Double Oreo filling...mmmm....

När jag hittade den här i Paris var den bara tvungen att få följa med mig hem. Och betyget? Den absolut bästa Oreon. So good!
 
 
 

Yuki hemma igen

När vi har varit bortresta så var Frida och Didrik jättesnälla och tog hand om lilla Yuki. Vi var lite fundersamma på hur vi skulle göra det, skulle hon vara här eller vågade vi ta henne till dem, men det slutade med att vi testade det sistnämnda. 
 
De har ju tre katter men Yuki är van vid att alltid ha haft Hunter hos sig så hon är van vid sällskap. Och det verkar som det gick över förväntan! Det blev såklart en del fräsande i början och gömma sig under soffan men verkar bara som det tog kanske två dagar tills allt började lossna och mot slutet gick hon runt lugnt och verkar ha blivit bästis med Thor. 
 
Mycket tack vare Fridas snälla katter och all uppmärksamhet och kärlek hon har fått av Frida och Didrik. Tack så jättemycket för hjälpen igen! Tror det var bra också för Yuki med lite kattsällskap igen och få se lite natur och fåglar utanför fönstren. Blir ju lite mer liv än det är hemma hos oss nu.
 
Protein choklad och vaniljpudding med te. Mums!
 
 
Fyra katter på bilden, kan ni hitta alla?
 
 
 
 

Långpass i Sunnersta

Idag blev det ett lite oplanerat långpass i Sunnersta med Frida. Jag tänkte springa men hade inte planerat ett längre pass med tanke på det superlånga passet i torsdags men får man ett erbjudande man inte vill tacka nej till så är det bara att köra!
 
Vi tog bilen ut till Sunnersta och där fick jag en del körträning i Uppsala och det gick hyfsat bra tyckte jag även om de höll på att bygga om. Jag måste verkligen köra mer för att inte bli så nervös när jag kör, tycker fortfarande det är läskigt. 
 
Sunnersta var verkligen hur vackert som helst. Kändes som jag sprang och tittade överallt för det var den ena vykortsbilden efter den andra. Måste verkligen springa här på sommaren. Så lugnande med skogen, vattnet och vinden som susade i träden. Det var riktigt lerigt på sina ställen så det vita på mina Salomon skor är inte så vitt längre :P
 
Jättekul med sällskap när man sprang också och jag fick pushen jag behövde för att lyckas springa upp för skidbacken i slutet. Grymt kört Frida! 16 km efter alla skador vi haft kändes bra. Nästa riktiga långpass får vi satsa på en halvmara ;)
 
 
 
 
 
 

Sista dagarna i Frankrike

De sista dagarna i Frankrike var det mycket som skulle hinnas med så jag hann inte använda datorn så mycket (vi är alltså hemma i Sverige igen). På torsdagen var jag ute och sprang min längsta löprunda någonsin på hela 17,35 km i skogen i Besancon och benen kändes bra så jag är överlycklig! Nu känns inte en halvmara helt omöjlig längre :)
 
Efter löprunda och frukost bar det av till tibbes mormor för lite öl och pratstund, sedan iväg till Gwilherm (tibbes bror) jobb och titta på deras utställning (han jobbar på ett museum) och mer öl och pratstund. Efter det var det av till tibbes morbror med hela deras släkt för lite plockmat och mousserande vin. Jag har som sagt inte druckit så här mycket på länge som jag drack i Frankrike :P
 
Tibbes kusiner jag träffade den här dagen var i alla fall de som pratade mest engelska och så gillade de tvspel och älskade Resident Evil. Yay! Något jag kan prata mycket om :)
 
Dagen efter sa vi hejdå till alla och åkte in till Paris för lite shopping i varuhuset La Defense innan vårt plan gick på kvällen. Det spöregnade i Paris så vi kände inte för att gå ute och jag ville till en speciell klädbutik som finns där. De har väldigt annorlunda och coola kläder så jag var sugen på att unna mig något. Kan ni gissa vilken butik av alla där som var nerstängd? Jepp....typiskt :/
 
Oh well, vi hade en trevlig dag i varuhuset och vi hittade en del nya kläder till tibbe. På kvällen tog vi flyget och jäklar vilken turbulens det var. Vi var några av de få som hann få våran mat innan de fick avbryta middagen så personalen kunde spänna fast sig. Det var en blandning mellan dödsångest och skratt för mig. Jag var ganska rädd när det aldrig slutade men samtidigt kunde jag inte sluta skratta för det var helt omöjligt att få in maten i munnen när allt bara flög fram och tillbaka. Tur att magen är van vid turbulens så man fick behålla maten :)
 
 
Färskpressad apelsinjuice och varma baguetter med ost och bacon. Mmmmm....
 
 

Juldagen

I Frankrike så firar man jul och delar ut julklapparna på juldags morgonen. Presenterna läggs under granen natten innan och i tibbes familj ställer alla en sko under granen som alla lägger ens presenter runtomkring. Jag ställde min löparsko såklart :)
 
När vi väntade på att dela ut presenterna så serverades det champagne och sötsaker. Här drog jag linjen och sa faktiskt nej. Mådde inte så bra sedan kvällen innan och jag kände inte för alkohol innan frukost....noooo. Jag fick en massa roliga presenter (kan visa senare!) och sedan äntligen vid tvåtiden fick jag min efterlängtade frukost. 
 
Efteråt åkte vi iväg till mer släktingar och åt en dessertbuffé med ännu mer mousserande vin till det. Det var gott men...alldeles för mycket sötsaker. Kände sådan avsmak för sött efteråt och är fortfarande inte sugen på det. Kanske bra att man äter sig trött på allt så man kan äta lite nyttigare igen efter julen ;)
 
 
 

Julafton i Frankrike

Första tanken efter igår är att jag aldrig vill äta igen :P Så mycket mat, vin och sötsaker....var proppmätt flera gånger om och fick betala för det idag med ballongmage, blåmärkeshud och magont. Men det är bara julafton en gång om året.
 
Vi åkte till tibbes kusin vid sju tiden på kvällen, roligt att deras julafton börjar när den jag är van att fira i Sverige brukar sluta. Det serverades varmt vin och plockmat och så minglade vi runt. Får säga att deras version av glögg är godare än våran, jag är inte så förtjust i för söta saker och den här var mindre söt än våran.
 
Sedan blev det förrätt som var paj och fiskkaka (jag började redan bli mätt här) som vi drack vitt vin till. Till huvudrätt blev det baby boar (späd vildsvin?) med pasta som serverades med rött vin och efteråt blev det ostbricka med mousserande vin. Slutade vi äta här? Nope :)
 
Efterrätt var massa smårätter och efter det blev det chokladtårta och födelsedagstårta. Tibbes bror Gwilherm fyller år på juldagen så han firades lite i förskott. Vi fick även besök av tomten och eftersom det är en stor familj så har de löst det så att alla tar med sig en omärkt present som tomten delar ut genom att han drar ett namn ur en skål. Så man vet inte vem som får vems present. Jag fick en jättesöt portmonä som ser ut som en strumpa :)
 
Vi kom nog hem efter ett någon gång på natten och då var jag helt slut. Hade en väldigt trevlig men lång julafton!
 
Tibbe och hans mormor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomten är i Besancon!

Jag såg tomten på ett bageri imorse när jag skulle köpa lite bröd. Bara så alla i Sverige vet om han är lite sen :)
 
 

God jul från Frankrike!

Hoppas ni alla har en trevlig julafton hemma i Sverige! Jag har redan varit ute och sprungit en julafton tur i skogen i väldigt blåsigt väder. Nu sitter jag och tittar på en film om någon is tornado dubbad på franska medan jag vilar lite innan vi ska iväg och fira julafton ikväll med stora släkten. 
 
Tänkte berätta lite om igår. Igår var det dags för mig att laga mat och jag ville visa lite av en svensk jul så jag hade tagit med mig både sill och anjovis. Tibbe hjälpte mig så vi fixade ägg, sill och ägg till förrätt och så gjorde vi janssons frestelse med köttbullar och gräddsås till huvudrätt. 
 
Lite trixigt att laga mat i ett annat land när ugnar, ingredienser och annat skiljer sig men jag tyckte det blev ganska lyckat ändå och folk verkade gilla det. Jag blev superglad! Till efterrätt hade de köpt en paj som de brukar äta till jul. Alla får en skiva var och så finns det en leksak i pajen och den som hittar den får ha på sig en krona. Tibbe vann såklart :)
 
 
 
 
 
 

Löpning i Frankrike

I söndags blev det en tur i skogen, Foret de Chailluz, och det var riktigt mysigt. Det är ganska varmt här så räckte med bara vintertights, underställströja och jacka. Jag svettades med de kläderna på men det var ganska skönt ändå när det började blåsa och regna.

 

Det var massa folk ute och sprang, tog powerwalks och var ute med sina hundar så jag kände mig inte rädd men däremot kände jag mig lite stressad. Svårt när man inte förstår språket och inte vet hur stor skogen är så jag höll på att springa alldeles för långt. Tur att gpsen på mobilen fungerar utan internet så jag kunde hitta ut men blev ändå en ganska bra runda. Över en mil!

 

Fick tyvärr ganska ont i höftböjaren men hela den här staden ligger på sidan av ett berg så blev väldigt mycket backträning. Roligt men utmanande!

 

 
 

Raclette

Gårdagen middag, raclette! Att något så simpelt som en blandning av korvar, potatis och smält ost kan vara så gott. Mmmmm....Sedan lite vin till det såklart :)
 
Vi hälsade även på grannens katt, Pepere, som är så söt. Han har ett ögonfel så hans ögon vibrerar hela tiden och så skelar han. Ser så sött ut :)
 
 
 
 

Julmarknad

Igår var vi ute på stan ett tag och tittade i affärer och på marknaden. Det är väldgt ovanligt att något är öppet i Frankrike på en söndag men antar att det är annorlunda precis innan jul. Det kanske inte var en så stor julkänsla med tanke på att det är ännu varmare i Besancon än i Uppsala och det regnade igår men lite juligt blev det ändå på marknaden. 
 
De hade varmt vin som kan liknas med vår glögg, jag smakade inte men det blir nog lite på julafton. Däremot fick jag testa något som hette Churros, smakade ungefär som våfflor med socker på. Gott när man behövde lite snabb energi :)
 
 
 
 
 
 

Snabb hälsning från Frankrike

Jag har landat och hunnit sova en god natts sömn, behövdes verkligen efter knapp två timmars sömn när jag skulle förbereda allt för resan. Fick även en god middag vid elva tiden på kvällen. De hade varit snälla och väntat på mig. Hoppas ni får en bra dag, jag har redan varit ute och sprungit i skogen och nu ska vi titta på julmarknad!
 
 

Hunter

Jag har dragit mig för att skriva något mera om Hunter. Även om jag fortfarande är väldigt ledsen när jag tänker på allt så är jag nästan mer arg nu när jag tänker på det. 
 
Efter mycket fram och tillbaka och frustration så fick vi äntligen veta vad han dog av. Dödsorsak var syrebrist orsakad av en kronisk lunginflammation. Måste varit ett hemskt sätt att dö och jag känner att det var så onödigt. Det kanske inte finns tillräcklig forskning om katters sjukdomar men när hela båda hans lungor var förstörda...
 
Obduktionen kunde inte hitta orsaken till lunginflammationen men de tror det var något virus han inandats. Sedan blir det konstigare. Vi röntgade hans lungor i september och då såg de helt friska ut. Det var ett par veckor efter han blev sjuk. De spekulerar i att han måste varit ett väldigt udda fall som haft nedsatt immunförsvar så sjukdomen bara blev värre.
 
Finns ingen mer information vi kan få om Hunter nu, det är bara att försöka tänka på den bra tiden vi hade tillsammans och försöka trösta sig med att vi gjorde allt vi kunde. Jag kommer dock alltid vara supernojig för minsta lilla med Yuki nu.

Tjejkväll

Igår hade jag finbesök av Frida och med tibbe bortrest så blev det enbart tjejer hemma! Vi hade en väldigt mysig kväll med god middag (yes, äggmacka är bästa måltiden som finns!), Supernatural och Silent Hill 3. 
 
Det fick även bli en tidig julklappsutdelning och jag blev så rörd av mina fina presenter. Frida hade ordnat med fina bilder på Hunter som var inramade och ett vackert ljus till det så nu har jag äntligen en liten minnesplats för Hunter. Var nästan så jag började gråta när jag såg de fina bilderna på honom. Jag har inte orkat ta tag i något sådant här ännu men det känns mycket bättre nu när hans aska har en egen plats. Tack igen Frida och Didrik för de fina presenterna!
 
Efter en trevlig kväll sov vi båda gott på soffan. Roligt att vi har en stor säng men vi båda ville hellre sova på soffan. Jag vet inte vad det är med soffor men jag sover gott på dem :)
 
 
 
 
 

Yuki och Norman




Salomon Trail Tour Skatås

Åh, jag svävar på moln! Så glad, spänd, förväntansfull och supernervös, kan knappt bärga mig! Idag släpptes äntligen platserna till Salomon Trail Tour i Skatås den 7 juni nästa år. Och gissa vem som satt parkerad framför datorn och snabbt bokade en plats, jag! 
 
Så, dagen innan min födelsedag kommer jag vara i Göteborg och springa 21 km terräng i ett vackert naturreservat. Det kommer bli tufft med många backar och det hjälper ju inte att jag är i Skåne helgen innan och springer Kullamannen. Jag velade lite fram och tillbaka eftersom jag är rädd att jag kommer vara slut i benen eller ha dragit på mig någon skada men jag har längtat efter det här så länge att jag inte ville missa chansen. 
 
Ihh, kan inte förklara hur exalterad jag är! Jag vill att det ska vara sommar nu!
 
Beskrivning från Salomons hemsida:
"Du löper en riktigt utmanande halvmara på 21 km och passerar fem stycken höjdryggar i Skatås utmarker. Denna fina bana passerar masthöjden, Getryggen, uppför Blacktjärnsravinen och sedan längst bort en mycket fin slinga i Knipeflogens naturreservat. Avslutningen går sedan tillbaka genom Delsjöns naturreservat för att inte missa Brudarebacken innan mål."
 

Löpning och köttbullar

Vilken bra titel eller hur? Hehe, summerar min dag bra. Inatt sov jag på soffan med Yuki, nu när Tibbe är borta är det mycket mysigare att ligga där och sova med en filt på sig. Kan vara för att jag lätt blir ganska lat på kvällen också och har en förmåga att "jag ska bara vila ögonen" och två sekunder senare sover jag gott.
 
Idag blev det jobb och sedan en löprunda på lunchen. Jag körde på underställ, både långkalsonger under vintertightsen och linne och tröja under jackan. Sedan kände jag mig riktigt mallig när jag drog på mig löparväskan från Frida som jag fått låna. Så spännande! Fungerade riktigt bra att springa med den.
 
Att springa ute dock...yeah. Det började snöa när jag skulle ut så alla isfläckar låg dolda under snön. Jag var som bambi på isen med armar och ben åt alla håll när jag försökte hålla balansen. Tre gånger var det nära att jag låg raklång men jag klarade mig. Det var mysigt att springa ute men det är inte roligt när man inte kan ta ut sig utan måste ta jätteförsiktiga steg.
 
Ikväll när jag kom hem rotade jag igenom kylen och hittade lite köttfärs som höll på bli gammal så jag gjorde ett litet experiment med att göra köttbullar i ugnen. Fungerade väldigt bra! Högt i ugnen, hög temperatur och grilleffekt. Klara på 10-15 minuter. Det blev lite kryddigare köttbullar med sambal oelek.
 
Julig och mysigt i Stadsskogen
 
 

Lördagslyx!

Surdegsbröd med ägg och kaviar, inte mycket som kan slå det :)
 
 

Hobbit 2 och restaurang

Ikväll hade tibbe och jag vår sista riktiga kväll tillsammans så vi bestämde oss för att gå och se den nya Hobbit filmen och sedan äta lite gott. Jag vill inte spoila något om filmen men kan säga att den var väldigt bra, fortfarande väldigt konstigt att se en film i high frame rate men man vänjer sig efter ett tag. Det var action från början till slut med inslag av humor och Smaug var väldigt välgjord. Benedicts röst passar ju utmärkt till honom också :)
 
Efteråt testade vi den nya restaurangen 60 kvadrat mitt i stan som är en ganska liten och mysig restaurang. Tyvärr blev jag väldigt besviken på maten men kan tänka att det är ett mysigt ställe om man bara vill gå och ta ett glas vin och prata lite. 
 
Al Taglio med aubergine och fetaost
 
Death by chocolate

Så sant

 

Frisördags!

Det var verkligen på tiden! Mitt hår har verkligen sett sorgsligt ut på senaste tiden med en hemsk utväxt och alldeles glanslöst. Jag hade min vanliga frisör på Hair Team och så blev det lite mer färg och slingor och sedan klippa bort det värsta. Känns mycket bättre nu!
 
 
 

Yuki balans skills

Ibland när jag sitter vid datorn så ska Yuki hoppa upp på ryggstödet och vässa klorna på skinnklädseln och sedan har jag en pälsmössa sittandes bakom mig :)
 
 

Förra helgen i Göteborg

Jag har inte hunnit skriva så mycket om förra helgen då vi var nere i Göteborg och hälsade på min familj. Det var ganska intensiva dagar och mycket vi hann med men vi var allt bra slut efteråt.
 
Vi åkte som sagt ner med Blå Tåget på fredag eftermiddag, väldigt mysigt tåg och skönt att det gick direkt från Uppsala till Göteborg. På lördagen gick vi upp tidigt och drog iväg till Fitnessfestivalen på Svenska Mässan. My lord så mycket folk där! Man fick kämpa för att ta sig fram och det var kö till allt. Men det var roligt!
 
Vi lyssnade på en föreläsning om löpning av Charlotta Fougberg och sedan gick vi runt och shoppade lite. Stötte på både Frida och min bror som var där. Jag såg även en del kända profiler som t ex Sara och Camilla Back. Väldigt inspirerande hela dagen!
 
Efter festivalen hann vi precis hem och ta på oss varmare kläder innan vi drog bort till Liseberg och tittade på deras julpyntning och njöt av lite god mat och fika. Hem igen, lite frusen den här gången, men vi hann inte vara hemma länge för vi skulle se Gravity på kvällen. Puh, var redan ganska trött här men jag somnade förvånansvärt inte under filmen. Kan vara för att den var ganska spännande och väldigt snyggt gjord.
 
Upp igen tidigt på söndagen och hälsade på min mormor, direkt efter hämtade min pappa och Ana upp oss och så fick vi en rundtur i Göteborg. Vi slutade på Eriksberg och gick längs hamnen och åt lite god mat och pratade. Sedan var det redan dags att åka hem...
 
Tyvärr var tåget rejält försenat så vi missade pendeln i Stockholm. Tror inte vi var hemma förrän vid halv ett och jag var nog inte i säng förrän vid två. Lite sliten vid det laget men jag hade en rolig helg!
 
Baren i Blå Tåget
 
Camilla Back, Frida, jag och Sara Back
 
 
Utsikten från sviten i hotellrummet som min bror hade (Scandic Opalen)
 
Liseberg blir väldigt mysigt på vintern
 
 
Jag, Ana och pappa vid Eriksberg
 
Pappa, jag och Tibbe på en utsiktsplats vid Masthuggskyrkan

Skönt med lördag

Igår hann jag med både en sväng till gymmet (testade på SATS igen), jobbet och sedan en tur på stan med tibbe. Här i Uppsala är det så vitt och snöigt just nu så det är riktig julkänlsa att gå ute i snölandskapet :) Jag köpte med mig lite fika för andra advent som jag ska njuta av i eftermiddag....mmm....
 
På kvällen igår blev det film och en god köttbit och sedan testade jag att göra kakor av mina questbars. Mums! Körde på kanelbulle och chocolate chip cookie dough smaken. Hoppas ni har en trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

Bouldering

Ikväll testade jag för första gången på att klättra/bouldering. Vi var ett gäng från jobbet som gick bort till Klättercentret på kvällen. Oturligt nog så lyckades vi tima in det med någon tävling så stället var helt fullproppat. Det gjorde det lite svårt att hitta lediga ställen att klättra på och kändes inte så bekvämt med massa åskådare när man är nybörjare men det var ändå roligt på det sättet att man fick se massa duktiga klättrare testa helt galna leder. 


Min höjdskräck var ett problem men det blev bättre ju mer tiden gick och mot slutet kände jag mig lite säkrare. Lyckades t o m klättra fyra leder, såklart de enklaste, men ändå!


Ska bli intressant att se om jag får någon konstig träningsvärk i axlar, armar eller händer. Man var ganska slut efteråt.


 
 
 

Kvällsspinning

Det var riktigt länge sedan jag körde ett spinning pass men ikväll hakade jag med Frida efter jobbet. Var roligt att köra igen och ännu roligare med sällskap! Kanske är dags att börja igen och testa lite olika instruktörer.
 
 

Ombar

Hittade den här i Göteborg, så god! Perfekt till teet på kvällen.
 
 

På väg hem

Tåget är 40 minuter försenat så vi kommer nog missa bytet i Stockholm. Någon gång inatt borde vi i alla fall vara hemma :P 

Tur då att man kan lyxa till det på tåget med lite adventsfika!



RSS 2.0