Stor dag igår

Igår var som sagt den stora dagen för Hunter när vi skulle kastrera honom. Vi gick hem tidigt från jobbet och beställde en taxi dit. Trodde det skulle ta ett bra tag att få in lillen i buren med tanke på hur mycket han ogillade den när vi hämtade honom från uppfödaren men den här gången gick han in självmant!

Hela taxi resan var han jättelugn och snäll och satt bara tyst och tittade spänt runtomkring. Även inne i väntrummet hos veterinären satt han helt tyst och var så snäll så. Var ett par högljudda hundar där, varav en stod precis bredvid buren men han brydde sig inte...kanske inte blir så svårt ändå att föra ihop honom med min mammas hund?

Veterinären tyckte i alla fall att han såg jättefin ut, hon såg direkt att han var en sibir. Kommer inte ihåg vart hon sa att hon kom ifrån men där hade i alla fall nästan alla en sibir :) Hon vägde Hunter och han väger exakt 4,18 kg. Efter undersökningen tog de in honom och då gick vi runt lite i området medan vi väntade.

Efter en timma och typ fyrtio minuter fick vi äntligen hämta honom. Han var helt groggy! Stackarn kunde inte avgöra avstånd och hade absolut ingen balans. Vi fick lite råd och mat från veterinären och sedan bar det av hemåt igen. Väl hemma låg han bara stilla och tittade sig förvirrat runtomkring. Han försökte gå lite men ramlade bara omkull hela tiden. Tror det tog ungefär tre timmar innan han kunde börja gå hyfsat och efter ytterligare två timmar kunde han mysa och hoppa upp i soffan som vanligt igen.

Kan säga att han satt väldigt länge och tittade på sin tomma matskål...kan förstå honom att han måste varit rejält hungrig när vi inte fått ge honom någon mat på hela dagen men vid nio tiden på kvällen vågade vi börja ge honom lite små portioner igen. Han blev superglad och åt upp allt direkt!

Idag har vi knappt märkt av att han haft en operation igår. Han är lika busig och lekfull som innan så han läker nog på bra. Jag är i alla fall jättestolt över honom :)

Precis när vi kommit hem med honom, såg ut som all luft hade gått ur honom.


Fick ett paket med mat med oss hem. Kanske testar det om han går upp mycket i vikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0