Dags för diet

Veterinären vägde katterna idag och Yuki ligger på 3,07 kg medan Hunter ligger på maffiga 6,65 kg. Han är alltså mer en dubbelt så stor som hon, inte undra på att hon inte gillar när han brottas med henne. Veterinären gjorde en hälsocheck på Hunter och han är fullt frisk, det är inget fel på honom förutom att han är överviktig. Hon kände runt på honom och det var inte bara hängmage utan det satt uppe i revbenen också så man knappt kunde känna dem. Han låg på nivå 4 av 5 där 3 är normalviktig och 5 är farligt överviktig. Så han är överviktig mot snäppet till extremt överviktig. Den största boven till övervikten trodde hon var Yukis kattungemat som Hunter glupskt mumsat i sig och för en kastrerad hankatt är det alldeles för fet mat.
 
Så nu ska han gå på diet. Kolhydrater ska bort (som finns mycket i spannmål) och in ska mycket protein och vätska. Typ påminnande GI diet. Detta betyder att vi kommer ta bort torrfoder helt och vi enbart kommer ge dem blötfoder två gånger om dagen. Jag har alltid trott att blötfoder var onyttigt och mer som godis att ge katten men det visar sig att det innehåller få kolhydrater men mycket protein och vätska. Samt så ger det mättnadskänsla snabbare än torrfoder så de inte överäter. 
 
Vi kommer inte börja med dieten nu eftersom vi ska åka bort en vecka men när vi kommer hem börjar vi. Sedan gäller det att väga Hunter ofta och se om det hjälper annars får vi testa andra metoder. Stackars Yuki kommer få äta samma mat också så Hunter inte fuskar men jag har nog aldrig hört henne klaga över blötmat. Hunter ska ner till 5,5 kg för att bli normalviktig men så länge han kommer under sex kg så var det bra.
 

Så här ska en frisk katt se ut 
 
 Så här ser Hunter ut
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Tycker den tjocka katten är sötare :D

2012-07-15 @ 19:48:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0