis kommit ut från duschen), ser honom på grannens balkong! Han har alltså hoppat ut genom fönstret och landat på grannens balkong tre meter ner.

Jag fick slänga på mig en t-shirt och luta mig ut genom fönstret och prata med Hunter som håller på att jama och inte kan komma upp igen. Tibbe fick springa ner och ringa på grannens dörr. Grannen kommer ut på balkongen och jag ber om ursäkt men han skrämmer Hunter som går ännu närmare balkongräcket...och det är en bit ner till marken. Jag har nog aldrig känt mig så hjälplös och panikslagen...

Som tur är kommer tibbe dit då och kan enkelt plocka upp Hunter. Jag höll Hunter länge när han kom tillbaka...och hade en adrenalinkick som varade resten av kvällen. Jag är så glad att han inte skadade sig och att inte Yuki hoppade också. Vet inte hur dörren öppnades men nu är jag supernojig och måste checka allt fem gånger.

Allt var så bisarrt också..där stod jag i enbart en t-shirt, hängandes ut genom fönstret och med hårklämmor i håret. Kan bara tänka mig hur det såg ut...

Om vi ändå haft en större lägenhet!

Jag tittade på blocket förra veckan och hittade en sådan fin kattunge! Farligt att kolla på blocket men jag kan inte hjälpa att titta på alla söta kattungar. Är en Neva Masquerade som är en syskonras till den sibiriska katten och också allergivänlig. Och den här kattungen ser ut som en ragdoll/birma! Jag som vill ha en helig birma fastnade direkt för den och eftersom de verkar ha blåa ögon så blev tibbe sugen också! Han har ju alltid velat ha en blåögd katt men jag visste inte att nevorna var blåögda till för några veckor sedan.

Finns inte plats för någon mer just nu men får hoppas vi får en större lägenhet i framtiden. Då vet jag vad jag vill ha!

Visst är han fin? Blocket annonsen kan ni hitta här!

Hur böjlig kan man vara egentligen?

Både Yuki och Hunter har inga problem att böja sig och vika ihop sig till bollar eller slänga upp benen över axlarna. Men att ligga och sova så också? Hur gör de?? Ser då inte bekvämt ut...Och Yuki sitter aldrig normalt, eller jo, när hon tigger men annars sitter hon alltid rakt på baken med benen framför sig. Får katter någonsin ryggbesvär eller dålig hållning? Jag hade då inte kunnat sitta sådär hela tiden utan att paja ryggen..Kanske dags att börja med yoga?

Nu ska vi se på apor som tar över världen!

Teaser trailern till The Avengers

Hoppas den inte plockas bort från youtube men det här är teasern man fick se efter Captain America eftertexterna. Spoilar inget som de inte berättar i början av filmen ändå...men ni får avgöra om ni vill se trailern eller inte :)

Broccolimos

Jag har läst en del mat och träningsbloggar på senaste och hittade att flera gjorde (potatis)mos av annat än potatis. Blev väldigt nyfiken och igår testade jag att göra broccolimos! Var bara att koka broccoli, lägga i lite smör och salt och mosa med en stavmixer. Super enkelt och gott! Nästa gång ska jag testa att göra blomkålsmos :)

Kommer bli jättegott i matlåda till jobbet tillsammans med örtbiffar


Tibbe lagade maten och jag gjorde broccolimoset som ett test vid sidan av

Hungrig!

Gaah, hungrig! Har precis kommit hem från en skön men jobbig joggingtur och innan dess styrketränade jag lite. Åt inte så mycket innan jag började så halvvägs in i joggingturen kunde jag inte sluta tänka på hönökaka med ägg. Blev en kortare tur och nu håller jag på att koka ägg. Ser fram emot frukosten!

Rea-fynd!

Nu när det varit rea tider så passade jag på att inhandla ett extra träningsset. Har velat testa Classified märket ett bra tag men det är alldeles för dyrt för min plånbok men nu kunde jag köpa kläderna för halva priset inklusive frakt så då slog jag till!

Tycker de är jättefina med gulddetaljer på sidorna och dragkedjor. Överdelen är lite för lång men det kommer nog bli jättebra att tröjan går över baken nu när det börjar bli lite kallare.

Titta inte på den stökiga lägenheten i bakgrunden!

Naaaaaww

Så här sött omslingrade hittade jag Hunter och Yuki igår :)

Första gången jag tittade på dem låg de så här och halvsov


En stund senare hade de flyttat på sig lite


När jag tittade tillbaka igen hade Hunter gosat ner sig


Och slutligen låg de så här sött och myste!

Nu är det dags att sova!

Kan inte förstå att jag lyckats hålla mig vaken ända till nu...klockan är ju tre på natten! Jag var på väg att somna vid elva tiden men var så sugen på att sitta och pilla på en idé jag haft ett tag så jag vaknade till igen. Så från elva till nu har jag suttit och klippt i tidningar och klistrat ihop min första visionboard!

Tibbe var väldigt fundersam vad det kunde vara bra att ha till men jag tycker alltid det är bättre att få ner allt på papper och få en överblick på mål, drömmar och planer. Och så blir jag så otroligt inspirerad och motiverad av att se den! I morgon ska den upp på dörren i (min) klädkammare så kan jag se den varje gång jag hämtar kläder.

Ska ta en bättre bild på den färdiga versionen senare när jag fått upp den. Så länge kan ni se min WIP.

Obligatoriskt med te och choklad till pysslandet!


Hunter bestämde sig för att vara i vägen och snodde min stol när jag började klistra.

Bondens egen marknad!

Igår började äntligen "Bondens egen marknad" här i uppsala. Varje fredag fram till oktober kommer bönder själva ställa ut sina varor vid stationen och så kan man gå runt och testa olika varor och köpa färska ekologiska grönsaker, kött, sylt mm. Superbra idé!

Jag var där igår med några från jobbet (i regnvädret som startade precis när vi gick dit...) och testade ostar, köpte färsk broccoli och en god saft! Yes...sandra som hatar saft köpte en saft och gillade den. Jag tycker att saft är som utspäd juice som bara smakar socker och vatten med en hint av smak. Bläää...

Men när vi var i stockholm i förra helgen drack jag körsbärssaft och blev helt frälst. Blev superglad nu när jag hittade hemgjord körbärssaft så var bara tvungen att testa. Den smakar inte lika gott som den jag drack förra helgen men den var god. Smakade inte alls socker utan bara körsbär. Tror till nästa glas att jag tar i lite mer saft och kanske kanske lite kanel? Vet inte om jag är galen men det är något som fattas...

Måste gå till marknaden igen och testa mer produkter. Broccolin t ex var supergod i en äggröra jag gjorde till middag igår. Borde testa att gå dit tidigare nästa gång för vi var där precis när de stängde och då var mycket utplockat.

Jättefin flaska man fick till


Äggröra med kyckling, feta, tomater och färsk broccoli. Perfekt med ett glas saft!

Avskedsmiddagen

I onsdags var det sista hela dagen våra gäster hade i uppsala så då bestämde vi att vi skulle bjuda på riktigt god restaurang mat. Blev vår favorit "Kött kök & bar" som vi ofta brukar gå till när vi vill fira något. Var väldigt tur att vi bokade bord för de håller på att bygga om och hade stängt av en stor del av restaurangen.

Jag ville testa något nytt men...jag tog det gamla vanliga ändå! Blev oxfilé med bea och pommes. Mmmmm...Tog även en cosmopolitan till fördrink och till efterrätt blev det creme brulee som alltid. Så gott!! Nog värsta kaloribomben men ska jag på restaujrang så vill jag äta gott.

Däremot fick jag testa lite nytt eftersom tibbes bror tog blåbär och lingonsås (förvånansvärt gott!) och hans flickvän tog getostcreme och västerbotten puré. Men måste säga ändå att min kombo är min favorit :)

Mmmmmmmmmm


Orkade inte äta upp allt men jag fick snabbt hjälp av de andra!


Våra jättetrevliga gäster!


De kidnappade kameran och lyckades få en bild på oss...sneaky...

Skön början på helgen

God morgon! Jag har varit vaken sedan nio men har mest legat och tagit det lugnt på olika ställen. Hunter var supermysig och väckte mig imorse med att han ville bli klappad och kelad med. Så vi låg och myste i sängen ett bra tag då jag fick klappa honom och så spann han och trampade på mig. Han trampade mig i ansiktet och halsen men eftersom han inte använder några klor så var det nästan som massage :)

Vid tio tiden kände jag att det var dags att gå upp och då vaknade lilla Yuki (hon sover nästan alltid precis under mig under sängen) så då gick vi och la oss på soffan och så låg hon på mig och spann medan jag klappade henne. Var så skönt att ligga där och bli värmd av en katt medan jag läste mina nya tidningar och tittar ut på regnvädret utanför. Bästa med Yuki är att hon somnar efter man kelat med henne ett tag och ligger då kvar bredvid en och snarkar. Super charmigt!

Kan säga att det var precis det vi gjorde igår kväll också. Tibbe var ute med några kompisar men jag kände bara för att få använda vår lägenhet själv igen så spenderade hela kvällen på soffan med två katter på mig medan jag läste mina tidningar. Best night ever!

Ska se om jag orkar ta en powerwalk i det här extremt blöta och tråkiga vädret annars blir det frukost och sedan en runda på stan. Vad ska ni hitta på idag?

Båda katterna älskar att sova på madrassen vi hade till gästerna. Tror det är dags att ta ner den till källaren den här helgen innan den är full av päls


Så här sött ligger Yuki och sover bredvid mig


Och så ska man klia henne under hakan

Diggar stilen!

img_3256 (MMS)

Diggar stilen!

Sitter på restaurangen och funderar på vad...

img_8334 (MMS)

Sitter på restaurangen och funderar på vad jag ska beställa. Efterrätten är jag helt säker på, kan ni gissa vad? :)

Helgens planer

Är att inte ha något planerat! Har varit lite mycket nu på sistone med alla gäster som varit här så den här helgen kommer vi bara ta det lugnt och ge katterna extra mycket uppmärksamhet. Känner att stackarna har fått stå ut med mycket och kommit på andra plats så nu ska jag skämma bort dem rejält. Och de har varit så snälla och trevliga att de verkligen förtjänar det :)

Söta Yuki! Man kan se att hon börjar bli större nu.

Titta vad jag fick hem igår


Spännande! Nu ska jag boka synundersökning också. Kommer ihåg för tio år sedan när jag tog syntestet förra gången (jisses...va gammal man börjar bli) att optikern sa till mig att jag hade ett synfel men det var så litet att det spelade ingen roll. Får hoppas synen inte blivit sämre med åren!

Vilken skitdag

Idag har då inte varit min dag...Imorse kom jag på att jag glömt mina gymskor hemma och jag hade bokat ett spinningpass på lunchen så jag fick fort som attan cykla hem och sedan tillbaka precis innan passet. Så jag var redan trött när passet började. Men det var kul! Var längesedan jag var på ett spinningpass och svetten bara rann. Det måste jag gå på igen :)

Efter jobbet hade jag bokat ett PT pass på gymmet då jag ville gå igenom kost och träning. Jag blev väldigt besviken...kändes inte som hon visste så mycket och jag kände att jag inte fick ut något av det. Typiskt...jag som hade hoppats på bra tips och få värsta motivations boosten kände mig bara besviken :(

Precis innan jag skulle träffa PTn ringde tibbe och var utelåst från lägenheten eftersom vi bara delar på en nyckel nu när vi har gäster. Så han fick åka ända tillbaka till gymmet och få nyckeln av mig. Tänkte inte så mycket på det då men när jag var klar kom jag på att jag gett honom min cykelnyckel också. Suck...var bara att jogga hem, hämta nycklarna och jogga tillbaka så jag kunde ta cykeln hem. Jag var inte på gott humör...jag var så trött när jag joggade och det var kallt ute. Får hoppas man inte blir sjuk nu.

Nä, nu tar vi och drar ett streck över dagen och hoppas på en bättre i morgon!

Middagen idag; sallad med kycklinglasagne

Hahahaha!

Yuki är superkelig nu på morgonen. Hon bör...

img_0541 (MMS)

Yuki är superkelig nu på morgonen. Hon börjar prata med en och spinna bara jag tittar på henne :)

Igår fick vi vara gäster

Igår ville våra gäster bjuda oss på middag så vi fick bara sitta och bli serverade. Inte så dumt det heller! Till förrätt blev det sallad med bland annat feta, oliver, tomat, paprika och majs. Var en jättegod sallad! Till huvudrätt blev det pasta med laxsås och till efterrätt blev det för de andra cheesecake. Jo, jag vet...cheesecake igen...Tibbes bror var så sugen på att testa efter allt Tibbe har sagt så vi gjorde en i helgen. Men den här gången kände jag inte för det för vi har ätit det lite för tight inpå så jag njöt istället av en till av mina creme caramell!

Förrätt


Laxpasta!


Mmmmmmm...

Snilleblixt!

Fick en jättebra idé när jag var på jobbet idag som jag bara var tvungen att testa när jag kom hem. Jag har funderat på att ta lite powerwalks då och då men eftersom jag alltid känner att jag slösar tid när jag går (jag menar, jag kan lika med springa) så kom jag på att jag kan kombinera det med att träna lite franska.

Jag kan ju tyvärr inte springa för ofta eftersom jag har långt hår som jag inte vill tvätta hela tiden men nuförtiden känner jag alltid att jag vill vara ute lite innan jag sätter mig i soffan. Och jag har jättesvårt att sätta mig ner och plugga för det är rena sömnpillret för mig på kvällarna. Så då fick jag min snilleblixt!

Idag laddade jag min ipod med franska lektioner och begav mig ut. Folk måste nog trott jag var konstig eftersom jag pratar franska för mig själv när jag går men det var jättebra sysselsättning. Tiden gick snabbt och jag kunde fokusera på att lära mig utan att somna. Såg även en katt och två kaniner (tama)!

Det här måste jag börja köra på nu! Ska bara orka synca min iphone så jag kan lyssna genom den istället.

Har ingen bild att visa så visar istället min nya fina vattenflaska för gymmet!

Nu blir det powerwalk i det tråkiga vädret!

img_1996 (MMS)

Nu blir det powerwalk i det tråkiga vädret!

Resväskor alltså :P

När Hunter breder ut sig på resväskan så pallar den inte hans tyngd utan blir helt intryckt där han ligger. Inte undra på att vi brukar kalla honom "fatso" (tjockis) ;) Men han är min söta tjockis!

Captain America

Nu ligger jag i sängen och ska strax sova, är måndag imorn igen och tillbaka till jobbet. Tänkte jag bara skulle berätta lite snabbt om kvällen först. Vi hade tänkt äta hamburgare men när vi kom dit hängde det en liten lapp i fönstret där de stod att de var på födelsedagsfest så restaurangen var stängd tills på tisdag! Snacka om snopet...men vi bestämde oss snabbt för att äta god pizza på tavernan istället. Gott det med :)

Filmen var förvånansvärt bra. Säkert många som skulle säga annorlunda men jag älskar lättsamma actionfilmer så den passade mig. Coolt också hur de har löst filmen i början med vad jag tror är likande benjamin button effekter eftersom karaktären är jätteliten i början och super biffig i resten av filmen. Jag gillade huvudrollsinnehavaren också, han passade verkligen för rollen. Jag skulle säga att det var en sevärd film med bra skådisar och ja...hmm, well...underhållande i alla fall. Hade de bara klippt bort en bit i mitten som kändes alldeles malplacerad och som en reklamfilm från en dålig actionrulle från 80-talet så hade den blivit mycket bättre.

Om ni går och ser den, stanna kvar efter eftertexterna! Först så visar de en extra slutscen till filmen och sedan visade de den första trailern till The Avengers som har premiär nästa år. Tibbe var inte imponerad men jag var superexalterad med iron man, black widow, thor och captain america (någon jag missat?). Ser fram emot det!


PS. Resten av sällskapet klagade på att ljudet varit så högt att det gjort ont i öronen. Jag märkte ingen skillnad...dags att sänka volymen på jobbet. Mina hörlurar har alldeles för mycket bas, vill inte skada öronen!

Bio!

Hello!

Nu ska vi dra iväg och äta en god hamburgare och sedan blir det bio. Ska se Captain America...ska bli intressant. Jag känner inte till serietidningen men för mig känns det som en väldigt konstig superhjälte. Så länge det är mycket action är jag glad :)

Söndagsfrukost!

Är det helg så är det helg! Idag tänker jag äta exakt vad jag vill och jag kände att jag ville bjuda gästerna på lite goda pannkakor så till frukost gjorde jag amerikanska pannkakor med och utan blåbär. Så grymt gott! Blåbärspannkakorna passar jättebra med sirap men de vanliga tycker jag är godast med vaniljglass, jordgubbar och chokladsås. Kan säga att vi alla var i matkoma efteråt :)

Stort lass med pannkakor!


Lyxfrukost!

Mysstund! Vi ligger alla fortfarande i sän...

img_8287 (MMS)

Mysstund! Vi ligger alla fortfarande i sängen och slappar. Hunter har redan legat bredvid mig och kelat ett par gånger men nu är han tillbaka igen :) Svåraste är när båda vill gosa samtidigt; multi tasking!

Gårdagens jogging resultat

Igår vaknade jag redan klockan sju för att det var så jäkla kallt i sovrummet. Man märker verkligen att det börjar gå mot hösten :( När jag väl vaknat kunde jag inte somna om för kissarna ville gosa och sedan leka så jag myste lite med dem och läste sedan lite i mina nya tidningar tills klockan var nio. Katterna sov inne i sovrummet med oss på natten eftersom våra gäster inte tyckte det var så kul att vakna av att katterna hoppade på dem på morgonen :P

För att inte väcka någon smög jag mig till kylskåpet och åt lite keso och drack en sportdryck och sedan blev det lite magträning. Yuki tyckte jag var en tråkmåns så hon la sig mitt i vägen så jag fick träna runt henne. När jag var klar bar det iväg på en lugn joggingtur där jag sprang genom salabacke och årsta. Stannade som vanligt på min lilla kulle och tog en fem minuters paus med lite vatten. Efteråt bar det hemmåt och när jag hörde från min iphone app att jag nästan sprungit en mil så tog jag en omväg hem.

Var jättekul att jogga, började lugnt och ökade tempot hela tiden. Näsan rann dock konstant och det blåste men det gick bra ändå. Såg hela fyra katter och två harar på rundan och en massa hundar!

Stockholm

Idag besökte vi stockholm i det fina vädret! Vi gick ganska mycket; ända från stationen, genom gamla stan, bort mot norrmalm och tillbaka till stationen igen. Vi hade tänkt gå ända bort till skansen men vi bestämde oss för att ta det lugnt istället. Vi tog en paus i allt gående och satte oss på en uteservering. Jag som inte gillar saft tog en ändå men den här var supergod! Var körsbärssaft, jättegott!

Sedan blev det middag på Vapiano. Jag tycker det är en riktig bra restaurangidé att de lagar maten framför en så kan man välja själv vilken pasta man vill ha, hur starkt man vill ha det och om det är något man vill ta bort. Jag tog en jättegod ruccola fylld ravioli med pinjenötter, vitlök, tomater och ost.

Efter min joggingtur blev det gröt med jordgubbar och ett hårdkokt ägg innan vi gick till tåget.


Svalkande i värmen


De frågade mig en massa om sveriges historia. well...jag sammanfattde med; någon blev förgiftad, fransk kung, förlorade resten av norden och lät tyskarna använda våra järnvägar under andra världskriget. Det var det enda som fastnade från historielektionerna i skolan :)


Förbereder vår mat

Bruschetta till förrätt

Supergott!

På väg mot stockholm!

Nu sitter vi på tåget till stockholm! Måste ju visa våra gäster vår huvudstad :) Inte riktigt bestämt vad vi ska göra ännu men vi kommer få vara turister idag. Förhoppningsvis håller det fina vädret för det var riktigt varmt och soligt när jag joggade. Lyckades för första gången jogga en mil så jag är jätteglad :) Kan lägga upp resultatet när jag kommer hem. Hoppas ni alla får en jättefin dag!

Hmm...vart ska jag börja?

Fick ett infall igår när jag hade lite tid över efter jobbet och gick igenom hela tidningsbutiken efter något roligt att läsa. Eftersom inte tibbe var med heller så fanns det ingen som hindrade mig så jag gick därifrån med fyra nya tidningar :D

Jag som börjat intressera mig mer för träning tycker det ska bli jättespännande att se vad det finns i tidningsvägar. Förhoppningsvis är någon bra så kanske det blir en prenumeration. Nu gäller det bara att trolla fram lite tid så jag hinner läsa dem!

Blev en modetidning också...inte som jag redan läser alldeles för många :P

God mat och film!

Ikväll när vi kom hem lagade vi tacolåda! Älskar tacolåda! Så enkel och god maträtt och tror våra gäster gillade det också. Allt blev uppätet i alla fall :) De hade varit runt uppsala idag och gått runt i centrum och besökt kyrkan. Synd att det inte är så varmt längre men det regnade inte i alla fall.

Till efterrätt åt jag mina älskade creme aux oeufs från frankrike. Det är helt enkelt en creme brulee/caramel liknande efterätt i olika smaker som är så himla god! Varje gång jag är i frankrike eller tibbe varit där så köper jag alltid med mig ett par. Helt beroendeframkallande :)

Till efterrätten blev det film. Vi tittade på "City of Ember" som är en ganska söt film om en stad som byggts i ett berg och varit isolerat i 200 år. Tror den är gjord för en lite yngre publik men kul att se ändå!

Tacolåda!


Jättegott med nachos till.


Blev lite jordgubbar också, pimpade med chokladsås!


Mitt stash. Nu har jag så det räcker ett tag :)


Vet inte vad det är med resväskor men de är Hunters och Yukis absoluta favoritsovställen.

Så mycket jag vill göra!

Inför hösten brukar jag alltid känna mig ganska taggad att hitta på saker och om jag någonsin skriver några nyårslöften så blir det snarare på hösten än vintern. Det här året är det så mycket jag vill göra! Jag vill träna regelbundet, gå på en danskurs, fokusera på jobbet, lära mig franska, ta en introduktionskurs för skjutvapen och skaffa körkort. Egentligen skulle jag kunna signa upp mig på allt men det kommer kännas hårt i plånboken och jag vet att jag kommer bränna ut mig. Så ingen smart idé...

Jag ska fundera lite de kommande veckorna och välja ut det jag känner för att fokusera på mest. Man behöver ju inte göra allting på en gång :P Men jag ska i alla fall söka körkortstillstånd, gällde visst i fem år och tar en tid att få det godkänt.

Finbesök igen!

Knappt har pappa och Ana åkt så kommer det nya gäster :) Idag var det tibbes bror och hans flickvän som anlände från Frankrike. De kommer vara här en vecka och besöka både uppsala och stockholm. Det kommer alltså vara mycket franska den här veckan...hehe, fast inte för mig. Jag kan inte prata franska men jag lyssnar gärna på det. Det är ett riktigt vackert språk som jag gärna hade velat lära mig. Gäller bara att ha tid...

Ikväll blev det lite portvin till aperitif och sedan lax med färskpotatis, broccoli och morötter. Till efterrätt gjorde tibbe sin äppel smulpaj som vi serverade med vaniljsås. Det var en enkel och god middag och vi var alla bra mätta efteråt. Nä, nu är det dags att sova. God natt!

Lite havssalt på och det blir så gott!

Mmmmmm....


Gästerna!

Chili wednesday!

Nu äntligen var det dags att blåsa liv i en gammal tradition. Idag samlades animatörerna och lagade en jättegod lunch hemma hos sigge. Det blev såklart chili con carne som serverades med färskt bröd och ett glas mjölk. Som tur var för mig var den inte för stark för jag vet att de gillar att slänga ner lite extra chili ;)

Det var riktigt kul att vi alla samlades! Blev som en liten återförening och fick mig att tänka på den gamla tiden när jag precis flyttade till uppsala. Kommer ihåg hur nervös jag var och kände mig inte värdig att få jobba med så talangfullt folk. Men de var hur snälla som helst och har lärt mig allt jag vet. Tillsammans tycker jag vi är ett jättebra team!

Förberedelser


Riktigt god och enkel lunch!


Markus kom förbi en sväng och tog med sig sin söta son :)

Krya på mig muffins

Eftersom jag inte mått så bra i helgen så tyckte jag att jag fick rätt att tröstäta lite. Tyckte det passade utmärkt med en jättegod krya-på-mig muffins med kanel och äpple. Och den var supergod! Ibland känns det bra att synda ;)

Världens gosigaste katter!

Jag är så glad att vi har så gosiga katter! Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig så hoppade Hunter upp och myste ner sig bredvid mig och låg och snuttade och spann. Då hoppade Yuki upp och la sig på min mage och spann så jag fick helt enkelt stanna kvar i soffan lite längre och bara mysa. Och det har jag inget emot!

Imorse ville Hunter mysa i soffan igen och efter vi legat och myst en stund började jag göra mig iordning. Då vaknar Yuki och började jama efter uppmärksamhet och klättra på benen. Såklart man sätter sig ner och gosar med henne en stund också.

Hoppas de alltid kommer vara så gosiga för jag har inget emot att vara lite sen i säng eller till jobbet om jag kan få mysa en stund med dem varje dag :)

Sömntutan

Sötnosen

Kommit hem från frisören!

Ni vet den där känslan när håret känns så där fräscht när man precis varit hos frisören? Exakt så känner jag nu! Så skönt att ha fått bort de torra topporna och utväxten. Skämdes så över håret de senaste veckorna så nu känns det mycket bättre. Jag hade en riktigt trevlig frisör också som var enkel att prata med och fick till håret som jag ville ha det.

Köpte lite produkter när jag var klar som ska ge håret en protein boost och ge glans. Jag tycker mest det är roligt att testa nya produkter :D Katterna gillade håret också, de har gått och sniffat på det ända sedan jag kom hem!

Innan


Efter!


Yuki hjälper till att promota produkterna


Fokusen råkade hamna på henne men hon är så söt på bilden :)

Jag som hade tänkt vara tidig på jobbet me...

img_1597 (MMS)

Jag som hade tänkt vara tidig på jobbet men jag kan inte säga nej till Hunter när han vill gosa. Vem kan säga nej till det här söta ansiktet?

Tror Hunter har kommit på en nödlösning fö...

img_9743 (MMS)

Tror Hunter har kommit på en nödlösning för att slippa bli blöt i duschen...won't work!!

Myser i soffan

Hunter ligger på mina ben och myser med mig i soffan. Mysigt värre!!

Mysig helg

Jag har inte skrivit något sedan igår men det är bara för att vi haft en sådan trevlig helg. Igår kom pappa och Ana hit och stannade över helgen. De var nyfikna på att träffa sina "barnbarn" som de kallar våra kissar :) Tror Ana blev lite smått förälskad i Yuki och hade nog gärna tagit med henne hem. Min pappa är också allergiker men det verkade gå hyfsat bra med katterna.

Igår åt vi en stor brunch hemma med jättegott tranbärsbröd som jag hämtat direkt från bagaren på morgonen :) Sedan gick vi till marknaden på vaksala torg och tittade runt. Älskar att det finns en del ekologiska närodlare där som säljer massa grönsaker och bär. Blev en kort runda på stan också och eftersom det var så fint väder så stannade vi för en svalkande öl vid ån. Sådana lugna lördagar är bäst!

På kvällen grillade vi hamburgare och åt i solen på balkongen. Sedan satt vi där ute tills solen försvann och pratade. Till efterrätt blev det fruktsallad med glass och sedan slocknade jag i soffan ganska snabbt :)

Idag har det varit jättetråkigt väder och regnat hela dagen så vi har bara tagit det lugnt. Jag har mått lite sisådär också så det var nog bara bra. När det är så dåligt väder är spel mycket roligare så vi spelade lite Wii Sports. Visade sig att Ana är grym på det och slog pappa ;)

Nu ska jag bara vila i soffan och hoppas jag mår bättre snart. Hatar att bli dålig när man har ett bra flyt i träningen!!

Tibbe på marknaden


Pappa på uteserveringen. Perfekt med en öl och bekväma soffor i värmen!


Världens godaste hamburgare!


Mmmmmm....


Pappa kör lite bowling


Deras söta lilla husbil; komplett med sängar, spis, kyl och garderob.

Funny :)

Badning!

I torsdags var det  då dags att bada katterna igen. Jag började med Hunter för han brukar gå bäst och som vanligt var det inga problem. Han sitter där jättesnällt och säger inte ett ord. Han försöker såklart alltid långsamt gå därifrån när jag tittar bort men då är det bara att dra in honom igen :) Torkningen gick bra också men jag struntade i hårfönen för jag vet att han hatar den.

Tänk nu att Hunter är en fem kilos teddybjörn som är hur snäll som helst när man badar honom. Då tror man ju att det inte kan bli problem med lilla två kilos Yuki...wrong! Hon är som en blandning mellan en tiger, ål och krokodil. Den här gången var jag dock förberedd så innan jag började med henne tog jag på mig långärmat och vantar. Sedan sänker man ner henne långsamt i baljan och det låter som man sänker ner henne i lava!

Jag började med bara baljan och häller lite vatten på ryggen och hon tjuter och börjar klättra upp för min armar och sitter fast där. Jag pratar hela tiden lugnt med henne och lyckas få loss henne men efter ett tag måste jag börja använda duschen för hon blir inte tillräckligt blöt. Hon kör något sorts krokodilrullning, vevar tassar som en galning, biter mig i fingrarna och börjar sedan fräsa surt. Allt det här för lite vatten!

Fick ta in Tibbe så var vi två att tvätta henne och då gick det bättre. Men hon var inte glad! Tänk att en sådan liten katt kan ställa till med så mycket...vill inte ens tänka på när hon blir vuxen. Jag måste komma på något sätt att vänja henne vid vatten eftersom vi badar våra katter en gång i månaden. Samma sak med kloklippning...jag har fortfarande ärr på benen från senaste gången ;)

Tror även hon har dåligt inflytande på Hunter för han som alltid går bra att klippa har börjat tjuta som henne nu och vill inte alls samarbeta. Men fan den som ger sig! Får bli bootcamp med dem :)

Hunter efter badningen. Han tappar så otroligt mycket päls just nu, kommer snart vara korthårig!

Looks can be deceiving...dangerous :D

Jag tittar alltid till katterna innan jag ...

img_5708 (MMS)

Jag tittar alltid till katterna innan jag går till jobbet ifall de gör något fuffens. Tog ett tag innan jag hittade Yuki idag :)

Hade mycket ork idag!

Det blev en lite längre runda idag men det kändes knappt. Kände att jag hade så mycket energi att jag flög fram :) Jag började med ett styrkepass på magen och sedan ut och springa. Behövde inte vila den här gången heller utan bara körde på. Mycket enklare att springa också när det är vindstilla! Hoppas det fortsätter i samma stil nu.

Pastagratäng med ostsås

Igår åt vi en jättegod och enkel middag, hittade receptet på måbra.com men moddade det lite.

fullkornspasta
broccoli
blomkål
purjolök
rökt kalkon
kelda ostsås
kryddor

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan, broccolin och blomkålen. Strimla kalkon och purjolök (evetuellt stek lite snabbt). Lägg allt i en ugnsform och häll på ostsåsen. In i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad!

Jag och min lilla kelgris ligger i soffan ...

img_7791 (MMS)

Jag och min lilla kelgris ligger i soffan och myser :) Nu började hon snarka!

Bidde inget bad

Tiden bara rinner iväg ibland! Plockade undan lite här hemma och lagade mat och så var klockan redan över nio. Får bli bad imorgon istället för till helgen får vi finbesök :) Hann i alla fall byta ut kattsanden helt så nu har de en ren toa. Tror dock Hunter var lite besviken för han tyckte kartongen var hans nya tron.

Om blickar kunde döda...


Herren på täppan

Tufft träningspass

Oh my god! Svetten rinner! Körde precis ett bodyrock pass och jag är helt död. Jag klarar ju inte alls göra lika bra som henne, inte ens i närheten men det känns! Nu måste jag vila lite i soffan...sedan blir det fight...öhm...badning av katter. Den här gången tänker jag ha på mig långärmat ;)

Vill ha!!

Hittade de här skorna i helgen och har inte kunnat sluta tänka på dem...vill ha dem!! Dock är de ganska dyra och inga skor man kan gå runt i länge. Men vad spelar det för roll när de är så fina :)
Everest SEK 1649, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Veterinärbesöket igår

Veterinär besöket igår gick jättebra och både Yuki och Hunter uppförde sig bra denna gången också. De gjorde test på Yukis ögon igen och nu hade hon normalt fuktiga ögon så det blir inga mer ögondroppar nu, wohoo! De tittade också i Hunters öron och även om han inte verkade ha någon levande skabb kvar så hade han mycket skit i öronen. Blev en ny rengöring och så fick han örondroppar. Nu ska vi ge honom droppar och rengöra hans öron en gång i veckan och om en månad ska vi ge honom nästa skabb behandling. Om han inte längre kliar sig i öronen då så behöver vi inte åka tillbaka med honom igen. Får nu hoppas att båda katterna håller sig friska!

Måste också berätta att Yuki har blivit värsta kelgrisen! Hon pratar väldigt mycket när hon ser att jag vaknar på morgonen så då går vi till soffan och myser lite. Hon brukar börja med att sitta vid sidan av mig och spinna och så arbetar hon sig uppåt. Efter ett tag ligger hon på min bröstkorg och spinner och slutligen ligger hon på min axel!

Vi låg sådär i en halvtimma imorse och så spann hon högt när jag klappade henne. Efter ett tag var jag tvungen att göra mig iordning för dagen och då följer hon efter och skriker högt att hon vill ha mer uppmärksamhet. Vilken kelgris :)

Härlig joggingtur

Kom precis tillbaka från en jätteskön joggingtur med fint väder och bra musik :) Känns alltid lika bra när man kommer hem och har fått en massa energi och frisk luft. Däremot var det mycket pollen i luften för jag lät som en stucken gris när jag andades...hehe. Näsan rann också men jag tänker inte ge mig!

Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan laga mat. Ikväll blir det pasta med gordon ramsey sås :)

Mitt resultat! Jag vet att jag är jättelångsam men jag tycker det är kul att jogga ändå :)

Mmmm...luktar så gott!

Köpte nya shower gels förra veckan och de luktar sååå gott. Finns nog bättre shower gels för huden för de här var ganska rinniga men vem bryr sig när det luktar så gott :) För mig som alltid går efter doften så passade de perfekt!

Joggingpasset igår

Igår behövde vi köpa lite mat på citygross så jag tog på mig joggingkläderna och joggade bort dit. Nog världens tråkigaste väg att springa men jag lyssnade på bra musik :) När jag var klar så mötte Tibbe upp och tog matkassarna och sedan joggade jag tillbaka hem. Bra att slå två flugor i en smäll!

Så här sexig var jag...hehe. Hade på mig nya tights (supervarma att springa i!) och äntligen en hållare för iphonen.

PS. Ta inte bilder vinklade nedåt på mig själv. Mina ben ser superkorta ut!
RSS 2.0